If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Да бе да,ама не.Тук става въпрос за политика и само за политика.
Естествено че е за политика след като половината петрол се добива от държавни компании. И очевидно политическата воля сега е петрола да пада - включително и Руснаците даже работят здраво за това защото и техните добиви са рекодни
Попитах си и изчезнах Стана ми студено у Софето и мръднах до Сапарева баня.
Опитвам да съм убедителен, че петролът не е за купуване още, но не ми се получава
То е търсене и предлагане. Реално петрола не е по-различен от житото да кажем. Ако се произвежда много повече от колкото се потребява цената просто си пада. За момента нищо от това което се случва не оправя дисбалансите - напротив те все повече се увеличават. Ако се случи нещо което да намали производството може и да вземе да поскъпва, но към момента няма такова нещо.
А след като петрола сега е на 40 и дисбалансите продължават значи че ще пада още. 20 е естественото дъно тъй като там е себестойността на арабския петрол. Но на 40 може фирмите да не правят печалба но си покриват променливите разходи - включително и новите производители. А след като си покриваш променливите разходи си заслужава да продаваш колкото се може повече защото все пак генерираш положителен паричен поток. Това че вече не си избиват инвестицията не е толкова важно, защото те вече тези инвестиции са ги направили. И то срещу дългове - което допълнително стимулира екстра производство.
Да бе да,ама не.Тук става въпрос за политика и само за политика.
Като за 40$ олио съм 3:1 TGA, MLPL, RSX / SCO
Ko ще има още пердах - кюташ си и си сбираш 9% дивита междувременно.
За мен брента под 40$ няма слезе.
Ама пък чак 20$ дет вика Равния - надали...то допре ли дотам - такива и непетролни блу чипс за жълти стинки ще има аче изобщо няма да ни е до олиото....
За мен на тия нива е удачно да се играе и двойката UCO / DZZ
То е търсене и предлагане. Реално петрола не е по-различен от житото да кажем. Ако се произвежда много повече от колкото се потребява цената просто си пада. За момента нищо от това което се случва не оправя дисбалансите - напротив те все повече се увеличават. Ако се случи нещо което да намали производството може и да вземе да поскъпва, но към момента няма такова нещо.
А след като петрола сега е на 40 и дисбалансите продължават значи че ще пада още. 20 е естественото дъно тъй като там е себестойността на арабския петрол. Но на 40 може фирмите да не правят печалба но си покриват променливите разходи - включително и новите производители. А след като си покриваш променливите разходи си заслужава да продаваш колкото се може повече защото все пак генерираш положителен паричен поток. Това че вече не си избиват инвестицията не е толкова важно, защото те вече тези инвестиции са ги направили. И то срещу дългове - което допълнително стимулира екстра производство.
Да поговорил за Петрол???
Какви са ви вижданията? Колко още бой? Дълго от къде?
Най-удачна според вас позиция?
Фючърс? Опции? ЕТФ? ЕТН? Кой? Туба в мазата?
Опции на рублата- безкрайно евтини са, ако смяташ, че петрола обръща- това е твоята позиция
Aз затворих 1/3 от късите завчера.
Като за 40$ олио съм 3:1 TGA, MLPL, RSX / SCO
Ko ще има още пердах - кюташ си и си сбираш 9% дивита междувременно.
За мен брента под 40$ няма слезе.
Ама пък чак 20$ дет вика Равния - надали...то допре ли дотам - такива и непетролни блу чипс за жълти стинки ще има аче изобщо няма да ни е до олиото....
За мен на тия нива е удачно да се играе и двойката UCO / DZZ
Избягвам позиции натоварени с политика. Така че и нищо с петрола не отигравам.
Иначе ако продължи сегашното съотношение между търсене и предлагане петрола може да се срине много. Според мен има и реален шанс да се спусне до 20 и дори под това. В момента имаме излишни мощности, но страните производителки продължават да помпат още повече за да не им падат приходите много. Това увеличава дисбаланса вместо да го намалява. В същото време излишъка от петрол всъщност го складират в момента къде ли не и тове екстра складирано количество по някое време също ще излезе на пазара просто защото няма да има вече къде да го държат. И нещата ще станат съвсем неприятни за дългия петрол. Иран ще почне и той да продава и от там излишъка всъщност ще се увеличи допълнително.
Но същите тези неща важаха и от началото на годината пък тогава петрола си направи доста добър ръст.
Според вас тези днес до колко ще копат , за сега гледам са около 3,5% червено ? http://www.tase.co.il/eng/pages/homepage.aspx
И въобще как смятате че ще отвори пазара ?
Успех на всички
Mного си трайкате бе, къде гледате, има ли слюноотделяне...
Някой се опитва да ми изкорми 2-те най хубави акции GILD VLO...ще му скъсам топките..
Освен на горните съм заложил опции по ниското и на AAPL, TAN, RSX, VALE ...сичкото ян17
Гледам да пестя колкото може барута че не се знае доде може стигнем....не че в края на краищата няма да посегна и на бфб ако се наложи...
Това AAPL - много мода , малко в повече ми идва ....Преди няколко месеца му казвах на на Iv_max , че ще ще движи в рейндж между 130 и 105 ....ама сега смятам да го даунгрейтвам още - както е модерно
В последно време си сменям начина на риболов - от дънен (PBR, VALE, SNE, FIB ..) към трофеен (на БФБ им викали ракети ) ... ама тоя е още по-труден
...Търся новата ябълка ... според мен няма да се казва TSLA или NFLX ...
Чудя се какво ще излезе от BABA
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Това нещо е едно голямо нищо - буквално казано. Ако това ти е бил големия страх то може да го забравиш. По мои сметки СП горе долу си достигна таргета. може да върне още малко но може и да не върне.
По някое време ще се получи истински мечи пазар в САЩ. Просто не мисля че момента е сега. И може и да не дойде следващите години.
Няма страх.
Никога не ме е било страх защото това което се случва го предвидих...сега си имам прогноза за по натам но поради липса на смисъл и отсъствие на разумен диалог не смятам да влизам в какъвто и да е разговор.
Не бъркай разумността със страха - да продадеш когато трбваше и най вече когато казвах и да почиваш до подобен момент който беше повече от ясно че ще се случи за да купиш отново т.е да излезеш от пазара на нивата които бяха и да изчакаш удобен момент да се върнеш - това не е страх а правене на пари.
Коментар