IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ДАКС-а що пада днес нали уж одобриха сделката?

Коментар

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
      къф, къф , унгарец от къф произход е тоя . мухахааааааааааааааа

Коментар

• къф, къф , унгарец от къф произход е тоя . мухахааааааааааааааа

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
          Позволявам си да публикувам едни нещица от преди 7-8 години. С някои от тях не съм много съгласен, но все пак.
          http://www.investor.bg/drugi/128/a/k...ovaliat-60624/

И да кажа, имах безсънна нощ. Не съм аз губещият, но един мой познат много пострада вчера.

да nе бе сресту google

Коментар

И да кажа, имах безсънна нощ. Не съм аз губещият, но един мой познат много пострада вчера.
            Кофти С какво се прецака?

Коментар

• Позволявам си да публикувам едни нещица от преди 7-8 години. С някои от тях не съм много съгласен, но все пак.
              http://www.investor.bg/drugi/128/a/k...ovaliat-60624/

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
                Ники, това добре. Честито!
                Обаче да те питам нещо.
                В началото на занимавките си, преди 3-години входовете ми бяха долу горе 50/50 печеливши/губещи.
                И в течение на времето процентът на губещите входове се увеличаваше.
                В момента, след много сериозно проучване и сравнително трезво обмисляне вече почти всеки вход ми е губещ, тоест цената веднага тръгва в обратна посока. Поне за едно известно време, което обаче ми губи времето, а и ми се вие свят, че даже и ми гади
                То това не е проблем, защото бързо съобразих, че ако залагам в обратната на резултата от оценката си посока - винаги ще съм на печелившата страна.
                Ето тук е проблема, понеже ме притеснява хипотетичната възможност хем да съм на загуба, хем да се чувствам глупаво.
                На коя година трейдърстване падат тея скрупули?
                ми е въпроса
                имам просто правило: инвестираи в несто които раzбирас и имас некви о4акваниа и не пове4е от 3 поzиции (говора са leverraged propdcuts ala options, warrants etc). аz имам credit i commodity backgorund и това ми помога доста zа тарговиата. zатова и гледам теzи паzари предимно и редко се отклонавам (преди сам писал вав форума zа такива: Yahoo (просто гоелем valuation gap after Baba IPO), Netflix (тва бесе да покажа на Лв мах 4е short term fuнdament при такива акции нема (поzиициата е имам от Март), VF Corp. (много силна акции сас страхотна дивидендна политика)).

Ина4е 4е и краткосро4но може да има фундамент е Norilsk Nickel, акциа което се двжи между 16 и 22 долара. и това бе: floor down throgh strong buyback + dividen yield, and cap up throug weak commodity prices.какво направих тук: scaplping 29 пати едни и састо: byu call with Strike 20 Sep 15 at .10 cent and sell at 0.11 cent и борба с тетата на опциита, но 29 пати каzва достата4но.

принципно се фокусирам и варху акции а) които не са много поzнати б) кадето има силни стрсктурни трендове. Това са 6 месеца до една година спекулации

Желеzна руда: всеки говори zа Вале, BHP etc., аz гледам пак кои губи наи много и това е FMG, които са малко поzнати на теzи хора които не следат целиа паzар
                Coal/Met Coal: Peabody Energy Corp zнаес ли ги? Short sam 17 долара с опции сас стрике 15. днес сме на 1.50

след като прибера пе4алба, кадето сам удвоил zалога си, парите биват ведна вложени в а) реална придобивка или б) convertible bonds или HY

а 4е права zагуби е несто нормално. ако таргувас Даимлер покраи Гарциа, това е нормално. не винаги става

Успех

Коментар

Обаче да те питам нещо.
                  В началото на занимавките си, преди 3-години входовете ми бяха долу горе 50/50 печеливши/губещи.
                  В момента, след много сериозно проучване и сравнително трезво обмисляне вече почти всеки вход ми е губещ, тоест цената веднага тръгва в обратна посока. Поне за едно известно време, което обаче ми губи времето, а и ми се вие свят, че даже и ми гади

То това не е проблем, защото бързо съобразих, че ако залагам в обратната на резултата от оценката си посока - винаги ще съм на печелившата страна.
                  Ето тук е проблема, понеже ме притеснява хипотетичната възможност хем да съм на загуба, хем да се чувствам глупаво.
                  ми е въпроса
                  кво ти стаа бе .... цъкай там и тва е, боли те щеката загуби, магуби али бали има и аз гледам нон стоп минуси, но важното е да затвориш на плюс и ич да не те е еня
                  Не мое винаги да си на плюс тва става само у форекс темите тука, при най-големите разбирачи ..... Имаше един елемент дет обясняваше , че печелел колкото си искал и немал загуби и предлагал курсове даже да ни научел нас раята тука ... Загуби има и винаги ше има тва е палажението глей най-накрая кат теглиш чертата да си ок и тва е
                  Last edited by michaelis12; 17.07.2015, 09:19.

Коментар

Обаче да те питам нещо.
                    ми е въпроса
                    1. Спри да търгуваш, затвори всички позиции

2. Вземи си почивка, смени перспективата, изчисти се от стреса

3. След няколко месеца (или колкото ти е нужно да се възстановиш) на спокойствие формулирай стратегия, с която искаш да работиш и се придържай към нея -- кога да отваряш позиции и кога да ги затваряш. Така ще изчезне стреса, като се придържаш към правила. Стратегията трябва сам да си я създадеш защото всеки човек има различни цели и умения и стил на търговия. После е лесно, докато рано или късно трендът се смени и спреш да печелиш -- тогава отиваш в точка 1. и започваш цикъла наново...
                    "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie
                      Zaebi fundamentalnia analiz pri kratkosrochna spekula I neshtata shte potragnat. Ciklite pri fundamenta se izmervat s godini niama kak da se prilagat pri kratkosrochni sdelki.
                      Това ясно ман. Щом съм оцелял, значи основните неща са в ред.
                      Обаче ето възникват от време на време конкретни въпроси.
                      И нали е форум.
                      Затова.

Коментар

• 650
                        Изроди

Коментар

• Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнение
                          1700% my option on Netflix paid off
                          Обаче да те питам нещо.
                          ми е въпроса

Коментар

• 1700% my option on Netflix paid off

Коментар

Утепаха змея. 613
                              B
                              Custodite sortem vestram

Коментар

• Утепаха змея. 613

Коментар

Working...
                                X