IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• каде е ники5?
    Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
      С тоя манталитет трудно ша са опраим,ама кво да праиш!!!Ще разчитаме на фактора Време!!!25-6 минаха,ако изтраем още толкова, може да видим и по-добри неща!!!
      Реално манталитета почна да се променя от преди 3-4 години. С масовото използване на социалните мрежи. Това просто уби медиината пропаганда, която преди това създаваше лъжлив консенсус около реално неприемливи положения. Та фейсбук е дал нещо и на България Достъпните смарфони пък съвсем убиха жълтата преса. И в момента е реално почти невъзможно да се разчита на стабилно обществено мнение. Реално всеки получава новини или от приятелите си в социални мрежи или от неща, които е харесал във фейсбук. Аз поне не се сещам от кога не съм влизал в български новинарски сайт без натам да ме е привлякла новина която някой разпространява във фейсбук. Това вдига качеството и на медиите - поне ако се издържаха на пазарен принцип.

И ето че едно елементарно решение на някакъв смотан американски студент решил да прави компютърна мрежа че да следи готини колежки почва да променя политическата система и манталитет в България.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Хората си изкарват хляба По долен и неприятен начин, ама нали казват че няма срамна работа
        С тоя манталитет трудно ша са опраим,ама кво да праиш!!!Ще разчитаме на фактора Време!!!25-6 минаха,ако изтраем още толкова, може да видим и по-добри неща!!!

Коментар

Вечните каишковци с каишите!!!Богдан Велински!!!
          Хората си изкарват хляба По долен и неприятен начин, ама нали казват че няма срамна работа

Коментар

Боли ме фара Те нямат смелост билет за лотария да си купят без да се посъветват я с врачка, я с хороскопа в блитц Човек който не може да схване че единствения начин да се правят печалби е като се рискуват загуби ще е вечно губещ.
            Вечните каишковци с каишите!!!Богдан Велински!!!

Коментар

Внимавай с ония ,че само те дебнат!!!Тъпунгерите!!!Знаеш ги!!!
              Боли ме фара Те нямат смелост билет за лотария да си купят без да се посъветват я с врачка, я с хороскопа в блитц Човек който не може да схване че единствения начин да се правят печалби е като се рискуват загуби ще е вечно губещ.

Коментар

На мен ми идва дюшеш. Тази година направих някой глупости, или по-скоро пробвах няколко различни сттратегии, които се оказаха доста лоши като идеи, бях понатрупал прилични загуби. сега за една седмица ги избих половината.
                Внимавай с ония ,че само те дебнат!!!Тъпунгерите!!!Знаеш ги!!!

Коментар

Напълно съм съгласен!!!Такава висока волатилност не се случва често!!!Но тя е много опасна за по-неопитните!!А и през другото време си има достатъчна!!!Така е направена играта!!!
                  На мен ми идва дюшеш. Тази година направих някой глупости, или по-скоро пробвах няколко различни сттратегии, които се оказаха доста лоши като идеи, бях понатрупал прилични загуби. сега за една седмица ги избих половината.

Коментар

Тази седмица е добра седмица. Такава волатилност я стане веднъж в годината, я не, ако я изпусне човек и през останалато време му остава само да си чеше топките
                    Напълно съм съгласен!!!Такава висока волатилност не се случва често!!!Но тя е много опасна за по-неопитните!!А и през другото време си има достатъчна!!!Така е направена играта!!!

Коментар

• Аз затова пиша книга

Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                      +1

Когато влезе в този форум, четях Iv_max с интерес, въпреки че не търгувам активно на външните пазари. Направиха ми обаче впечатление няколко неща, които в моите очи /без да претендирам за нищо/ няма как да донесат дългосрочен успех. Казва, че дадена компания е супер и трябва да се купува яко, а след 3-4 дни обяснява как я е разпродал. Разбира се и двете си постъпки обяснява с "обосновани аргументи". След това хваща нещо коренно различно и нещата се повтарят....
                      Желая му успех, но с подобно самоуверено и хаотично поведение много трудно се изкарват дългосрочни успехи.
                      Аз затова пиша книга.
                      За да обясня стратегия която на мен ми носи успех и вървам в нея и смятам че ще бъде полезна за всички с цел да променят мисленето си и погелда си относно начина на да правиш пари на пазарите.

