IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Пичове,гледам го този пазар и така и така .Средносрочно и дългосрочно ,вариантите са много.Златарите са смачкани /поне някой от тях/ при тези цени на златото.Умишлено ли , с причина ли ,не знам.Вероятно е да идва нещо ,което поне аз не подозирам?
    От към черно злато,при много нещата са същите.И то стана тенденция.До кога,също не знам.
    Технологиите,някак изчерпаха потенциала си.Трябва им гориво за пътя напред,а аз не виждам да стане това преди следващите отчети.А за тях/отчетите/ съм много скептичен.Вероятно греша?
    Остава спекулата/която ми е най-на сърце/.
    Там най-натегната ми се вижда пружината на AMC.Поне от тези фоерверки,които наблюдавам аз.При нея нещата винаги са много сложни и с много неизвестни,НООООООООООООООООООООО?!?
    Тези като нищо ще изкарат Q4 на печалба и позицията буквално ще се взриви.Според мен,само подозренията за такъв резултат ще доведат до подобен ефект.А нишаните в тази посока са много?!?
    Отворен съм за мнения и критики.

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
      какво е това? В гугъл ми излиза име на малък град…?!
      Малък миньор. Според повърхностния ми анализ е подценен, щедър (откъм дивиденти) и с нисък дълг, но нисколиквиден.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
        Мислех, че тука сме обсъждали Kenmare, но не го намирам в търсачката. Някакъв акъл, че не ми се рови самичък?
        какво е това? В гугъл ми излиза име на малък град…?!
        Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Мислех, че тука сме обсъждали Kenmare, но не го намирам в търсачката. Някакъв акъл, че не ми се рови самичък?

Коментар

Откак насолих meta, когато слизаше към 100-те, не се чувствам комфортно да давам мнение за акциите на тази групичка. Там съм пас, както и при битконя. Иначе наистина Гуглето изглеждат на най-разумна цена. Това обаче нищо не значи. Ето, при ябълката всеки следващ отчет е с по-ниска печалба от предходния, но пенсионните планове я помпят нагоре.

Гледам обаче какво правят Емаг и според мене Амазон има какво още бая да поглъща от търговията на дребно. Дори само в САЩ. Ако с пистолет ме принудят да купя нещо от тези, ще е Амазон. Като цяло в момента бих пазил кеша.

Чисто футурологично аз съм казвал много пъти, че средносрочно виждам бъдещето като нискотехнологично, а не като доминирано от ИИ. Буквално оригиналната първа част на "Фондацията". Даже я препрочетох миналата седмица. Като литература не е кой знае какво, меко казано. Като идея обаче си заслужава.
            Има един много стойностен дистопичен филм -Blade Runner. За мен това + ИИ + 1984 на Оруел ще е бъдещето. Ще има картел, който ще управлява света. Който заложи на компаниите в картела сега ще е мултимилионер в гущери. ИИ ще е game changer. Ефекта ще е повсеместен, на всякъде по вертикалата на обществото. Дано само не ни унищожи.
            Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

Терзиев какво ти е мнението за GOOG? GOOG, AMZN, MSFT & META са най-сериозните компании, които могат да изкарат заек за AI. A AI е бъдещето. Всичко останало ще бледнее пред това, което ще дойде. Като гледам GOOG са най-подвценени от тези, които съм изброил. Как смяташ ти? Мерси предварително за отговора.
              Откак насолих meta, когато слизаше към 100-те, не се чувствам комфортно да давам мнение за акциите на тази групичка. Там съм пас, както и при битконя. Иначе наистина Гуглето изглеждат на най-разумна цена. Това обаче нищо не значи. Ето, при ябълката всеки следващ отчет е с по-ниска печалба от предходния, но пенсионните планове я помпят нагоре.

Гледам обаче какво правят Емаг и според мене Амазон има какво още бая да поглъща от търговията на дребно. Дори само в САЩ. Ако с пистолет ме принудят да купя нещо от тези, ще е Амазон. Като цяло в момента бих пазил кеша.

Чисто футурологично аз съм казвал много пъти, че средносрочно виждам бъдещето като нискотехнологично, а не като доминирано от ИИ. Буквално оригиналната първа част на "Фондацията". Даже я препрочетох миналата седмица. Като литература не е кой знае какво, меко казано. Като идея обаче си заслужава.

Коментар

Терзиев какво ти е мнението за GOOG? GOOG, AMZN, MSFT & META са най-сериозните компании, които могат да изкарат заек за AI. A AI е бъдещето. Всичко останало ще бледнее пред това, което ще дойде. Като гледам GOOG са най-подвценени от тези, които съм изброил. Как смяташ ти? Мерси предварително за отговора.
                Microsoft откакто я купих държи здраво .Майкрософт има големи даже най големите шансове и вече ги внедрява

Коментар

WJG.L на 49 пенса. Не е като да уцелих дъното, но не бях далече. На 50 продавам половината позиция. Не защото няма мегдан за още доста, но просто ми трябват пари за харчене, а позицията е близо 4% от портфейла.

Коментар

• WJG.L на 49 пенса. Не е като да уцелих дъното, но не бях далече. На 50 продавам половината позиция. Не защото няма мегдан за още доста, но просто ми трябват пари за харчене, а позицията е близо 4% от портфейла.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
                      4100 SP ,ще ориентирам младите момчета,е важното ниво
                      Там ще пружинира
                      Точно пък на 4100 пружинира.Как става тая работа?

https://invst.ly/12ihl6

Last edited by petrg5s; 04.12.2023, 09:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
                        Long UBER
                        Точно тук е на съпротивата,която текущо е ~57.20

Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
                        Ойрото нагоре
                        DXY надолу

Няколко седмици
                        Може да се отиграва по много начини
                        Е това е най-важното
                        Тези процеси са към края си
                        С което и всичко ще се обърне
                        Last edited by petrg5s; 04.12.2023, 07:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение
                          Мчи сичкото трейдър купува битконя, няма достатъчно кеш за акции. Според ChatGPT сентимента за криптото е на най-бичото ниво "Greed", лудница неква.

С тия златокопачи миришеш цветята с противогаз. Трябва си пряка експозиция към жълтото, OUNZ, BAR, не им знам EU аналозите. Като спот/CFD - НЕ! Суапа дневно винаги е отрицателен (плаща се лихва). То вече си е късничко де, по-добре си дръж копачите.
                          Биткойн максимум до 44-45К и после ще коригира за да хване всичкия полудял маймуняк по бели гащи. За нов връх вероятно ще трябват още поне 6-9 месеца. Може и да греша.
                          Петрол -скука. Вероятно са подценени TDW, VAL, RIG и пр. обаче не им е сега времето и който седи на тях просто губи, защото купона е в позициите, които изброих и още се включват. Например от петък PATH, IOT, ESTC.
                          Интересно защо никой не вярва, че предстои понижаване на лихвите. Половината банки по света вече го направиха, ЕЦБ и ФЕД отиват също натам след гълъбовото изявление на един от ястребите във ФЕД.
                          Злато - сигурно на 2200 до края на годината, но кой знае- много хора е излъгало. Ако видя големи обеми в копачите може да се включа, но надали. Както казах другаде е купона. И това е нормално след 2г кютек тех+софтуер да им дойде времето

Коментар

• Мчи сичкото трейдър купува битконя, няма достатъчно кеш за акции. Според ChatGPT сентимента за криптото е на най-бичото ниво "Greed", лудница неква.

С тия златокопачи миришеш цветята с противогаз. Трябва си пряка експозиция към жълтото, OUNZ, BAR, не им знам EU аналозите. Като спот/CFD - НЕ! Суапа дневно винаги е отрицателен (плаща се лихва). То вече си е късничко де, по-добре си дръж копачите.
                            Last edited by Д.Петков; 03.12.2023, 20:03.

Коментар

• Петък беше чудовищен шорт сквирт, но поръчките ми за къси колци останаха неизпълнени. При това не бяха на някакви съвсем луди нива. Обикновено се случва така кога не е много устойчив ръст. От друга страна обаче, не виждам какво може да катурен каруцата в краткосрочен план.

Като цяло подчинените сектори продължават да са подценени, ако и да дръпнаха едно 20% нагоре. Продължава да ме кефят златарите на дъно, а златото на ATH.
                              ​​​​
                              ​​

Коментар

• Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение

Какво против IB или Schwab?
                                Защо трябва да имам нещо против IB за да си имам и други брокери? A Schwab отдавна не приемат БГ клиенти.

За това че ни изритаха от tasty всички следи водят до това, че скоро са ни преместили в "сив списък " на страните с повишен риск от пране на пари и корупция. Нещо не разбирам как по-точно ще изпереш пари на борсата, след като там ги пращаш по банков път. Парите щом вече са в банковата система, значи вече са изпрани, няма какво да им переш повече.

За тия freestoxx разбрах, че опциите са без комисионна, но се предплаща по €13/месец за три години напред, т.е. към €500. Има само NYSE и NASDAQ акции, няма европейски акции и ETF-и. Само за хора с интерес за опциите стават на практика, освен ако щатските акции са ти достатъчни.
                                EDIT: Внимание, щото няма такса за неактивност, обаче ако не правиш поне един трейд на месец, ще вземат €9.99 за котировки. Т.е. котировките са безплатни само ако се търгува (поне веднъж в месеца).

Degiro били пуснали опции, не знаех. Последно когато ги гледах нямаха. То €0.70 не е евтино, ама има го европейския пазар и т.н. Много бързо се развиват, евала! С молба някой който има акаунт да каже офсетва (намалява) ли се марджин изискването за късите опции ако имаш акцията. В смисъл счита ли се за Covered Call? Щото при IB ако акцията е CFD не го признава за комбо и късият Call го счита за гол (naked). Така и не разбрах при Degiro акциите CFD ли са или се считат за реални, това не ми е ясно. То и за данъците после има значение.
                                Last edited by Д.Петков; 01.12.2023, 15:19.

Коментар

Working...
                                X