IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
    Тълпата днес има по-добри очаквания за бъдещето отколкото преди година.
    Отново не съм съгласен. Кой е този, който има добри очаквания за бъдещето? Егати редкият екземпляр. Една след друга страните изпадат в рецесия.

Тълпата е принудена да "инвестира". То не са пенсионни планове, не са суверенни фондове... nvidia e >65% собственост на такива. Пазарът в САЩ има такава висока оценка, в сравнение с останалите, баш заради принудителното инвестиране. Точно затова една възможна безработица (не вярвам да се случи) ще удари толкова силно.

Другото е войната. Няма как дефлация по време на война.

...

не знам колко се отразява отливът на капитали от ЕС и Китай, но не е като да няма значение, защото това допълнително помпи NYSE.

...

добавка - с други думи именно лошите очаквания помпят американските хартии. Не само тях, но и американската икономика.
    Last edited by terziеv; 14.09.2023, 18:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
      Не съм съгласен. Гледате на индексите като нещо монолитно. Една nvda сал махнете и картинката се променя драстично.
      ​​
      Мдам, AAPL+MSFT+NVDA+META+AMZN+TSLA+GOOGL=30% от SP500.

Според мен обаче трябва да отчитаме и факта, че стойността на индекса рядко има връзка със състоянието на икономиката. Справка - кривите (макар и идеализирани) на пазарния и икономическия цикъл. Тълпата днес има по-добри очаквания за бъдещето отколкото преди година.

Коментар

• Не съм съгласен. Гледате на индексите като нещо монолитно. Една nvda сал махнете и картинката се променя драстично.
        ​​

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
          гледам индексите и се замислих - какво по-добро се случи в световната икономика спрямо 09.2022-ра, че да сме толкова високо спрямо този момент
          лихвите продължават да са високи и може още да ги вдигнат
          големите икономики почват да зациклят
          в Китай балонът на НИ е спукан (но е тайна)
          в САЩ глобалните компании държат фронта, но малкият и среден бизнес започва да си фалира стабилно

?
          Нека изкажа едно мнение ! По добро нищо не се е случило спрямо 2022, но за мен в основата на срива тогава беше войната и последвалите катаклизми при храните в комбинация с последствията от Ковид, като нарушени доставки и т.н. А другото много важно нещо в уравнението е високата инфлация ! Не виждам как може да пада стойността на активите при тази инфлация. Да фалити ще има, неизбежно е заради високите лихви, но пък оцелелите компании ще бъдат още по силни след това.

Коментар

• гледам индексите и се замислих - какво по-добро се случи в световната икономика спрямо 09.2022-ра, че да сме толкова високо спрямо този момент
            лихвите продължават да са високи и може още да ги вдигнат
            големите икономики почват да зациклят
            в Китай балонът на НИ е спукан (но е тайна)
            в САЩ глобалните компании държат фронта, но малкият и среден бизнес започва да си фалира стабилно

?
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• https://seekingalpha.com/author/mihail-stoyanov

Не е връх някакъв, но е на изненадващо добро ниво. Ще следим резултатите.

Коментар

а май трябваше още rig и borr, ма пусто шубе от концентрация
                Мдам... все повече и повече ми се струва, че тука трябва да се сложи всичко. Мозъкът вика - продавай талаша и купувай тука, ама като опитам да натисна бутончето и се изпотявам.

Коментар

• Не съм сигурен дали те разбрах, но да опитам:

Опциите се упражняват автоматично, ако си в парите. Lapse е да откажеш такова изпълнение.

Ако не са в парите, няма да се изпълнят и просто си изтичат.

Exercise е ако искаш предварително да упражниш опциите. Например, ако искаш днес да ги купиш днес на 23 това натискаш. Независимо дали си вътре в парите или не.

Коментар

• Опцийте на Рубис изтичат тази седмица и исках да попитам по този начин ли да ги затворя или през самата позиция? Всъщност това долу дали е за да упражня опцията и да закупя акциите?
                    Exercise/Lapse Options

The Exercise/Lapse Options tools allows investors to exercise options prior to their expiration date. To do so, please take the steps outlined below.
                    1. Click the Trade tab followed by Exercise/Lapse Options.
                      • Alternatively, click Menu in the top left corner > Trade > Exercise/Lapse Options.
                    2. A list of long options positions will populate.
                    3. Each option position will show a OTM or ITM tag
                      • OTM: Out-of-the-money
                      • ITM: In-the-money
                    4. To exercise an option, select the options position from the list populating.
                    5. Input the number of contracts to exercise.
                    6. If the option is OTM, select Allow Exercise.
                    7. Select Submit.

