IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
    Стратегията сега е следната:

    Ще припомня някой неща които казвах.

    Преди няколко месеца писах че това че ще има корекция е вън от съмнение независимо от Лихви ,Гърция или каквото и да е. Преди подобна корекция е абсолютно нездравословно да участваш сериозно камо ли дългосрочно на подобен пазар.

    Писах също че най важния въпрос не е дали ще има корекция а - резултатите от тази корекция.

    Поради тази причина оня ден независимо че беше почти ясно че пазара ще въстанови може би аз не купувах абсолютно нищо на дъното. Причината е че никой не може да прецени до къде ще стигне паниката или спада на пазара в подобна ситуация .

    Каква е ситуацията от края на март?

    1. Огромно напрежение у всички.
    2. Заплаха от вдигане на лихвите което не може да позволи пазара да расте с темпове от като преди независимо от каквото и да е друго.
    3. Никой не знае на практика какъв може да е резултата от старта с лихвите т.е неяснота.
    4. Отлив на капитал в много големи размери от пазара
    5. Акциите на най-търгуваните компании се вдигат с отрицателен капитал
    6. Липса на корекция 10 % от 6 години
    7. Огромен неоправдан ръст на целия пазар последните няколко години без връзка с действителното икономическо положение и отчети на компаниите. Ако до този момент имаше причина за това и това беше многото лесни пари сега тези пари са на приключване и някой трябва да ги изтегли от пазара в даден момент за да прибере печалбата което обуславя необходимостта от корекция.
    8. Байбака на компаниите през последните две години е с размери от преди последната криза а одобрения за 2015 година е най висок до сега. Което на практика ясно показва кой движи пазара нагоре и кой може да го срине.
    9. Огромния левъридж в дребните инвеститори подобен на тези в Китай

    Ако се напъна може да се сетя и за други които са ми минавали през главата за тези месеци.

    Та след като тези неща са очевадни независимо какво казват медиите или който и да е прецених че най доброто което мога да направя е да продам всичко и да чакам и да спра да поемам каквито и да е рискове.

    Каква е стратегията?

    Най важния въпрос на който трябва всеки да има приличен отговор ако прави каквото и да е е,,,,,влизаме ли в мечи пазар или не. Т.е резултатите от корекцията.

    Какви са причините да влезем в мечи пазар а това да не е само корекция?

    Тя е само една - лихвите. Ако лихвите не се пипнат пазара ще продължи да расте но с доста по бавни темпове и с по чести корекции подобно на европа.

    Защо лихвите са толкова важни? Разбира се не за икономиката като цяло. В икономиката е здравословно да има по високи лихви. Парите повече се ценят. Проблема е за какво се използват взетите заеми. Колкото вече и тривиално да звучи байбака е ключов за пазара. Ако компаниите в новите условия в крайна сметка се замислят и осъществят да инвестират повече пари в реални инвестиции и увеличаване и модернизиране на производството и услугите повече от колкото да използват печалбата или заемите за изкупуване на акции резултата ще е мечи пазар и след година две вече истински повишение базирано на реални икономически резултати - и тогава няма да имат значение дали лихвата е 2 или 4 %.

    Как да разберем дали това ще е стане или греша?

    Октомври месец. Той е ключов ако има вдигане на лихвите. А към края на тази година ще сме вече видяли тенденцията. Основна роля има ФЕД както обикновенно. Основния въпрос е дали пазара ще уплаши ФЕД с огромния си спад или ще се ограничи до здравословния спад. Ако се ограничи...ни чака мечи пазар с переспектива нормализиране на лихвата. Според мен при този сценарии това ще продължи най малко през 2016 година цялата. Ако пазара се срине с много сериозни размери - време е да купуваме пак краткосрочно поради факта че ФЕД няма да посмеят да продължат тази политика с предвидените темпове особенно около изборите и ни чака още една година на несигурност. Важени са индикациите към края на годината какъв ще е байбака на компаниите за следващите тримесечия след първоначалното вдигане на лихвата. Ако се проявят индикации че компаниите чуствително го намаляват...нещата стават притеснителни и воалитността ще е огромна. Ако го задържат в нормални граници - за което се надявам - нещата че са както ги описах по горе.

    Защо се притеснявам, радвам или предвиждам рязък и голям спад в технологичния и биофармацевтичния сектор?

