IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
    Купих 200 броя Пейпал, сега купувам още 100. Продавам 1 колец с падеж 20 октомври.

Т.е. имам 1 къс колец, но покрит с реални акции.

Ако Пейпал падне под 50, ще спечеля 120 долара от колеца, но пак ще съм на загуба от акциите.

Принципно къси колци непокрити ме е шубе да продавам.

===

И никой не казва нищо за въглищата. А са интересни нещата.

https://forum.investor.bg/forum/%D1%...27-nyse?q=metc
    Въглищата летят, обаче твоите прехвалени BTU са на опашката, за разлика от AMR и CEIX. Но не бих купувал сега, доста са разтеглени, скоро ще корегират. Взех си поука и наблюдавам RIG и VAL, имат нелоша flat base и ако пробият вероятно ще взема, макар че не харесвам суровинни заради волатилността

Коментар

Купих 200 броя Пейпал, сега купувам още 100. Продавам 1 колец с падеж 20 октомври.

Ако Пейпал падне под 50, ще спечеля 120 долара от колеца, но пак ще съм на загуба от акциите.

===

Купувайте танкери за Бога ,winter is coming!!!

Коментар

• Купих 200 броя Пейпал, сега купувам още 100. Продавам 1 колец с падеж 20 октомври.

===

Коментар

• Не разбирам...

Нали къси колци? Печелиш, ако падне. Защо да не можеш да издържиш под 50?

Коментар

• GS Prime: "Energy is among the most net sold sectors in the past month both globally and in the US on the Prime book, driven by long-and-short sales."
            Дами и господа, умните пари.

Може и да не отиде до 150, ама какъв пъпеш трябва да си да скъсяваш нафтата насред физически недостиг.

Коментар

• Месечните октомврийски - 20. Но само на последния лот. Вчерашната порция я оставям натюр. Нямам стоп, но под 50 не мога да издържа.

Коментар

• С каква дата са ти късите колци на PayPal?

Ако не е тайна, разбира се!

Риска е след 3-4 години някой хейтър да ти поиска обяснение дали си познал и колко си загубил

Коментар

58.86

Rien ne va plus

Да видим дали стомната ще пусне вода 2-ри път или ще се пукне.
                  Втора порция pypl на 57,37 и веднага обаче къси колци на 60.

Хазартно ми е

Коментар

А днес ще поприберем малко печалби.

Щях да река, че беше нарисувано, ама ме е страх да не ме разберете погрешно.
                    ето ти какво си писал на 12.12.2020. Намерих го защото видях, че скокът на GAS е точно тогава.
                    пп. Уф, тук не се видя предишния пост на който сам си отговаряш
                    Last edited by petyob; 27.09.2023, 20:38.

Коментар

Никога не съм играл фючърси. Бъркаш ме с някого. Предлагам още веднъж търсачката.

...

Добавка - не само газ, нищо не съм играл през фючърси. Признавам, че не съм компетентен там. Стигнал съм единствено до фондове, които дължат такива - споменатите boil / kold, wear за зърното, викса също. Дори уранът ми е през etf с миньори, а не тръста.
                      тук не знам как се търси лесно. Може би не съм те разбрал. Но в спада на газта имаше лек отскок(корекция) и ти се радваше, че си познал обрат, но си щял да продадеш само част. Явно е бил друг инструмент свързан с газ.
                      Last edited by petyob; 27.09.2023, 18:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

покупки на "natural gas" цена спот и фючърс, миналият декември имаше дълги позиции, доколкото си спомням.
                        Никога не съм играл фючърси. Бъркаш ме с някого. Предлагам още веднъж търсачката.

...

Добавка - не само газ, нищо не съм играл през фючърси. Признавам, че не съм компетентен там. Стигнал съм единствено до фондове, които дължат такива - споменатите boil / kold, wear за зърното, викса също. Дори уранът ми е през etf с миньори, а не тръста.
                        Last edited by terziеv; 27.09.2023, 18:35.

