IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Пък популизъм е лоша дума, щото така казаха по телевизора разни хора, дето са умни. Що са умни, ми щото ги дават по телевизора.
    За мен си е лоша, но пък кои са оптиматите в наши дни?

Коментар

• Ето, 7% увеличение на порциите в институциите на ЕС. Шесто за последните две години. Тия пари заминават в тухли и американски акции.

​​​​

Коментар

• Че как инак. Въпросът е дали войната започва сега или първо инфлацията и след това войната. Смятам, че дефлационната криза е успешно преодоляна.

По принцип съм привърженик на теорията за героите в историята, но процесите имат страшна инерция. Стискаме палци и това е.

Продължавам да се дивя на скъпото евро обаче. Както и на хора, дето чакат мечи пазар по време на фискална И монетарна вакханалия.

Пък популизъм е лоша дума, щото така казаха по телевизора разни хора, дето са умни. Що са умни, ми щото ги дават по телевизора.

Коментар

• Не разбрах кога популизъм се превърна в нарицателно за нещо лошо. При Перчема на предния мандат американците не си живееха лошо, а света беше една идея по спокоен. Това сенилното старче за 4 години запали почти всичко което можеше да се запали. Американците ги налазиха милиони тарамбуки - не можеш да си представиш на каква клоака замязаха и Чикаго и Ню Йорк в последните 2 години.

У нас в Европа също с вноса на доктори и инженери една Германия няма нищо общо с това което беше преди 15 години. Не можеш да омесваш култури който са на 500-600 години времева разлика и да чакаш нещо хубаво да се получи.

И докато ония зад океана се усещат една идея по бързо а и имат опростена избирателна система, в Европа ще се гърчим още поне 5-6 години преди напълно да се мине на управление на националисти. Защото ако не променят нещо и Германия и Франция са не много далеч да си имат нови лидери. Не че и двете нямат крещяща нужда в интерес на истината - Шолц няма да го коментирам а Макрон - той си е за психолог. Няма нищо нормално в мъж който живее с баба си на семейни начала. Това е толкова в противовес на мъжкия мозък че няма на къде повече.

Аз лично залагам на сценарии с доклада на Драги - човека пише минимум 800 милиарда - да се разбира поне 1 трилион на година пресни от печатницата. Иначе е въпрос на време да имаме някой нов неуспял художник.

Коментар

• Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение
            Ще се сетят скоро феновете, че Тръмпи и близките му сподвижниците искат и обещават диаметрално противоположни неща, които няма как да се случат...
            Срещу дивия популизъм винаги стои брутален рационализъм!
            +1000
            И тук силен пост.И единствената шортеща.Издигаш ми се в очите
            Чакай Орижгутана да наложи митата и да видиш какво мазало ще стане .Асенчо,Николайчо и подобни новоизлюпени инвеститорчета си мислят,че каквото хвърчи се яде и че са открили печатницата за пари като "инвестират" в СП и то баш на върха (Николайчо е на 4% от него )
            А и входа в дългосрочната му позиция е повече от "перфектен" и "изчислен" с хирургическа точност

Ще ги боли.....
            Last edited by danetha; 15.11.2024, 12:26.

Коментар

Дааа, Тесла дропна...

Ще се сетят скоро феновете, че Тръмпи и близките му сподвижниците искат и обещават диаметрално противоположни неща, които няма как да се случат...

Търпение .

Коментар

Дааа, Тесла дропна...

Глупости. Срещу дивия популизъм по дефиниция седи диктатура, която си въобразява, че е прероден Луи XIV. За да има някакъв опит за синтез, първо трябва да сме наясно с лексиката. Иначе ще сме като онбашията от "Под игото", дето не могат да му обяснят какво са човешки права, щото такъв израз на турски няма.

Коментар

• Дааа, Тесла дропна...

Коментар

• https://coincodex.com/crypto/peanut-the-squirrel/

Толкова сме 2021, че чак боли.

Коментар

Ако четем с разбиране постовете на Петърчо, то той официално обяви края на мечия тренд при нафтовозите. Ще видим дали отново е прав. Чакаме.
                      Много е задобрял - едно време имаше поне +-2 дни - вече ги кове до час. Цар!!!

Коментар

Да разбирам ли, че петърчо обявява мечи тренд и за среброто?
                        Още е рано. До края на деня има време да обясни как всъщност е имал предвид да се купува.

И една забележка ,често срещано е при аматъорчета и лайци да говорят за "Тренда" ....без да споменават за какъв TF (Time Frame) става въпрос.На руски не знам как се превежда,но на български е времева рамка.Защото един актив може да има 10 различни тренда по едно и също време забележи.Невероятно, нали
                        Last edited by RUBLA; 14.11.2024, 16:21. Причина: Спазвайте добрия тон!

Коментар

• Да разбирам ли, че петърчо обявява мечи тренд и за среброто?

Още е рано. До края на деня има време да обясни как всъщност е имал предвид да се купува.

Коментар

Никакви удръжки. Почти всички танкери са регистрирани в юрисдикции с 0%. Иначе са датчани. Май само Евронав преди сделката бяха в ЕС-то. В тоя бизнес си или грък или скандинавец. Аз гърци не купувам, щото съм работил с такива. Хората обаче направиха много пари от Okeanis.
                            Като имах ZIM получих мега тлъсти дивиденти, но по спомени ми удържаха 30% щото бяха регистрирани в Израел.
                            Затова питах, както се казва...
                            Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
                              Кой се нааака със среброто?

Наакаха се едни "печеливши" ватничета.Асенчо и той се наака, затова и мълчи

Коментар

Не вярвах, че е възможно, но тука надскочи себе си
                                Като излязох по обед обясняваше как нафтовозите са в терминален стадий и не бива да се пипат и с лайняна пръчка, а сега обясняваш да се бърза с купуването, че не останаха.
                                ... баси, предвид този каква обратна Ванга е, почвам да се притеснявам.
                                Развълнуван си и не си си сложил очилата
                                Или взимаш пример от двата ТОП Пинокиовци на форума,.Шестака и плътно следващия го Николайчо

Коментар

Working...
                                X