Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Само клиенти мазохисти могат да го четат това твоето ...
да би оня гологлавия от БТВ времето с дразнещия словоред да ти е Клиентът?
пс,
дъното на СПХ ще е ~1780,
или по вероятно (едно истинско -38.2%). ~1574 , естествено не веднага - а по средносрочно
това е минимума което тая седем годишна вакханлия заслужава за да мине тънкоLast edited by Longin; 12.01.2016, 01:04."the trend is your friend until the end..."
Коментар
-
Ето моето мнение за ситуацията - копи-пейст на тазвечерният ми отчет до моите клиенти:
...дали днес бе началото на краят на грозният побой, който търпим от началото на годината?
Само разсъждавам...
Китай се продъни пак, макар и не драстически. Повлече останалите азиатски пазари... не драстически. Дотук с недрастическите неща, защото петролът се продъни грозно и драстически. Глупавата черна слуз падна с над 6% за ужас на ония крастави камилари с чаршафите... скоро пак май ще станат камилари, а чаршафи ще си купуват не от лондонски шивачи, а от Таджикистан.
Според доскорошната пазарна логика би се очаквало, че за пореден път ще ни размажат цифките в Европа и Америка. Да, ама не стана. Докато петролът падаше само с около 4%, Европа се бори храбро. Желязната бригада в борсов вариант. Индексите завършиха на загуба, но минимална. На първата картинка - Даксът. Вермахтът не се даде без бой, след като дълго се сражаваше на зелена територия.
Докато търгувахме в Щатите, петролът се допродъни до нива, непознати от... не знам - от ного време. Да, ама Щатите не се дадоха и излязоха на зелено след рядко разнопосочна сесия. Гледайте на втората картинка - как графиката на Дядката едва ли не похотливо се усуква около вчерашното ниво - като стар коцкар около млада циганка на селска сватба. Накрая с яростна атака излезе на плюс.
С една дума - най-страшното нещо напоследък - петролният спад - бе катастрофален, ама пазарите го отсвириха - май инвеститорите вече не щат да продават акциите си евтино. Оттук нататък? - Китай? Шанхаецът спря рязко пропадането си на ниво 3000 лятото, както помните. Вече падна отново почти дотам, явно това е ключово ниво на подкрепа, както предвидих преди лятното дъно - вероятно и сега ще намери подкрепа някъде там... но и да падне повече, развитите пазари надали ще го последват. Петролът? - Е, докъде повече може да падне? А и пазарите останаха стабилни въпреки спадът. Единствена нова рязка обезценка на юанът може да ни заплаши... но дали и това ще ни уплаши? С една дума мисля, че сме около дъно. Следващите дни ще покажат.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеВече се говори за китайско КИ - което те нямат проблем да направят и дълговете им да се занулят.
Дали наистина е толкова лесно?
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеЕстествено, че имат високи спестявания, все пак дълги години се правиха огромни печалби. Аз имам предвид потреблението на долната част на средната класа, което в цял свят се базира на кредити. А това е най-многобройната прослойка. Иначе точно спестяванията са част от проблема, ако не бяха толкова големи девалвацията на юана щеше да мине много лесно и безпроблемно и то в размер на 50-100 %, а не на 5-10%.
В Китай хората не са сигурни, че могат да разчитат на пенсионното и здравното осигуряване и затова потребяват малко и спестяват много.
В Китай потреблението е 36.5% от БНП. Докато в Германия, друг рекордьор по спестяванията и инвестициите, е 55%. В САЩ - 68%.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнениеСтранно, самите руснаци нещо не са толкоз убедени....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеАми ного ясно - както казах: те без петролът са нищо, Русия ще се оправи и без. Дори им е изгодно дългосрочно всичко това - евтин петрол, ембарго - така ще си развият реална икономика, а не само добивна промишленост, щото с нея е най-лесно. Имат си всякакви ресурси, работна ръка, учени глави... показали са, че в криза или война могат за седмици да изграждат цели заводи на гола поляна.... както каза - железен народ, не някакви крастави камилари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнениеМладежи, какво ще кажете за Alcoa?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНемският език е отворена система - можеш да си правиш думи - представяш ли си Фриц Ницше или Марто Хайдегер да говорят друг език?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеАми ного ясно - както казах: те без петролът са нищо, Русия ще се оправи и без. Дори им е изгодно дългосрочно всичко това - евтин петрол, ембарго - така ще си развият реална икономика, а не само добивна промишленост, щото с нея е най-лесно. Имат си всякакви ресурси, работна ръка, учени глави... показали са, че в криза или война могат за седмици да изграждат цели заводи на гола поляна.... както каза - железен народ, не някакви крастави камилари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеСедя си и си мисля.... Вчера щатски самолет летя до Северна Корея. Как ли ще се отрази един руски бомбарабач близо до Саудитска Арабия
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеИранците имат ли Бомба?
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеОлиото под 30 не мое седи дълго.
Просто някоя "заблудена" иранска ракета с много нетипичен заряд ке излети и ей го де Рияд...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар