IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • А това че продават в египет с огромна отстъпка си има причина. Там са най-голям брой болни. Съответно ако излекуваш големия брой болни, макар и да не правиш голяма печалба от това, правиш влизането на нови конкуренти по-малко успешно. Всеки излекуван преди на пазара да се появи ново хапче са по-малко долари за конкуренцията. Ако обаче лекуваш навсякъде, всеки който тепърва започва проучвания ще се замисли - ще има ли изобщо болни които да лекува. Реално на пазара скоро ще излезе още едно лечение. Може би до края на тази година. Но с двама играчи нещата са ок. Abbvie ще сложи цена малко под тази на Гилиъд, но не кой знае колко защото и те все пак са в бизнеса заради печалбата. Бристол Майер ще пуснат и те скоро, но тяхното май не е толкова ефективно и Мерк след още известно време. С четири играча вече не може да се запазва ценова сила. Бедните държави ще могат да си позволят вече да го лекуват. И защо тогава просто да не го пуснат по евтино там още сега вместо след 3-4 години някой да пуска там евтино хапче защото така и така е загубил вече надрпеварата за печелившите пазари на САЩ, ЕС и Япония.

    Реално ако има нещо фунадментално което да натиска цената в момента това е ценовата политика на Abbvie, чието лекарство е също толкова ефективно и ще излезе съвсем скоро. Ако не играят на сериозна контра а си сложат и те високата цена и двете компании ще се изстрелят още доста.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
      Абе много реклама му хвълихте на тоз ГИЛД. Хубаво, измислили са ново хапче, биотехнологии, трудно за копиране, ау. Добре. Туй го разбирам. Ама ценовата им политика не. Кой глупак ще плати 84К за хапче, при положение, че може да иде да разгледа пирамидите за 1000 кинта и да си купи хапчето за още толкова. И как ще избегнат черната търговия, която ще се развихри. Пълна безмислица. УчЕни може да иамт, ама другите им служители 5 пари не струват.
      Тяхното хапче ама изобщо не е най-скъпото. първото място се заема друга фирма с 400 000 долара още доста са между 200 000 и 300 000 долара. С тези 84000 долара, които при това лекуват болестта са много много назад в списъка. Но застрахователите пискат защото има милиони болни от хепатит С, а не няколко хиляди или няколко стотин човек с тези с по-скъпите лекарства.

      Коментар


      • Абе много реклама му хвълихте на тоз ГИЛД. Хубаво, измислили са ново хапче, биотехнологии, трудно за копиране, ау. Добре. Туй го разбирам. Ама ценовата им политика не. Кой глупак ще плати 84К за хапче, при положение, че може да иде да разгледа пирамидите за 1000 кинта и да си купи хапчето за още толкова. И как ще избегнат черната търговия, която ще се развихри. Пълна безмислица. УчЕни може да иамт, ама другите им служители 5 пари не струват.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнение
          Бързаш за тва.
          На тия нива вече може да почнете да затваряте дългите и да отваряте късите, близко сме до върха, след това вече надолу или в някакъв по долен рейнж.

          Успех на всички
          Я вземи се пооправи малко.
          Близо/на резистънс сме.
          Върха/овете де е/са - е божа работа, не се меси там

          Виж това ICPT. Там са по 100мил парчето.
          Споко, и при гилдите натам отиват нещата

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение
            обаче интересно сега на служител в gild се падат по 20.5 милиона пазарна капитализация... как може 6100 човека да струват 125 милиарда
            Подценяват се.
            Виж това ICPT. Там са по 100мил парчето.

            Коментар


            • Обаче тези как продават златото като машини.
              Не помня вече кога за последно в американската сесия златото се е качило.

              Майкъле, накрая ще се окаже, че не само че нямат злато, ами и са пълни с къси позиции по него.

