If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
нещо тая вечер кво пак сме сърдити ве колега нали ти написах за коя акция стаа въпрос ???
Ква е тая демокрация ве тука ми пледират половината сополи в тоя сайт Америка Демокрация свобода на словот е ееее къде е свободата на словото ???
На мен американският ми брокер ми удържа 10% от дивидентите на американски компании.
Българския ми брокер удържа 30%.
30% е ставката по подразбиране. Ако попълниш form W8BEN с която декларираш, че не си американски гражданин и че България има tax treaty трябва да ти удържат по малко - според мен колкото е данък дивидент в бг - 5%, но реално ми удържат 10%.
Дори да са удържани 30%, мисля че могат да се върнат данъци до 3 години назад с US tax return.
Скромен опит (личен и не само):
ПИБ: Като правило 10%. Понякога е повече, ако компанията е с главен офис другаде (например SAN, POT)
IB: 10%. В някои случаи - 0%. Май става дума за офшорки.
Карол (CFD) - 10%.
Елана - една позиция, 0%, предполагам от офшорни съображения. По аналогия с IB очаквам 10%, но не мисля да проверявам засега.
УКББ - 30%
DB - 10 или 15% (чужд опит, така че не съм напълно сигурен)
Колко ти удържат на дивиденти от американски компании?
На мен американският ми брокер ми удържа 10% от дивидентите на американски компании.
Българския ми брокер удържа 30%.
30% е ставката по подразбиране. Ако попълниш form W8BEN с която декларираш, че не си американски гражданин и че България има tax treaty трябва да ти удържат по малко - според мен колкото е данък дивидент в бг - 5%, но реално ми удържат 10%.
Дори да са удържани 30%, мисля че могат да се върнат данъци до 3 години назад с US tax return.
инак за дакса такъв балон не бях виждал по отношение на обемите до сега . обем на минетка и нетестван в продължение на 1000 пойнта . това ще бъде наказано жестоко бичаци
Коментар