IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Спориш с ... Нѐма смисъл. Ела да си говорим по-сериозно

Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
    И в Япония печатат от 1990 г., те са с най-дълга печатна история, мисля че дълг към БВП е 300% няма такова чудо
    и виж NIKKEI как се рути от време на време
    така че печатането не премахва пазарните турболенции, при които един акаунт на сериозен ливъридж се нулира

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение

И в Япония печатат от 1990 г., те са с най-дълга печатна история, мисля че дълг към БВП е 300% няма такова чудо
      така че печатането не премахва пазарните турболенции, при които един акаунт на сериозен ливъридж се нулира
      Човек, излез от УНСС учебника за малко поне. Японците имат някаква икономика зад парите. Слаба, но имат. Това + раждаемост колкото при пандите и де факто нулева имиграция.

ЕС е деиндустриализирана кочина, а гледам и САЩ почти ни е стигнал. В същото време - крайна спирка за милиони емигранти. И политиката за прием се облекчава допълнително. Как ще докарат дефлация идните 10-ина години? Масово изтребление? И това е вариант, ама в такъв случай баш за заеми ли ще се притесняваш.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
        1. Никой на Запад не работи
        2. Печатат се пари

===> тези пари са БЕЗ покритие

Какво става, когато имаме пари без покритие?

Какво става, когато имаме хиперинфлация и длъжници?

Какво става в такива случаи през последните 100 години?

Добавяме абсолютната невъзможност за сериозно вдигане на лихвите и получаваме?

Да ги профукаш по коври парите е по-добър вариант, отколкото да ги държиш. А в случая става въпрос за закупуване на активи.

Това е безсмислен спор. Да те убеждавам, че няма розови слонове е кауза пердута. Само ти си знаеш защо продължаваш да отказваш да повярваш на лъжливите си очи. Единственото възможно обяснени е, че си развил Стокхолмски синдром и си почнал да взимаш насериозно пропагандата в сайта. Съветвам те да отвориш учебника по История за 11-ти клас. Имаш нужда бая неща да си припомниш.

---

А, забравих да те попитам - колко дяла на APT държиш?

Коментар

• 1. Никой на Запад не работи
          2. Печатат се пари

===> тези пари са БЕЗ покритие

Какво става, когато имаме пари без покритие?

Какво става, когато имаме хиперинфлация и длъжници?

Какво става в такива случаи през последните 100 години?

Добавяме абсолютната невъзможност за сериозно вдигане на лихвите и получаваме?

Да ги профукаш по коври парите е по-добър вариант, отколкото да ги държиш. А в случая става въпрос за закупуване на активи.

Това е безсмислен спор. Да те убеждавам, че няма розови слонове е кауза пердута. Само ти си знаеш защо продължаваш да отказваш да повярваш на лъжливите си очи. Единственото възможно обяснени е, че си развил Стокхолмски синдром и си почнал да взимаш насериозно пропагандата в сайта. Съветвам те да отвориш учебника по История за 11-ти клас. Имаш нужда бая неща да си припомниш.

---

А, забравих да те попитам - колко дяла на APT държиш?
          Last edited by terziеv; 09.02.2021, 20:01.

Коментар

Аз почвам да се чудя дали да не си покрия заемния капитал и да мирясвам.... После обаче се сещам каква е най~добрата защита от инфлация и ми минава.
            да считаш, че търговията на кредит (което е дефиниция за хазарт), е защита от инфлация ?!?!?
            Спрете земята искам да сляза.....
            кредитът е защита от инфлация, ако си взел ипотечен на 3% и си го вкарал дългосрочно в нещо като акции или земя или НИ, които вероятно ще бият инфлацията (не в някакви пени сток и пирамиди и НИ с умираща локация естествено). Реално с кредита ти увеличаваш риска на акаунта и потенциала за НУЛИРАНЕ, а не за печелене от инфлацията чрез кредити. Ако акаунта тръгне да се смалява трябва да намалиш и ливъриджа за да остане примерно Х процента. Вдигнеш ли ливъриджа много (когато твоите пари намалят) идва маржин кол и чао чао -> стоп акаунт.

