IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение
    Таргета от два процента може да бъде достигнат примерно след 2 години по време на краш на пазара на акции и някакви дефлациони настроения дори и за кратко.
    Кой ще издържи 2г на тея лихви?
    Краша ще е много по-скоро,да не кажа и съвсем скоро.

Коментар

• Първоначално изпратено от antani Разгледай мнение

Съмнява ме. Нямам идея какво ще се случи, но долара прави серия от 12 седмици на покачване. Цели, 12 седмици. И ако връзката петрол-долар е още жива, това значи, че имаме крещящ недостиг на петрол/долари... Япония, за да крепи йената, разпродава всякакви ДЦК, злато и каквото има въобще. Няма как да имаме спад до 2% на US10Y при положение, че Япония и Китай разпродават. Саудитите и те се канят. Отделно Щатите правят 1.5 трн. долара дефицит. Ще ми е интерестно, кой ще го изкупи този дълг, че да падне до 2%? Кой въобще има толкова пари, че да изкупи толкова облигации?
      Сентименнта които се заформя при облигациите изглежда като край на цикъла и образуване на връх при лихвите всъщност дъно при цената на облигациите.
      Така че очаквам още негативни новини следващите седмици.
      Не съм казал ще ходят директно на 2 процента. Таргета от два процента може да бъде достигнат примерно след 2 години по време на краш на пазара на акции и някакви дефлациони настроения дори и за кратко.
      Но както писах за 2024 чакам бум рисковите активи.
      Last edited by Майстора233; 05.10.2023, 00:24.

Коментар

• За хрониката - VNTR на 7,5 / 2025 г. (хубава купчинка стана); голи акции в EC, EGY, RIG, COM и PDBC

Коментар

• Първоначално изпратено от antani Разгледай мнение

Съмнява ме. Нямам идея какво ще се случи, но долара прави серия от 12 седмици на покачване. Цели, 12 седмици. И ако връзката петрол-долар е още жива, това значи, че имаме крещящ недостиг на петрол/долари... Япония, за да крепи йената, разпродава всякакви ДЦК, злато и каквото има въобще. Няма как да имаме спад до 2% на US10Y при положение, че Япония и Китай разпродават. Саудитите и те се канят. Отделно Щатите правят 1.5 трн. долара дефицит. Ще ми е интерестно, кой ще го изкупи този дълг, че да падне до 2%? Кой въобще има толкова пари, че да изкупи толкова облигации?
          ФЕД. Ако нещата загрубеят следва YCC. Тогава всички real assets + крипто литват в небесата
          П.С Връзката долар-петрол като че ли вече не е валидна понеже Щатите са нетен износител

Коментар

• Пичове, нафтата при чутовен недостиг е -5,3%. Това не се връзва на база проста аритметика.

добавка - хехе, поехали! Буквално разцепих секундата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение
              https://tvc-invdn-com.investing.com/...1acf76e4f8.png

Нещата изглеждат, като че ли покачването на лихвите по Американските облигации навлиза в последна фаза на цикъла започнал 2020.
              Би трявало пикът да е този месец или ноември.

Разбира се в новите високи стойности на лихвите се отразяват на почити навсякъде, най вече при златото. Като очакването е Фед отново да продължи акресивната политика.

Вероятно след този максимум по лихвите тренда на лихвите ще обърне за по дългосрочно с посока на долу . Което би успокоило пазарите и би дало шанс за един последен бул рън преди истиското обръщане.

Коментар

• https://tvc-invdn-com.investing.com/...1acf76e4f8.png

Нещата изглеждат, като че ли покачването на лихвите по Американските облигации навлиза в последна фаза на цикъла започнал 2020.
                Би трявало пикът да е този месец или ноември.

Разбира се в новите високи стойности на лихвите се отразяват на почити навсякъде, най вече при златото. Като очакването е Фед отново да продължи агресивната политика.

