IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• А кой е прокопсал

Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
    Да бе русия щяла да им помогне... Да си забелязал някой да е прокопсал от "дружбата" със тях? В най-добрия случай втори Беларус. Имам чувството обаче че няма да им хареса.
    А кой е прокопсал с дружбата с Щатите или пък МВФ? Конкретно ми кажи...че не се сещам.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
      Да бе русия щяла да им помогне... Да си забелязал някой да е прокопсал от "дружбата" със тях? В най-добрия случай втори Беларус. Имам чувството обаче че няма да им хареса.
      Аз се сещам за Турция.

Коментар

• ОСтава вътрешния

Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
        Драхмата няма да им помогне. Дългът е деноминирсн в евро и остава. Ти предлагаш вместо намаление на заплати и пенсии хиперинфлация на драхната което е друга форма на отнемане на имуществото на обикновенният грък. Ще пострадат най-бедните, които нямат спестявания във валута.
        Остава вътрешния. Външния се отписва.

Най бедните които нямат спестявания.....се интересуват от две неща - да могат с пенсията да си плащат консумативите и да се хранят прилично. Това дори да има инфлация правителството ако няма тежестта на този дълг може да им го осигури.

Коментар

• Не съм Русофил

Не съм Русофил но хич не си прав.

Тук в България ни промиват мозъците че всичко Руско е лошо а Американско е хубаво.

Повечето хора имат представа за Русия само от вестниците и от времето на Елцин до Путин когато благодарение на "демократичната" политика на Щатите Русия беше доведена до абсолютна мизерия.

Русия е много различна сега. Ако си ходил в Русия често или имаш досег с някакъв бизнес там ще ме разбереш много по добре.

Русия има огромен потенциал и затова Щатите се мъчат всячески да я удушат сега най вече с неистовите услия да я държат надалеч от дружба с Европа.....темата е дълга но не смятам че си прав.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
            Защо мислиш така. Това че нямат евро не означава че нямат пари.
            Ето ти един сценарии. Вкарват драхмата и плащат достатъчно на държавните служители и на пенсионерите да живеят прилично с нея.
            Да, драхмата ще е евтина...вносните стоки ще са скъпи но пък местните стоки, имоти,ток,вода, храна и т.н ще са евтини. Това ще направи Гърция рай за всеки турист. Ще си отворят пазара за Русия която на драго сърце ще им помогне а това след туризма, земеделието е най силното в Гърция. Като не плащат подобни лихви по заемите които имат в момента ще живнат много бързо с малко допълнителни средства я от Русия или БРИКС.

Шока ще е голям...но афтършока може да е полезен.
            Драхмата няма да им помогне. Дългът е деноминирсн в евро и остава. Ти предлагаш вместо намаление на заплати и пенсии хиперинфлация на драхната което е друга форма на отнемане на имуществото на обикновенният грък. Ще пострадат най-бедните, които нямат спестявания във валута.

Коментар

Ето ти един сценарии. Вкарват драхмата и плащат достатъчно на държавните служители и на пенсионерите да живеят прилично с нея.
              Да, драхмата ще е евтина...вносните стоки ще са скъпи но пък местните стоки, имоти,ток,вода, храна и т.н ще са евтини. Това ще направи Гърция рай за всеки турист. Ще си отворят пазара за Русия която на драго сърце ще им помогне а това след туризма, земеделието е най силното в Гърция. Като не плащат подобни лихви по заемите които имат в момента ще живнат много бързо с малко допълнителни средства я от Русия или БРИКС.

Коментар

• Събират късо евро

Събират късо евро - сигурен съм.

Затова еврото е високо. Събират докато обикновенните си мислят че ще се вдига още.

Аз между другото нямам позиции на евро долар имам долар йена.

Коментар

• Защо мислиш така

То и аз го мисля така, ама не го виждам да стане. Това значи на момента да им падне стандарта в пъти, половината тунеядци по държавни служби излитат, пенсионерите ще ровят по кофите. Малко трудно ще ги убедиш че е за добро в крайна сметка. А ципурата и факиса като нищо може и да им окачат по една вратовръзка

Коментар

Аз обаче мисля нещо което никой не го казва. А то е че Гърция е далеч по добре да фалират от колкото да са роби 100 години и повече.
                    Те нямат измъкване от този дебит никога. И да им го отпишат ще трябва веднага да им дадат друг. И да приемат реформите....пак ще трябва друг кредит веднага.

