IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ожесточени боеве в Украйна

е вчера нали хванахме светлото бъдеще за шлифера

Коментар

• Тука ми е атомката сеч трябва

Коментар

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
        машала майкъле пак си ги цепнал тия фашаги но според мен утре ще е хубавото трепане . виждаш всичко е на оптимизъм мах идва светлото бъдеще тъкмо си е за къси . малко остана до 1255 зло . еврейчето с полски произход цецо василев и той така обещаваше светлото бъдеще . сигурен съм че тука 100% от бичаците са имали парички в катебето
        Архи вън от кораба днеска има NFP глупости и кат го гледам се е запътило към 9870 кво да го прайм на горе с него на 870 рикошет и тва е

ама на 9735 се огъва там ше изчакаме до следобяда да видим кво става ако се задържи над 735 с него на горе ако е под бой по тиквата ....
        Last edited by michaelis; 05.09.2014, 11:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
          A дали този дискаунт ( нещо ме съмнява че е толкова, ма да кажем че си прав) на европа спрямо уса не е заслужен ?
          Според мен напълно.
          Аз лично предпочитам да си слагам парите в такива дето са с 200-300% дискаунт.
          Ма ти пък тях ги шортиш...

ПС Зеления цар въпреки заклинанията на мишката продължава да кърти мивки
          Строши зъбите на 1.30 на еврото и е тръгнал на 1.29 да пробва.
          Тайминга му надминава очакванията ми, мислех до края на годината ще превземе 1.30, а другата 1.25. Ако продължава с това темпо току виж сме видели паритет за другата коледа
          Няма лошо, идеално е за тези дето са с кешовица/приходи в зеленко...
          Циклично ПЕ около 20 в САЩ, срещу същото такова към 16 в европа. Дивидентна доходност около 2% средно в САЩ срещу над 3% в Европа. А Европейските компании в индекси са международни компании. Не е като да зависят само от състоянието на Европа. Също както и голяма част от американските компании са международни със значителни приходи и от Европа. Ако сравняваш очакваните растежи - да вземем например GE очакван дългосрочен ръст 7,16, ПЕ 17,76
          Взимаме му европейския аналог Сименс дългосрочен ръст 12.79 ПЕ 17,10. JPM дългосрочен ръст 4.5% ПЕ 15,4 аналог от тази страна на атлантика HSBC дългосрочен ръст 13.55 ПЕ 13,5. Мога да продължавам до безкрай. Навсякъде почти европейските аналози са между 20 и 40% по евтини.

А еврото е нормално да пада когато се цели повишаване на инфлацията. Но виж че Абеномикса срина йената с 25% отново при цел на инфлация от 2%, а еврото към момента е обезценено спрямо долара под 5%, народа гледа аналогичната ситуация с Япония и продава евро - и съвсем нормално прави, като не знае какво да прави. А не знае какво прави защото валутните курсове сами по себе си са непредсказуеми. Сега може да пада след 6 месеца може да расте.

Аз в момента не бих шортил европейски индекси по никаква причина. Те могат да дръпнат 20-30 че 40% за следващите 6 месеца. Може и да не дръпнат, но вероятността си остава. Също както стана в Япония. Шортенето на Европа е работа за камикдзета. Който иска да си брои там вълни и да вярва във вселенската хармония, ама тези вълни ако му казват да шорти по добре да гледа вдигането на океана на хоризонта, защото това което идва е цунами и малките вълнички по плажа нямат значение.

Коментар

• машала майкъле пак си ги цепнал тия фашаги но според мен утре ще е хубавото трепане . виждаш всичко е на оптимизъм мах идва светлото бъдеще тъкмо си е за къси . малко остана до 1255 зло . еврейчето с полски произход цецо василев и той така обещаваше светлото бъдеще . сигурен съм че тука 100% от бичаците са имали парички в катебето

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
              Не съм го срещал, но е добре казано!
              Както и да ги наричат ВР са си супер мейджър.
              Наближи ли 40-ка - улазям с 2-та крака без да се замислям.

PS По ранко добавих ESV , а преди малко и SDRL колкото да ми се закове средната на 34$. Енско вече ми падна под 50
              Last edited by pipbel; 05.09.2014, 00:02.