казвам ти го най-приятелски да имаш едно наум
            отношението между твоите пари и заемния капитал трябва да е едно и също, примерно 20% плюс минус максимум 2% тоест в диапазона 18-22%, минеш ли над 22% си продаваш на загуба и покриваш, защото продължи ли срещу теб акаунта изчезва
            нагоре от ливъриджа печелиш, но КЕЛ ФАЙДА, КАТО НАДОЛУ ЩЕ НУЛИРАШ

Има и едно нещо наречено "емоционален стоп лос", казваш си загубя ли Х пари или У процента и затварям акаунта и ако иска да възстановява пазара, ако иска да пада, все ми е тази, аз съм аут
            Също и нагоре е добре да има цел, при която се излиза или се ЗАКРИВА ливъриджа

при сегашните пазари на ол тайм хай, ливъриджа е малко опасен, за ливъридж беше в началото на цикъла, примерно 2010-2015-та

малко дифенсив сега няма да е лошо, да можеш да изпуснеш, но и намаляваш риска от тотален фалит или рязка загуба което е плюс, защото пазар ще има и след 20 години, но за теб не, ако изгърмиш патроните и някакво случайно събитие обърне пазарите

лично мнение, не е препоръка
            като те чета, ме е страх, че някой те копира и ще се ливъриджне, защото човека с най-много постове в темата така направил, което няма как да не е правилно, защото щом е с най-много постове и навсякъде огрява като слънцето, то той знае и айдее...

направо се чудя защо се занимавам
            всеки който е фалирал знае , че не е готино и не трябва да се допуска, защото да почнеш от 0-та е много много трудно. А за да фалираш ти трябва ЗАЕМЕН КАПИТАЛ и да продаваш опции (путове колове, все тая). Без заемен капитал и ако купуваш опции, е няма да фалираш, може да загубиш 50-60-70%, но чак да фалираш няма.
            Last edited by mpy_yordanov; 09.02.2021, 19:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivetka Разгледай мнение

Имах нелоша позиция в GMBL ама се наложи да я продам, покрай трансфера на акаунта и увеличението на маржин изискванията при GME. Надявах се да успея да се върна там, но след вчерашния ръст ще ми е трудно.

Research-вам сериозно няколко позиции в момента, като за едната нямам търпение да чуя освиркванията на форума Не съм започнала да влизам, защото няма свободен кеш
              Аз почвам да се чудя дали да не си покрия заемния капитал и да мирясвам.... После обаче се сещам каква е най~добрата защита от инфлация и ми минава. Явно ще я карам на диета от путове известно време.... Докато ти или някой друг не снесете сгодна оферта. Или верно ще взема от всеки евтин спак варънт по 100.

Коментар

• Опаа, мазненето помага Терзо - на теб ти отговаря, на мен не. Продължавай в същия дух. Някои имаме достойнство и не се възползваме от такива евтини манипулацики само за да минем тънко. Пък и не ни е наболело баш Иветка да ни отговаря - в чужбинските форуми отговарят и не искат пари.

Коментар

И какво ги правиш после печалбите? Сериозен съм. Някои неща ми скочиха до ниво продажба, но държа, защото не виждам много възможности. Колкото и да съм убеден, че нафтата ще ходи до сто, не мога да си позволя повече концентрация в този сектор. И в манджата съм напълнил здраво, и в имотите... Не съм пък толкова напред, че да се отдам напълно на спекулации и спаци.

Т.е. на какво си хвърлила око... Ако имаше някой свободен грош, къде щеше да го мушнеш
                  Ще и платиш ли за консултацията или за теб може безплатно, стига само да се подмажеш малко и си уреден. Дано ти оговори на въпросите, ама не е сигурно като те гледа как самият ти не отговаряш на такива.

Разбирам че още стискаш GME. Което е тъпо - трябваше да продадеш на върха. То не стига само да знаеш кога да купиш - трябва и да се усетиш кога да продадеш.

Коментар

И какво ги правиш после печалбите? Сериозен съм. Някои неща ми скочиха до ниво продажба, но държа, защото не виждам много възможности. Колкото и да съм убеден, че нафтата ще ходи до сто, не мога да си позволя повече концентрация в този сектор. И в манджата съм напълнил здраво, и в имотите... Не съм пък толкова напред, че да се отдам напълно на спекулации и спаци.

