Първоначално изпратено от BobyB
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеИ какво ще прави всичкият този капитал тогава- ще финансира бюджетни дефицити, които да компенсират намаляващото търсене? И така до безкрай?Custodite sortem vestram
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнениеС всичко съм съгласен само не ми стана ясно защо намалено търсене?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеОт една страна имаш значително увеличена производителност (със същото количество суровина и капитал получаваш повече), а от друга имаш намалено търсене.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеАз мисля, че не просто ниска инфлация, а дългосрочно дефлация ще има.
Затова лихвите ще стават все по ниски, отрицателни, а QE ще се увеличава и разширява по целия свят. Много са ми интересни тенденциите в Япония в момента. За мен тази страна е пример какво ще дойде при всички останали след 5-10 години. Роботизация и QE. Роботите не потребяват, не ядат, имат само нужда от поправка ако се повредят и енергия. При това положение и при демографията, дефлацията е неизбежна.
Не е препоръка
Съгласен съм, че след 6 години активна намеса на държавите в пазарите и то с резултати, които се считат за успешни, слаборегулирания пазар няма шанс вече.
Но, ако текущите QE не дадат като резултат желаната инфлация в обозримо бъдеще, то следващото QE, вместо да обикаля около пазара скачайки от актив на актив - директно ще бъде инжектирано в икономиката.
Ако ще й да копаеме и зариваме една и съща дупка по цял ден.
Коментар
-
Всичко това е симптом на прехода от икономика базирана основно на физически продукти, към такава базирана предимно на идеи. И сега дори не струва нищо да произведеш нещо - фабриката в някоя страна от 3тия свят вади артикула за 1,25 долара, отива в магазина на 25... В бъдеще просто това ще достигне нови равнища, ще може някой да си направи фабрика на средата на пустинята с едни големи соларни панели наоколо и персонал роботи, и няма изобщо да струва нищо.Custodite sortem vestram
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеДа бе
Тя има да запълва гап до 700.
Принципно си имам хипотеза, че при перспектива за нисък растеж и ниска инфлация години наред, индексите няма къде да ми бягат.
Ама ей на.
Затова лихвите ще стават все по ниски, отрицателни, а QE ще се увеличава и разширява по целия свят. Много са ми интересни тенденциите в Япония в момента. За мен тази страна е пример какво ще дойде при всички останали след 5-10 години. Роботизация и QE. Роботите не потребяват, не ядат, имат само нужда от поправка ако се повредят и енергия. При това положение и при демографията, дефлацията е неизбежна.
Не е препоръкаCustodite sortem vestram
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеПробвай с Нетфликс
Тя има да запълва гап до 700.
Принципно си имам хипотеза, че при перспектива за нисък растеж и ниска инфлация години наред, индексите няма къде да ми бягат.
Ама ей на.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеПробвай с Нетфликс
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеТози Насдак се опитвам да го изключа през клавиатурата, гася монитора - не става.
Гаснат само тези компании, които покажат отчета си.
Как се спира това?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеКъде бе майка, на терминал ли си?
и го шортя, а той расте, се едно ме няма
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеТози Насдак се опитвам да го изключа през клавиатурата, гася монитора - не става.
Гаснат само тези компании, които покажат отчета си.
Как се спира това?Custodite sortem vestram
Коментар
Коментар