IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
    англичаните са майстори на финансовия инженеринг и понеже знаят колко набалончено е всичко си дават сметка какво би станало с техния БВП и имотен пазар ако даже леко се 'зарази' покрай южните дългови истории.

Големите не се плашат, че някакви банки ще отпишат по няколко милиарда в гръцки книжа....страх ги е, че панаира с набалончените държавни дългове е към края си. 2008-ма правителствата задлъжняха но си закрепиха финансовия сектор... сега кой ще закрепи тях....

според мен това е големият въпрос който тормози Обама, Оланд, Драги, че и Меркел...
    затова и толкова зор дават на ЕК да ги закърпи мързерливите гърци.
    От началото на годината ЕЦБ е изкупило облигации горе долу колкото целия гръцки дълг. Ако това КИ продължи както е предвидено до края му ЕЦБ ще изкупи 20% от целия дълг в еврозоната. държавния дълг просто може да бъде забравен като причина за каквото и да било.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      До този рефендум има много време и няма как да действа силно сега. Просто са си нормалните еврофоби и чакат изчезването на еврото и разпада на ЕС - същите глупости дето ги плямпат вече 5 години и все не се случват. И си го начукват сами като си свалят собствените акции
      Просто ЕС невероятно много се излага пред Британия, и скоро за британците ще ги е срам да останат в тази организация. Консервативните британци смятат за смехотворно да се дават още пари на гърция, особено като прави такива номера, а лейбър туитератите от лондон, с старбъкс в ръка се бунтуват срещу тройката, и тяхната човеконенавистна политика и краудфъндват гърция....

Резултата е, че каквото и да стане, всички хейтът ЕС.

Нямам препоръка
      Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
        англичаните са майстори на финансовия инженеринг и понеже знаят колко набалончено е всичко си дават сметка какво би станало с техния БВП и имотен пазар ако даже леко се 'зарази' покрай южните дългови истории.

Големите не се плашат, че някакви банки ще отпишат по няколко милиарда в гръцки книжа....страх ги е, че панаира с набалончените държавни дългове е към края си. 2008-ма правителствата задлъжняха но си закрепиха финансовия сектор... сега кой ще закрепи тях....

според мен това е големият въпрос който тормози Обама, Оланд, Драги, че и Меркел...
        Не това не е фактор. Реално с QE държавния дълг не е на дневен ред.

Нямам препоръка
        Custodite sortem vestram

Коментар

Между другото от както започна сега за последно тази гръцка сага, най-лошо се движи точно ФТСЕ. Не като спадове - там естествено другите много по яко падат, но като синхронни движения фтси се представя най-зле. Аз си имам един навик да гледам едновременно няколко пазара в корелация как преминават някакви нива на подкрепи. Еврозоната се държи доста добре - пазарите искат да вървят нагоре - оптимизма всъщност все още е силен, в САЩ ефекта е минимален - все още не са излези от нормалния шум. А англичаните, на които най-не би трябвало да им пука - нито Гърция нито Пуерто рико ги засяга пряко, са се панирали и трошат подкрепи като невидели, а при тиковете нагоре няма никакъв ентусиазъм. Предполагам че има нещо вътрешно за Англия там - нещо лошо време ли, лятна депресия ли ги е обзела

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
            Не разбираш ли, че гледайки какво става сега с Гърция, референдумът в UK става ясен накъде ще отиде...

Нямам препоръка
            До този рефендум има много време и няма как да действа силно сега. Просто са си нормалните еврофоби и чакат изчезването на еврото и разпада на ЕС - същите глупости дето ги плямпат вече 5 години и все не се случват. И си го начукват сами като си свалят собствените акции

Коментар

Между другото от както започна сега за последно тази гръцка сага, най-лошо се движи точно ФТСЕ. Не като спадове - там естествено другите много по яко падат, но като синхронни движения фтси се представя най-зле. Аз си имам един навик да гледам едновременно няколко пазара в корелация как преминават някакви нива на подкрепи. Еврозоната се държи доста добре - пазарите искат да вървят нагоре - оптимизма всъщност все още е силен, в САЩ ефекта е минимален - все още не са излези от нормалния шум. А англичаните, на които най-не би трябвало да им пука - нито Гърция нито Пуерто рико ги засяга пряко, са се панирали и трошат подкрепи като невидели, а при тиковете нагоре няма никакъв ентусиазъм. Предполагам че има нещо вътрешно за Англия там - нещо лошо време ли, лятна депресия ли ги е обзела
              Не разбираш ли, че гледайки какво става сега с Гърция, референдумът в UK става ясен накъде ще отиде... Британското общество гледа какво става, казва си че всички евроидиоти са мъпети, а пазара дискаунтва, че май UK ще излиза от ЕС.

