Първоначално изпратено от stoian
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
- 2 Харесвания
-
Не е само за хартии обръщането, а хеджиране не търся. Просто обмените са ми на нива от 1; 1,02; 1,05 и оня ден 1,092. Средно ми идва 1,04 за годината, което си е черно петно на фона на резултатите от хартиите. Още повече доходите ми са предимно в $.
Правилно предвидих смъртта на Германия, която е първи износител. Неправилно си направих изводите, че по този начин намалялото търсене на евро ще свали курса спрямо гущера.
Дълбоко съм убеден, че тази валута ще се спомине, но определено не уцелих момента. Не съм някакъв голям разбирач, но предвид, че обикновено ми се получава, тук съм наистина шокиран от разликата между очакванията ми и реалността.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеЕврото просто ме разбива. Знам, че е свършило и просто трябва да имам търпение, но от тези му гърчове ми се провалят плановете.
Иначе другият начин е в Интерактив със CFD-то на EUR.USD, на марджин си хеджираш експозицията (дълги EUR.USD едновременно с конвертиране кеш на EUR->USD). Така си гарантираш текущият курс и когато обръщаш долари в евро, трябва да затвориш същият обем от позицията в CFD-то. Не можеш да загубиш от курса, но не можеш и да спечелиш. Имаш обаче загуби от лихвата върху CFD позицията, които не знам колко ще са и дали ще са приемливи. Това вече е трудно да се избегне, тъй като при всички форекс брокери суапа (лихвата) за дълги EURUSD ще е отрицателен.
Правеха се едно време магарии с отваряне на ислямски сметки (без суап), но мисля че и това вече не върви. Няма суап ама има такси и комисионни.
Точеха лихвата чрез срещуположни позиции в два брокера, единият без суап и другия с положителен суап на позицията. На който му е скучно, ето занимателно четиво от близкото минало https://forexforum.bg/viewtopic.php?...=772&start=100
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеОт абсолютно всяка фигня могат да се изкарат пари. Това даден ден може +/- 80% да направи. Те Ривиан колко народ позлати. Имаше и една бакалия с годишен оборот няколко, дето стигна капитализация много милиони заради тикера си.
Обаче канадска компания с капитализация от 8 млн. тръгнала да се търгува на Насдак е пълна измама. Включително в криминалния смисъл. Шефчето държи акции за стотина хиляди.
Разликата с тези имами е най-вече в ликвиидността. Не виждам отлика от разните догекойни.
- 1 like
Коментар
-
От абсолютно всяка фигня могат да се изкарат пари. Това даден ден може +/- 80% да направи. Те Ривиан колко народ позлати. Имаше и една бакалия с годишен оборот няколко, дето стигна капитализация много милиони заради тикера си.
Обаче канадска компания с капитализация от 8 млн. тръгнала да се търгува на Насдак е пълна измама. Включително в криминалния смисъл. Шефчето държи акции за стотина хиляди.
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
Тук бих изчакал един run като INO или ALAR, например. Тези microcaps са доста рискови и волатилни. Благодаря за идеята!
Last edited by terziеv; 14.01.2024, 09:11.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от stoian Разгледай мнение
Не мисля никой да убеждавам.Ръстат е от 20дена.Назначиха за Председател на борда бившият Началник щаб на Канадските въоръжени сили.ИПО то им е било на 5 американски долара а увеличението на 2,25.Струва 8мил.долара .Късмет.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Договорите не са гаранции за ръста в цената на акциите,била е покупка на около долар и малко ,сега около два долара,ръста основно е изконсумиран последните 10 месеца. Може да качи не повече от 20%,30%
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
Гаранция!
Нулите за нищо ги няма...
Тая вечер ще добави още 5-6 нули в сметката, фишеците му не са мокри.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеАй, да метна един бисер на закъснелите. Global Atomic. Ясно е защо изостава в цената, но все пак Канада си е малкото братче на САЩ. Едва ли ще посмеят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение
Мерси!
И аз влязох след теб INO на 0.37 - 0.38...
Интересно ми е обаче, дали си търгувал и други биотек компанни?
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
Туристите сами ще стигнат до правилните изводи по движението на акаунта си.
Интересна теза за QCOM, слагам ги в уотчлиста. Не се вижда ускорение на приходите и печалбата за разлика от NVDA и AMD. Имат и още доста overhead supply,. Според мен ще изостават в този бул цикъл, който ще е 2024-25 /макс/. По-нататък ще видим.
За мен интересни са ARM, защото са нови на борсата и от тях зависят всички. Но ги махнах, идват ми доста волатилни
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение
Той дали е милиардер? Като гледам няма губеща сделка.
Нулите за нищо ги няма...
Тая вечер ще добави още 5-6 нули в сметката, фишеците му не са мокри.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
Пиши лично съобщение до бат' Арчи да го изплющи тая вечер с някоя боНба!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеЕврото просто ме разбива. Знам, че е свършило и просто трябва да имам търпение, но от тези му гърчове ми се провалят плановете.
Коментар
Коментар