Цял живот ще правят това което им казват. Това според кого е ок според теб? Аз ако съм предпочитам дори и по да ми е трудно да почна отначало от колкото да водя битка която никога няма спечеля и да го знам от началото.
                    То и аз го мисля така, ама не го виждам да стане. Това значи на момента да им падне стандарта в пъти, половината тунеядци по държавни служби излитат, пенсионерите ще ровят по кофите. Малко трудно ще ги убедиш че е за добро в крайна сметка. А ципурата и факиса като нищо може и да им окачат по една вратовръзка

Коментар

• Аз обаче мисля

Като нямаш пари, гордостта отива в канала. Сега още врякат, ама съвсем скоро ципурата ако трябва шпакла ще удари на немската баба.
                      Аз обаче мисля нещо което никой не го казва. А то е че Гърция е далеч по добре да фалират от колкото да са роби 100 години и повече.
                      Те нямат измъкване от този дебит никога. И да им го отпишат ще трябва веднага да им дадат друг. И да приемат реформите....пак ще трябва друг кредит веднага.

Цял живот ще правят това което им казват. Това според кого е ок според теб? Аз ако съм предпочитам дори и по да ми е трудно да почна отначало от колкото да водя битка която никога няма спечеля и да го знам от началото.

Коментар

Да ама това което казваш са факти. Ако играеш срещу фактите или знаеш че това не са факти или правиш игра да объркаш другите.

Кое от двете е?
                        Когато няма кой повече да продава започва да расте? Питай във форума кой е спекулирал за скъпо евро. Предполагам никой. Има още едно правило. Купувай слуха и продавай новината. На новини скачат лаиците и дават изход на умните пари.

Коментар

Няма никаква логика да клекнат. Нито европа нито Гърция. Докарали са я до там че единия трябва да се унижи Което ще направи другия огромен победител. След тази риторика в последните дни...ми се вижда абсурдно.
                          Като нямаш пари, гордостта отива в канала. Сега още врякат, ама съвсем скоро ципурата ако трябва шпакла ще удари на немската баба.

Коментар

• Да

Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                            Iv_max, погледни еврото през следната призма. Всички са убедени, че то трябва да пада. В съзнанието на хорста са установени трайно три идеи. Първо гръцки фалит ще срине еврото. Второ покачването на лихвите в САЩ ще засили долара. Трето куонтитик ийзинг на ЕЦБ би трябвало да събори еврото. Когато имаш очевидна сделка, то тя е взета от всички. Тогава кой ще го продава? Идва ми да цитирам Костолани. Когато всички спекулират на едно място, то спекулата се проваля. Докато преди шест месеца бях за силен долар и заложих на него, то в момента всичко е непредсказуемо.
                            Да ама това което казваш са факти. Ако играеш срещу фактите или знаеш че това не са факти или правиш игра да объркаш другите.

Кое от двете е?

Е как кой ще продава....всеки който се съобрази с фактите към момента.
                            Last edited by Iv_max; 18.06.2015, 18:43.

Коментар

• Няма логика

Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                              Нищо не готвят, ще клекнат тази вечер и утре Гърция ще преведе първия транш ... като всеки път.
                              Всичко друго би ме изненадало приятно.
                              Нещо не схващам - идеята на КУ беше да смъкне еврото, че то преди КУ-то падаше много по-лесно и бързо. Явно опасенията за Гърция вече са били включени, още преди месеци.
                              Няма никаква логика да клекнат. Нито европа нито Гърция. Докарали са я до там че единия трябва да се унижи Което ще направи другия огромен победител. След тази риторика в последните дни...ми се вижда абсурдно.

Коментар

• Iv_max, погледни еврото през следната призма. Всички са убедени, че то трябва да пада. В съзнанието на хорста са установени трайно три идеи. Първо гръцки фалит ще срине еврото. Второ покачването на лихвите в САЩ ще засили долара. Трето куонтитик ийзинг на ЕЦБ би трябвало да събори еврото. Когато имаш очевидна сделка, то тя е взета от всички. Тогава кой ще го продава? Идва ми да цитирам Костолани. Когато всички спекулират на едно място, то спекулата се проваля. Докато преди шест месеца бях за силен долар и заложих на него, то в момента всичко е непредсказуемо.

Коментар

Working...
                                X