              Коментар


              • обаче интересно сега на служител в gild се падат по 20.5 милиона пазарна капитализация... как може 6100 човека да струват 125 милиарда

                Коментар


                • Не мога не мога да си изкрива душичката и дълга да пусна.това все едно на мангал да дам два лефа

                  Коментар


                  • Според мен абълките като стигнат 626 ще паднат лекичко на 444.44 .и те ще повлекат.явно някой телефон не е сполучлив

                    Коментар


                    • една къса на 3683 на прасето ще пусна и толко

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
                        тотално ме разкатаха . отчаян съм . но утре може да е по различно надявам се
                        Бързаш за тва.
                        На тия нива вече може да почнете да затваряте дългите и да отваряте късите, близко сме до върха, след това вече надолу или в някакъв по долен рейнж.

                        Успех на всички

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
                          Отдавна си го мисля. Но стария Lee Kun-hee - шеф на Самсунг мрази акционерите си то това е и причината ниското PE
                          ми от 7 до 10 са почти 50% Макар че и на самсунг му дават очакван растеж от 7%, но пък година назад са очаквани 16% Така че очевидно това доста се мени при него.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                            Ми вземи си самсунг тогава Аз поне съм на принципа че като има ясен лидер в перспективен отрасъл - или поне такъв според мен просто си взимам лидера. Ако някой претендент е много по евтин може да рискувам, ама самсунг също се търгува на ПЕ 7
                            Отдавна си го мисля. Но стария Lee Kun-hee - шеф на Самсунг мрази акционерите си то това е и причината ниското PE

                            Коментар


                            • тотално ме разкатаха . отчаян съм . но утре може да е по различно надявам се

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
                                Ок, докато не се реализира някой от рисковете, които всяка от компанните си носи и докато пазара работи с текущите очаквания за растеж, ок
                                Но погледни основните неща - средата в която работят. През последните няколко години бизнеса с чипове за памет претърпя фундаментална промяна. От десетки компании в бизнеса, работещи на загуба години наред, повечето фалираха, няколко бяха погълнати за почти без пари и накрая останаха само 3: Микрон, Самсунг и Хайникс (също Тошиба и Сандиск, като отчетем и NAND бизнеса.
                                И сега ключовото. Необходимите капиталови инвестиции за влизане в бизнеса са огромни. Нужни са ти над 5млрд за да влезеш с първото си съоръжение. А на входа те чака Самсунг (Те са нещо, като охраната на бизнеса, както Америка на демокрацията ) Т.е. Нов играч не се очаква да влиза през този икономически цикъл.
                                Защо все пак Микрон не е под заплаха от Самсунг. Ами защото Самсунг откриха по-големи цели - Епъл и продължително лидерство на пазара на таблети и телефони.
                                Цените на DRAM и NAND са средство, с което държат коста на всичките си конкуренти висок и там където останалите продават на загуба, Самсунг е на печалба.
                                Ми вземи си самсунг тогава Аз поне съм на принципа че като има ясен лидер в перспективен отрасъл - или поне такъв според мен просто си взимам лидера. Ако някой претендент е много по евтин може да рискувам, ама самсунг също се търгува на ПЕ 7

                                мен лично този отрасъл не ме кефи - прекалено бързо се развива пък 5 милиарда не са кой знае колко за вход за някой голям. Т.е. това че някой успява в дадена година не означава че ще успява и в следващите. Таблети, смартфони, то това са модни стоки. Аз от мода не разбирам - от къде да знам дали клиентите им изведнъж няма да решат че искат нещо съвсем различно. Качеството на евтините все повече се подобрява, скъпите като епъл и самсунг не могат да вдигат толкова бързо качеството спрямо евтините че да си оправдават тлъстия профит маржин. И това което остава е наистина чисто и просто мода. Епъл даже си взеха CEO то на бърбъри, очевидно и те са на мнение че всъщност са в бизнеса с модата, а не с технологиите.

                                А когато крайния продукт се превръща в оборотна стока или в модна стока, то от това страдат всички надолу по веригата на стойността, освен ако някой няма незаменима технология. Като арм холдинг например - който не случайно се търгува на повисоки коефициенти от всички други големи в този бизнес. но пък неговите коефициенти ме плашат.
                                Last edited by ravnovesie; 22.05.2014, 20:57.

                                Коментар

                                Working...
                                X