IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от stoian Разгледай мнение

Естествено че е силно спекулативен.Имам непоносимост от канадски акции но ми беше предложена от приятел от САЩ тясно свързан с оръжейната индустрия.Стартираща оръжейна фирма в която основните акционери са вложели 38мил.собственни пари и имат нула кредити.Подизпълнители са на Талес с 5 годишен договор общо за 22мил.Няма риск няма печалба.Късмет.И честно казано без препоръки.Всеки има различен толеранс към риска.
    Убедил съм се, че подобни форумни идеи изненадващо често са нереално ценни. Бих играл веднага без никакви очаквания, ако имаше подходящи деривати. През обикновените акции обаче трябва сериозен залог, за да си струва и затова съм твърдо пас. Ето с vtnr - сложих 700 долара на колци януари 2025. Така с множител изобщо няма нужда обикновените акции да направят х10, за да ми докарат х10.

Коментар

• Не е само за хартии обръщането, а хеджиране не търся. Просто обмените са ми на нива от 1; 1,02; 1,05 и оня ден 1,092. Средно ми идва 1,04 за годината, което си е черно петно на фона на резултатите от хартиите. Още повече доходите ми са предимно в $.

Правилно предвидих смъртта на Германия, която е първи износител. Неправилно си направих изводите, че по този начин намалялото търсене на евро ще свали курса спрямо гущера.

Дълбоко съм убеден, че тази валута ще се спомине, но определено не уцелих момента. Не съм някакъв голям разбирач, но предвид, че обикновено ми се получава, тук съм наистина шокиран от разликата между очакванията ми и реалността.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
        Еврото просто ме разбива. Знам, че е свършило и просто трябва да имам търпение, но от тези му гърчове ми се провалят плановете.
        Ако съм те разбрал добре, те притеснява че си обърнал евро в долари за да купуваш щатски хартии, а еврото вече се повишава (спрямо долара) и започваш да губиш от валутния курс. За съжаление няма много начини да си хеджираш доларовата експозиция. В Интерактив по принцип има варанти, но са само за професионални играчи. Ако намериш начин да си ги пуснеш за търговия, би трябвало да са по-евтини от Call опциите върху фючърсите на EUR/USD, та да си купиш застраховка (на CME контракта е 6Е, микроконтракта е М6Е но май нямаше опции върху него). Варантите ги търсиш в Интерактив като EURUSD, не EUR.USD което е форекса, по принцип са листнати в Германия. Аз не мога да си ги пусна, може пък ти да ги излъжеш някак си.

Иначе другият начин е в Интерактив със CFD-то на EUR.USD, на марджин си хеджираш експозицията (дълги EUR.USD едновременно с конвертиране кеш на EUR->USD). Така си гарантираш текущият курс и когато обръщаш долари в евро, трябва да затвориш същият обем от позицията в CFD-то. Не можеш да загубиш от курса, но не можеш и да спечелиш. Имаш обаче загуби от лихвата върху CFD позицията, които не знам колко ще са и дали ще са приемливи. Това вече е трудно да се избегне, тъй като при всички форекс брокери суапа (лихвата) за дълги EURUSD ще е отрицателен.

Правеха се едно време магарии с отваряне на ислямски сметки (без суап), но мисля че и това вече не върви. Няма суап ама има такси и комисионни.
        Точеха лихвата чрез срещуположни позиции в два брокера, единият без суап и другия с положителен суап на позицията. На който му е скучно, ето занимателно четиво от близкото минало https://forexforum.bg/viewtopic.php?...=772&start=100

Коментар

От абсолютно всяка фигня могат да се изкарат пари. Това даден ден може +/- 80% да направи. Те Ривиан колко народ позлати. Имаше и една бакалия с годишен оборот няколко, дето стигна капитализация много милиони заради тикера си.

Обаче канадска компания с капитализация от 8 млн. тръгнала да се търгува на Насдак е пълна измама. Включително в криминалния смисъл. Шефчето държи акции за стотина хиляди.

Разликата с тези имами е най-вече в ликвиидността. Не виждам отлика от разните догекойни.
          Естествено че е силно спекулативен.Имам непоносимост от канадски акции но ми беше предложена от приятел от САЩ тясно свързан с оръжейната индустрия.Стартираща оръжейна фирма в която основните акционери са вложели 38мил.собственни пари и имат нула кредити.Подизпълнители са на Талес с 5 годишен договор общо за 22мил.Няма риск няма печалба.Късмет.И честно казано без препоръки.Всеки има различен толеранс към риска.

Коментар

• От абсолютно всяка фигня могат да се изкарат пари. Това даден ден може +/- 80% да направи. Те Ривиан колко народ позлати. Имаше и една бакалия с годишен оборот няколко, дето стигна капитализация много милиони заради тикера си.

