IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
    Интересно кое може да бъде safe heaven. Някакви акции?
    Зависи какъв ти е хоризонта.
    Понякога е добре да се следват знаещите, ако човек е объркан.
    В смисъл, препрочиташ Аристотел или Су Дзъ.
    Ясно, че това е висока топка, съвременния необразован играч няма време, въпреки че го губи за глупости.
    Или, правиш крачка-две назад, да се опиташ да видиш голямата картина по-добре.
    Click image for larger version

Name:	77.JPG
Views:	1
Size:	68.7 КБ
ID:	4117518

Какво направи чичето, когато обра каймака, след върха от Ковидните наливания на пари ?
    Ами, пусна си дългата ръка към Япония, макар че изглеждаше смешно и тъпо.
    Той си е старовременнен - не обича НАСДАК, хеле пък и прекупен СИП.
    Не ми се рови, но той май влезна във Япония есента на 2022г там, тогава беше още по-евтино.
    Да, на Никей (YTD 29%), още и сега половината компании са със средно P/B 0.90 (цена на компанията/чист капитал), във САЩ средно е 3.9
    Целта на поста ми е, няма safe, нито haven, но при японците има по-малък риск.
    Косвен довод е че тия там хептен са изплискали водата, освен, че дългът им е над 230%,
    ами и ЕТФ-а на ЯЦБ е изкупила половината Никей, пламеннен съпорт, виждаш ли.
    Last edited by Бедният брoкер; 04.10.2023, 00:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
      Как е? Правим ли милиарди от малкото спадче,мини корекция ?
      Тая черна завист ще те побърка. Като гледам обаче, явно съм закъснял с предупреждението.

Коментар

• Как е? Правим ли милиарди от малкото спадче,мини корекция ?
        Last edited by petrg5s; 03.10.2023, 21:08.

Коментар

• Click image for larger version

Name:	Screenshot 2023-10-02 233923.jpg
Views:	1
Size:	21.8 КБ
ID:	4117223

Споменах го вече.

Остана си кротък. Според мене дотук беше "голямото слизане" и следва отскок. Но графики наистина не чета.

Коментар

Колко скоро? Скоро и НВидиа ще хукне. Засега нафтата се разпродава. Научи се да разчиташ графики
            Пич, нафтата по графики. Излагаш се като кифладжия. За NVDIA нищо не мога ти кажа.

А за скорото - не виждам как ще го устискат дори следващите 10 дни.

Ще се обясня съвсем конкретно - RIG е комбинация от изключително нисък риск с изключително висок потенциал.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Според мене четеш пазара като македонски вестник. RIG в момента е еквивалент на BTU на 3 долара. Имаме време да разгърне. Съвсем скоро обаче ще имаме сквиз на нафтата.

добавка - не виждаш ли колко е умрял vix-a?
              Колко скоро? Скоро и НВидиа ще хукне. Засега нафтата се разпродава. Научи се да разчиташ графики

Коментар

Нафтата...
                Според мене четеш пазара като македонски вестник. RIG в момента е еквивалент на BTU на 3 долара. Имаме време да разгърне. Съвсем скоро обаче ще имаме сквиз на нафтата.

добавка - не виждаш ли колко е умрял vix-a?

Коментар

• Нафтата я натискат още от предната седмица, помъчих се да вляза в RIG, но удари стопа. Уранът и въглищата от два дена яко надолу. TLT с ново дъно, златото се сурка към 1800, а среброто направо не знам защо го броят за инвестиция още. Опитват някакво бягство към Big Tech и...крипто, но слабичко.
                  Мирише ми на краш, а не на Коледно рали. И този път страшното е, че TLT може да не хване bid. Много по-спокойно ми е да съм в кеш. Утре ликвидирам и последните няколко %.
                  Интересно кое може да бъде safe heaven. На първо четене CHF. Някакви акции?

Коментар

Според мен е някакво безумие, че днес натискат нафтовите компании. Някакви стопове ли се търсят, някаква новина ли е объркала алгосите...
                    Може да е реакция след като Байдън се извъртя за военната помощ за Украйна или от PMI, производството продължава да е свито.
                    Last edited by tetris12; 02.10.2023, 21:38.

Коментар

• Последното тримесечие го започваме след като Септември си оправда титлата за най-слабия месец исторически. Иначе в последните 30 години имаме статистическо предимство да очакваме позитивно 4то такова - средно е правило около 10 и нещо процента.

Интересно е да се види че валю сток са на екстремно ниска оценка / най-ниска за последните 40 години/ - какъв ще е този сел оф който да стартира от тук не мога да си го представя. Това не значи че не може да се случи.

Коментар

• Според мен е някакво безумие, че днес натискат нафтовите компании. Някакви стопове ли се търсят, някаква новина ли е объркала алгосите...

Коментар

Сега, аз по принцип не гледам подобни простотии като Уорнър WBD... обаче на яху скенера изглежда зашеметяващо. Как може да има 25 млрд. FCF при 5 млрд. 2019 година??? Цялата капитализация е 26 млрд. Отварям Seeking Alpha и всичкото е бик. Отварям анализаторите - най-ниската оценка е $15. Къде е кукичката?

... иначе нищо не им знам за бизнеса на тия. Зайчето бъни съм гледал като малък.
                          Сигурен ли си за FCF?

Иначе френския еквивалент ще е нещо като Вивенди - и те са на загуба, поне обаче дългово седят по-добре. Иначе телевизия, стрийминг, гейминг - микс от тия неща. Аналогично препоръките са бичи като стронг бай - според мен няма да им е лесно да вдигнат самолета. Доста е населено в ентъртейнмънт сектора за такива категорични препоръки, но знае ли човек - това са само мой повърхностни впечатления.
                          Last edited by Assen123; 02.10.2023, 19:06.

Коментар

Сега, аз по принцип не гледам подобни простотии като Уорнър WBD... обаче на яху скенера изглежда зашеметяващо. Как може да има 25 млрд. FCF при 5 млрд. 2019 година??? Цялата капитализация е 26 млрд. Отварям Seeking Alpha и всичкото е бик. Отварям анализаторите - най-ниската оценка е $15. Къде е кукичката?

... иначе нищо не им знам за бизнеса на тия. Зайчето бъни съм гледал като малък.
                            Още са на загуба. Немалък дълг. Под 200МА, тонове overhead supply. Тези ако мръднат нагоре ще е доста бавно

Коментар

• Сега, аз по принцип не гледам подобни простотии като Уорнър WBD... обаче на яху скенера изглежда зашеметяващо. Как може да има 25 млрд. FCF при 5 млрд. 2019 година??? Цялата капитализация е 26 млрд. Отварям Seeking Alpha и всичкото е бик. Отварям анализаторите - най-ниската оценка е $15. Къде е кукичката?

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
                                Седя и се чудя кой разтовари толкова злато уж Китай но според мен е Русия през Китай
                                Питай асенчо,ссааааа и другите пишман златари

Коментар

Working...
                                X