IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
    С всичко съм съгласен само не ми стана ясно защо намалено търсене?
    Не плащаш заплата на роботите.
    Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
      И какво ще прави всичкият този капитал тогава- ще финансира бюджетни дефицити, които да компенсират намаляващото търсене? И така до безкрай?
      Не знам. Това са големи въпроси, които предстоят. Една възможност е, стойността и търсенето да се пренесат изцяло във виртуалната сфера (както и сега например се натрупват в капитализацията на т.нар компании еднорози). В един момент почти всички суровини и материални стоки ще "занулят" и стойността им ще стане пренебрежима. Има един цикъл според който краен стадий за една суровина, е когато тя се превърне в "моден артикул", казано просто средство за украса. Сега такъв пример е хартията например. Някога е била лукс, после масова суровина, днес се ползва за листовки, опаковки, никому ненужни материали които се въргалят по улицата.
      Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
        Заради увеличената производителност.

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
          От една страна имаш значително увеличена производителност (със същото количество суровина и капитал получаваш повече), а от друга имаш намалено търсене.

Коментар

Аз мисля, че не просто ниска инфлация, а дългосрочно дефлация ще има.
            Затова лихвите ще стават все по ниски, отрицателни, а QE ще се увеличава и разширява по целия свят. Много са ми интересни тенденциите в Япония в момента. За мен тази страна е пример какво ще дойде при всички останали след 5-10 години. Роботизация и QE. Роботите не потребяват, не ядат, имат само нужда от поправка ако се повредят и енергия. При това положение и при демографията, дефлацията е неизбежна.

Не е препоръка
            Ммм не мисля.
            Съгласен съм, че след 6 години активна намеса на държавите в пазарите и то с резултати, които се считат за успешни, слаборегулирания пазар няма шанс вече.
            Но, ако текущите QE не дадат като резултат желаната инфлация в обозримо бъдеще, то следващото QE, вместо да обикаля около пазара скачайки от актив на актив - директно ще бъде инжектирано в икономиката.
            Ако ще й да копаеме и зариваме една и съща дупка по цял ден.

Коментар

• И какво ще прави всичкият този капитал тогава- ще финансира бюджетни дефицити, които да компенсират намаляващото търсене? И така до безкрай?

Коментар

• Всичко това е симптом на прехода от икономика базирана основно на физически продукти, към такава базирана предимно на идеи. И сега дори не струва нищо да произведеш нещо - фабриката в някоя страна от 3тия свят вади артикула за 1,25 долара, отива в магазина на 25... В бъдеще просто това ще достигне нови равнища, ще може някой да си направи фабрика на средата на пустинята с едни големи соларни панели наоколо и персонал роботи, и няма изобщо да струва нищо.
                Custodite sortem vestram

Коментар

• От една страна имаш значително увеличена производителност (със същото количество суровина и капитал получаваш повече), а от друга имаш намалено търсене.
                  Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
                    Да бе
                    Тя има да запълва гап до 700.

Принципно си имам хипотеза, че при перспектива за нисък растеж и ниска инфлация години наред, индексите няма къде да ми бягат.
                    Ама ей на.
                    Аз мисля, че не просто ниска инфлация, а дългосрочно дефлация ще има.
                    Затова лихвите ще стават все по ниски, отрицателни, а QE ще се увеличава и разширява по целия свят. Много са ми интересни тенденциите в Япония в момента. За мен тази страна е пример какво ще дойде при всички останали след 5-10 години. Роботизация и QE. Роботите не потребяват, не ядат, имат само нужда от поправка ако се повредят и енергия. При това положение и при демографията, дефлацията е неизбежна.

Не е препоръка
                    Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                      Пробвай с Нетфликс
                      Да бе
                      Тя има да запълва гап до 700.

Принципно си имам хипотеза, че при перспектива за нисък растеж и ниска инфлация години наред, индексите няма къде да ми бягат.
                      Ама ей на.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                        Пробвай с Нетфликс
                        Днес вече не устисках и ги почнах с малко опции

Коментар

• Днес рапортува Гуглето!!!

Коментар

Този Насдак се опитвам да го изключа през клавиатурата, гася монитора - не става.
                            Гаснат само тези компании, които покажат отчета си.
                            Как се спира това?
                            Пробвай с Нетфликс

Коментар

Къде бе майка, на терминал ли си?
                              не бе домашен компютър, аи-седмица и найсе гигабайта
                              и го шортя, а той расте, се едно ме няма

Коментар

Този Насдак се опитвам да го изключа през клавиатурата, гася монитора - не става.
                                Гаснат само тези компании, които покажат отчета си.
                                Как се спира това?
                                Къде бе майка, на терминал ли си?
                                Custodite sortem vestram

Коментар

Working...
                                X