Коментар

AR средна цена 3,7
                          Котера (през Кабот) 16
                          Comstock 7,3 (беше под 5, но добавях на 12)
                          Газпром два добри дивидента, но сега определям акциите на 0.

​​​​Не знам дали имаш предвид големите интегрирани компании като Ексон и Петробраз, както и тръби с газ тип AM, там е под 8 средно. Всичкото сега е на връх.

Играта boil / kold няма как да я остойностя точно, защото са много сделки, включително с деривати. Не мога да устойностя и продадените путове за един кош компании, дори за норвежците, но не съм упражняван никога за тях.

Разкарах съвсем малка част от позициите миналата година на по-висока цена, но предвид ниския вход не намерих смелост за голяма врътка. Съответно изпуснах почти изцяло Насдак тази година е неща като фейса под 100. Котера ми е втората най-голяма позиция след тръбите, които са над 20% от портфейла. Вероятно имах късмет от сделката с Кабот, които бяха почти изцяло газ, а Котера е микс.

установих, че газ и въглища са чудесна комбинация. Писал съм теорията ми как газът е високотехнологично, а кюмюрът нискотехнологично гориво. Съответно едното надолу, другото нагоре.

Ако нещо друго те интересува, прегледай мненията назад.
                          ​​​
                          покупки на "natural gas" цена спот и фючърс, миналият декември имаше дълги позиции, доколкото си спомням.
                          пп. преди това, не си спомням точно, мога да го извадя, беше пак за дълги на газта, беше паднала доста някъде към дъното. Но аз все пак искарах доста пари от къси, без да разбирам много, просто късмет беше. Но вече се чудя дали да не даваш прогнозите си тук .... ние си знаем как да залагаме
                          Last edited by petyob; 27.09.2023, 18:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Доста ги бърка ватника,а някои са му и с минус 20% дневни движения
                            Не разбирам само защо парадира с нещо.
                            Ок,да се плюнчи там с детския си акаунт ,но защо ни занимава ?
                            Кои?

Пеше, разкъртих го пазара тази година. Няма какво да барнеш просто. Дори златарите съм ги взимал на бая по-ниски нива.

Коментар

не следя твоите прогнози, от време на време само хвърлям едно око на форума. Но да те питам какви са ти резултатите с газта? Направи ми впечатление, че миналата есен обърка посоката на движение, също както и преди две години някъде, та затова питам как си с този актив?
                              AR средна цена 3,7
                              Котера (през Кабот) 16
                              Comstock 7,3 (беше под 5, но добавях на 12)
                              Газпром два добри дивидента, но сега определям акциите на 0.

​​​​Не знам дали имаш предвид големите интегрирани компании като Ексон и Петробраз, както и тръби с газ тип AM, там е под 8 средно. Всичкото сега е на връх.

Играта boil / kold няма как да я остойностя точно, защото са много сделки, включително с деривати. Не мога да устойностя и продадените путове за един кош компании, дори за норвежците, но не съм упражняван никога за тях.

Разкарах съвсем малка част от позициите миналата година на по-висока цена, но предвид ниския вход не намерих смелост за голяма врътка. Съответно изпуснах почти изцяло Насдак тази година е неща като фейса под 100. Котера ми е втората най-голяма позиция след тръбите, които са над 20% от портфейла. Вероятно имах късмет от сделката с Кабот, които бяха почти изцяло газ, а Котера е микс.

установих, че газ и въглища са чудесна комбинация. Писал съм теорията ми как газът е високотехнологично, а кюмюрът нискотехнологично гориво. Съответно едното надолу, другото нагоре.

Ако нещо друго те интересува, прегледай мненията назад.
                              ​​​

Коментар

Направи ми впечатление, че миналата есен обърка посоката на движение, също както и преди две години някъде, та затова питам как си с този актив?
                                Доста ги бърка ватника,а някои са му и с минус 20% дневни движения
                                Не разбирам само защо парадира с нещо.
                                Ок,да се плюнчи там с детския си акаунт ,но защо ни занимава ?
                                Last edited by petrg5s; 27.09.2023, 17:56.

Коментар

Working...
                                X