IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
    ше я шортирам с опциони, че ще стои под 90 и те тва е, ако иска да стои там къде е са, ако ще на 30 да хои или 85, все ми е тая ... само треа да погледна калкулациите на опционите кво показват у TOSa
    С тези скъпи опции пак няма да ти излезе много евтино загубата.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Ти гледай чарто, пък ако вярваш на чарто що не я шортиш Ама май не си вярваш особено
      ше я шортирам с опциони, че ще стои под 90 и те тва е, ако иска да стои там къде е са, ако ще на 30 да хои или 85, все ми е тая ... само треа да погледна калкулациите на опционите кво показват у TOSa ... и ебал съм ти жилета ...
      Last edited by michaelis; 17.06.2014, 10:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
        То големия успех - за толкоз време от 50 до сега на 80 и след това с добавка от 70...и на колко ще ги продадеш ? Явно чакаш триста, щом казваш на хората и днес да си купуват на тези цени..Успех

А като мен не можеш да мислиш щото акъла ти е превъртян по икономическо-комунистическото обучение: те винаги чакат държавата да дойде и да купи това, което ще фалира за да 'инвестират' в него на сигурно
        Ми за година от нея имам 60%. Ти колко изкара. Ще видим на колко ще продавам, като реша че е скъпа ще продам. Още е доста евтина.

Няма как да мисля като теб защото знам какво правя. А ти си нямаш идея не че имам нещо против - в края на краищата няма как да се правят екстра пари ако на борсите няма балъци. Ама в тази тема влизат хора които са съвсем зелени. Пък тук сте се събрали отбор балъци, които от години само можете да губите пари.

Коментар

Не, имам ги от декември 2011. А за биотек, първия път когато казах че държа гилиъд бе някъде между 50-60 долара. Реакцията бе същата уууу това много скъпо. Тази пролет като коригираха казах че допълвам - цената бе някъде около 70. Отново, уууу това много скъпо. Сега е над 80.

Всичко е резултати - твоите виждания те довеждат до ужасяващи резултати. Моите до отлични. Кажи ми тогава защо трябва да мисля като теб - за да губя и аз ли
          То големия успех - за толкоз време от 50 до сега на 80 и след това с добавка от 70...и на колко ще ги продадеш ? Явно чакаш триста, щом казваш на хората и днес да си купуват на тези цени..Успех

А като мен не можеш да мислиш щото акъла ти е превъртян по икономическо-комунистическото обучение: те винаги чакат държавата да дойде и да купи това, което ще фалира за да 'инвестират' в него на сигурно
          I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

еми аз гледам чартот, както винаги ей го ...
            кат гледам и MACD в допълнение, става тъй, че май натам отиа раотата лека полека ...
            друго на ръка е, че втория връх е по-нисък от първия ...
            Ти гледай чарто, пък ако вярваш на чарто що не я шортиш Ама май не си вярваш особено

Коментар

Хахаха, ще слезе и под 30 след някой от следващите сплитове
              еми аз гледам чартот, както винаги ей го ...
              кат гледам и MACD в допълнение, става тъй, че май натам отиа раотата лека полека ...
              друго на ръка е, че втория връх е по-нисък от първия ...
              Attached Files
              Last edited by michaelis; 17.06.2014, 10:23.

Коментар

а па са ако мислиш, че твойте жилети ше си фърчат винаги на гори, мноо си се заблудил, жилета ще слезне под 30, че има една дупка там не асфалтирана и тва се случва, дали сега или после, твоя си раота де, а тва, че няккав бастун там излиза и раздува и разтега локуми кво щяло да измислят, тва ич не ме грее ...
                Хахаха, ще слезе и под 30 след някой от следващите сплитове

Коментар

Не, имам ги от декември 2011. А за биотек, първия път когато казах че държа гилиъд бе някъде между 50-60 долара. Реакцията бе същата уууу това много скъпо. Тази пролет като коригираха казах че допълвам - цената бе някъде около 70. Отново, уууу това много скъпо. Сега е над 80.

Всичко е резултати - твоите виждания те довеждат до ужасяващи резултати. Моите до отлични. Кажи ми тогава защо трябва да мисля като теб - за да губя и аз ли
                  а па са ако мислиш, че твойте жилети ше си фърчат винаги на гори, мноо си се заблудил, жилета ще слезне под 30, че има една дупка там не асфалтирана и тва се случва, дали сега или после, твоя си раота де, а тва, че няккав бастун там излиза и раздува и разтега локуми кво щяло да измислят, тва ич не ме грее ...
                  Last edited by michaelis; 17.06.2014, 10:09.

Коментар

Тъкмо се зарадвах, че най-после каза нещо в прав текст

За мен цената е доста релевантна за купуване - не в абсолютна стойност а като съотношение последните 3 години. Като правило гледам да купувам евтино и да продавам скъпо. А в момента нито биотека нито банките са евтини.

Винаги има някъде където следващия балон ще изпука. 2011 доларите отидоха в банките и биотека.

Казвал съм го и преди, на живо гледах как Банк ъф Америка слезе под 5 долара афтър маркет декември 2011 и на другия ден по правило щеше да бъде изхвърлена от портфолиото на пенсионните фондове. В същата минута ФЕД настъпиха и гарантираха, че няма да фалира като лично Бъфет почна да я купува. Това са факти. И за мен това не са пазарни отношения. Ако за теб са - няма лошо. Търгувай си с идеята че винаги ФЕД ще печатат и купуват каквото тръгне да пада. Само че тая игра я гледаме вече три години. Ако мислиш че ще продължи още три...ако мислиш че ще продадеш два дена преди върха...може. Пробвай.

