IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Реално цената на опцията се определя основно от волатилност и време. Времето е ясно. Така когато човек е дълъг на опции той залага че волатилността ще расте. това си е чиста математика. Ако продава опции от друга страна залага че волатилността ще пада. Волатилността от друга страна е непрогнозируема. Или по-скоро промените във волатилността. Никакъв опит на пазара не може да те направи по-добър в това да прогнозираш това, защото както казах промените във волатилността идват от неща които не с в цената. Може и да са били вероятни но вероятни с някакъв процент на вероятност различен от 100% Т.е. може човек да вижда че се увеличава вероятността да има промяна във волатилността, но няма как да е сигурен. И ако при акциите в дългосрочен период несигурността и в двете посоки се уравновесява, то при опциите просто няма дългосрочен период. А за по-дългосрочните опции човек си и плаща доста по-дебело.
    Пропускаш intrinsic value, вероятно защото имаш предвид out of the money опции.
    Това че залагаш че волатилността ще расте ми изглежда странно. Повечето търгуват според мен посоката в която ще ходи акцията. Дори волатилността да не се промени ако уцелиш посоката ще спечелиш (за out of the money зависи и от time decay).

Коментар

• Определено не са от най-подходящите за форекс, спредовете са големи, суаповете са по спомен лихвеният диференциал + 0,5 % в тяхна полза, още 0,5 % от резултата отива ако има превалутиране, маржин изискванията са високи. Но на мен не ми прави впечатление, защото валутната ми търговия е нищожна спрямо останалата и позициите ми в нея са краткосрочни.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
        Варират постоянно, в момента общо са ми под 10% от дългите позиции, Саксобанк.
        с марджин ли са и колко ти струва поддръжката на отворените позиции за 1 година , че и аз търся някакъв вариант за търгуване на валути без марджин за 1-3 години , но етф-ите пропадат с времето , а трябват по ниски такси за такава търговия.
        Нека да изсмучим Земята , тя не ни е нужна.

Коментар

• Браво на вас! Добра дискусия сте заформили. Напомня ми за доброто старо време!

Коментар

• Първоначално изпратено от elkin Разгледай мнение
            позициите при валутите без марджин ли са и през кой брокер?
            Варират постоянно, в момента общо са ми под 10% от дългите позиции, Саксобанк.

Коментар

Европа- дълъг ДАКС, автомобилни, недвижими имоти, телекоми, банки и застрахователи, САЩ- дълги транспортни, това с цел около 1г. Спекулативни- къс СП/около 40% от всичките ми дълги позиции/, къса рубла, турска лира и австралийски.
              позициите при валутите без марджин ли са и през кой брокер?
              Нека да изсмучим Земята , тя не ни е нужна.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                Дай някоя друга сламка да ти вкусаме от това ракиено буренце......чи за дей трейд не моем ти хванем спатиите..
                Vf Corporation, bakkafrost, cvs, Nasdaq Omx, predimno scandinavski

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                  Мисълта на Анщайн е за първолаци .Има баби и дядовци дето разбират много повече от нас. В речника на първолаците не присъстват думи като волатилност например
                  Та да си говорим на първолашки език.
                  Понеже в момента си на вълна даймлер и бмв ще те питам да ми обясниш като на първолак:
                  Ако ти примерно виждаш над 50% шанс за повишаване цената на акциите им с 50%, защо просто не си вземеш колове срещу 10% от текущата им цена а останалите 90% да си държиш в кеш. Така ако се изпълни прогнозата ти ще реализираш 40% доходност вместо 50%, но ако се изпълни прогнозата на опонентите ти ще инкасираш само 10% загуба вместо да кажем 50%.
                  Това е една позиция. Представи си портфейл от 10% опции и 90% кеш. След 10 години този портфейл може и да е 10 пъти по-голям - ако човек изкара късмет - но може и да е клонящ към 0. И резултатите от този портфейл няма да са свързани нито с представяне на пазари, нито с някакъв фундамент, настроения и така нататък - а ще са плод на чист късмет.

Коментар

• Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнение
                    You confuse sprculating and imvest. I write here only about speculating based on a view. My long term investment sa druga rakia
                    Дай някоя друга сламка да ти вкусаме от това ракиено буренце......чи за дей трейд не моем ти хванем спатиите..

Коментар

• Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнение
                      You confuse sprculating and imvest. I write here only about speculating based on a view. My long term investment sa druga rakia
                      Може би за това и съм останал с впечатление, че правиш само спекула Аз лично на спекулата ми почти не обръщам внимание. Може да съм дълъг до сутринта, след това да съм къс по обяд и да съм дълъг вечерта. Но това е за тръпката и за някой екстра процент доходност отгоре ако помогне късмета. Но голямата доходност си идва от дългосрочните позиции.

Коментар

Защото ако цената тъпче на място е прецакан. За мен основното предимство на опциите е, че улесняват значително риск мениджмънта. Но имат и някои специфични особености, заради които при всяка корекция SVXY става любимата ми позиция.

VIX/VDAX/VSTOXX e tricky thing , especially certain closing periods

Коментар

Да, и в момента имам десетина отворени позиции за към 1% от активите. Но по никакъв начин не ми хрумва това да ми е основния начин на търгуване.

Коментар

Защото ако цената тъпче на място е прецакан. За мен основното предимство на опциите е, че улесняват значително риск мениджмънта. Но имат и някои специфични особености, заради които при всяка корекция SVXY става любимата ми позиция.
                            Then time spread etc.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                              Мисълта на Анщайн е за първолаци .Има баби и дядовци дето разбират много повече от нас. В речника на първолаците не присъстват думи като волатилност например
                              Понеже в момента си на вълна даймлер и бмв ще те питам да ми обясниш като на първолак:
                              Ако ти примерно виждаш над 50% шанс за повишаване цената на акциите им с 50%, защо просто не си вземеш колове срещу 10% от текущата им цена а останалите 90% да си държиш в кеш. Така ако се изпълни прогнозата ти ще реализираш 40% доходност вместо 50%, но ако се изпълни прогнозата на опонентите ти ще инкасираш само 10% загуба вместо да кажем 50%.

Коментар

Ако нещо не може да се обясни така, че и баба ти да го разбере значи не го разбираш Мисля че бе на Айнщайн тази мисъл
                                Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                                Реално цената на опцията се определя основно от волатилност и време. Времето е ясно. Така когато човек е дълъг на опции той залага че волатилността ще расте. това си е чиста математика. Ако продава опции от друга страна залага че волатилността ще пада. Волатилността от друга страна е непрогнозируема. Или по-скоро промените във волатилността. Никакъв опит на пазара не може да те направи по-добър в това да прогнозираш това, защото както казах промените във волатилността идват от неща които не с в цената. Може и да са били вероятни но вероятни с някакъв процент на вероятност различен от 100% Т.е. може човек да вижда че се увеличава вероятността да има промяна във волатилността, но няма как да е сигурен. И ако при акциите в дългосрочен период несигурността и в двете посоки се уравновесява, то при опциите просто няма дългосрочен период. А за по-дългосрочните опции човек си и плаща доста по-дебело.
                                Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Working...
                                X