Първоначално изпратено от hemilio
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнениеНе съветвам никой да се захваща с къси сега, до нова година и в следващата поне 1 година.
Шанса да се набута е много по-голям от колкото да спечели.
Тренда е нагоре и ще бъде нагоре в близките няколко години.
Особенно силно съветвам да се избягва къс DAXАко един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Коментар
-
Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнениеНе знам как ги измисли това ама гледам че късите имаха само няколко часа да реагират като закриват позиции преди отново да ги разпилеят. Щом и на рязкото вдигане на долара беше толкова вяла реакцията, пазара ти казва просто да не се занимаваш с къси докато не му дойде времето.
А какво ми казва пазара,хм,това е субективно,на тебе може да ти казва едно,на мен друго.
Аз знам,че когато цялото стадо гледа в една посока,а това тук се наблюдава повсеместно,няма един жив мечок,тогава става изненадата.
До коледа ще има телешко на шиш.Last edited by hemilio; 05.11.2013, 22:30.Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнениеЦиклим,горивото свършва,трябва да има корекция преди коледното рали
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеТи май се обиди, че не всички ти ръкопляскат, и от де го измисли този 8 годишен период, дай на кръгло 10 годишен.
Ако не се бъркам по това време 2003 г. Фармата беше око 50 стотинки, а ТЕВА е била около 28 долара.
Сега Фармата е 3,3 лева а ТЕВА е 37 долара.
А за 10 години от 28 до 37 няма как да се определи другояче освен като скучно – 3 % годишна доходност + дивидента, което не значи зле, а само лишено от тръпка
ПС Ако искаш запиши си някъде да проверим на 01.11.2016 г. кой е прав и ако си ти ще пратя на посочен адрес картичка и кошница с отбрани напитки и прилежащо оборудване, а ако не си прав, както прецениш ще се представиш.
ОК, записвам си го в едно сиво невронче ( а и тук го има черно на бяло) и ще следим периодично как вървят нещата.
При всички случаи ще имаме повод за почерпка накрая, без значение кой спечелил кой загубил.
Дори и да нямаме артии...щот нали се сещаш че ако ми даде едни 30-40% за няколко месеца едва ли ще ги държа всички до 01 Ноември 16
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеЕ то в друг ред на мисли акционерите на Софарма от над 8 години са под водата и още не са излезли на 0 - също скучно бих казал ако не беше тъжно.
Ма тъй като гледам че се навъртат туканка фарма фенове - ако са съгласни бих се хванал на 1 здрав облог, да кажем с 3 годишен хоризонт.
Фармата - 3.30 сега, Тева - 37 $
Таргет 80% - т.е. Фарма 5.94лв Тева - 66.6$
Съгласни ?
ПС Не е да сте без шанс все пак..имате си трибестан, де Импето казва че дигал самолета, и от де го измисли този 8 годишен период, дай на кръгло 10 годишен.
Ако не се бъркам по това време 2003 г. Фармата беше око 50 стотинки, а ТЕВА е била около 28 долара.
Сега Фармата е 3,3 лева а ТЕВА е 37 долара.
А за 10 години от 28 до 37 няма как да се определи другояче освен като скучно – 3 % годишна доходност + дивидента, което не значи зле, а само лишено от тръпка
ПС Ако искаш запиши си някъде да проверим на 01.11.2016 г. кой е прав и ако си ти ще пратя на посочен адрес картичка и кошница с отбрани напитки и прилежащо оборудване, а ако не си прав, както прецениш ще се представиш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеЕ то в друг ред на мисли акционерите на Софарма от над 8 години са под водата и още не са излезли на 0 - също скучно бих казал ако не беше тъжно.
Ма тъй като гледам че се навъртат туканка фарма фенове - ако са съгласни бих се хванал на 1 здрав облог, да кажем с 3 годишен хоризонт.
Съгласни ?
ПС Не е да сте без шанс все пак..имате си трибестан, де Импето казва че дигал самолета
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеЗа мен TEVA е доста скучна компания, както и си му е ред, предвид бизнес нишата им.
От 2 години акционерите им нямат повод за особена радост, но все пак вероятно ще си мине върха след време.
В този ред на мисли, бих вкарал в Софарма.
Съгласни ?
ПС Не е да сте без шанс все пак..имате си трибестан, де Импето казва че дигал самолета
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеЗа мен TEVA е доста скучна компания, както и си му е ред, предвид бизнес нишата им.
От 2 години акционерите им нямат повод за особена радост, но все пак вероятно ще си мине върха след време.
Лиспваше ни!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениесофарма или teva, кое е по-добро в момента
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеСтаромоден съм бат Гойко, само акции.
Другите бъзикни не ме интересуват.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнениеPipbel, с какво тъгуваш акции или CFD?
Другите бъзикни не ме интересуват.
Коментар
-
И аз съм я гледал Тева за влизане, но не обичам да се движа срещу пазара. Не мисля че е скъпа на тези нива, но определено не е и чак толкова евтина, като махнеш тази част от печалбата, която е под заплаха и спрямо останалата печалба коефициентите вече не са толкова различни от останалите фармацефтични компании. Напълно е възможно да се направят добри пари от нея, защото пазара на генерични лекарства расте и ще продължава да расте, а те са в тройката в света по производство. Но за сериозна печалба най-вероятно ще отнеме известно време до като се промени сентимента към нея.
Коментар
Коментар