И btw от доста време вече следя темата ама така и не помня кога си казал че влизаш в биотек и банки пък и сега ако кажеш, че ги имаш и от април 2009-а..

Коментар

• Тъкмо се зарадвах, че най-после каза нещо в прав текст

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Между другото цената на влизане е ирелевантна за следващите решения.
                      За мен цената е доста релевантна за купуване - не в абсолютна стойност а като съотношение последните 3 години. Като правило гледам да купувам евтино и да продавам скъпо. А в момента нито биотека нито банките са евтини.

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      Това че имам нещо което съм го купил доста по-евтино или пък дори по-скъпо не означава че не бих го продал веднага ако намера друго нещо от което следващите периоди да ми докара по-добър риск доходност
                      Винаги има някъде където следващия балон ще изпука. 2011 доларите отидоха в банките и биотека.

Казвал съм го и преди, на живо гледах как Банк ъф Америка слезе под 5 долара афтър маркет декември 2011 и на другия ден по правило щеше да бъде изхвърлена от портфолиото на пенсионните фондове. В същата минута ФЕД настъпиха и гарантираха, че няма да фалира като лично Бъфет почна да я купува. Това са факти. И за мен това не са пазарни отношения. Ако за теб са - няма лошо. Търгувай си с идеята че винаги ФЕД ще печатат и купуват каквото тръгне да пада. Само че тая игра я гледаме вече три години. Ако мислиш че ще продължи още три...ако мислиш че ще продадеш два дена преди върха...може. Пробвай.

И btw от доста време вече следя темата ама така и не помня кога си казал че влизаш в биотек и банки пък и сега ако кажеш, че ги имаш и от април 2009-а..
                      Last edited by IvanG; 17.06.2014, 01:30.

Коментар

• Между другото цената на влизане е ирелевантна за следващите решения. Това че имам нещо което съм го купил доста по-евтино или пък дори по-скъпо не означава че не бих го продал веднага ако намера друго нещо от което следващите периоди да ми докара по-добър риск доходност.

Коментар

Извинявай, но май не разбираш въпроса ми и ще го повторя трети път.

Като си толкова осведомен и начетен, какво би си купил. тази седмица т.е. сега, т.е. средата на юни 2014 а не едно време в тъмното е неясното.

От отговорът ти дотук разбирам, че би си купил биотек и банки етф. За тези които ще те послушат IBB е 280% нагоре от последното си дъно преди 3 години, XLF - почти 200% за същия период (сори не знам етф за евро банки но надали е по-различен)
                          Точно това ти отговорих ако сега влизах щях да влеза в същите. Европейските банки още се търгуват под или около БВ и са основния печеливш както намаляването на риска в еврозоната, така и от действията на ЕЦБ от миналата седмица - което ще им помпа резултатите години наред. И напълно смятам че за следващите три до пет години от тях може да се изкара печалба в пъти.

Биотехнологиите е съвсем нормално да са на връх защото само преди 3 години това бяха като цяло малки компании - доста от тях на загуба. За този период големите между тях се превърнаха в сектора с най-бързо растящи приходи, огромен ръст на печалбата - биеш средното за пазара в пъти и с брутален профит маржин. Тотално недостижими нито като растежи на приходи нито като растежи на печалби, нито като профит маржин от никой.

И двата отрасъла са силно рискови - като движение в цените. Но при всички положения са много по-сигурни от това човек да цъка на CFD та. Не стават за игра на маржин точно защото волатилността им е огромна и ще издухат всеки акаунт, но без маржин са си ок.

И на всичкото отгоре корелацията между банки и биотехнологии е относително ниска.

Коментар

Ако мислих така нямаше да имам акции. Ако не разбираш от банки и не ти се следят една камара специфични новини за биотехнологии просто си вземи за малка сума, в никакъв случай не на маржин, някой ЕТФ или фонд за банки от еврозоната и някой етф за биотехнологии с по-висок дял на големи компании, този маркет вектор е такъв и го гледай как се движи.

Не виждам никаква причина човек да се лигави да хваща по 5-10% корекция, като между другото губи *3 че и по 5 движения нагоре.
                            Извинявай, но май не разбираш въпроса ми и ще го повторя трети път.

Като си толкова осведомен и начетен, какво би си купил. тази седмица т.е. сега, т.е. средата на юни 2014 а не едно време в тъмното и неясното.

От отговорът ти дотук разбирам, че би си купил биотек и банки етф. За тези които ще те послушат IBB е 280% нагоре от последното си дъно преди 3 години, XLF - почти 200% за същия период (сори не знам етф за евро банки но надали е по-различен)

Коментар

Т.е. твоят съвет какъв е - стойте настрана и не купувайте нищо. А ?
                              Ако мислих така нямаше да имам акции. Ако не разбираш от банки и не ти се следят една камара специфични новини за биотехнологии просто си вземи за малка сума, в никакъв случай не на маржин, някой ЕТФ или фонд за банки от еврозоната и някой етф за биотехнологии с по-висок дял на големи компании, този маркет вектор е такъв и го гледай как се движи.

Не виждам никаква причина човек да се лигави да хваща по 5-10% корекция, като между другото губи *3 че и по 5 движения нагоре.

Коментар

Казах че ги държа същите - големи европейски банки и големи биотехнологични. Щом още ги държа значи още не съм намерил нищо което да ми дава по добра риск доходност.
                                Т.е. твоят съвет какъв е - стойте настрана и не купувайте нищо. А ?

Коментар

Working...
                                X