IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• 650
    Изроди

Коментар

• Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнение
      1700% my option on Netflix paid off
      Ники, това добре. Честито!
      Обаче да те питам нещо.
      В началото на занимавките си, преди 3-години входовете ми бяха долу горе 50/50 печеливши/губещи.
      И в течение на времето процентът на губещите входове се увеличаваше.
      В момента, след много сериозно проучване и сравнително трезво обмисляне вече почти всеки вход ми е губещ, тоест цената веднага тръгва в обратна посока. Поне за едно известно време, което обаче ми губи времето, а и ми се вие свят, че даже и ми гади
      То това не е проблем, защото бързо съобразих, че ако залагам в обратната на резултата от оценката си посока - винаги ще съм на печелившата страна.
      Ето тук е проблема, понеже ме притеснява хипотетичната възможност хем да съм на загуба, хем да се чувствам глупаво.
      На коя година трейдърстване падат тея скрупули?
      ми е въпроса

Коментар

• 1700% my option on Netflix paid off

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
          Утепаха змея. 613
          B
          Custodite sortem vestram

Коментар

• Утепаха змея. 613

Коментар

Някой разглежда отчетите на Гугъл май вече. И явно са добри
              Тия са взели Ruth Porat от морган станли. Очакваме алхимия
              Custodite sortem vestram

Коментар

• Някой разглежда отчетите на Гугъл май вече. И явно са добри

Коментар

Взех да разбирам, защо Нетфликс ще направи 20% до края на деня Надявам се Гуглето да го озапти след час.
                  Та, роботите ще си джиткат, а ние ще си потребяваме с дистанционното.

Абе нещо с холограмка, виртуална реалност, тва онова?

FB са барнали една компания, ама си я стискат
                  Добре си описал около 50% от сегашния ми бит. Примерно от над година не съм стъпвал дори в хранителен магазин. Всичко ми се доставя, отивам на сайта, поръчвам, вече не влизам в магазини. Забравил съм изобщо какво е да гледаш по рафтове т.н. торби, носене, каса.... Като се замисля, това например вече е изчезнало, а колко време отиваше до скоро в това. Няма го - форевър! И фликса и той, телевизия не съм гледал може би от около 7 месеца. Ама дори не съм мервал. Просто нямам нужда. Имам си мои канали за новини, останалото в интернет. За нещо да се разсея преди сън - фликса. и така - киндъл, нетфликс, дропбокс..... станаха ежедневие.
                  Custodite sortem vestram

Коментар

Взех да разбирам, защо Нетфликс ще направи 20% до края на деня Надявам се Гуглето да го озапти след час.

Да купуваш Нетфликс значи да избягаш от риска.
                    Щото като изключим страните с леви режими, където частната собственост е под въпрос.
                    След това, като махнем ресурсни, ток, вода, пощи, телефони и банки които или изглеждат на пръв поглед лесни за управление - следователно защо да са частни, или системно важни - не може да са частни.
                    И накрая всички останали, които по всякакъв начин се опитват да избягат от данъци и държавите са постоянно по петите им.
                    То най-сигурната инвестиция си остава добре разказаната история (стига да не е на печалба, понеже минава в 3-тата група)
                    Last edited by Tkilata; 16.07.2015, 23:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                      Това означава брутална волатилност и всички да станем техничари, е такъв пазар нема да понеса
                      Някой беше пресметнал, че ако се запазят текущите трендове, към края на века ДАУ ще играе с по около 100 000 пункта нагоре надолу в секунда.
                      Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                        Една възможност е, стойността и търсенето да се пренесат изцяло във виртуалната сфера (както и сега например се натрупват в капитализацията на т.нар компании еднорози).
                        Това означава брутална волатилност и всички да станем техничари, е такъв пазар нема да понеса

Коментар

• Взех да разбирам, защо Нетфликс ще направи 20% до края на деня Надявам се Гуглето да го озапти след час.

Коментар

• Има много интересен пример с хартията, между другото. Голямата част от цената на хартията идва от високото количество енергия, което е нужно да се разрушат нишките целулоза при обработката на пулпа от дървесина. Наскоро е изобретено елегантно решение на проблема, което намалява разходите с около 80%. ГМО дръвета, които естествено съдържат по-малко нишки целулоза. Директно енергията необходима за производството спада драматично. Просто пример, който показва потенциал на т.нар бяла (индустриална) биотехнология... A taste of things to come.
                            Custodite sortem vestram

Коментар

Ами акото?
                              За това казвам почти всички. Биологията е последното ограничение на технологията. След като и тя се надмогне, вече няма да говорим за човешка цивилизация, а за нещо друго. Но това едва ли в близките 50 год.
                              Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                                Сега такъв пример е хартията например. Някога е била лукс, после масова суровина, днес се ползва за листовки, опаковки, никому ненужни материали които се въргалят по улицата.
                                Ами акото?

Коментар

Working...
                                X