Първоначално изпратено от Iv_max
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Шефе
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеБабата съвсем конкретно каза че основното за ФЕД е да не се допуска нестабилност на дългосрочните очаквания към инфлацията. което е всъщност истинската работата на всяка централна банка. Нестабилност както нагоре така и надолу. Към момента според нея дългосрочните очаквания на пазара са грешни. Значително по-ниски от това което би трябвало да бъде. Пазара на облигации - никой не го е еня за пазара на акции. Според нея пазара е включил в оценките си дългосрочна инфлация временни фактори, като горива и вносни стоки - чиито цени падат. И ако в такава ситуация те вдигнат лихвите то съществува риск очакванията да се забият още по-надолу. А това е вече опасно, защото води до вероятно създаване на дефлационни очаквания - нещо което ФЕД никога не трябва да допуска.
За това и бабата чака инфлацията породена от временни фактори да мине в другата посока че пазара на облигации да си коригира сам очакванията. А тя инфлацията ще тръгне нагоре поради простата причина че петрола почна да пада четвъртото тримечие на миналата година. - това не го е казала но е лесно човек да се сети. Та идиота анализатор можеше точно това да каже - че бабата чака данните за временното влияние на временни фактори пазара да го приеме точно като такова, а не да го вкарва в моделите си като дългосрочни очаквания.
Бабата обаче не е напълно сигурно в собствената си интепретация на ситуацията - нещо напълно разбираемо. за това и тя иска да се убеди че ФЕД разбира правилно какво точно движи инфлационните очаквания. защото ако бъркат - и се окаже че дългосрочните очаквания наистина са минали значително надолу, а те започнат да затягат политиката това може да доведе до дефлационни очаквания.
И в крайна сметка това което чакат е да мине преходното влияние върху инфлацията на спада на петрола и на вдигането на долара. Ако инфлацията след това почне да се вдига, значи пазара не е прав в оценката си на дългосрочната инфлация и ФЕД с чиста съвест може да почне да вдига лихвите. Ако обаче инфлацията не започне да се вдига следващите месеци то ФЕД може би бърка някъде в моделите си. та всичко е въпрос буквално на три четири месеца и ФЕД ще може с доста висока степен на увереност да почне да вдига лихвите.
1. Американската икономика е в чудесно състояние и безработицата го показва ясно - няма смисъл да се умува тук.
2. Инфлация няма как да има когато половината хеджфондове са шортнали петрола сурвините на невиждани нива. И натиска медиите може да го обясняват както си искат...но е чисто спекулативен на тези нива. Няма инфлация само заради това....
3. Вдигайки лихвите - облигациите ще си ебат майката - но не заради тези 0.25 % а заради това което предстои....ако си достигнат целите от 2-3 % лихви кой ненормален ще си държи облигации на 2 %. Балона ще избухне щото там левъриджа е едно към 100 а какво ще стане само един господ знае. ( Ето това може да е силно бичи на акциите и да е в противовест на негативите )
3. Вдигайки лихвите огромния дебит на компаниите ще повлече надолу бая от тях...а това може да създаде паника и покрай сухото да изгори и мокрото.
Не можеш да предивдиш какво точно ще се случи след вдигане на лихвите....освен първоначалната допълнителна корекция към момента.
Отивам в Бедроом....стига за тая вечер...)))
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеИли не разбираш за какво говоря по принцип, или се правиш че не разбираш за да може всячески да защитиш позицията си която не съм видял да е вярна в до момента .
Не можеш да ми слагаш думи в устата и мненията ти да установяват неща кото не са верни за мен.
Не мисля че мога да хвана краткосрочните движения и не искам. Но понякога това че те са на практика краткосрочни не ги прави краткосрочни като идея.
Април - на пазара предстоеше корекция заради заплахата от лихвите - това е фундаметално и причина независимо кога ще стане да заемеш защитна позиция. Това не е хващане на някакво случайно движение....а осъзнаването на пазара като цяло.
Септември - нямаше вдигане на ливхите - пазаара реагира така както ако бяха ги вдигнаи за да излезе играта. Смятам че сега трябва да си бичи....и ноември пак мечи.
Декември преди фед - бичи...а точно преди ФЕД - никакъв на кеш.
Това не е гадаене....а разбиране на пазара - така мисля в момента.
Имаш няколко допускания които по същността си са грешни. ти си мислиш че пазара ще пада ако вдигат лихвите - никаква дългосрочна статистика не показва подобна логика. Такава права връзка между двете просто не съществува. Също както не съществува и обратното. Или с други като вдигнат лихвите пазара може и да падне, но може и да се вдигне.
