IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Не е нормално, но ще става дори още по-зле. Хубаво, ако те ти се обадят. Инак се чака по 30 минути за оператор и попадаш на идиот. Предполагам местожителството им е дало лампа за повишен риск.

Както казах, не изключвам ритане на клиенти и затваряне на акаунти. Саксо го правят редовно, а ibkr са де факто монополисти. В Унгария беше рахат, но свърши хубавото.
    Платиха глоба в Австрия заради случаи на пране на пари. Други брокери също прилагат този метод, един вид да видят на живо клиента, особено след като сумата мине определена граница.

Коментар

• КАК Е ПЕТРОЛАЖИИ

ФУНДАМЕНТА Е ЗА НАГОРЕ А ПЕТРОЛА ВИ ПАДА

МИСЛЯ ЧЕ НА 20 ПЕТРОЛ ЩЕ СЕ ОТКАЖЕТЕ ОТ ВАШИТЕ ФУНДАМЕНТАЛНИ МЕЧТИ

ХЯХЯХЯХЯХЯХХЯ

Коментар

• Първоначално изпратено от MarkoVanBasten Разгледай мнение
        Цялата работа с брокерите е за това: https://www.investor.bg/a/539-banki-...-prane-na-pari. Да благодарим на Асен Василев, че ще ни лиши от достъп до пазарите.
        Асен Василев естествено е рядък..., но това няма общо с него, а си е финансов произвол биещ на тероризъм. Не може никой да ме убеди, че България е по-рискова от Египет или дори Гърция или Малта.

По-скоро смешката е за сметка на тъпирите, които обясняваха как Боко не го харесват по света. Факт е, че Боко се беше превърнал в доайен на евротъпаците и е с класи на клоуните в момента.
        Last edited by RUBLA; 08.12.2023, 11:51. Причина: Спазвайте добрия тон!

Коментар

• Не мога нито в Германия, нито във Франция - дава ми статус клоуз онли. Нещо с клирънса и аз не мога да се ориентирам.

Коментар

• Какъв е този гуй да не мога да пазарувам British American в Германия???!!! Може ли да пробвате през вашите IBKR-та и други брокери.

Коментар

• Офшорен добив най-добре откъм риск/печалба. На rig опциите са бая ликвидни. На тези нива обаче е почти без значение. Почти всичко става. Безумно прозрачна е играта да натиснеш нафтата докато Путин е в СА.

Коментар

• Цялата работа с брокерите е за това: https://www.investor.bg/a/539-banki-...-prane-na-pari. Да благодарим на Асен Василев, че ще ни лиши от достъп до пазарите.

Коментар

Oтиваме към езотерика, но и с това не съм съгласен. По същата причина. Тоталният контрол, както и развитието на реален ИИ, изисква високо ниво на компетентност. Реалността е, че те банкоматите се скапват.

...

и тук е моментът да си кажа моята реплика: реди ли сте за нафтата?

Аз лично обмислям да продам жената и децата, за да събера стотинки за още офшорки.
                  На коя точно нафта залагаш? HESS и XOM ca ми в watch листата, ама само ги гледам засега…
                  Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
                    За сверка на часовника - тези интервюта който ИБ насрочват нещо стандартно ли са - получих майл че заради дю дилиджънс бла бла трябва да ме видят на камера с документи и прочие?

За нафтата и аз като Тетрис се придържам към големите /франсетата в моя случай/.
                    Не е нормално, но ще става дори още по-зле. Хубаво, ако те ти се обадят. Инак се чака по 30 минути за оператор и попадаш на идиот. Предполагам местожителството им е дало лампа за повишен риск.

Както казах, не изключвам ритане на клиенти и затваряне на акаунти. Саксо го правят редовно, а ibkr са де факто монополисти. В Унгария беше рахат, но свърши хубавото.

Коментар

• За сверка на часовника - тези интервюта който ИБ насрочват нещо стандартно ли са - получих майл че заради дю дилиджънс бла бла трябва да ме видят на камера с документи и прочие?

За нафтата и аз като Тетрис се придържам към големите /франсетата в моя случай/.

Коментар

...

Аз лично обмислям да продам жената и децата, за да събера стотинки за още офшорки.
                        Аз съм в oil majors.

Коментар

Не сме спрели да тъпчем запаси!

Скоро пиратките на Арчи ще се намокрят и......

Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                          Действай, какво още се ослушваш?

После ще ги изкупиш обратно на безценица!
                          Last edited by Julius_BG; 07.12.2023, 08:22.

Коментар

• Oтиваме към езотерика, но и с това не съм съгласен. По същата причина. Тоталният контрол, както и развитието на реален ИИ, изисква високо ниво на компетентност. Реалността е, че те банкоматите се скапват.

...

Last edited by terziеv; 07.12.2023, 00:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение

Според мен риска от продължителна висока безработица в САЩ клони към нулата. Висока може, продължителна не. Аз силно залагам на дългосрочния разтеж в американската икономика. Разбирам ти логиката за пенсионните фондове. Те имат могъщ размер на баланса. Но това е макро. Ако гледаме ИИ, комбото от ИИ + квантови компютри според мен ще доминира човечеството от тук нататък. Двете технологии сами за себе си са game changers, а заедно синергията е просто убийствена. Ще има фундаментални открития във всички сфери на живота. Безсмъртие, надсветлинна скорост, ядрен синтез, напълно излекуване на всички видове рак, всичко. Наскоро IBM показаха последното си поколение квантов компютър и техния R&D директор каза, че очаква комерсиално приложение на квантовия компютър след 2026. Това е само след 3 години. Компаниите, които направят тези открития ще управляват бъдещата икономика на света. И ще имат мулти трилионни капитализации. И ще има министерство на Истината. Затова насрещните макро ветрове не ме притесняват. Тази технология е както казвам американците - greater than life itself. И това ще се случи в реално време още в нашия живот. Скоро.
                              Ей го още един който сляпо вярва в светлото бъдеще, истината и справедливостта. И в това че "Изкуственият Интелект" ще компенсира очевидният повсеместен дефицит на "Естествен" такъв, и ще работи само за доброто на човечеството.

Това което идва е ТОТАЛНИЯТ КОНТРОЛ, кеш няма да има, парите ще са CBDC (Central Bank Digital Currency), с което освен всяка трансакция, ще може да се контролира и какво можеш да си купиш и какво - не. А ако нещо мъркаш против системата - просто ще ти блокират портфейла. Ще минеш и през ДНК анализ, след което ще ти кажат разрешено ли ти е да имаш деца и колко. Ще си имаш задължителен личен ИИ асистент (разбирай надзирател), който винаги ще знае (и предвижда) какви ги вършиш. Това е което идва, ако преди това не ни затрият с ядрени войни. Няма да стане нито утре, нито вдруги ден, но пътят е ясен.

Поздравявам те с една песничка https://www.youtube.com/watch?v=EVV9K7rhC4Q Un Domani (Едно Утре).
                              И както се пее в песничката "Mi dispiace doverti svegliare..." (Съжалявам, че трябваше да те събудя...).
                              Last edited by Д.Петков; 06.12.2023, 23:44.

Коментар

Не са точто индивидуалните играчи причината. Пенсионният модел в англосаксонските държави е такъв. Получава се една инерция, която само се засилва с времето. Рискът е масова продължитена безработица. Т.е. отново много малко зависи от резултатите но самите компании.
                                Според мен риска от продължителна висока безработица в САЩ клони към нулата. Висока може, продължителна не. Аз силно залагам на дългосрочния разтеж в американската икономика. Разбирам ти логиката за пенсионните фондове. Те имат могъщ размер на баланса. Но това е макро. Ако гледаме ИИ, комбото от ИИ + квантови компютри според мен ще доминира човечеството от тук нататък. Двете технологии сами за себе си са game changers, а заедно синергията е просто убийствена. Ще има фундаментални открития във всички сфери на живота. Безсмъртие, надсветлинна скорост, ядрен синтез, напълно излекуване на всички видове рак, всичко. Наскоро IBM показаха последното си поколение квантов компютър и техния R&D директор каза, че очаква комерсиално приложение на квантовия компютър след 2026. Това е само след 3 години. Компаниите, които направят тези открития ще управляват бъдещата икономика на света. И ще имат мулти трилионни капитализации. И ще има министерство на Истината. Затова насрещните макро ветрове не ме притесняват. Тази технология е както казвам американците - greater than life itself. И това ще се случи в реално време още в нашия живот. Скоро.
                                Last edited by keizer; 06.12.2023, 14:47.
                                Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

Working...
                                X