IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
    Да, разбира се. Все пак информационните технологии и финансите се развиха много оттогава.
    И какво от това. Някакви алгоритми "четат" бизнес новините и използват статистически методи и вероятности за да търгуват.

Може и да има по-малко възможности за арбитраж в много краткосрочен план - от няколко минути, но иначе нищо не се е променило чак толкова, според мене.

Коментар

• Не мога да повярвам, че ОПЕК първи клякат. Призовават за сътрудничество между произвеждащите петрол държави -

http://www.ft.com/intl/cms/s/0/80501...#axzz3yG6BUtDh

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
        Смяташ, че ефективността на пазара се е променила от тогава?
        Да, разбира се. Все пак информационните технологии и финансите се развиха много оттогава.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
          Че това е писано преди 30 години...
          Смяташ, че ефективността на пазара се е променила от тогава?

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Има различни хипотези за ефективност. Това което аз съм казал е горе долу най-слабата хипотеза за ефективностт. И която се приема най-масово. Т.е. че пазара може да е ефективен или нефективен, но това няма значение. Ако не можеш да печелиш систематично от нефективността му, значи пазара е достатъчно ефективен.
            Съгласен съм, че няма как да се печели от неефективността на пазара. Или поне простосмъртни не могат да го правят. Но някои хора могат.

И всъщност ако си толкова убеден, че не може, тогава трябва да си само в ЕТФи.

Коментар

Виж обаче какво казва Фишер Блак, един от бащите на CAPM. Within a factor of two most markets are efficient 90% of the time. С други думи пазарите не са ефективни изобщо.

http://www.e-m-h.org/Blac86.pdf
              Има различни хипотези за ефективност. Това което аз съм казал е горе долу най-слабата хипотеза за ефективностт. И която се приема най-масово. Т.е. че пазара може да е ефективен или нефективен, но това няма значение. Ако не можеш да печелиш систематично от нефективността му, значи пазара е достатъчно ефективен.

Иначе допусканията на КАПМ за ефективност са просто смешни, и в силната си форма хипотезите за ефективност няма как да са вярни.

Коментар

Стр. 533.
                Че това е писано преди 30 години...

Коментар

Виж обаче какво казва Фишер Блак, един от бащите на CAPM. Within a factor of two most markets are efficient 90% of the time. С други думи пазарите не са ефективни изобщо.

Стр. 533.

Коментар

Сещаш ли се преди месец два като приказвах че пазара ще пада и как медиите много бързо ще измислят причини защо пада. Е ето ги причините. Тези неща се движат след пазара. Или по-точно ако за нещо се говори масово, то вече е в цената. Въпросът е какво ще е следващото нещо. За което още не се говори и съответно не е в цената. Може да е пак нещо за надолу, но може и да е нещо за нагоре.
                    Сещам се за таргета ти за СиП за края на 2016 - 1750. Моят беше 2100-2200, но с допускане, че може да има много турболенция.

Аз за сега не си го променям.

Пазарът пада, но поне за сега не заради ускоряване на американската икономика и вдигане не лихвите.

Коментар

Всеки си преценява. За мен това не е догма, а пълен факт.

Всички са наясно, че пазарите не са напълно ефективни. Въпросът е може ли системно да се използва неефективността им с цел печалби. И отговорът на този въпрос според мен - както и според 99% от хората е НЕ. А ако не можеш да използваш неефективността им за печалба, то най-вероятно ще правиш загуби от опитите си да експлоатираш пазара.

То тази логика е в основата на възникването и развитието на ЕТФ те., на инвестирането според някакъв бенчмарк, на диверсификацията.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                        Tия догми за суперефективния пазар де всичко уж вече е в цената хич им нямам вяра...
                        Всеки си преценява. За мен това не е догма, а пълен факт.

Всички са наясно, че пазарите не са напълно ефективни. Въпросът е може ли системно да се използва неефективността им с цел печалби. И отговорът на този въпрос според мен - както и според 99% от хората е НЕ. А ако не можеш да използваш неефективността им за печалба, то най-вероятно ще правиш загуби от опитите си да експлоатираш пазара.

То тази логика е в основата на възникването и развитието на ЕТФ те., на инвестирането според някакъв бенчмарк, на диверсификацията.

Коментар

Докато не затворят американците нищо не е ясно.
                          Европа клони към минуса,имат нагласа за спад.

Коментар

Сещаш ли се преди месец два като приказвах че пазара ще пада и как медиите много бързо ще измислят причини защо пада. Е ето ги причините. Тези неща се движат след пазара. Или по-точно ако за нещо се говори масово, то вече е в цената. Въпросът е какво ще е следващото нещо. За което още не се говори и съответно не е в цената. Може да е пак нещо за надолу, но може и да е нещо за нагоре.
                            Tия догми за суперефективния пазар де всичко уж вече е в цената хич им нямам вяра...

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                              Какво ще кажеш, Равновесиев: слузта е сериозно надолу, европейските пазари са на кантар. Може би това е опит за разбиване на корелацията - на каквото се надяваме?
                              Докато не затворят американците нищо не е ясно.

Коментар

• Какво ще кажеш, Равновесиев: слузта е сериозно надолу, европейските пазари са на кантар. Може би това е опит за разбиване на корелацията - на каквото се надяваме?
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X