If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ники, това добре. Честито!
Обаче да те питам нещо.
В началото на занимавките си, преди 3-години входовете ми бяха долу горе 50/50 печеливши/губещи.
И в течение на времето процентът на губещите входове се увеличаваше.
В момента, след много сериозно проучване и сравнително трезво обмисляне вече почти всеки вход ми е губещ, тоест цената веднага тръгва в обратна посока. Поне за едно известно време, което обаче ми губи времето, а и ми се вие свят, че даже и ми гади
То това не е проблем, защото бързо съобразих, че ако залагам в обратната на резултата от оценката си посока - винаги ще съм на печелившата страна.
Ето тук е проблема, понеже ме притеснява хипотетичната възможност хем да съм на загуба, хем да се чувствам глупаво.
На коя година трейдърстване падат тея скрупули?
ми е въпроса
Взех да разбирам, защо Нетфликс ще направи 20% до края на деня Надявам се Гуглето да го озапти след час.
Та, роботите ще си джиткат, а ние ще си потребяваме с дистанционното.
Абе нещо с холограмка, виртуална реалност, тва онова?
FB са барнали една компания, ама си я стискат
Добре си описал около 50% от сегашния ми бит. Примерно от над година не съм стъпвал дори в хранителен магазин. Всичко ми се доставя, отивам на сайта, поръчвам, вече не влизам в магазини. Забравил съм изобщо какво е да гледаш по рафтове т.н. торби, носене, каса.... Като се замисля, това например вече е изчезнало, а колко време отиваше до скоро в това. Няма го - форевър! И фликса и той, телевизия не съм гледал може би от около 7 месеца. Ама дори не съм мервал. Просто нямам нужда. Имам си мои канали за новини, останалото в интернет. За нещо да се разсея преди сън - фликса. и така - киндъл, нетфликс, дропбокс..... станаха ежедневие.
Взех да разбирам, защо Нетфликс ще направи 20% до края на деня Надявам се Гуглето да го озапти след час.
FB са барнали една компания, ама си я стискат
Да купуваш Нетфликс значи да избягаш от риска.
Щото като изключим страните с леви режими, където частната собственост е под въпрос.
След това, като махнем ресурсни, ток, вода, пощи, телефони и банки които или изглеждат на пръв поглед лесни за управление - следователно защо да са частни, или системно важни - не може да са частни.
И накрая всички останали, които по всякакъв начин се опитват да избягат от данъци и държавите са постоянно по петите им.
То най-сигурната инвестиция си остава добре разказаната история (стига да не е на печалба, понеже минава в 3-тата група)
Една възможност е, стойността и търсенето да се пренесат изцяло във виртуалната сфера (както и сега например се натрупват в капитализацията на т.нар компании еднорози).
Това означава брутална волатилност и всички да станем техничари, е такъв пазар нема да понеса
Има много интересен пример с хартията, между другото. Голямата част от цената на хартията идва от високото количество енергия, което е нужно да се разрушат нишките целулоза при обработката на пулпа от дървесина. Наскоро е изобретено елегантно решение на проблема, което намалява разходите с около 80%. ГМО дръвета, които естествено съдържат по-малко нишки целулоза. Директно енергията необходима за производството спада драматично. Просто пример, който показва потенциал на т.нар бяла (индустриална) биотехнология... A taste of things to come.
За това казвам почти всички. Биологията е последното ограничение на технологията. След като и тя се надмогне, вече няма да говорим за човешка цивилизация, а за нещо друго. Но това едва ли в близките 50 год.
Сега такъв пример е хартията например. Някога е била лукс, после масова суровина, днес се ползва за листовки, опаковки, никому ненужни материали които се въргалят по улицата.
Коментар