IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Я тва FF - FutureFuel

Изглежда егати бисера, а на цена на сачма. Тука си трябва отчетите да се гледат обаче. Пандата особено, ако може даде акъл.

... иначе не е по темата, ама кво ги прайте парите от тоз бичи пазар? Аз не обичам да пътувам, нито се кефя на коли, децата са малки за вишу, мързи ме да подържам къща, бизнес идеите ми не струват...
    Last edited by terziеv; 22.11.2024, 20:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
      Този полицейския Епъл /Аксон/ ми изцъкли очите вчера - 28% за деня. Трябва да си повтарям всеки път като отварям платформата старата максима "И най-добрата акция в света и идва времето когато се разпродава на 50%" за да не направя някоя чутовна глупост.

На фона на общата еуфория ми се се струва че един сектор в момента повтаря поговорката че по време на торнадо и магарето лети, но това не го прави орел. Финансовия сектор ми изглежда готов и с начало на потенциален сур. Последните 3 години се нагледахме на доста сериозни ръстове, особено в Европа на един сегмент който не ми изглежда перспективен до степента в която расте. Имам чувството че консолидирането е това което му помогна най-много и в по малка степен лихвения наратив.

След автомобилото където беше ясно че имаме тежък дисрапшън / в тоя ред на мисли не бих държал и 1 акция на нищо от традиционните коли/ следващия който ще киква бавно е банкирането. Ако сме прави че фокуса се измества към задоволяване на потребности в комбинация с редуциране на собствеността като такава просто ритейл банкирането ще претърпи страшна промяна. В добавка навиците на новите потребители не се връзват с банката като една тежка и тромава институция.

Дайте инструменит за потенциално къс залог на Еуро финансов и УС финансов - може би някой ЕТФ?
      В стил Терзиев и аз да се похваля - много добре се получи с фина в Европа изглежда като да има доста хляб още.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Тука според мен трябва да бягаш. Много риск за ограничена възвращаемост.
        Зависи дали ще продължат дивидентната политика. Не се надявам на голяма капиталова, но и не мисля, че ще липсва. Още не съм разровил какви лекарства са им в процес на разработка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнение

Ако аз съм ватника - да. Средна 27.55, 3,2 % от портфейла.

Дивидентът е приятен. Загубата за момента е приемлива.
          Тука според мен трябва да бягаш. Много риск за ограничена възвращаемост.

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
            А тук кой се ...пак ли ватника.От много ловене на падащи ножове накрая ...

https://pbs.twimg.com/media/Gc4Nla-W...pg&name=medium
            Ако аз съм ватника - да. Средна 27.55, 3,2 % от портфейла.

Дивидентът е приятен. Загубата за момента е приемлива.

Коментар

• Сега... работата там е, че има бая компании на супер цени, направо мечта... И в същото време сме на исторически връх.

Но не в това е проблемът, а в това, че всичкото капитал отива в тех шитни и койни. И колкото повече скачат тия шитни, толкова по-малко смисъл има да слагаш парите другаде. Как да се дигне цената, ако няма купувачи? Кой бизнес може да докарва по 50% на година с гаранция от държавата. Всичкото Тръмп се е набалбукало с койни и ще им дига цената директно с декрети.

Аз продължавам да съм купувач към момента. Тактически разпродавах малко газодобив вчера, ако и да има бая нагоре там. Просто експозицията е тежка.

Коментар

• А тук кой се ...пак ли ватника.От много ловене на падащи ножове накрая ...

https://pbs.twimg.com/media/Gc4Nla-W...pg&name=medium
                Last edited by RUBLA; 21.11.2024, 11:56. Причина: Спазвайте добрия тон!

Коментар

csiq на $10,99. Не се стърпях просто.
                  Със звънчето замина 1/3 от позицията. 6,69% скок си е знаково отсекъде.

Коментар

• Добавих още AES и Star Bulk. За AES веднага декемврийски колци продадох, а SBLK на тези нива си е за държане. Изобщо продължавам да нямам идея защо корабчетата се опитват да ги натискат.

Коментар

• Някой да има представа дали има вариант в Европа да се инвестира в това:

https://fintel.io/i/ark-venture-fund

За момента не мога да намеря начин, а ако не се лъжа 22% са в Спейс Екс. Не бях виждал подобен фонд отворен за простолюдието до момента - може и да не е нещо ново за Щатите.

Иначе интересна ситуация имах тази седмица - освен директните акции на Тотал имам и позиция кратна на 100 в ИБ. Пробва да продавам кол опции но за последните 100 не мога - дава ми съобщение че остава гол кол. Обаждам се на съпорта и този започва да обяснява - Значи при европейски фирми контракта можел понякога да бъде повече от 100 / или примерно 500 в Италия или повече на други пазари/.

Не можа да ми обясни защо - обаче според него в момента един контракт кол е 102 акции. Много странно ми се стори - Някой да е имал същия опит?

Коментар

3bas , ако ти стиска
                        Благодарско за това

Коментар

• Петърчо "уцели" и среброто. Отклонение от 1 (един) борсов ден. Картинките му - безценни. Ще пиша да ги окачат в Ермитажа.

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
                            Чакай Фед да почнат да си намаляват баланса
                            Много силно включване наистина !

https://i.imgur.com/YIjQWfr.jpg

Last edited by X_Y; 18.11.2024, 10:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

Чакай Орижгутана да наложи митата и да видиш какво мазало ще стане .Асенчо,Николайчо и подобни новоизлюпени инвеститорчета си мислят,че каквото хвърчи се яде и че са открили печатницата за пари като "инвестират" в СП и то баш на върха (Николайчо е на 4% от него )
                              .

Чакай Фед да почнат да си намаляват баланса

Чакай да видиш на умрелия кроса и обесения

Чакай Тръмп да вдигнел митата

Чакай това чакай онова и докато чакаше срива DOW направи +20%

Когато прозрееш най накрая че западният свят не може да си покрива разходите и единствения път за да си поддържат стандарта е да печатат пари ще ти се изясни защо индекса направи 20% докато ти го чакаш да падне

И не че няма да падне в някой момент падал е много пъти въпросът е че като го разминеш с над една година познаването си губи смисълът и води само до нови акаунти финансови и форумни

Коментар

• Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение

Търпение .
                                Приятно е, че наоколо се навъртат мечки

Пауъл ми изглежда корав пич! Очаквам да се опъне на Тръмпи

И... републикците да започнат да се държат като истински републиканци, а не като фенки на Тръмпи.

Коментар

Working...
                                X