Коментар

• Архитектос фашагата на 9735 има ли рикошет ?.... ми има ми влизаш слагаш на левче плюс и нека си принтират и квот искат да праат то пак ше слезне иконимисчетата нека си размишляват и да си дрънкат тъпотии ...

@ равновес ти за кви aktion кви discounts са ти в главоногата честно не знам, то всичко балонясало ти за евтино ми говориш ... то са идва major correction бате малко adjustment че нещо съвсем се увлякоха едни 10-15% па ти леш на тая кълка, че европата принтирала ми квот кат принтира ей са онея оттатък ше спрат да принтират и в канала барабар с discountite ..
                Last edited by michaelis; 04.09.2014, 23:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
                  Европа прави QE реално. Европейските индекси са грубо с 30% дискаунт спрямо американските. Гледайте в САЩ какво стана като го провеждаха, същото ще стане и с европейските индекси, ще си потурчите парите с тези къси.
                  A дали този дискаунт ( нещо ме съмнява че е толкова, ма да кажем че си прав) на европа спрямо уса не е заслужен ?
                  Според мен напълно.
                  Аз лично предпочитам да си слагам парите в такива дето са с 200-300% дискаунт.
                  Ма ти пък тях ги шортиш...

ПС Зеления цар въпреки заклинанията на мишката продължава да кърти мивки
                  Строши зъбите на 1.30 на еврото и е тръгнал на 1.29 да пробва.
                  Тайминга му надминава очакванията ми, мислех до края на годината ще превземе 1.30, а другата 1.25. Ако продължава с това темпо току виж сме видели паритет за другата коледа
                  Няма лошо, идеално е за тези дето са с кешовица/приходи в зеленко...
                  Last edited by pipbel; 04.09.2014, 23:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
                    По-скоро ще се отрази на репутацията на правосъдието.

Срещал ли си това словосъчетание напоследък:
                    "You should call it Russian Petroleum not British Petroleum"
                    Не съм го срещал, но е добре казано!

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
                      Ще се отрази на дрилърите, особено на RIG.

http://www.investor.bg/sasht/337/a/s...-zaliv,179464/
                      По-скоро ще се отрази на репутацията на правосъдието.

Срещал ли си това словосъчетание напоследък:
                      "You should call it Russian Petroleum not British Petroleum"

Коментар

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
                        прав си майкъле .имам там една атомка и аз може и да го стигнат . АМА ПУКА МИ
                        Архитеркос ей ги нещата - aз влязох на 9735 един късак, но ги гледам олигофрените имат сила ама квот стане ..

open monthly price - 9477
                        fibo critical levels -
                        up - 9608, 9735, 9870 - Target up for the month
                        down - 9346, 9215, 9084 - Target down for the month

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
                          Европа прави QE реално. Европейските индекси са грубо с 30% дискаунт спрямо американските. Гледайте в САЩ какво стана като го провеждаха, същото ще стане и с европейските индекси, ще си потурчите парите с тези къси.
                          равновесов аз гледам фибо нивата така търгувам и тва го праа вече с години и ич не ме интересува кой принтира и кой кво прай, когато това нещо стигне до определеното ниво има откат, може да продължи, може и да върне всичко може. Като мине мине, като не мине close и до следващото ниво.

Коментар

• Ще се отрази на дрилърите, особено на RIG.

http://www.investor.bg/sasht/337/a/s...-zaliv,179464/

Коментар

• Eдно го мислят друго става.
                              Негативните лихви могат да доведат до ръст на лихвите по кредитите.
                              http://www.investor.bg/blogosfera/36...ditite,173778/

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
                                Фактът, че Щатските борси реагират по-бурно от Европейските значи ли, че се канят да приберат по-големата част от новите Европейски пари
                                Няма как да ги приберат. Американските банки нямат сериозен дял в Еврозоната. А реално това което ще се случи е банките да се нагрухат с кинти. Европейското QE няма да е през държавни облигации а реално чрез изкупуване на кредити.

В САЩ има много неграмотници с кинти, които си нямат идея какво става в европа.

Коментар

Working...
                                X