Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеДо този рефендум има много време и няма как да действа силно сега. Просто са си нормалните еврофоби и чакат изчезването на еврото и разпада на ЕС - същите глупости дето ги плямпат вече 5 години и все не се случват. И си го начукват сами като си свалят собствените акции
Резултата е, че каквото и да стане, всички хейтът ЕС.
Нямам препоръкаCustodite sortem vestram
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеангличаните са майстори на финансовия инженеринг и понеже знаят колко набалончено е всичко си дават сметка какво би станало с техния БВП и имотен пазар ако даже леко се 'зарази' покрай южните дългови истории.
Големите не се плашат, че някакви банки ще отпишат по няколко милиарда в гръцки книжа....страх ги е, че панаира с набалончените държавни дългове е към края си. 2008-ма правителствата задлъжняха но си закрепиха финансовия сектор... сега кой ще закрепи тях....
според мен това е големият въпрос който тормози Обама, Оланд, Драги, че и Меркел...
затова и толкова зор дават на ЕК да ги закърпи мързерливите гърци.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеМежду другото от както започна сега за последно тази гръцка сага, най-лошо се движи точно ФТСЕ. Не като спадове - там естествено другите много по яко падат, но като синхронни движения фтси се представя най-зле. Аз си имам един навик да гледам едновременно няколко пазара в корелация как преминават някакви нива на подкрепи. Еврозоната се държи доста добре - пазарите искат да вървят нагоре - оптимизма всъщност все още е силен, в САЩ ефекта е минимален - все още не са излези от нормалния шум. А англичаните, на които най-не би трябвало да им пука - нито Гърция нито Пуерто рико ги засяга пряко, са се панирали и трошат подкрепи като невидели, а при тиковете нагоре няма никакъв ентусиазъм. Предполагам че има нещо вътрешно за Англия там - нещо лошо време ли, лятна депресия ли ги е обзела
Големите не се плашат, че някакви банки ще отпишат по няколко милиарда в гръцки книжа....страх ги е, че панаира с набалончените държавни дългове е към края си. 2008-ма правителствата задлъжняха но си закрепиха финансовия сектор... сега кой ще закрепи тях....
според мен това е големият въпрос който тормози Обама, Оланд, Драги, че и Меркел...
затова и толкова зор дават на ЕК да ги закърпи мързерливите гърци.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеНе разбираш ли, че гледайки какво става сега с Гърция, референдумът в UK става ясен накъде ще отиде...
Нямам препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеМежду другото от както започна сега за последно тази гръцка сага, най-лошо се движи точно ФТСЕ. Не като спадове - там естествено другите много по яко падат, но като синхронни движения фтси се представя най-зле. Аз си имам един навик да гледам едновременно няколко пазара в корелация как преминават някакви нива на подкрепи. Еврозоната се държи доста добре - пазарите искат да вървят нагоре - оптимизма всъщност все още е силен, в САЩ ефекта е минимален - все още не са излези от нормалния шум. А англичаните, на които най-не би трябвало да им пука - нито Гърция нито Пуерто рико ги засяга пряко, са се панирали и трошат подкрепи като невидели, а при тиковете нагоре няма никакъв ентусиазъм. Предполагам че има нещо вътрешно за Англия там - нещо лошо време ли, лятна депресия ли ги е обзела
Коментар
-
Между другото от както започна сега за последно тази гръцка сага, най-лошо се движи точно ФТСЕ. Не като спадове - там естествено другите много по яко падат, но като синхронни движения фтси се представя най-зле. Аз си имам един навик да гледам едновременно няколко пазара в корелация как преминават някакви нива на подкрепи. Еврозоната се държи доста добре - пазарите искат да вървят нагоре - оптимизма всъщност все още е силен, в САЩ ефекта е минимален - все още не са излези от нормалния шум. А англичаните, на които най-не би трябвало да им пука - нито Гърция нито Пуерто рико ги засяга пряко, са се панирали и трошат подкрепи като невидели, а при тиковете нагоре няма никакъв ентусиазъм. Предполагам че има нещо вътрешно за Англия там - нещо лошо време ли, лятна депресия ли ги е обзела
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеАз бях много позитивно настроен още от края на миналата година, но ревизирах виждането си. В Европа механизма за трансмисия на QE не сработи към капиталовия пазар, защото държавите са окупирали всички ресурси (crowding out) и пари не стигнаха до екуити за нужния ефект за трейдърите. Разочароващо.
Нямам препоръка.
Коментар
-
Аз бях много позитивно настроен още от края на миналата година, но ревизирах виждането си. В Европа механизма за трансмисия на QE не сработи към капиталовия пазар, защото държавите са окупирали всички ресурси (crowding out) и пари не стигнаха до екуити за нужния ефект за трейдърите. Разочароващо.
Нямам препоръка.Custodite sortem vestram
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеЩе си говорим към края на годината мисля. Макар че Q4 може да има и мощно обръщане в края.
Нямам препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеСп500 два дена се спира на 200 дневната движеща се средна и се отласква нагоре. Това не изглежда като лош сентимент. Ако затвори под 2050 някой ден сентимента наистина ще е засегнат, но към момента възходящия тренд си е непокътнат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеОще много път има надолу, може да е 10%, може и 20% да е. Гърция беше спусък, но вече не е важна, вредата в сантимента е нанесена. А и рейт хайк е надвиснал. Няма управия скоро.
Нямам препоръка
Коментар
Коментар