If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
машала майкъле пак си ги цепнал тия фашаги но според мен утре ще е хубавото трепане . виждаш всичко е на оптимизъм мах идва светлото бъдеще тъкмо си е за къси . малко остана до 1255 зло . еврейчето с полски произход цецо василев и той така обещаваше светлото бъдеще . сигурен съм че тука 100% от бичаците са имали парички в катебето
Архи вън от кораба днеска има NFP глупости и кат го гледам се е запътило към 9870 кво да го прайм на горе с него на 870 рикошет и тва е
ама на 9735 се огъва там ше изчакаме до следобяда да видим кво става ако се задържи над 735 с него на горе ако е под бой по тиквата ....
A дали този дискаунт ( нещо ме съмнява че е толкова, ма да кажем че си прав) на европа спрямо уса не е заслужен ?
Според мен напълно.
Аз лично предпочитам да си слагам парите в такива дето са с 200-300% дискаунт.
Ма ти пък тях ги шортиш...
ПС Зеления цар въпреки заклинанията на мишката продължава да кърти мивки
Строши зъбите на 1.30 на еврото и е тръгнал на 1.29 да пробва.
Тайминга му надминава очакванията ми, мислех до края на годината ще превземе 1.30, а другата 1.25. Ако продължава с това темпо току виж сме видели паритет за другата коледа
Няма лошо, идеално е за тези дето са с кешовица/приходи в зеленко...
Циклично ПЕ около 20 в САЩ, срещу същото такова към 16 в европа. Дивидентна доходност около 2% средно в САЩ срещу над 3% в Европа. А Европейските компании в индекси са международни компании. Не е като да зависят само от състоянието на Европа. Също както и голяма част от американските компании са международни със значителни приходи и от Европа. Ако сравняваш очакваните растежи - да вземем например GE очакван дългосрочен ръст 7,16, ПЕ 17,76
Взимаме му европейския аналог Сименс дългосрочен ръст 12.79 ПЕ 17,10. JPM дългосрочен ръст 4.5% ПЕ 15,4 аналог от тази страна на атлантика HSBC дългосрочен ръст 13.55 ПЕ 13,5. Мога да продължавам до безкрай. Навсякъде почти европейските аналози са между 20 и 40% по евтини.
А еврото е нормално да пада когато се цели повишаване на инфлацията. Но виж че Абеномикса срина йената с 25% отново при цел на инфлация от 2%, а еврото към момента е обезценено спрямо долара под 5%, народа гледа аналогичната ситуация с Япония и продава евро - и съвсем нормално прави, като не знае какво да прави. А не знае какво прави защото валутните курсове сами по себе си са непредсказуеми. Сега може да пада след 6 месеца може да расте.
Аз в момента не бих шортил европейски индекси по никаква причина. Те могат да дръпнат 20-30 че 40% за следващите 6 месеца. Може и да не дръпнат, но вероятността си остава. Също както стана в Япония. Шортенето на Европа е работа за камикдзета. Който иска да си брои там вълни и да вярва във вселенската хармония, ама тези вълни ако му казват да шорти по добре да гледа вдигането на океана на хоризонта, защото това което идва е цунами и малките вълнички по плажа нямат значение.
машала майкъле пак си ги цепнал тия фашаги но според мен утре ще е хубавото трепане . виждаш всичко е на оптимизъм мах идва светлото бъдеще тъкмо си е за къси . малко остана до 1255 зло . еврейчето с полски произход цецо василев и той така обещаваше светлото бъдеще . сигурен съм че тука 100% от бичаците са имали парички в катебето
Архитектос фашагата на 9735 има ли рикошет ?.... ми има ми влизаш слагаш на левче плюс и нека си принтират и квот искат да праат то пак ше слезне иконимисчетата нека си размишляват и да си дрънкат тъпотии ...
@ равновес ти за кви aktion кви discounts са ти в главоногата честно не знам, то всичко балонясало ти за евтино ми говориш ... то са идва major correction бате малко adjustment че нещо съвсем се увлякоха едни 10-15% па ти леш на тая кълка, че европата принтирала ми квот кат принтира ей са онея оттатък ше спрат да принтират и в канала барабар с discountite ..
Европа прави QE реално. Европейските индекси са грубо с 30% дискаунт спрямо американските. Гледайте в САЩ какво стана като го провеждаха, същото ще стане и с европейските индекси, ще си потурчите парите с тези къси.
A дали този дискаунт ( нещо ме съмнява че е толкова, ма да кажем че си прав) на европа спрямо уса не е заслужен ?
Според мен напълно.
Аз лично предпочитам да си слагам парите в такива дето са с 200-300% дискаунт.
Ма ти пък тях ги шортиш...
ПС Зеления цар въпреки заклинанията на мишката продължава да кърти мивки
Строши зъбите на 1.30 на еврото и е тръгнал на 1.29 да пробва.
Тайминга му надминава очакванията ми, мислех до края на годината ще превземе 1.30, а другата 1.25. Ако продължава с това темпо току виж сме видели паритет за другата коледа
Няма лошо, идеално е за тези дето са с кешовица/приходи в зеленко...
Европа прави QE реално. Европейските индекси са грубо с 30% дискаунт спрямо американските. Гледайте в САЩ какво стана като го провеждаха, същото ще стане и с европейските индекси, ще си потурчите парите с тези къси.
равновесов аз гледам фибо нивата така търгувам и тва го праа вече с години и ич не ме интересува кой принтира и кой кво прай, когато това нещо стигне до определеното ниво има откат, може да продължи, може и да върне всичко може. Като мине мине, като не мине close и до следващото ниво.
Фактът, че Щатските борси реагират по-бурно от Европейските значи ли, че се канят да приберат по-големата част от новите Европейски пари
Няма как да ги приберат. Американските банки нямат сериозен дял в Еврозоната. А реално това което ще се случи е банките да се нагрухат с кинти. Европейското QE няма да е през държавни облигации а реално чрез изкупуване на кредити.
В САЩ има много неграмотници с кинти, които си нямат идея какво става в европа.
Коментар