Първоначално изпратено от bate Goiko
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнениеМного благодаря за информацията! От време на време търгувам с комодитис, но до сега не съм се сблъсквал с такава ситуация.
Тези фондове ребалансират всеки ден. Не притежават контракти в истинския продукт, а разни левериджнати деривати (логично щом са x2) - може би фючърси. Ако в текущия ден са загубили се оказва че експозицията им е по-голяма от необходимото и продават част от фючърсите. Оттук идва разминаването с buy and hold за много дни.
Изглежда тракването на дневната доходност е важно изискване за този тип фондове, щото иначе по-често щяха да фалират.
Иначе ако не се блокираше търговията и спадне за ден с повече от 50%, си мисля че биха получили марджин кол - принудително затваряне на позициите и щяха да имат някаква стойност.
Ако не получат маджин кол би следвало да станат равни на нула, което борсата няма да го позволи защото има минимална цена от $0.01 например.
Но има и друга подробнoст - цената на акцията се поддържа близо до активите на фонда от големи играчи които търгуват с блокове от 50000 акции. Те сигурно биха се отказали да предоставят ликвидност и тогава превес ще имат дребни инвеститори, които може и да не са разбрали, че фонда е фалирал и да продължават да си играят на монополи с него.
Коментар
-
Първоначално изпратено от trader1 Разгледай мнениепри commodities trading има максимални движения нагоре и надолу, които ако се достигнат - търговията спира. Това по-долу е пример за equity indexes, за петрола в момента лимитът е $10/ден. На това му казват Limit up / limit down дни, в които ако си на грешната посока е кофти, защото има случаи когато просто пазара отваря на лимит down и няма търговия, и така няколко дни подред докато си намери цената...
http://www.cmegroup.com/trading/equi...mit-guide.html
http://www.cmegroup.com/trading/Price-Limit-Update.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнениеДобре какво става ако днес падне с 55%, питам сериозно, все пак има и такава вероятност?
http://www.cmegroup.com/trading/equi...mit-guide.html
http://www.cmegroup.com/trading/Price-Limit-Update.htmlLast edited by trader1; 05.01.2015, 23:32.life is simple and clear when you make the right choices
Коментар
-
Първоначално изпратено от trader1 Разгледай мнениеСтава дума за дневни промени. Днес 3% (6%), утре пак, после - още. Сложи графиките им една върху друга и гледаи как се движат.
Освен ако въпроса ти не е саркастичен - тогава кажи, имам и саркастичен отговор
Коментар
-
Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнениеНякой може ли да ми разясни тази акция
ProShares Ultra DJ-UBS Crude Oil
Доколкото разбирам отразява разликата в цената по 2, ако петрола се вдигне с 10%, акцията се вдига с 20%, ако падне с 10% акцията пада с 20%
Добре де ако петрола падне с 60% с колко пада акцията???
Освен ако въпроса ти не е саркастичен - тогава кажи, имам и саркастичен отговорlife is simple and clear when you make the right choices
Коментар
-
Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнениеНякой може ли да ми разясни тази акция
ProShares Ultra DJ-UBS Crude Oil
Доколкото разбирам отразява разликата в цената по 2, ако петрола се вдигне с 10%, акцията се вдига с 20%, ако падне с 10% акцията пада с 20%
Добре де ако петрола падне с 60% с колко пада акцията???
Да не се окаже, че имаш да давашЗа спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
ай туй . честито . аз не знам какво чакам . може би бързия влак
къде е Шостакович да каже РРРРРРРРРРРРРъст
вие тука сте с големи сметки аз съм с малка ама ша ма фалират га умре арменския поп . мухахааааааааааааааа
честит ви зехтин 50 $Last edited by the architect; 05.01.2015, 21:42.
Коментар
-
Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнениеа дъвча тука една кисело с червено винце , ама нещо слабо е падането пантеро не е от мойте .трябва да е тънка червена струйка
тъй де чакам ги 8 години , вече влизам в цикъл
Коментар
-
Първоначално изпратено от panterata na pop folka Разгледай мнениеархитекте къде си чака ги сумати и време да се срутват ---те се срутват теб те няма
тъй де чакам ги 8 години , вече влизам в цикъл
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеЪъъ... що речи че не можах да разбера ?
Лонг съм на отделни компании, а хеджа ми е SCO.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнениеПип, през кой фонд търгуваше петрола?
Лонг съм на отделни компании, а хеджа ми е SCO.
Коментар
Коментар