IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
    Жорка честито . Ще следя дали си тук следващите седмици и месеци
    Пиша в този форум от около година. Тук съм и при спадове и при върхове.
    Виж и аз съм на мнение че всичко ще се срути, но още не му е времето. Както съм казвал поне сто пъти - първо Дау 20 000 и дакс - 16 000 и тогава надолу.

Искаш поздрав, ето ти:
    https://www.youtube.com/watch?v=pgq1h7Z356g
    Iepotan в превод от сръбски - красавец !
    Не пия във всяка къща, защото не във всяка сипват .

Коментар

• Първоначално изпратено от Георги Борисов Разгледай мнение
      Вземи тоя шиш Архитектеееееее къде сииииии
      Поздрави ма с ина чалга

Коментар

Обещах ти снимка... Та на нея пише - 196 евра за 30 минути. Тоест колкото ти изкарваш за месец
        Жорка честито . Ще следя дали си тук следващите седмици и месеци

Коментар

• Вземи тоя шиш Архитектеееееее къде сииииии
          Attached Files

Коментар

• Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение
            добре казано,но ще се направя,че не съм го прочел
            Доходност се прави много лесно - когато пазара расте, човек просто поема по-висок риск - я с ливъридж, я с по-волатилни акции с ясен тренд нагоре. Трудната част е запазването на доходността, когато пазара вземе да пада. Защото това което върши най-добра работа нагоре върши ужасна работа надолу. В дадени моменти пазара е на кръстопът. Участницити са изнервени, което води до висока волатилност. Технически няма ясен тренд, което води също до висока волатилност. Акциите са относително скъпи. И най-важното на хоризонта има ясен катализатор който много силно плаши. Най-големите катализатори са три типа - лихви, рецесия и война или друго катастрофично събитие. В момента шанса за рецесия не е особено голям. Война едва ли ще има, ебола като катастрофа няма да се случи. Но остават лихвите. А те наистина могат много брутално да лашкат пазара на акции.

Този катализатор за пътя надолу още е само потенциален. Но е надвиснал като дамоклев меч. Ясно е че лихвите ще се вдигат. Но не е ясно кога. говоря навсякъде за пазарните лихви. Много хора играят играта докато музиката свири. А тя още свири - така че може и да вървят още нагоре акциите. Но други хора се притесняват от ясната заплаха. Това, заедно с горните фактори причинява и волатилността. А всяка висока волатилност намалява вярата на оптимистите и засилва вярата на песимистите. За това и това което се случи октомври не е добро за биковете. ОК пазара бързо дръпна след това. Но това не означава че няма още по-бързо да падне ако отново поради някаква причина песимизма се възроди.

При висока волатилност около върхове човек трябва да си намалява риска. поне докато волатилността не спадне. също както при висока волатилност около дъна е хубаво да си увеличи риска. Не става дума да се продава всичко, но просто да се намали експозицията или пък да се сменят компаниите с по-слабо рискови. Например ако човек е държал ЕТФ на насдак до сега може да го смени с ЕТФ на СП500. Или ако е държал малки софтуерни да премине на големи. Между другото това всъщност се случва в момента в САЩ, защото малките компании продължават да страдат, а големите растат. Или директно на дефанзивни сектори, като фармация и нециклични потребителски стоки. А най-доброто и най-лесно е просто да си намали експозицията постепенно. Например от 100% акции да ги направи 80% или 66%.

Коментар

бееееееееее жорка ти вече и техника имаш . браво .
              Обещах ти снимка... Та на нея пише - 196 евра за 30 минути. Тоест колкото ти изкарваш за месец
              Attached Files

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
                Добро и лесно правило, е да се купуват нови дъна и да се продават нови върхове.

Т.е. в момента за купуване ще е ако насдак падне под 3600. И като мине през 3600 спре да пада поне за ден два, и почне да върви нагоре тогава да се влиза. Ако мине 4100 за да се намалява експозицията. Ако тръгне нагоре не се влиза до като пак не направи корекция. Тогава се вдига таргета и не се чака 3600, но отново да пада няколко дена и като се успокои и тръгне нагоре пак да се влиза. Влизането по пътя надолу и влизането по пътя нагоре не е добра идея. Излизането по пътя надолу е добро само около върха - при нервен пазар е хубаво да се излиза бързо и да се влиза бавно. При спокоен пазар е хубаво да се излиза спокойно и да се влиза бързо.

За съжаление в момента възможната корекция в САЩ е доста солидна. Така че е добре човек да държи пръста на спусъка. А високата доходност не се прави толкова от това да се печели по пътя нагоре, а от това да не се губи толкова по пътя надолу.
                добре казано,но ще се направя,че не съм го прочел
                Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• жорка обаче искам като почне да пада и да се появиш у форумо . да не вземеш да се изпокриеш . бъди мъжжжжжж

Коментар

100 дълги S&P-та отворих в твоя чест. Да видиш за кви два лева говорим След 30 минути ще ти пусна снимка от платформата ми

бееееееееее жорка ти вече и техника имаш . браво .

Коментар

• Добро и лесно правило, е да се купуват нови дъна и да се продават нови върхове.

Т.е. в момента за купуване ще е ако насдак падне под 3600. И като мине през 3600 спре да пада поне за ден два, и почне да върви нагоре тогава да се влиза. Ако мине 4100 за да се намалява експозицията. Ако тръгне нагоре не се влиза до като пак не направи корекция. Тогава се вдига таргета и не се чака 3600, но отново да пада няколко дена и като се успокои и тръгне нагоре пак да се влиза. Влизането по пътя надолу и влизането по пътя нагоре не е добра идея. Излизането по пътя надолу е добро само около върха - при нервен пазар е хубаво да се излиза бързо и да се влиза бавно. При спокоен пазар е хубаво да се излиза спокойно и да се влиза бързо.

За съжаление в момента възможната корекция в САЩ е доста солидна. Така че е добре човек да държи пръста на спусъка. А високата доходност не се прави толкова от това да се печели по пътя нагоре, а от това да не се губи толкова по пътя надолу.

Коментар

тепърва прохождам при акциите и нямам спирачки много кеш,насреща почти-нищо
                        жилетките, дали ще върнат тия 13 долара?
                        Като е по надолнището и нямаш спирачки, става страшно......и кеша не помага....

Коментар

Аз жилетките си ги държа. но не бих ги играл през СФД - прекалено са волатилни. Но ако кажем смятам за нормално 30% от акциите ми да са в СЩ в момента съм ги направил 20%

Коментар

излязохте от дупчиците а мушмороци . това е добър индекатор
                            100 дълги S&P-та отворих в твоя чест. Да видиш за кви два лева говорим След 30 минути ще ти пусна снимка от платформата ми

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
                              Аз в САЩ докато не видя какво ще се случи когато лихвите почнат да се качват съм предпазлив като вълк. Не пипам нищо дългосрочно. Поне до като не видя какво се случва когато загърмят лихвите. До септември нещата бяха горе долу спокойни. Но тази волатилност октомври не е на добре. Всички са спусъка, пък още дори няма далечни гърмежи. Така че поне при мен е сейфти фърст.
                              Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• пай са че утре дакса е на 8953

Коментар

Working...
                                X