    Главно поради причините поради които например Равен е инвестирал там. Това са сектори наистина фундаментално с голям потенциал и огромен възможен ръст и възможности. Фундаментално ако си сложим ръка на сърцето Равен е прав...тези сектори са ключови и наистина имат огромен потенциал. И тук обаче се крие огромния проблем и най голям риск. Тези сектори растяха с много сериозни темпове през последните 2-3 години.
    Надеждите там са огромни и сега ЗАБЕЛЕЖЕТЕ....ТОВА СА СЕКТОРИТЕ В КОИТО ИМА НАЙ-ГОЛЯМ НА БРОЙ ДРЕБНИ ИНВЕСТИТОРИ И СПЕКУЛАНТИ



    БОГ ми е свидетел че тезаи мисли глупави или каквито и да е са лично мои непрочетени в медии и т.н независимо какво мисли Равен.
    Аз също искам да ти благодаря за изчерпателните постове. Обяснил си го така, че и първолак да може да те разбере. Дано не спираш да пишеш. Смятам че си много полезен за останалите.
    Съгласен съм всичко написано, но ще се опитам да обясня изчерпателно моят най-голям довод, че прогнозата ти за поне корекция ще се изпълни и то с простата си първолашка логика
    Откак свят светува се повтаря едно и също през определени периоди.
    Още от преди хиляди години се върти цикъла с храните: Недостиг съчетан с високи цени, съответно печеливш бизнес и довеждащ до масово насочване на инвестиции към сектора, довеждащо до свръхпроизводство и последващ срив в цените, което пък води до отлив на инвестиции и така нататък
    Ще взема за пример епъл, защото знам че ги харесваш и ги познаваш много по-добре от мен
    Тази година айфон 6 а догодина предполагаме айфон 7. Какво може да има този нов айфон 7 с което да накара хората да си хвърлят шестиците и да ги заменят със седмици според теб?
    Ами автомобилните? ОК! Направиха голям ръст и много продажби. Де що имаше фенове на различните марки си смениха с новите модели. Ами догодина какви нови модели могат да излязат за да поискат да ги сменят пак и дали имат средствата да го направят отново, а да не става дума за ръст на продажбите. Тези неща са неизбежни за мен. Има си сезони на яденето и пиенето, които задължително биват последвани от сезони на диетите.
    Не съм толкова умен за да преценя кога точно ще се насити пазара и съответно ще спаднат продажбите на голяма част от компаниите но на мен ми се струва доста вероятно това да се случи още следващата година.
    Какво може да стане ако купя акции сега? Да го сложим 50/50 шанса да спечеля още 20-30% или да загубя 50%. Ако загубя 50%, после ще трябва да правя 100% ръст само за да си компенсирам загубите. Това мен не ме устройва никак. Отделно от това аз пари досега съм правил само като съм поемал рискове да купувам евтино при спиховете, вместо да купувам скъпо с надеждата да набутам картофа още по-скъпо. Смятам да спазвам това правило и за напред.
    Извинявам се ако на някой му изглеждат елементарни и досадни мислите и разсъжденията ми, но все пак може и да има хора за които да е полезно да прочетат различно мнение.
    Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
      Честно, аз малко се пооплетох напоследък.
      Много живо ме интересува възможността за Къс SCO вместо UCO например. Въпросът е че не съм вникнал дълбоко в ценообразуването и разходите на късия ЕТN. Бакуърдейшънът напоследък пък намалява разходите на USО например. Макар че стойностите на тези разходи на база на краткосрочни движения са никакви, дългосрочно са си яка цифра.

      Та те тва ми беше на мен идеята.
      Дълъг петрол, ама с какво?
      играй фучърите,
      ако са ти скъпи, използвай USO ETFa.
      там имаш най добра ликвидност,а за опшъните тва си е от голямо значение.
      и използвай само опшъни-ако играеш ъндърлайна,само ше ти бият стоповете.та дори и да познаеш,голям е шанса па да загубиш.
      при опциите,внимавай с имплайт волатилити-вече е 55,което меко казано е брутално.при първо забавяне на движенията,един срив на ИВ ще ти изяде примиума за отрицателно време.
      при ИВ над 50 ,използвай ОТМ бътърфлаи за търесене на посока,при ИВ между 40 и 50,използвай вертикални спредове,а вече под 40 може да си позволиш да търсиш движение с голи лонг опции,вместо спредове.
      ако нямаш платформа,която да ти показва изменението на ИВ,ше ти дам един тикър,който да следиш:
      ^OVX
      само да знаеш,че ако гледаш из йахоо или гугле,го пускат с около 15 минути закъснение.

      Коментар


      • За игра с петролните компании

        Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        А аз сериозно се замислям за някоя и друга акция на Total. Само трябва да попрегледам малко отчетчета... не че сега не съм инвестирал мъничко в компанията през фондовете ни, но...
        За игра с петролните компании, според мен има време. След октомври или към края на годината най вероятно те ще са играта. Има много още надолу което ще видим.

        Към края на годината също така казино компаниите WYNN, LVS и т.н но най вече те...ще бъдат много прилична инвестиция..осбенно WYNN.
        При мечи пазар или със склонност към такъв петролните компании + казино компаниите ще бъдат най добрата игра като цяло.

        Към момнета са много подценени...и при разпродажба на технлогиите и леко нормализиране на пазар ( сиреч след ясната парична политика на ФЕД като переспектива - каквато и да е тя) парите ще отидат там почти сигурно. Но дъното не е дошло съм убеден.

        Набележете си компании от петролните които да следите за да сте психологически подготвени за удара на живота си.
        Last edited by Iv_max; 01.09.2015, 02:22.

        Коментар


        • Ако питаш мен...

          Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнение
          А нищо не си изтървал. Имаше едно трусче и се почнаха пак апокалиптичните прогнози за нова вълна на кризата и фалити. По-добре, че не си се затормозявал да ги мислиш нещата. Според мен си беше нормална корекция имайки предвид, че от няколко години посоката е само нагоре. Ще се позадържим на тези нива, ще си намерят равновесна точка пазарите и после пак напред.
          Ако питаш мен...не залагай много пари на това твърдение.

          Коментар


          • Твоето Благодаря

            Първоначално изпратено от panayotb Разгледай мнение
            Едно голямо Благодаря на Iv_max за идеята за $$$петрола$$$ от преди няколко дни. Аз го копая с UWTI
            Твоето Благодаря, е най-хубавото нещо което ми се се е случвало от няколко седмици насам дано не звучи жалко защото БОГ ми е свидетел че е истина.

            Моята печалба не ме радва и стотна от това.

            Коментар


            • А аз сериозно се замислям за някоя и друга акция на Total. Само трябва да попрегледам малко отчетчета... не че сега не съм инвестирал мъничко в компанията през фондовете ни, но...
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

              Коментар


              • Едно голямо Благодаря на Iv_max за идеята за $$$петрола$$$ от преди няколко дни. Аз го копая с UWTI

                Коментар


                • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                  1-та порция UCO sold.
                  Ко върне пак 11% на първоначалното ниво - ще си я възстановя.
                  E те за това говорим, вола като има хубава - кеф...

                  2-ра порция UCO sold x 25.2$
                  Next sell order 28.1$
                  + buy UCO order x 23.05

                  След следващата продажба на UCO ще ми бъде 1 : 1 със SCO някъде около 55$ брент и 50$ американския.
                  Това 50-55 ми е прогнозната средна цена за следващите месеци.
                  Очаквам хубава търговия с максимална волатилност в рейнджа 35-40 до 65-70 $.
                  Ако вземе да излиза извън него било то горе и долу - тогава ще го мислим....би трябвало да има и основателна причина де...

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                    Защо EWZ се размаза така ? Да не би да им понижиха рейтинга
                    Бразилския реал тръгна на свиждане със Свети Петър.
                    А това защо, не знам.
                    Вероятно заради лошата новина от тази сутрин, че в Бразилия няма нищо ново.

                    Коментар


                    • Защо EWZ се размаза така ? Да не би да им понижиха рейтинга
                      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                        Макар че стойностите на тези разходи на база на краткосрочни движения са никакви, дългосрочно са си яка цифра.

                        Та те тва ми беше на мен идеята.
                        Дълъг петрол, ама с какво?
                        За мен месец -2 спокойно си се отиграват с SCO / UCO

                        Но ако залагаш да изстискваш движения по дългосрочно определено избора си е по добре на SCO / USO.
                        Само дет в тоя случай ти е нужна двойно по голяма експозиция за да постигнеш планираните резултати с горните.

                        ПС Май наистина си има нужда от отделна тема за петрола да не се караштисва тук с останалото. И като си предложил пръв - ми направи я...

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
                          последните 2 дни на качване бе съпроводено с нещо ,което може би на теб би ти било интересно да знаеш-имплайд волатилити скочи със 10% и чукна 52.
                          а па бакуардейшъна в търмс ъф стракчър на ИВ се разкрачи още повече .
                          Честно, аз малко се пооплетох напоследък.
                          Много живо ме интересува възможността за Къс SCO вместо UCO например. Въпросът е че не съм вникнал дълбоко в ценообразуването и разходите на късия ЕТN. Бакуърдейшънът напоследък пък намалява разходите на USО например. Макар че стойностите на тези разходи на база на краткосрочни движения са никакви, дългосрочно са си яка цифра.

                          Та те тва ми беше на мен идеята.
                          Дълъг петрол, ама с какво?

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                            Имахме ли си някъде тема за петрол? Няма да е лошо да направим съвсем отделна.
                            последните 2 дни на качване бе съпроводено с нещо ,което може би на теб би ти било интересно да знаеш-имплайд волатилити скочи със 10% и чукна 52.
                            а па бакуардейшъна в търмс ъф стракчър на ИВ се разкрачи още повече .

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                              Да си призная - изтървах цялата олелия щото бях цялата седмица с московеца у гръцко ... и определено съм на минус ... но доволен
                              А нищо не си изтървал. Имаше едно трусче и се почнаха пак апокалиптичните прогнози за нова вълна на кризата и фалити. По-добре, че не си се затормозявал да ги мислиш нещата. Според мен си беше нормална корекция имайки предвид, че от няколко години посоката е само нагоре. Ще се позадържим на тези нива, ще си намерят равновесна точка пазарите и после пак напред.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                                Поредния ден, в който всички във форума са на плюс и ще отпрашат с лимузините си към Гърция......

                                П.П. И да не забравя - НАЗДРАВЕ!, ако пак се появи оня с дрегера.
                                Да си призная - изтървах цялата олелия щото бях цялата седмица с московеца у гръцко ... и определено съм на минус ... но доволен
                                За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

                                Коментар

                                Working...
                                X