Първоначално изпратено от Наивник
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеВзех да разбирам, защо Нетфликс ще направи 20% до края на деняНадявам се Гуглето да го озапти след час.
Та, роботите ще си джиткат, а ние ще си потребяваме с дистанционното.
Абе нещо с холограмка, виртуална реалност, тва онова?
FB са барнали една компания, ама си я стискатПримерно от над година не съм стъпвал дори в хранителен магазин. Всичко ми се доставя, отивам на сайта, поръчвам, вече не влизам в магазини. Забравил съм изобщо какво е да гледаш по рафтове т.н. торби, носене, каса.... Като се замисля, това например вече е изчезнало, а колко време отиваше до скоро в това. Няма го - форевър! И фликса и той, телевизия не съм гледал може би от около 7 месеца. Ама дори не съм мервал. Просто нямам нужда. Имам си мои канали за новини, останалото в интернет. За нещо да се разсея преди сън - фликса. и така - киндъл, нетфликс, дропбокс..... станаха ежедневие.
Custodite sortem vestram
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеВзех да разбирам, защо Нетфликс ще направи 20% до края на деняНадявам се Гуглето да го озапти след час.
Та, роботите ще си джиткат, а ние ще си потребяваме с дистанционното.
Абе нещо с холограмка, виртуална реалност, тва онова?
FB са барнали една компания, ама си я стискат
Да купуваш Нетфликс значи да избягаш от риска.
Щото като изключим страните с леви режими, където частната собственост е под въпрос.
След това, като махнем ресурсни, ток, вода, пощи, телефони и банки които или изглеждат на пръв поглед лесни за управление - следователно защо да са частни, или системно важни - не може да са частни.
И накрая всички останали, които по всякакъв начин се опитват да избягат от данъци и държавите са постоянно по петите им.
То най-сигурната инвестиция си остава добре разказаната история (стига да не е на печалба, понеже минава в 3-тата група)Last edited by Tkilata; 16.07.2015, 22:50.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеТова означава брутална волатилност и всички да станем техничари, е такъв пазар нема да понесаCustodite sortem vestram
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеЕдна възможност е, стойността и търсенето да се пренесат изцяло във виртуалната сфера (както и сега например се натрупват в капитализацията на т.нар компании еднорози).
Коментар
-
Има много интересен пример с хартията, между другото. Голямата част от цената на хартията идва от високото количество енергия, което е нужно да се разрушат нишките целулоза при обработката на пулпа от дървесина. Наскоро е изобретено елегантно решение на проблема, което намалява разходите с около 80%. ГМО дръвета, които естествено съдържат по-малко нишки целулоза. Директно енергията необходима за производството спада драматично. Просто пример, който показва потенциал на т.нар бяла (индустриална) биотехнология... A taste of things to come.Custodite sortem vestram
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеАми акото?Custodite sortem vestram
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеСега такъв пример е хартията например. Някога е била лукс, после масова суровина, днес се ползва за листовки, опаковки, никому ненужни материали които се въргалят по улицата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнениеС всичко съм съгласен само не ми стана ясно защо намалено търсене?Custodite sortem vestram
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеИ какво ще прави всичкият този капитал тогава- ще финансира бюджетни дефицити, които да компенсират намаляващото търсене? И така до безкрай?Custodite sortem vestram
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнениеС всичко съм съгласен само не ми стана ясно защо намалено търсене?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеОт една страна имаш значително увеличена производителност (със същото количество суровина и капитал получаваш повече), а от друга имаш намалено търсене.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеАз мисля, че не просто ниска инфлация, а дългосрочно дефлация ще има.
Затова лихвите ще стават все по ниски, отрицателни, а QE ще се увеличава и разширява по целия свят. Много са ми интересни тенденциите в Япония в момента. За мен тази страна е пример какво ще дойде при всички останали след 5-10 години. Роботизация и QE. Роботите не потребяват, не ядат, имат само нужда от поправка ако се повредят и енергия. При това положение и при демографията, дефлацията е неизбежна.
Не е препоръка
Съгласен съм, че след 6 години активна намеса на държавите в пазарите и то с резултати, които се считат за успешни, слаборегулирания пазар няма шанс вече.
Но, ако текущите QE не дадат като резултат желаната инфлация в обозримо бъдеще, то следващото QE, вместо да обикаля около пазара скачайки от актив на актив - директно ще бъде инжектирано в икономиката.
Ако ще й да копаеме и зариваме една и съща дупка по цял ден.
Коментар
Коментар