Нямам препоръка
              Custodite sortem vestram

Коментар

• Между другото от както започна сега за последно тази гръцка сага, най-лошо се движи точно ФТСЕ. Не като спадове - там естествено другите много по яко падат, но като синхронни движения фтси се представя най-зле. Аз си имам един навик да гледам едновременно няколко пазара в корелация как преминават някакви нива на подкрепи. Еврозоната се държи доста добре - пазарите искат да вървят нагоре - оптимизма всъщност все още е силен, в САЩ ефекта е минимален - все още не са излези от нормалния шум. А англичаните, на които най-не би трябвало да им пука - нито Гърция нито Пуерто рико ги засяга пряко, са се панирали и трошат подкрепи като невидели, а при тиковете нагоре няма никакъв ентусиазъм. Предполагам че има нещо вътрешно за Англия там - нещо лошо време ли, лятна депресия ли ги е обзела

Коментар

Аз бях много позитивно настроен още от края на миналата година, но ревизирах виждането си. В Европа механизма за трансмисия на QE не сработи към капиталовия пазар, защото държавите са окупирали всички ресурси (crowding out) и пари не стигнаха до екуити за нужния ефект за трейдърите. Разочароващо.

Нямам препоръка.
                  Доста странно виждане за пазари порастнали с по 20% за 6 месеца. Ти какъв ръст си очаквал

Коментар

• Сега погледнах и основните европейски пазари - всички са над 200 MA без FTSE. Англичаните нещо им се е дръпнало ла..то от страх. Ама то там и тренда бе най-слаб по принцип.

Коментар

• Аз бях много позитивно настроен още от края на миналата година, но ревизирах виждането си. В Европа механизма за трансмисия на QE не сработи към капиталовия пазар, защото държавите са окупирали всички ресурси (crowding out) и пари не стигнаха до екуити за нужния ефект за трейдърите. Разочароващо.

Нямам препоръка.
                      Custodite sortem vestram

Коментар

Ще си говорим към края на годината мисля. Макар че Q4 може да има и мощно обръщане в края.

Нямам препоръка
                        До като тренда е в сила важи той. Аз поне не бих отварял къси при такава силна подкрепа. Ако го пробие вече нещата стават други. И може човек да се замисли за къси. Но това ще се случи когато се случи. Още не е.

Коментар

Сп500 два дена се спира на 200 дневната движеща се средна и се отласква нагоре. Това не изглежда като лош сентимент. Ако затвори под 2050 някой ден сентимента наистина ще е засегнат, но към момента възходящия тренд си е непокътнат.
                          Ще си говорим към края на годината мисля. Макар че Q4 може да има и мощно обръщане в края.

Нямам препоръка
                          Custodite sortem vestram

Коментар

Още много път има надолу, може да е 10%, може и 20% да е. Гърция беше спусък, но вече не е важна, вредата в сантимента е нанесена. А и рейт хайк е надвиснал. Няма управия скоро.

Нямам препоръка
                            Сп500 два дена се спира на 200 дневната движеща се средна и се отласква нагоре. Това не изглежда като лош сентимент. Ако затвори под 2050 някой ден сентимента наистина ще е засегнат, но към момента възходящия тренд си е непокътнат.

Коментар

• Още много път има надолу, може да е 10%, може и 20% да е. Гърция беше спусък, но вече не е важна, вредата в сантимента е нанесена. А и рейт хайк е надвиснал. Няма управия скоро.

Нямам препоръка
                              Custodite sortem vestram

Коментар

• като гледам много са удължили индексите.току що се включих и аз само да няма изненади.по принцип щом всички купуват - пазара пада

Коментар

Working...
                                X