IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
    Хора, официално утепах рибата. Нафта нагоре, евро надолу, тръбите, немските колиби, уранът, X, офшорният добив, танкери, въглища, сухи превози, даже банки хванах на дъно... Само злато и сребро се мандахерцат. Няма такова грухане като тази година. Чак ме хваща шубе.
    Терзо длъжен съм да ти напомня: "Няма да е все така"

Иначе не се чуди за златото и среброто. Имаме нужда от катализатор - един чертеж с магнитче от Да се свети Името Му ще свърши чудеса в тази посока. Онзи ден някой отвори дума за дълги PAAS, Човека каза твърдо Не и тези отлепиха с долар и нещо нагоре.

Имаше едни Вилички анд Андрюс едно време, мисля че магнитчето на Да се свети Името Му е достоен противник с по-висок процент на успеваемост.

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение

RIG изглеждат много добре технически, чак и мен ме изкушават да сложа едни 10%. Може би утре ще пробият. Лошото е, че са волатилни и трудно се контролира риска. Предпочитам по-ликвидни и не толкова циклични. Днес мразената и шортена CVNA достигна 18% от акаунта. Мисля, че може да удвои в близките месеци. Без препоръки
      Тренда на CVNA за пореден път ми показва,че Куламаги е топа.Тоя пич крещи от Януари за Карвана.Радвам се ,че има и българи които прихващат от материята.Когато има сет-ъп,фундамента може да остане на заден план.

Коментар

• Ти си шампион значи. То добрите пари се изкарват от кофти компании, ама тая каравана си беше бинарна опция.

При офшорния добив имаш що годе сериозна къса позиция + един макро валяк, който може да бъде спрян само от друг бъдещ макро валяк.

Коментар

Много добре, че и много бързо се получи тука. Transocean съвсем спокойно може 50 да удари. Интересно ми е колко от късите са успели да покрият.
          RIG изглеждат много добре технически, чак и мен ме изкушават да сложа едни 10%. Може би утре ще пробият. Лошото е, че са волатилни и трудно се контролира риска. Предпочитам по-ликвидни и не толкова циклични. Днес мразената и шортена CVNA достигна 18% от акаунта. Мисля, че може да удвои в близките месеци. Без препоръки

Коментар

В самия край на сесията гризнах малко SBLK, DHT, RIG - трите прасенца отвсякъде. Още отсега ги чувам как грухтят. На Transocean Short Interest-a e 22.12%

Много добре, че и много бързо се получи тука. Transocean съвсем спокойно може 50 да удари. Интересно ми е колко от късите са успели да покрият.

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение

Всеки с неговото си мнение (и съответната стратегия).

Колкото до очакванията за бъдещето,
              а) Има разлика между "добри" и "по-добри спрямо преди година".
              б) Зависи кое бъдеще визираш. За някого "дълъг хоризонт" е една година, за друг - 10. За мен е 30+. Залагам, че това, което купувам в последната година, ще съществува след няколко петилетки и ще бъде по-скъпо. Ако не позная - загубите са си мои и имаш пълното право да ме цитираш с грешна прогноза

ПП. Освен пенсионни, суверенни и взаимни/индексни фондове има и доста други играчи - хедж фондове, активисти, спекуланти и т.н. При подходящи условия щяха да заложат на понижение (и да им се получи). По някаква причина обаче не го правят.
              Прав си, всичко е относително. Обаче не си прав, че не са заложили на понижение. Голяма част точно на това заложиха. Заложиха и на спад на нафтата. Последното специално беше някакво безумие и показва колко малко разум има зад милиарди умни пари. При най-висока консумация в историята, при дефицит на добив, да чакаш срив... нямам думи. Това не ти е златото, нафтата реално трябва да я доставиш.

И аз не мога да повярвам какво направи nvdia или дори фейса. Даже още имам позиция в sqqq.

Иначе по подразбиране прогнозите са за следващите 12 месеца. Ако и да има далеч по дългосрочни тенденции.

Коментар

Отново не съм съгласен. Кой е този, който има добри очаквания за бъдещето?
                Всеки с неговото си мнение (и съответната стратегия).

Колкото до очакванията за бъдещето,
                а) Има разлика между "добри" и "по-добри спрямо преди година".
                б) Зависи кое бъдеще визираш. За някого "дълъг хоризонт" е една година, за друг - 10. За мен е 30+. Залагам, че това, което купувам в последната година, ще съществува след няколко петилетки и ще бъде по-скъпо. Ако не позная - загубите са си мои и имаш пълното право да ме цитираш с грешна прогноза

ПП. Освен пенсионни, суверенни и взаимни/индексни фондове има и доста други играчи - хедж фондове, активисти, спекуланти и т.н. При подходящи условия щяха да заложат на понижение (и да им се получи). По някаква причина обаче не го правят.

Коментар

• Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение

Продавай колове срещу позициите си щом искаш да се отървеш, може и да се изпълнят и да имаш джобни за салата
                  Това правя. Водафона ще излети на 79 утре с мижава премия, RITM на 10 с бая по-дебела. VNA съм заложил на 24, ама малко се чудя дали да не си го купя обратно.

Коментар

За съжаление повечето от тези са акции, а играя около тях с малък обем опции. За RIG имам големи говежди с дългосрочни колци. Само X успях да хвана с наистина добър обем колци и се озъртам да продавам.
                    Продавай колове срещу позициите си щом искаш да се отървеш, може и да се изпълнят и да имаш джобни за салата

Коментар

Позициите ти в акции или опции са?
                      За съжаление повечето от тези са акции, а играя около тях с малък обем опции. За RIG имам големи говежди с дългосрочни колци. Само X успях да хвана с наистина добър обем колци и се озъртам да продавам.

Коментар

Кое точно си нацелил?
                        eurn, fro, egle. Китай като му мине настинката съм и в кутиите, zim

Коментар

Хора, официално утепах рибата. Нафта нагоре, евро надолу, тръбите, немските колиби, уранът, X, офшорният добив, танкери, въглища, сухи превози, даже банки хванах на дъно... Само злато и сребро се мандахерцат. Няма такова грухане като тази година. Чак ме хваща шубе.
                          Позициите ти в акции или опции са?

Коментар

Терзо, виж морския транспорт, бях заложил atm пулове, като гледам няма да се изпълнят, ще прехвърля следващия месец.
                            Кое точно си нацелил?

Коментар

• Хора, официално утепах рибата. Нафта нагоре, евро надолу, тръбите, немските колиби, уранът, X, офшорният добив, танкери, въглища, сухи превози, даже банки хванах на дъно... Само злато и сребро се мандахерцат. Няма такова грухане като тази година. Чак ме хваща шубе.

Коментар

• Интересно дали днешната реакция е relief rally преди гмуркане, макар че vix за сега не дава признаци за бъдеща волатилност. Терзо, виж морския транспорт, бях заложил atm пулове, като гледам няма да се изпълнят, ще прехвърля следващия месец. Държавни облигации в евро вече могат да се намерят над 5%,, време е да разниобразим малко, няма да храним българските банки я.

Коментар

Working...
                                X