Обаче канадска компания с капитализация от 8 млн. тръгнала да се търгува на Насдак е пълна измама. Включително в криминалния смисъл. Шефчето държи акции за стотина хиляди.

Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение

Тук бих изчакал един run като INO или ALAR, например. Тези microcaps са доста рискови и волатилни. Благодаря за идеята!
            Разликата с тези имами е най-вече в ликвиидността. Не виждам отлика от разните догекойни.
            Last edited by terziеv; 14.01.2024, 09:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от stoian Разгледай мнение

Не мисля никой да убеждавам.Ръстат е от 20дена.Назначиха за Председател на борда бившият Началник щаб на Канадските въоръжени сили.ИПО то им е било на 5 американски долара а увеличението на 2,25.Струва 8мил.долара .Късмет.
              Тук бих изчакал един run като INO или ALAR, например. Тези microcaps са доста рискови и волатилни. Благодаря за идеята!

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982

Договорите не са гаранции за ръста в цената на акциите,била е покупка на около долар и малко ,сега около два долара,ръста основно е изконсумиран последните 10 месеца. Може да качи не повече от 20%,30%
                Не мисля никой да убеждавам.Ръстат е от 20дена.Назначиха за Председател на борда бившият Началник щаб на Канадските въоръжени сили.ИПО то им е било на 5 американски долара а увеличението на 2,25.Струва 8мил.долара .Късмет.

Коментар

• KWESST Micro Systems Inc - малка канадска компания за несмъртоносни оръжия и различни продукти за оръжейният бизнес.Очаква няколко договора с големи оръжейни компании.Очаквам цената да е по 5 до края на годината.Успех на всички в сделките.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение

Гаранция!

Нулите за нищо ги няма...

Тая вечер ще добави още 5-6 нули в сметката, фишеците му не са мокри.
                    Tesla пак почна пързалка ще правиш ли ремонтни инвестиций през бай Илън пак ?

Коментар

Ай, да метна един бисер на закъснелите. Global Atomic. Ясно е защо изостава в цената, но все пак Канада си е малкото братче на САЩ. Едва ли ще посмеят.
                      80% мина днес при мен. Естествено позицията в големите миньори U3O8 остана далеч по-сериозна. Не че на някого ще му уври главата.

Коментар

• Чисто системният риск при чиповете е чудовищен, а възможната печалба доста ограничена. Според мен сме около връх там.

Коментар

• Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение

Мерси!
                          И аз влязох след теб INO на 0.37 - 0.38...
                          Интересно ми е обаче, дали си търгувал и други биотек компанни?
                          Почнах преди десетина години да ги играя и на периоди само с тях се занимавах, но постепенно ги зарязах. Трябва да следиш календара на FDA, а те сайтовете всичките станаха платени, пък и още куп инфо трябва да ровиш. Специално за INO, от половин година го дебнех да дойде време за вход, не мисли че ей така ми е скимнало да набивам пари там. Аз не продавам, таргета ми е около $10 за 2025г.

Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение

Туристите сами ще стигнат до правилните изводи по движението на акаунта си.
                          Интересна теза за QCOM, слагам ги в уотчлиста. Не се вижда ускорение на приходите и печалбата за разлика от NVDA и AMD. Имат и още доста overhead supply,. Според мен ще изостават в този бул цикъл, който ще е 2024-25 /макс/. По-нататък ще видим.
                          За мен интересни са ARM, защото са нови на борсата и от тях зависят всички. Но ги махнах, идват ми доста волатилни
                          Това което липсва, са AI чиповете за малките устройства (смартфони и в автомобили). NVDA удариха бингото, щото техните видеокарти се оказаха много подходящи за такъв тип изчисления и вече ги имаха. Не знам кой друг да номинирам освен QCOM да е следващата NVDA при малките джаджи. Пък и CEO-то им не пропуска да изтъкне, че фокусът им е точно върху разработката на чипове с AI за автомобили, те са същите и за смартфони. Още са в разработка, няма как да видиш парични потоци. В края на февруари, когато очаквам срут на целия пазар, мисля да купя все пак.

Коментар

• Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение

Той дали е милиардер? Като гледам няма губеща сделка.
                            Гаранция!

Нулите за нищо ги няма...

Тая вечер ще добави още 5-6 нули в сметката, фишеците му не са мокри.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение

Пиши лично съобщение до бат' Арчи да го изплющи тая вечер с някоя боНба!
                              Той дали е милиардер? Като гледам няма губеща сделка.

Коментар

Еврото просто ме разбива. Знам, че е свършило и просто трябва да имам търпение, но от тези му гърчове ми се провалят плановете.
                                Никога не залагай срещу еврото ,правило номер едно е това

Коментар

Working...
                                X