Коментар

• Увлякох се малко днес по DVN и прекалих. За всеки случай продадох октомврийски колци на 52,5; оставих едни 100 парчета да видим за по-нагоре.

Другото е зърното, ама не ги разбирам там. През WEAT много тромаво.

...

а май трябваше още rig и borr, ма пусто шубе от концентрация
                      Last edited by terziеv; 11.09.2023, 23:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
                        когато това ще се случи с WJG
                        А тук потенциала е много по голям дали ще го реализират е съвсем друг въпрос
                        Ще изчакам до края на месеца ако има септемврийски срив и паднат под 40р ще влезна и в двете компании
                        Ето,мина,не мина 3-4 месеца от фалита и пак ги почна тея тухли

Тук си на ATL ,свободно падане и само балъците ловят падащи ножове с голи ръце.Интересно на каква база решаваш да купуваш.Нито е фундаментално,нито ТА.Вероятно броиш звездите или играеш Бинго и каквото стане

п.с. И това уж "невинно" вметване ,че ще купиш под 40,100% значи ,че вече си купил !.. и се презастраховаш.Колко пъти вече ги правиш тези номера .Наизуст ги начуихме
                        Last edited by petrg5s; 11.09.2023, 22:20.

Коментар

Петърчо не се мъчи да се присламчваш към чужди разговори
                          Разбирам че ти е вътрак че никой не иска да говори с теб но все пак хората си имат някакво санитарно хигиенно ниво дето ти си под него
                          Знаеш ли как ме интересува балъшкия ви разговор на ултра ниско ниво ? Купуването на тухли и после носене с месеци по -50,-60%
                          Това ми е целата.Да предупредя нови съфорумци !

Коментар

не я знам конкретно компанията. Обаче...

Имотите в Англия няма как да отидат до 0, ако и да са набълбучени с кредити строителите. Имиграцията е просто невероятно количество. Представи си след като лейбърите дойдат на власт. ОК ще се превърне в другата Канада.

И сравни с едно производство. Нямаш енергия, нямаш работна ръка, нямаш пазари, защото Германия е умряла.

Отделно имам проблем, защото дългът ми е изцяло в gbp е вече усещам лихвите. Не ми се ще да натоварвам повече. Много се задържа долу долара, не очаквах да е 1,26. Накрая ще взема да покрия и на другия ден ще отиде на 1,06.
                            Имотите няма как да отидат на 0 но строителите са ходили близо до нулата

Просто ти казвам че е голяма вероятноста тази компания да отиде нагоре приблизително по същото време когато това ще се случи с WJG

А тук потенциала е много по голям дали ще го реализират е съвсем друг въпрос

Ще изчакам до края на месеца ако има септемврийски срив и паднат под 40р ще влезна и в двете компании

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Не бъди много сигурен.И се пише Удавят
                              На какво ниво влезе?
                              Петърчо не се мъчи да се присламчваш към чужди разговори

Разбирам че ти е вътрак че никой не иска да говори с теб но все пак хората си имат някакво санитарно хигиенно ниво дето ти си под него

Коментар

Нищо по различно от WJG моментното състояние на икономиката и на лихвите ги натиска надолу

Те произвеждат доста неща които се ползват в строителството и когато строителството тръгне нагоре и те ще тръгнат нагоре

Само че тук потенциала е по голям от колкото при WJG
                                не я знам конкретно компанията. Обаче...

Имотите в Англия няма как да отидат до 0, ако и да са набълбучени с кредити строителите. Имиграцията е просто невероятно количество. Представи си след като лейбърите дойдат на власт. ОК ще се превърне в другата Канада.

И сравни с едно производство. Нямаш енергия, нямаш работна ръка, нямаш пазари, защото Германия е умряла.

Отделно имам проблем, защото дългът ми е изцяло в gbp е вече усещам лихвите. Не ми се ще да натоварвам повече. Много се задържа долу долара, не очаквах да е 1,26. Накрая ще взема да покрия и на другия ден ще отиде на 1,06.

Коментар

Working...
                                X