Първоначално изпратено от pipbel
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнениееми от тема за борсата тя раотата отиде в политиката и стана за малко на бой
сега ще има клатене на клона, люляне и кой оцелее, оцелее кой не здраве да е a GDXJ обаче не обръщат внимание много на Taperinga
Аз пък вчера ги изчистих, и GDXJ и BVN, ма пък поувеличих GGN.
Малко ранко може би, ама пак ще си ги купя по ниско, няма начин.
Коментар
-
michaelis
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеAбе много мастило сте изхабили снощи бе, кви са тия фундаментални спорове
За мене в обозримо бъдеще царя не само че не е гол, ами е и зелен
сега ще има клатене на клона, люляне и кой оцелее, оцелее кой не здраве да е a GDXJ обаче не обръщат внимание много на Taperinga
Коментар
-
michaelis
Първоначално изпратено от 4850 Разгледай мнениеЗа мен BBY бяха добра опция след Санди. От тогава попоскъпнаха малко и честно казано стоя на страна вече. Тогава пазара ги оценяваше на 5 млрд което си беше смешна оценка за мащаба на бестбай.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеПичове, аз ви казвам че ако се заели позициите за които говорите, с доводите за които говорите, сте застанали на релсите и срещу вас идва огромен влак набрал значителна скорост. Като искате продължавайте да стоите - в края на краищата ваши са си парите. Или по-скоро би било добре да не са чужди, защото ще ги загубите..
За мене в обозримо бъдеще царя не само че не е гол, ами е и зелен
Разкарах вчера SDRL, и без туй не бяха много, ще се концентрирам по надоле върху ESV и RIG. Там е валюто и сосния дивидент.
Поугоих допълнително ECH мечката, да има мазнинки кат стане бик
Взех си и рашъни RSX.
Сега от BRIK-а нямам само Индия, от MINT-а - Нигерия и Мексико (ала са включени в наличните ми ILF и FRN), от CIVETS-а - без Виетнам и Ю.Африка, ама Т-то ми е яко
Свежичко спестовно преводче ми пристигна на нисе, сега съм 31% в кеш.
Фиделити ми докараха над 19% профит за миналата година, предоволен (очаквах не повече от 12%), понамазъл съм и от уса бул маркета през 2013Last edited by pipbel; 30.01.2014, 10:40.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеКупих си малко акции от щатските ритейли (BBY, AEO и BBBY). За HD и GME все още се колебая. Някой друг следи ли ги?
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениевъх, колко беше икономиката на САЩ преди 5 години, а колко дълга..
Виж, и ти и аз знаем че са пирамида, само че не е казано, че ще има развръзка скоро, за мен са крадци, в което няма лошо, щом се справят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеФактите са важни само в контекста на дадена ситуация. Сами по себе си са безсмислени. А за това до колко се разбира контекста и ситуацията има значение само едно нещо, до колко това разбиране води до верни заключения за бъдещото развитие на ситуацията - все пак сме в бизнеса на предсказване на бъдещето
Стават грешки, всъщност може да се очаква че грешките ще бъдат значителна част от заключенията. Но е хубаво грешките да не са твърде големи - това като цяло предпазва от големи загуби и все пак да има достатъчно познато развитие, за да може човек и да печели.
Ако грешките са твърде големи или очакванията имат твърде малка предсказваща сила, то разговора е безсмислен. Поне що се отнася до инвестиране. За чесане на езици и приказване на общи теми като бъдещето на света след 50 години предполагам че е интересно на някои, но не и на мен. За това чета научна фантастикаТа затва можеш да специлизираш и в чесане на езици
I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнениеБаце, не се откланяй от темата на разговора - не говорим за моите частни сделки и прогнози а за неща които наблюдаваме в реално време. Нито ще разбереш какво търгувам, нито аз искам да ти знам транзакциите. В този форум отдавна и винаги всички са на печалба Сега говорим за неща и факти, които всички виждат. Ако няма какво да кажеш допълнително в защита на тезата ти, че светът доброволно е избрал долара да е резервна валута защото американците произвеждат най-яките технологии можем да минем и на друга тема и да си говорим за бъдещето на минната индустрия и златните залежи ;-)
Също не си ми длъжен да ми вярваш нито да взимаш за съвет каквото казвам. Даже нито ти нито кой да е. Но ще се радвам ако се оспорва нещо да е подкрепено с факти и комън сенс.
Чиърз
Стават грешки, всъщност може да се очаква че грешките ще бъдат значителна част от заключенията. Но е хубаво грешките да не са твърде големи - това като цяло предпазва от големи загуби и все пак да има достатъчно познато развитие, за да може човек и да печели.
Ако грешките са твърде големи или очакванията имат твърде малка предсказваща сила, то разговора е безсмислен. Поне що се отнася до инвестиране. За чесане на езици и приказване на общи теми като бъдещето на света след 50 години предполагам че е интересно на някои, но не и на мен. За това чета научна фантастика
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеКажи ми, ти имаш ли и една успешна сделка откакто си на този пазар. Нещо да си познал - дори и едно нещо. Златото го чакаше да расте, то се срина с 40%, САЩ ги чакаш да се сриват те порастнаха 100% от дъното, долара щял да се срива, еми не се забелязват никакви наченки на това.
Сега се сетих - а поне един лев сложил ли си си на прогнозите - защото ако си сложил или отдавна си фалирал или си с брутални загуби.
Честно казано всъщност не ми пука какво точно правиш,ако играя бих играл срещу всичко което казваш, защото за сега успеваемостта би била към 100%.
Също не си ми длъжен да ми вярваш нито да взимаш за съвет каквото казвам. Даже нито ти нито кой да е. Но ще се радвам ако се оспорва нещо да е подкрепено с факти и комън сенс.
ЧиързLast edited by IvanG; 30.01.2014, 00:51.I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнениеПич, ти си като Дон Кихот - гледаш мелници и си мислиш че са великани. Не съм казал че се издържат от износ на царевица - посочих ти кои са сред големите им износи. Мен ми е ясно от какво се издържат ...ама от ей такива като теб дето идват и викат на бялото черно и пускат доказателства като конфети дето все нещо ще зазвучи смислено в един момент...
Сега се сетих - а поне един лев сложил ли си си на прогнозите - защото ако си сложил или отдавна си фалирал или си с брутални загуби.
Честно казано всъщност не ми пука какво точно правиш,ако играя бих играл срещу всичко което казваш, защото за сега успеваемостта би била към 100%.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеПичове, аз ви казвам че ако се заели позициите за които говорите, с доводите за които говорите, сте застанали на релсите и срещу вас идва огромен влак набрал значителна скорост. Като искате продължавайте да стоите - в края на краищата ваши са си парите. Или по-скоро би било добре да не са чужди, защото ще ги загубите..I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеИкономиката на САЩ е 16 трилиона - 500 милиарда може да са много пари за други държави но за САЩ са 3% от БВП.
Виж, и ти и аз знаем че са пирамида, само че не е казано, че ще има развръзка скоро, за мен са крадци, в което няма лошо, щом се справят.
Коментар
-
Пичове, аз ви казвам че ако се заели позициите за които говорите, с доводите за които говорите, сте застанали на релсите и срещу вас идва огромен влак набрал значителна скорост. Като искате продължавайте да стоите - в края на краищата ваши са си парите. Или по-скоро би било добре да не са чужди, защото ще ги загубите..
Коментар
Коментар