Има различни стратегии или начини на поведение при различни ситуации. Не могат да се обеснят всички но е важно да се получи друг начин на мислене и поведение който аз смятам за успешен - друг може и да не е съгласен.

Твоя пост е типично доказателство и причина за да се хвана с тази задача която признавам не съм 100 % сигурен дали ще ми стигне мерака да завърша.

Хаос и объркване човек изпитва и чуства когато не разбира защо прави определено нещо, кога да го прави и докога да го прави.

А си прав точно така в определени ситуации аз смятам че дадена компания е супер - обаче на определена цена и може след 10 минути или след два дена да смятам че трябва да се продаде на друга цена. Това е защото знам или мисля че знам каква цена при орепделена ситуация на пазара за дадена компания смятам за добра и каква за скъпа. Това за теб може да е хаос за мен е възможност да реализирам 1-2 % и да се изтегля до като видя друга възможност.

Мисля че средата на миналата година осъзнах че бай анд холд стратегията фундаментално е приключила и от този момент на там ( малко препди спитрането на QE ) започнах да търгувам по корено различен начин. До момента съм прав...
                      Сега търговиятра е внимателна и спекулативна и в никакъв случай дългосрочна и фундаментална.
                      Ако ме познаваше преди 2-3 години щях да ти говоря друго зашото обстоятелствата бяха други.
                      Учдвам се на хора които отказват да осъзнаят новите реалностти.

Аз чакам момнет с всичко в кеш от 3-4 месеца в който пазара ще ми даде възможност да бъда много дългосрочен и следващите години след този момент това което ще говоря ще бъде коренно различно. Мога да чакам и година....мога и две. Което не пречи ако пазара даде възможности и аз успея да ги видя да ги използвам в каквато и да е посока.

Пак ще направя сравнение с покера....за да печелиш трябва да игареш различно...в различни ситуации. Ако играеш само хубави карти все някога ще дойде момент в който ще те оберат с 2 и 3 ка от различни бои.

Коментар

Тази седмица е добра седмица. Такава волатилност я стане веднъж в годината, я не, ако я изпусне човек и през останалато време му остава само да си чеше топките
                        Ашколсун: така е.
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Само не знам кога пият и какво пият тез инвеститори!!!Тва времето го нямат за нищо!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                            +1

Когато влезе в този форум, четях Iv_max с интерес, въпреки че не търгувам активно на външните пазари. Направиха ми обаче впечатление няколко неща, които в моите очи /без да претендирам за нищо/ няма как да донесат дългосрочен успех. Казва, че дадена компания е супер и трябва да се купува яко, а след 3-4 дни обяснява как я е разпродал. Разбира се и двете си постъпки обяснява с "обосновани аргументи". След това хваща нещо коренно различно и нещата се повтарят....
                            Желая му успех, но с подобно самоуверено и хаотично поведение много трудно се изкарват дългосрочни успехи.
                            Само не знам кога пият и какво пият тез инвеститори!!!Тва времето го нямат за нищо!!!

Коментар

Iv_max не виждам причина някой да ти противоречи - твоите мнения са супер субективни без реално никаква фундаментална подкрепа освен това което се разпространява по медиите. И тези доста емоционални новини - доста от тях тотален амбалаж ти омесваш с теории на конспирация, собствените ти емоции и страхове. И цялото това нещо става тотално субективно. Един вид е изливане на емоции. След като това ти харесва ок, ама няма за какво да се спори с теб - това са си твоите емоции формирани може би от прекалено много гледане и четене на масови новини
                              +1

Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• А за падането на пазара с 5-10-15 или дори 30%. Ама изобщо не ми пука портфейла ми през годините редовно е правил тези движения в рамките на дни. Един месец мисля че бе и над 30% надоле - и това след кризата. Аз за какво ти казвам че вкарваш емоции. ако те притеснява 20% спад просто акциите не са твоя инструмент - 20% се получава и от нищото - без никаква причина.

Коментар

Working...
                                X