Първоначално изпратено от andi
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Моето мнение за днес, флат маркет докато отвори САЩ и след това рали нагоре (каквито и да са новините).
Тоя сценарии сме го гледали вече няколко пъти миналата година.
Режисьорите достатъчно сапунка изиграха, достатъчно стопове взеха, заредиха дългите време е да качват пак до 1990-2000 и да си прибират печалбите.
Коментар
-
Иначе да ви отговоря от вчера (че не ми остана време вечерта),
Не виждам какво толкова подскачате спад та спад, значи СиП е паднал 5% от върха си онова 2020 дето го направи.
Това не е нищо 5-6% си е нормална консолидация и всеки трейдър трябва да може да издържи на такъв спад.
Другите индекси следват, ДАКС-а е на 7-8% спад от върха си онова 10 000 дето го направи (за волатилния ДАКС 7-8%* са нищо) като се има впредвид и Украйнската криза.
Така че за момента можем да говорим за нормална корекция от 5-6% (която миналата година се случваше на всеки 3 месеца) тази година на 6 месеца.
Вече ако паднем 10% тогава можем да говорим за голям спад и за голяма корекция. (не че не е невъзможно но е малко вероятно).
Ако паднем 15-20% можем да говорим за обръщане на тренда надолу и за мечи пазар.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеhttp://www.investopedia.com/terms/l/...hortequity.asp
Ето това правя. Само че към момента вместо 130/30 с 115/15. Но дългите ми на маржин са в отделни акции или етф, а късите ги играя през индекси.
Успех
Аз цъкам само индекси.
Иначе твоята стратегия статистически има по голям шанс за успех.
Ако уцелиш правилните акции. Но и трябва доста акции да следиш.
Дай пример за акции който ще вървят нагоре
И акции който ще вървят надолу?
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнениеИ става все по хубаво
Хахо,нали дъното беше 94хх ерията,е 200 пункта по надолу,сигурно го приемаш като шум
Да видим каква песен ще пееш под 9к.
Единия е малкия 9800-9400 другия е големия 10000-9000.
Не виждам какво толкова сте се превъзбудили на тези нива на ДАКС-а бяхме през Август (заради Украйнската криза) и после качихме до 9800.
Сега пак паднахме заради САЩ* (те правят корекция която не бяха правили от 6 месеца и е доста дълбока за тяхните стандарти).
Така че ДАКС-а си върви нагоре надолу.
Аз август като падаше си купувах, после нагоре си продавах, сега като пада пак купувам, после есента като стигне пак 9800 ще си продавам и така.
Вече тези нива 9400, 9000 аз не съм Баба Ванга да ти ги кажа с точност дали ще подмине с малко 9400 и ще отиде на 9300 или ще слезе до 8800 не е от голяма разлика за мен.
200-300-500 че и 1000 точки на ДАКС-а трябва да можеш да издържиш като се има впредвид колко е волатилен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнениеПоследно ти спад ли очакваш на пазара и растеж? Вчера говореше за 20-30% надолу?
А сега казваш че дългите са ти повече от късите?
Може ли да изясниш моля?
Ето това правя. Само че към момента вместо 130/30 с 115/15. Но дългите ми на маржин са в отделни акции или етф, а късите ги играя през индекси.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеНе обичам да стоя без къси, когато пазара не върви силно нагоре. Ако пазара скочи с 10% от късите ще съм на 10% на минус, от дългите съм на 10% на плюс. А дългите са ми повече.
Обаче ако пазара падне с 10% ще съм на плюс само от късите.
А сега казваш че дългите са ти повече от късите?
Може ли да изясниш моля?
Коментар
-
Първоначално изпратено от andi Разгледай мнениестига де петък.ресто си трябва
Обаче ако пазара падне с 10% ще съм на плюс само от късите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеаз пак си покрих 15% от дългите с къс насдак.Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко
Коментар
-
michaelis
Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнениеМомчета, какво ще кажете за IAMGOLD?
Коментар
-
Първоначално изпратено от andi Разгледай мнениепетъчно време,какво ли ще гледаме-как са мяташ или ресто
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеТова колкото и да го повтаряш- няма да го разберат, щом са растяли без да изкарат пари- значи има балон
Коментар
-
Първоначално изпратено от vinkel Разгледай мнениеБалона е при трежъритата
Коментар
Коментар