Септември пазара падна - но защо падна е доста трудно да се каже. Със сигурност не си прав че е заради лихвите просто защото на пазара на облигации и на валутните пазари и дори при златото нямаше движение което да подържа това.
Така че това което правиш е буквално гледане на боб.
Смяташ че като изчезне несигурността и пазара ще тръгне нагоре - това само по себе си е точно така. Въпросът е къде точно е несигурността - ти си мислиш че е при лихвите, но на мен например ми се струва че е в резултатите на компаниите. Източниците на несигурност може да са неизброим брой. Може дари да е високо ниво на ливъридж - което съществува в системата със сигурност, съчетано с волатилност над средната - т.е. източника на несигурност за движенията на пазара да са самите движения на пазара съчетани с деливъридж. А може и да с иправ и да е при лихвите - но всъщност несигурността да идва от това как ще се отрази на пазара на облигации и при срив там да почне срив и при акциите просто защото народа продава акции с цел да намали общия си риск.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеНе коментирам мението на блумбърг даже не се сещам за кой от всичките коментари говориш аз говоря за моето мнение .
Супер високо интелкутален тряба да си и икономически образован за да разбереш очевадното че ако някой искаше яснота и спокоен пазар - нагоре или надолу и не го беше страх да не срине тотално пазара щеше да каже това което всички искат да чуят....а то е КОГА и С КОЛКО и ДАЛИ?. Но не....по добре е да шикалкавиш години...и да умираш от страх да не ти набият канчето играчите ако вземеш и изцепиш нещо от което те ще загубят.
Корупция и далавери нали не си мислиш че има само в България и Гърция?
За това и бабата чака инфлацията породена от временни фактори да мине в другата посока че пазара на облигации да си коригира сам очакванията. А тя инфлацията ще тръгне нагоре поради простата причина че петрола почна да пада четвъртото тримечие на миналата година. - това не го е казала но е лесно човек да се сети. Та идиота анализатор можеше точно това да каже - че бабата чака данните за временното влияние на временни фактори пазара да го приеме точно като такова, а не да го вкарва в моделите си като дългосрочни очаквания.
Бабата обаче не е напълно сигурно в собствената си интепретация на ситуацията - нещо напълно разбираемо. за това и тя иска да се убеди че ФЕД разбира правилно какво точно движи инфлационните очаквания. защото ако бъркат - и се окаже че дългосрочните очаквания наистина са минали значително надолу, а те започнат да затягат политиката това може да доведе до дефлационни очаквания.
И в крайна сметка това което чакат е да мине преходното влияние върху инфлацията на спада на петрола и на вдигането на долара. Ако инфлацията след това почне да се вдига, значи пазара не е прав в оценката си на дългосрочната инфлация и ФЕД с чиста съвест може да почне да вдига лихвите. Ако обаче инфлацията не започне да се вдига следващите месеци то ФЕД може би бърка някъде в моделите си. та всичко е въпрос буквално на три четири месеца и ФЕД ще може с доста висока степен на увереност да почне да вдига лихвите.
Коментар
-
Или не разбираш за какво говоря по принцип
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАко някой ти каже че разбира крактосрочните движения на пазара значи е егоцентричен идиот, който няма никаква реална представа нито за собствените си ограничения нито дори за собствената си неграмотност.
това което описва пазара най-добре в крактосрочен план е случайно движение около тренд. И не случайно се нарича "случайно"
Не можеш да ми слагаш думи в устата и мненията ти да установяват неща кото не са верни за мен.
Не мисля че мога да хвана краткосрочните движения и не искам. Но понякога това че те са на практика краткосрочни не ги прави краткосрочни като идея.
Април - на пазара предстоеше корекция заради заплахата от лихвите - това е фундаметално и причина независимо кога ще стане да заемеш защитна позиция. Това не е хващане на някакво случайно движение....а осъзнаването на пазара като цяло.
Септември - нямаше вдигане на ливхите - пазаара реагира така както ако бяха ги вдигнаи за да излезе играта. Смятам че сега трябва да си бичи....и ноември пак мечи.
Декември преди фед - бичи...а точно преди ФЕД - никакъв на кеш.
Това не е гадаене....а разбиране на пазара - така мисля в момента.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНе можеш да разбираш черна кутия в която са наблъскани ирационални страхове и емоции. Аз не разбирам напълно дори и самия себе си, какво остава да разбирам милиони непознати хора които се движат като стадо говеда напред назад. Мен ме интересува в дългосрочен план да му хващам логиката - а там смятам че ги разбирам нещата.
