Първоначално изпратено от terziеv
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Че как инак. Въпросът е дали войната започва сега или първо инфлацията и след това войната. Смятам, че дефлационната криза е успешно преодоляна.
По принцип съм привърженик на теорията за героите в историята, но процесите имат страшна инерция. Стискаме палци и това е.
Продължавам да се дивя на скъпото евро обаче. Както и на хора, дето чакат мечи пазар по време на фискална И монетарна вакханалия.
Пък популизъм е лоша дума, щото така казаха по телевизора разни хора, дето са умни. Що са умни, ми щото ги дават по телевизора.
- 1 like
Коментар
-
Не разбрах кога популизъм се превърна в нарицателно за нещо лошо. При Перчема на предния мандат американците не си живееха лошо, а света беше една идея по спокоен. Това сенилното старче за 4 години запали почти всичко което можеше да се запали. Американците ги налазиха милиони тарамбуки - не можеш да си представиш на каква клоака замязаха и Чикаго и Ню Йорк в последните 2 години.
У нас в Европа също с вноса на доктори и инженери една Германия няма нищо общо с това което беше преди 15 години. Не можеш да омесваш култури който са на 500-600 години времева разлика и да чакаш нещо хубаво да се получи.
И докато ония зад океана се усещат една идея по бързо а и имат опростена избирателна система, в Европа ще се гърчим още поне 5-6 години преди напълно да се мине на управление на националисти. Защото ако не променят нещо и Германия и Франция са не много далеч да си имат нови лидери. Не че и двете нямат крещяща нужда в интерес на истината - Шолц няма да го коментирам а Макрон - той си е за психолог. Няма нищо нормално в мъж който живее с баба си на семейни начала. Това е толкова в противовес на мъжкия мозък че няма на къде повече.
Аз лично залагам на сценарии с доклада на Драги - човека пише минимум 800 милиарда - да се разбира поне 1 трилион на година пресни от печатницата. Иначе е въпрос на време да имаме някой нов неуспял художник.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнениеЩе се сетят скоро феновете, че Тръмпи и близките му сподвижниците искат и обещават диаметрално противоположни неща, които няма как да се случат...
Срещу дивия популизъм винаги стои брутален рационализъм!
И тук силен пост.И единствената шортеща.Издигаш ми се в очите
Чакай Орижгутана да наложи митата и да видиш какво мазало ще стане .Асенчо,Николайчо и подобни новоизлюпени инвеститорчета си мислят,че каквото хвърчи се яде и че са открили печатницата за пари като "инвестират" в СП и то баш на върха (Николайчо е на 4% от него )
А и входа в дългосрочната му позиция е повече от "перфектен" и "изчислен" с хирургическа точност
Ще ги боли.....Last edited by danetha; 15.11.2024, 12:26.
Коментар
-
Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнениеДааа, Тесла дропна...
Ще се сетят скоро феновете, че Тръмпи и близките му сподвижниците искат и обещават диаметрално противоположни неща, които няма как да се случат...
Коментар
-
Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнениеДааа, Тесла дропна...
Ще се сетят скоро феновете, че Тръмпи и близките му сподвижниците искат и обещават диаметрално противоположни неща, които няма как да се случат...
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеАко четем с разбиране постовете на Петърчо, то той официално обяви края на мечия тренд при нафтовозите. Ще видим дали отново е прав. Чакаме.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеДа разбирам ли, че петърчо обявява мечи тренд и за среброто?
Още е рано. До края на деня има време да обясни как всъщност е имал предвид да се купува.
И една забележка ,често срещано е при аматъорчета и лайци да говорят за "Тренда" ....без да споменават за какъв TF (Time Frame) става въпрос.На руски не знам как се превежда,но на български е времева рамка.Защото един актив може да има 10 различни тренда по едно и също време забележи.Невероятно, нали
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Никакви удръжки. Почти всички танкери са регистрирани в юрисдикции с 0%. Иначе са датчани. Май само Евронав преди сделката бяха в ЕС-то. В тоя бизнес си или грък или скандинавец. Аз гърци не купувам, щото съм работил с такива. Хората обаче направиха много пари от Okeanis.
Затова питах, както се казва...Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнениеКой се нааака със среброто?
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеНе вярвах, че е възможно, но тука надскочи себе си
Като излязох по обед обясняваше как нафтовозите са в терминален стадий и не бива да се пипат и с лайняна пръчка, а сега обясняваш да се бърза с купуването, че не останаха.
... баси, предвид този каква обратна Ванга е, почвам да се притеснявам.
Или взимаш пример от двата ТОП Пинокиовци на форума,.Шестака и плътно следващия го Николайчо
Коментар
Коментар