If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Мишкуняците пак хапят по дирниците азиатските хора - нехубаво това...
Иначе е вярно, че някои от азиатските пазари - Кория, Тайван - загубиха най-малко в масовата пропаданица. Най-ного падат Япония и Хонконг - Япония - добре - падат от високи нива, но Хонконг... ДОКЪДЕ си мислят, че могат да слязат? Минус 15% на петгодишна база - това е смешно и абсурдно.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
E тия вече прекалиха, под 90 гмурнаха гилиъда.
Дори на 40-50% да им паднат печалбите ( което е илюзия) пак ненормално биотех пе от 10-11 се получава. 6 ебитда...идиотия !
Взех си преди малко 2 липса за Ян 18.
Гледам и на 33$ ми се изпълнила заявката и съм открил позиция и в LCI.
BISa засега няма да го режа, но пък солидна добавка на HQH сторих.
Не забравяй обратната страна на суровинният медал - поне засега свърши петролният рекет. Помисли колко мегабимберици (ако не и гигабимберици) изсмукваха от цивилизованият свят краставите камилари с някаква черна слуз, по случайност оказала се под пясъците им. Сега нормалните хора ще си запазят тия пари, които ще инвестират или ще харчат за други неща, произвеждани от компаниите в които инвестираме, вместо да ги дават на чаршафосаните, дето си слагаха 500% надценка върху добивната цена на слузта.
По-добре от това за икономиките и хората в белия свят - здраве му кажи.
Доводите са ясни.Европа от 5 години боксува даже Q непомогна,суровините се сгромолясаха оттам и добивните и транспортните компании,Китай приключи с разтежа от 7-10% като посочения за 2015 най-вероятно неотговаря на истината и то доста,Близкия Изток е в такава криза ,че не е нужно да се коментира,САЩ от 4 години всяка година увеличават тавана на дълга без да могат нищо друго да направят,благодарение на Q там се наду балон на фондовата борса,дори и едно минимално увеличение на лихвата декември от ФЕД не се прие добре от пазара от самото начало,Европа бе налазена от стада бежанци с потинциал да създадат кризи от всякакво естество,международната търговия се свива запръв път от много години,от Япония до Бразилия ред страни обезценяват валутите си.Ти ми кажи кое е наред в момента.
Eвропейските икономики растат с нормални за развити икономики темпове. Спадът на цената на суровините, особено на петролът е плюс, защото като цяло в Европа добивната промишленост не е водеща - Европа не е нито Арапия, нито Негрия.
Китай расте с по-бавни темпове и това е нормално, не може вечно да расте с по 10%. За останалите икономики, особено за европейските, е важно, че потреблението в Китай расте и то силно - и преди да кажеш, че това не отговарян а истината, данните на компаниите го доказват - виж европейските автомобилни компании. Тоест Китай по-малко ще произвежда и повече ще купува... отделно чакай да видим как ниския петрол ще се отрази на икономиката на Китай.
Чаршафосаните че били в криза - майната им - това са най-обикновени крастави камилари. Путин с Термоядрена да ги очеше.
САЩ ще се върнат в правия път когато маймуната бъде наритана обратно към палмата от Доналдът - освен това държавния дълг засега не оказва влияние на икономиката, която се развива добре... а и нали казваш, че основният икономически конкурент на САЩ - Китай - затъвал? Незначителното увеличение на лихвата не оказва кой знае какво влияние, дори глупостите, надрънкани от баба йелън навредиха повече.
Да - талибанската гнус в Европа е проблем - но безобразията и дава шанс на европейците да си отворят очите.
НЕ казвам, че няма проблеми по света - но те почти никога не са икономически. Напротив - качествените и важните компании, като цяло се развиват добре. Тъкмо прегледах всички последни статии за отчетите на американските компании... ами масовият случай е - резултати по-високи от очакваните - често дори рекордни.
Доколкото има негативни неща, досегашния спад на пазарите не само че ги отрази, но и преекспонира ногократно - особено азиатските пазари.
Интересно защо всички, които говорят за кризи, жмуцове и т.н. отказват да подкрепят прогнозите си с каквито и да било доводи?
Ето и сега американските борси обърнаха на минус - отчетите на най-важните финансови институции в Щатите са все по-добри от всички прогнози и очаквания, ама нали все "някой" казал "нещо" - пазарите падат....
То навремето и Енрон имаше добри отчети ...........
Интересно защо всички, които говорят за кризи, жмуцове и т.н. отказват да подкрепят прогнозите си с каквито и да било доводи?
Ето и сега американските борси обърнаха на минус - отчетите на най-важните финансови институции в Щатите са все по-добри от всички прогнози и очаквания, ама нали все "някой" казал "нещо" - пазарите падат....
Доводите са ясни.Европа от 5 години боксува даже Q непомогна,суровините се сгромолясаха оттам и добивните и транспортните компании,Китай приключи с разтежа от 7-10% като посочения за 2015 най-вероятно неотговаря на истината и то доста,Близкия Изток е в такава криза ,че не е нужно да се коментира,САЩ от 4 години всяка година увеличават тавана на дълга без да могат нищо друго да направят,благодарение на Q там се наду балон на фондовата борса,дори и едно минимално увеличение на лихвата декември от ФЕД не се прие добре от пазара от самото начало,Европа бе налазена от стада бежанци с потeнциал да създадат кризи от всякакво естество,международната търговия се свива запръв път от много години,от Япония до Бразилия ред страни обезценяват валутите си.Ти ми кажи кое е наред в момента.
Защото единият сорт слуз върна на червена територия.
Така е по-добре - защото задължително трябва да разбием корелацията между слузта и между пазарите. Това няма как да стане с един удар, но само с постепенно и подло подкопаване на.
Така е по-добре - защото задължително трябва да разбием корелацията между слузта и между пазарите. Това няма как да стане с един удар, но само с постепенно и подло подкопаване на.
Моето мнение е ,че американците правят панаири за да не им детронират доларът.
Първо Русия, после Китай и целият свят и ще купуват долари.Кризата ще ескалира,
не се заблуждавай.
Скъп е и е рисковано да се купува сега. Но аз го държа от две години и при мене е по-малко рисковано да продължа да го държа. Според мене ако CEO-то им напусне акциите им ще потънат.
Освен това пазара трябва да е близо до насищането. Също профит марджините им са много високи. Още малко се очаква да се повишат тази година. Но обективно това е супер добре менажирана компания, и там почти няма място за подобрение, по-скоро може да се влоши
Коментар