Т.е. на какво си хвърлила око... Ако имаше някой свободен грош, къде щеше да го мушнеш
                    Имах нелоша позиция в GMBL ама се наложи да я продам, покрай трансфера на акаунта и увеличението на маржин изискванията при GME. Надявах се да успея да се върна там, но след вчерашния ръст ще ми е трудно.

Research-вам сериозно няколко позиции в момента, като за едната нямам търпение да чуя освиркванията на форума Не съм започнала да влизам, защото няма свободен кеш

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivetka Разгледай мнение

Нищо конкретно. BA туитна рап клип, в който се пее че SPACs правят много пари
                      Шегата настрана, на 18ти имат среща на акционерите на холдинга-майка и очакванията са че ще използват възможността да обявят сделка.
                      Ако успее да хънтне Stripe/Starlinк кака ще е много доволна.
                      Единственото, за което съм тъжна е че следващата ми тежка позиция скочи вчера с 50%. Исках да извадя кеша от PSTH преди да налея там, ама не винаги се получава по план

Коментар

Не съм голям експерт, но вече опитах поне 10 пъти да отговарям на твоите въпроси. Гледам, че и други хора опитаха. Определено показваш неуважение към информация и др. съвети, получени безплатно. Смятам, че е време да си платиш за финансов/борсов курс. Предложения бол.
                        На кой от всичките ми въпроси си мислиш, че си отговорил?
                        Тук се отговаря избирателно - предимно на въпроси, които ти дават шанс да се похвалиш с нещо. Където се иска помощ се игнорират.

А защо трябва да си плащам за курс ако мога да си намеря безплатен?

Не разбрах още ли си къткаш кофите с GME ))))))

Eто още една анализирана графика. Коя от трите стрелки позна посоката?
                        Last edited by IvelinaJensen; 09.02.2021, 12:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение
                          Ivetka , да няма новина за PSTH? 10%+
                          Нищо конкретно. BA туитна рап клип, в който се пее че SPACs правят много пари
                          Шегата настрана, на 18ти имат среща на акционерите на холдинга-майка и очакванията са че ще използват възможността да обявят сделка.
                          Ако успее да хънтне Stripe/Starlinк кака ще е много доволна.
                          Единственото, за което съм тъжна е че следващата ми тежка позиция скочи вчера с 50%. Исках да извадя кеша от PSTH преди да налея там, ама не винаги се получава по план

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

Сега не знам - ако може да си плати мисиите до Марс с биткойни няма да му се наложи да продава.

Още ли държиш акциите на GME дето купува с кофи?

Относно техническия анализ. Прилагам снимка от TradingView с различни индикатори. Червените са bear, а сините bull. Как точно ми помагат да се ориентирам в посоката на движение?
                            Не съм голям експерт, но вече опитах поне 10 пъти да отговарям на твоите въпроси. Гледам, че и други хора опитаха. Определено показваш неуважение към информация и др. съвети, получени безплатно. Смятам, че е време да си платиш за финансов/борсов курс. Предложения бол.

Коментар

Tи не разбираш. Мъск вече няма нужда да пУкуРкУросакогото и да е било, за да продава по-късно. Мъск създава стойност от въздуха. Създаденото от него в никакъв случай не е по-малко истинско от напечатаните долари. Проблемът е, че ти още не можеш да осъзнаеш, че ако парите действително ги беряха от дърветата, щяха да са далеч по-кът, отколкото са сега. Просто парите вече нямат никаква стойност и капиталът панически се чуди за какво да се хване.

За чий Мъск ще продава. Какво ще прави с доларите? Ще си купи акции на Тесла?

---

А иначе нафтовозът тръгва на далечно плаване.
                              Сега не знам - ако може да си плати мисиите до Марс с биткойни няма да му се наложи да продава.

Още ли държиш акциите на GME дето купува с кофи?

Относно техническия анализ. Прилагам снимка от TradingView с различни индикатори. Червените са bear, а сините bull. Как точно ми помагат да се ориентирам в посоката на движение?

Коментар

• Aз почвам да се чудя дали Антеро ще удари 10... през февруари.

Коментар

Working...
                                X