Иначе кой би позволил да се оперира с такъв нечовешки ливъридж, ако се играеше по правилата, които се изучават...
А пък, „новините“ просто обясняват, защо комповете са обрали дадени позиции краткосрочно..
Коментар
-
Супер високо интелкутален тряба да си
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНе че нещо, но речта и бе ориентирана към хора с доста високо ниво на образование по икономикс. Няма как ако човек не учил достатъчно много да я оцени. Аз за това и не очаквам журналистите да схванат за какво точно говори. Но на тъпия анализатор това му е работата - той трябва да ляга и да става с макроикономика. И той да не може схване логиката зад нещата е рпосто непростимо.
Супер високо интелкутален тряба да си и икономически образован за да разбереш очевадното че ако някой искаше яснота и спокоен пазар - нагоре или надолу и не го беше страх да не срине тотално пазара щеше да каже това което всички искат да чуят....а то е КОГА и С КОЛКО и ДАЛИ?. Но не....по добре е да шикалкавиш години...и да умираш от страх да не ти набият канчето играчите ако вземеш и изцепиш нещо от което те ще загубят.
Корупция и далавери нали не си мислиш че има само в България и Гърция?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение.Така е......като не можеш...и пари не можеш да правиш....но да не задълбаваме.Ако някой ти каже че разбира крактосрочните движения на пазара значи е егоцентричен идиот, който няма никаква реална представа нито за собствените си ограничения нито дори за собствената си неграмотност.
това което описва пазара най-добре в крактосрочен план е случайно движение около тренд. И не случайно се нарича "случайно"
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеЗаачи....ти наистина смяташ че Йелън "съвсем коректно си каза какво гледат" и смяташ че тя наистина това гледа и всичко си е ок...и е съвсем нормално да гледат само това....и всъщност много правилно са постъпили и т.н.
Ей затова не разбираш пазара....
И аз гледах супер вниматено речта....и смятам наратко че Йелън е една умряла от страх марионетка.
Коментар
-
Така е....
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНе можеш да разбираш черна кутия в която са наблъскани ирационални страхове и емоции. Аз не разбирам напълно дори и самия себе си, какво остава да разбирам милиони непознати хора които се движат като стадо говеда напред назад. Мен ме интересува в дългосрочен план да му хващам логиката - а там смятам че ги разбирам нещата.
Коментар
-
умори ме....
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеразличава се щото се водиш от СНБС
Сега Йелън като приказваше в четвъртък например и слушах цялата реч. жената съвсем конкретно си каза какво гледат, защо така постъпват като дори даде логиката по която се движат - нещо изключително ценно
А тъпия коментатор по Блумбърг - не журналиста - те са си идиоти по принцип, а някакъв идиот анализатор нарече това твърде теоретични глупости - абсолютен неграмотник.
Коментар
-
Заачи....
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеразличава се щото се водиш от СНБС
Сега Йелън като приказваше в четвъртък например и слушах цялата реч. жената съвсем конкретно си каза какво гледат, защо така постъпват като дори даде логиката по която се движат - нещо изключително ценно
А тъпия коментатор по Блумбърг - не журналиста - те са си идиоти по принцип, а някакъв идиот анализатор нарече това твърде теоретични глупости - абсолютен неграмотник.
Ей затова не разбираш пазара....
И аз гледах супер вниматено речта....и смятам наратко че Йелън е една умряла от страх марионетка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеСтарай се обаче да го разбираш. Ако си такъв човек който иска да се развива. Току виж след достатъчно старания започнеш и да разбираш.
Коментар
-
Прав си
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТо работното им време е нечовешкокой нормален човек ще става в 3 през ноща че да ходи на работа от 4
ПС: Преди няколко месеца между другото,,,малко да се похавля....ми се обадиха от интерактив 0 явно съм направил впечетление няма да коментирам защо и ме питаха искам ли да ми дадат телефона на журналисти защото искали да говорят с мен.
Аз отказах....сега като те слушам....що ли не се съгласих това щеше да ми е първата стъпка към СНБС може би....като не ставам за друго
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеОк. Сега моето мнение се различава тотално по точна 1, 2 и 4 от изброените от теб.
За лихвите съм съгласен но само в зависимост от темповете на вдигане и от различни други фактори но като цяло наистина смятам че ако има някакъв очакван по сериозен птоблем на пазара в Америка то той ще произтече от лихвите ,
Ако си спомниш думите ми от преди много месеци а те са: Не е важна корекцията- тя е сигурна....важен е резултата от корекцията. За лихвите ще кажа същото.
Коментар
Коментар