Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеUnusual expenses.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеhttp://phx.corporate-ir.net/phoenix....cle&ID=2100637
И печалбата и всъщност пада - поне ако гледаме нормални счетоводни отчети и едни мизерни 3% ръст на приходите - изключително позитивно развитие. Те как са успели проформа да докарат 80% ръст си нямам идея
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеПък и като им сравних 10-15г графики - още повече.
Коментар
-
http://phx.corporate-ir.net/phoenix....cle&ID=2100637
И печалбата и всъщност пада - поне ако гледаме нормални счетоводни отчети и едни мизерни 3% ръст на приходите - изключително позитивно развитие. Те как са успели проформа да докарат 80% ръст си нямам идея
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение1 година - и то всичко е в цената и то предоволно.
Не ми се спори за компании - аз тук няма да си купя. Който иска да си купува разбира се - де да знам може пък и да порастне. Но на мен това не ми изглежда достатъчно вероятно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеИскаш да кажеш, че за последните пет години печалбата на VFC като се увеличи с наз 80% това не мърдане?
Резултатите за тази година се очертават трагични, вместо EPS от $3.22, VFC очакват мизерните $3.18 (сравнено с diluted normalized EPS за 2014 от $2.74). А това забавяне може наистина да продължи и тогава - лошо.
Не ми се спори за компании - аз тук няма да си купя. Който иска да си купува разбира се - де да знам може пък и да порастне. Но на мен това не ми изглежда достатъчно вероятно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАз говоря за пазара като цяло.
Ако говориш за VFC си нямам идея колко може да струва ама на бърз поглед сега този спад е отразил само по-лошите резултати сега. Но нищо не пречи лошите резултати да се запазят и да се влошават. И както сега се търгува на ПЕ 20 да почне да се търгува на ПЕ 15 и дори ПЕ 12 ако почнат и спадове в печалбата. Все пак не виждам причина защо трябва да се търгува на ПЕ 20 нещо на което печалбата не е мръднала нагоре вече няколко години. И не изглежда да мърда нагоре и тази година.
Та при ПЕ 15 цената става 45 при 12 става 36. Ако вземе и да му пада печалбата може и още надолу. А тей като гледам целия сектор е набалончен, та и Найки като продължи да върви надолу - защото там балона е потресаващ и всичките дружно ще могат да се сриват
Резултатите за тази година се очертават трагични, вместо EPS от $3.22, VFC очакват мизерните $3.18 (сравнено с diluted normalized EPS за 2014 от $2.74). А това забавяне може наистина да продължи и тогава - лошо.Last edited by Misho ILIEV; 24.10.2015, 02:31.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеНа колко да купуваме тогава? Като падне под $61.5 ли?
Ако говориш за VFC си нямам идея колко може да струва ама на бърз поглед сега този спад е отразил само по-лошите резултати сега. Но нищо не пречи лошите резултати да се запазят и да се влошават. И както сега се търгува на ПЕ 20 да почне да се търгува на ПЕ 15 и дори ПЕ 12 ако почнат и спадове в печалбата. Все пак не виждам причина защо трябва да се търгува на ПЕ 20 нещо на което печалбата не е мръднала нагоре вече няколко години. И не изглежда да мърда нагоре и тази година.
Та при ПЕ 15 цената става 45 при 12 става 36. Ако вземе и да му пада печалбата може и още надолу. А тей като гледам целия сектор е набалончен, та и Найки като продължи да върви надолу - защото там балона е потресаващ и всичките дружно ще могат да се сриват
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеПазарът е все още в рейндж да не вземете да се набабаните на върха.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеНе я познавам, може да е добра, сигурно.
Ала над двойно по скъпа от апъл и гилиъд - тц, мерси.
Пък и като им сравних 10-15г графики - още повече.
А и микро дивидент...не знам как го вижда сосен Вомата...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеForward p/e е 19.8 в момента. Не ми се вижда чак толкова безинтересна компания.
Ала над двойно по скъпа от апъл и гилиъд - тц, мерси.
Пък и като им сравних 10-15г графики - още повече.
А и микро дивидент...не знам как го вижда сосен Вомата...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vomma Разгледай мнениеедна от наи добрите компании в света, с много добар дивиденд, диверсификациа и стабилност от 20 години
Коментар
Коментар