Вероятно след този максимум по лихвите, тренда на лихвите ще обърне за по дългосрочно с посока на долу . Което би успокоило пазарите и би дало шанс за един последен бул рън 2024 , преди истиското обръщане.
                Last edited by Майстора233; 04.10.2023, 23:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Сега отворих Диалози на Платон и гледам YTD S&P 12%, a USD:JPY 14%

Чоплих малко нафта пак. leaps-ове за Vertex, че риск/печалба за януари 2025 / 7,50 по 0,80 цента ми изглежда безумно изгоден.
                  Още vtnr leaps-ове добавям. Тука съм готов да го играя опълченец на Шипка.

Коментар

• Тва е за рибите с демо акаунти,за които движенията били малки.Не малки,напротив,това са брутални движения.Доходността по 10y само за две седмици е +0.70% Защо мислят,че падат борсите тея глупаци,не е ясно

US Treasury Yields...
                    -3-Month: 5.62% (highest since Jan '01)
                    -1-Year: 5.49% (highest since Dec '00)
                    -2-Year: 5.15% (highest since Jul '06)
                    -5-Year: 4.80% (highest since Jul '07)
                    -10-Year: 4.81% (highest since Aug '07)
                    -30-Year: 4.95% (highest since Sep '07)

Коментар

Казвам ти, че еврото умре, лека му пръст.
                      Mечтата на всяка ватенка.Еврото да падне,и петрола да расте заради русия.Що не ходиш да си живееш и търгуваш в русия,а седиш тук???

Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                      "голямото слизане"
                      Доходността по 2,10,30г US/EU/GER/JPY книжа хърчат в небесата и отбелязват 15-20г рекорди,инверсията се обръща,индекси отбелязват най-голям спад от 6 мес. насам, но спадa бил малък вика.....така,е,ако не търгуваш реално,а само на думи.

Като цяло ,ватника изобщо няма идея къде се намира пазара,нито къде отива,нищо ! Както и никои в тази тема между другото.Затова и казвам,че е затваряне

Dow Jones записа най-големия си спад от март насам
                      https://www.investor.bg/a/538-pazari...-ot-mart-nasam
                      Last edited by petrg5s; 04.10.2023, 07:46.

Коментар

• Все отбор юнаци с къса памет Качвам на брояча да си гледат "уменията" с времето,че фърчат в небесата и страдат от остра делюзия,че нещо разбират и им завиждали на мижавите печалби,ако изобщо и тях ги има

https://invst.ly/11lt9a

Коментар

Тая черна завист ще те побърка. Като гледам обаче, явно съм закъснял с предупреждението.
                          Каква зависист ве момче? За кое? В тема тема всички да се съберете,пак не може да ми съберете печалбите

А ти си очевидно изнервен от движенито което за пореден път проспа.Голямо средно срочно- движение ,рибо.А ти спиш.И печелиш на демото
                          Last edited by petrg5s; 04.10.2023, 07:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният брoкер Разгледай мнение
                            Ами викаш, във тоя прекупен американски пазар, все още има диаманчета ....
                            Нафтата може да качи до 99, газта и тя да дръпне още, но бързо рецесията ще ги повлече надолу.
                            Както казвам вече за 20-ти път - пука ми за пазара като цяло. ЕТФ-чиите да му мислят, че СиПа е на минус за последните 2 години докато Ексон е на ATH.

Аз ти казвам, че по време на война няма как да нямаш инфлация. Няма как да имаш морета от нафта и планини от железо. Казвам ти, че еврото умре, лека му пръст. Щях да кажа и за златарите, ама вече и аз почвам леко да се разколебавам.

Коментар

Чоплих малко нафта пак. leaps-ове за Vertex, че риск/печалба за януари 2025 / 7,50 по 0,80 цента ми изглежда безумно изгоден.
                              нишо не си разбрал от написаното, Аристотел е бил фактор, откривайки логиката, поезията и реториката, Платон не е.
                              Ами викаш, във тоя прекупен американски пазар, все още има диаманчета ....
                              Нафтата може да качи до 99, газта и тя да дръпне още, но бързо рецесията ще ги повлече надолу.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният брoкер Разгледай мнение

Да, на Никей (YTD 29%), още и сега половината компании са със средно P/B 0.90 (цена на компанията/чист капитал), във САЩ средно е 3.9

Коментар

Working...
                                X