Първоначално изпратено от RInvestor
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
- 1 like
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеНалага се да продавам, колкото и да не ми се иска. Нафта и тръби няма да е. Златарите на тези нива също. Чуденката е между банки и колиби. Главно между Сити (wash ми е слабост) и немски колиби (Grand City, че Воновия май имат повече потенциал).
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеНалага се да продавам, колкото и да не ми се иска. Нафта и тръби няма да е. Златарите на тези нива също. Чуденката е между банки и колиби. Главно между Сити (wash ми е слабост) и немски колиби (Grand City, че Воновия май имат повече потенциал).
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение
нисък P/E не винаги означава добър margin of safety
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнениеДали MAERSK ще се представи по-добре от пазара, не се наемам да прогнозирам. Според мен след 10-ина години ще се огледаме назад и ще установим, че е донесла добри дивиденти и/или цената ще се е вдигнала. Дали си струва да се купува, и дали това да стане сега или по-късно, СССП.
Плюсовете, които виждам:
- ниско съотношение цена/печалба, т.е. добър margin of safety
- голяма компания, т.е. има добри шансове да оживее
- нужен/непреходен бизнес, поне до откриване на евтина телепортация или като минимум евтин въздушен превоз
- нисък дълг, т.е. стабилни финанси
- 2 Харесвания
Коментар
-
Дали MAERSK ще се представи по-добре от пазара, не се наемам да прогнозирам. Според мен след 10-ина години ще се огледаме назад и ще установим, че е донесла добри дивиденти и/или цената ще се е вдигнала. Дали си струва да се купува, и дали това да стане сега или по-късно, СССП.
Плюсовете, които виждам:
- ниско съотношение цена/печалба, т.е. добър margin of safety
- голяма компания, т.е. има добри шансове да оживее
- нужен/непреходен бизнес, поне до откриване на евтина телепортация или като минимум евтин въздушен превоз
- нисък дълг, т.е. стабилни финанси
Коментар
-
Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнениеСъс сигурност валидни аргументи, в интерес на истината тук стъпвам само защото от една страна наистина искам да махна изцяло кеша, финансовите книги поне официалните са ок, нивото на дълг изцяло мина през филтрите.
В детайлите на бизнеса не съм влизал и не мисля поне за момента.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
Какво точно те интересува?
След кратко проучване мисля че намерих къде да паркирам останалия кеш и този път ще е в сектор за който не знам особено много - МАЕРСК. Днес направих първа покупка - предполагам до края на Януари ще съм завършил с покупките.
Коментар
-
След кратко проучване мисля че намерих къде да паркирам останалия кеш и този път ще е в сектор за който не знам особено много - МАЕРСК. Днес направих първа покупка - предполагам до края на Януари ще съм завършил с покупките.
Тоя бизнес като изключим годината след Ковид и до миналата реално е супер зле.Мега цикличен и много под пазарните очаквания. Прочети преди да се набиеш
- 1 like
Коментар
-
- 1 like
Коментар
-
Тези неща ще се отразят в отчетите на превозвачите когато отчетат настоящото тримесечие което ще е след януари следващата година
Свръх печалбите които генерираха след Ковида вече ги няма и дано добре да си си направил сметката защото цената в момента е по висока от пред ковидното равнище, а Европа тепърва ще изпада в рецесия
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеЧили? Някой с идея кои дърпат 15%, кои 30%? Литият на колко го облагат?
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
[ATTACH=CONFIG]n4129345[/ATTACH]
За съжаление позицията ми там е съвсем символична. Ликвидността тук е безобразна, а нямам нерви да следя още една валута. Към момента съотношението BTU/METC/HCC/Yancoal при мен e 12/5/2/1.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
Коментар