Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
А за другите високи ПЕ та - тези при силните брандове. Те са високи не заради очакваните растежи, а заради ниските лихви. Когато имаш силна марка в силно нисков сектор то дисконтния ти процент е също изключително нисък. Нестле например мисля че емитираха дори облигации с отрицателна лихва - може и да бъркам. Но като вземат да се вдигат лихвите и ПЕ тата им ще паднат. Не много но достатъчно "сигурните" акции да се превърнат в не чак толкова сигурни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеаа,, вече не ги деля на умни и глупави. По многото пари решават демократично.Толкова много пари има на пазара, че единствено волатилността е гарантирана.
Коментар
-
Според мен преекспонирате - това с лихвите и валутите води само до мишешки игри на дребно и неголеми колебания - не очаквам сериозни и дълбоки спадове нито в Европа, нито в САЩ, но напротив, възход - за компенсиране на загубите от пролетта досега - разбира се - отделни краткотрайни корекции е нормално да има. Все пак аз очеквам най-ного от Азия и например от Русия - защото те паднаха най-ного, без реално икономиките им да са понесли поражения (освен Русия).
Впрочем Китай потвърждава прогнозите ми - от дъното досега Шанхаецът спокойно си нарастна с 13-14%, като преди това спря пропадането точно там, където казах.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеМда, към момента няма уплах - умните пари излизат по терлички масата купува на промоция
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеНа мене тази реакция ми прилича повече на раздразнение отколкото на уплах. И понеже там място за чувства няма, вероятно е война между парите и правителството.
Няма как да измислиш аргумент на база днешното решение на ФОМС за продажба на чуждите валути срещу долара, на златото, на индексите.
Разбира се тази конспиративна теза ще е валидна, докато златото и индексите възстановяват, а силата на долара остава.
Мда, към момента няма уплах - умните пари излизат по терлички масата купува на промоция
Коментар
-
На мене тази реакция ми прилича повече на раздразнение отколкото на уплах. И понеже там място за чувства няма, вероятно е война между парите и правителството.
Няма как да измислиш аргумент на база днешното решение на ФОМС за продажба на чуждите валути срещу долара, на златото, на индексите.
Разбира се тази конспиративна теза ще е валидна, докато златото и индексите възстановяват, а силата на долара остава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеВероятно ще я избие, но не веднага. Привижда ми се нещо като спад с еднакви размери този път и после при ръста срещу 10% в САЩ поне 30% в Европа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеУдивително стабилно се държи засега, но ако доларът продължи...
Ако еврото продължава да се срива - в което не съм особено сигурен европа може и да избие рибата
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЧекай, чекай малко - това е само началото
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеКакво се случва, бе - в САЩ и защо Насдак и Дау така пропаднаха? Пак ли оня мъчително дишащ символ на деменцията и деградацията - баба йелън - някаква глупост е издрънкала? Няма ли най-после дяволът да я вземе в казаната?
Коментар
Коментар