If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Пеца,нека го кажем така,световен фундамент ,а не БФБ отчети.В комбинация с ТА.
Навремето почнах с фундамент.
А масовика в този форума бърка фундамент с БФБ отчети,
затова и са само глупаци , защото нямат идея какво става навън.
А там се определя какво ще стане и на БФБ.
Дългите сега .
Късите и дългото злато втората половина на 2024
Късо злато в края 2025 - 2026.
Дълги 2027-2028. Държане на дългите в първата половина на 30-те.
В па щом питаш че кажем.
Етериум -8х Полигон- 30х.
След кат си направят чарта къси индекси и дълго злато
След тва опции за рейндж и къси на златото.
А тогава отново цикъла се повтаря , дъна на индекси и крипто и отново дълги
И чак кат се изпълнят тези дълги идва апокалипсиса.
Има нема 15 години.
Какво,какво ? Даже аз не те разбрах.Каква черта/чарт? да направят етн и матик и кога ще я правят?
Не става ясно кое кога да се търгува,нито тайминга ,нито нищо.
Той вярва само на ТА, уж, но сега намеси и лихвите, тоето си е фундамент мисля
Пеца,нека го кажем така,световен фундамент ,а не БФБ отчети.В комбинация с ТА.
Навремето почнах с фундамент и дълги години бях само такъв.
А масовика в този форум бърка фундамент с БФБ отчети,
затова и са само глупаци , защото нямат идея какво става навън.
А там се определя какво ще стане и на БФБ, и на всякакви пазари
къси на S&P, NASDAQ, DAX и т.н.... жалко, че шелито няма къси ... донякъде и аз съм съгласен с него, но мисля, че прекалява с броя на прогнозите си всеки ден
Не става, импулсът за късите отива към приключване, а Пепи е майстор на обръщането на тренда, време е да започне да бие звънеца за дълги
Дай някакъв дългосрочен и средносрочен трейд, да изкараме и ние някой долар/евро като теб?
къси на S&P, NASDAQ, DAX и т.н.... жалко, че шелито няма къси ... донякъде и аз съм съгласен с него, но мисля, че прекалява с броя на прогнозите си всеки ден
Детска работа Рискова безмислена,търговия.Винаги си разкрачен.Доста често и те разчекват
Все едно цъкаш на демо,но с малки сумички
Най-важното е да установиш ТРЕНДА на даден актив и кога той е близо до промяна
Ориентирай се натам и в средносрочни позиции от по няколко месеца.Така се правят големите пари
Иначе няма да изкараш дълго или ще вадиш само жълти стотинки и чат-пат ще те разчекват/нулират/
защото видяхме,че големите движения ти бягат.А тогава най-много разчекват пациенти като теб
Дай някакъв дългосрочен и средносрочен трейд, да изкараме и ние някой долар/евро като теб?
Детска работа Рискова безмислена,търговия.Винаги си разкрачен.Доста често и те разчекват
Ориентирай се натам и в средносрочни позиции от по няколко месеца.Така се правят големите пари
Иначе няма да изкараш дълго или ще вадиш само жълти стотинки и чат-пат ще те разчекват/нулират/
защото видяхме,че големите движения ти бягат.А тогава най-много разчекват пациенти като теб
според мен се правят с писане по форумите, ти нали това правиш, нямаш ден долу
“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Купих 200 броя Пейпал, сега купувам още 100. Продавам 1 колец с падеж 20 октомври.
Т.е. имам 1 къс колец, но покрит с реални акции.
Ако Пейпал падне под 50, ще спечеля 120 долара от колеца, но пак ще съм на загуба от акциите.
Принципно къси колци непокрити ме е шубе да продавам.
Риска е след 3-4 години някой хейтър да ти поиска обяснение дали си познал и колко си загубил
Кви след 3-4г .Говорим за първо двжение август,второ движение септември.И двете станали последния месец и нещо
Две големи движения в СП бяха проспани,както и от теб между другото
И все още няма никаква ориентация в масовката какво става
И само най-глупавите "инвеститори" искат съвети от непознати по форумите,да ти кажа
Благодарим ти, Терзо, че пишеш интересни неща в темата!!!
Оценяваме, че си умно момче - четящо и мислещо!!!
Винаги ще има някой Пепи, Петьо или Вутьо, дето ще изрови пост от преди няколко години, където си написал нещо грешно. И ще те пита колко си изгубил. От това Пепи, Петьо или Вутьо няма да стане по-умен, нито по-богат, но ще се почувства по-добре, направо като Айнщайн
Въглищата летят, обаче твоите прехвалени BTU са на опашката, за разлика от AMR и CEIX. Но не бих купувал сега, доста са разтеглени, скоро ще корегират. Взех си поука и наблюдавам RIG и VAL, имат нелоша flat base и ако пробият вероятно ще взема, макар че не харесвам суровинни заради волатилността
Ей, това гъза ще си захапете некои, преди да кажете "благодаря".
Щом тука народът иска да е конкретен, да погледне за кои въглища приказвах, предида надувам конкретно BTU/METC комбинацията.
Ето тук съвсем наскоро:
За пълна историческа справка просто напиши "въглища" в търсачката. Тъкмо ще изровиш тук там нещо, кое не е излязло. Например за ARCH, купено някъде под 50 и оакано, защото обърках командите на tws.
Коментар