If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Корелацията била друга. Петролът като пада, падат всички суровини с него, от там падат ВП, които ако са взели големи кредити в долари не могат да ги върнат, падат и ресурсните компании в Европа и САЩ и т.н.
Не ми е ясно обаче, като пада петролът, падат и разходите на ресурсните компании, съответно те могат да намалят цените, но маржовете им не остават ли същите?
То в България не е ли същото.50 % от цената на минералната вода и евтината бира сигурно е транспорт.Да видя по ниски цени?А зареждам дизел на 1.58 в момента ,преди беше 2.60.Значи ли че трябва да си намаля заплатата
Корелацията била друга. Петролът като пада, падат всички суровини с него, от там падат ВП, които ако са взели големи кредити в долари не могат да ги върнат, падат и ресурсните компании в Европа и САЩ и т.н.
Не ми е ясно обаче, като пада петролът, падат и разходите на ресурсните компании, съответно те могат да намалят цените, но маржовете им не остават ли същите?
Основното което пада и заради което се случва спада на борсите е свиването на потреблението,спада на цените на петрола е част от истината но не цялата.
Е то има само два важни възникващи пазара силно зависими от суровини - Бразилия и Русия. И още два не чак толкова важни чили и южна африка. Всички други печелят - особено пък Азия.
Що да няма? Петрола пада,доходите на петролните държави падат.Намалят заплатите на служителите си.Те нямат пари за епъли и акциите на епъл падат
Често ходя в Китай,вярвай ми ,там всеки който може да си позволи си купува айфон.А ако не може вече да си позволи?
Китай е вносител.
Аз поне не успях да измисля по-добро обяснение, което да обхваща всичко което се случи на всички пазари. Бягството от пазара на акции и високорисков дълг, наливането на яко пари в държавни облигации, бягството от долара в евро и йена, натиска върху банките в световен мащаб. И най-вече безумната корелация с петрола. Пазарът на акции просто няма корелация с петрола в дългосрочен план. Поне не силна.
Първото обяснение, което изсипаха - че китайския пазар е виновен - бе просто смешно - то не обясняваше нищо. Китайската валута обясняваше спада на пазара на акции и до някъде на банките, но не и бягството от долара и корелацията с петрола.
Спада на петрола и суровините като показател че световната икономика не върви бе обяснение за малоумни. Петрола пада от година и половина, суровините от 4 години - до сега на никой не му хрумвало че това означава че икономиките не вървят - изобщо обяснение за дебили.
След това излезе едно че американската икономика забавя. То е малко изсмукано от пръстите, но беше възможно да обясни спада на акциите, наливането на пари в облигации и дори до някъде бягството от долари. Но не и силната корелация с петрола.
Всъщност през тия садистически десетина дни, Шанхаецът бе един от най-стабилните индекси.
Прав си за дебилските обяснения - евтиният петрол ще се яви като генератор за растеж на повечето бизнеси и на големи икономики като китайската.
Наско - според теб какъв процент от човешкото население се препитава с добив на слуз? Чаршафосаните, венецуелците, по-малко руснаците, американците съвсем отчасти и т.н.
Аз искам чаршафосаните хляб да нямат да ядат, за да не сеят раздори и да не могат да финансират исламизацията на Европа, проклетидаса.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Само последния половин час важи - това сега е шум. Ако разселят последнния половин час значи още има нещо гнило - най-малкото много лош сентимент. Ако купуват тогава или поне докарат пазарите до плюс значи всичко е ок. Ако купуват силно всичко е супер и следващото бичо трендче за няколко дни или седмици започва.
Що да няма? Петрола пада,доходите на петролните държави падат.Намалят заплатите на служителите си.Те нямат пари за епъли и акциите на епъл падат
Често ходя в Китай,вярвай ми ,там всеки който може да си позволи си купува айфон.А ако не може вече да си позволи?
Китай е вносител на петрол - като пада петрола Китай печели.
А за корелацията - ами то това са си исторически зависимости - петрола и пазара на кации няма корелация. Всеки може да си пусне една дългосрочна графика на двете заедно и да види какво точно общо имат двете - в повечето случай нищо
. Пазарът на акции просто няма корелация с петрола в дългосрочен план. Поне не силна.
П.
И аз не съм убеден, независимо как ще затвори пазара
За да има банкова криза трябва една банка като тръгне надолу да повлече и останалите като домино. Само една банка, макар и голяма не може да направи това.
Няма никакъв проблем само една голяма банка да направи банкова криза. Ти няма как да знаеш в колко деривати се е увъртяла с останалите банки. Все пак финансовата криза започна от еда всъщност малка банка - между големит ебанки - лемън. Представи си обаче че БАК, ДжПМорган или Уелс фарго глътнат вода. последствията щеса катастрофални.
Ти говориш мъдро: днес коментирах в кантората, че трябва да видим 5% разлика в движението между пазарите и слузта, за да сме сигурни, че корелацията е разбита. Сега не важи - и слузта и пазарите - нагоре.
Аз поне не успях да измисля по-добро обяснение, което да обхваща всичко което се случи на всички пазари. Бягството от пазара на акции и високорисков дълг, наливането на яко пари в държавни облигации, бягството от долара в евро и йена, натиска върху банките в световен мащаб. И най-вече безумната корелация с петрола. Пазарът на акции просто няма корелация с петрола в дългосрочен план. Поне не силна.
Първото обяснение, което изсипаха - че китайския пазар е виновен - бе просто смешно - то не обясняваше нищо. Китайската валута обясняваше спада на пазара на акции и до някъде на банките, но не и бягството от долара и корелацията с петрола.
Спада на петрола и суровините като показател че световната икономика не върви бе обяснение за малоумни. Петрола пада от година и половина, суровините от 4 години - до сега на никой не му хремвало че това означава че икономиките не вървят - изобщо обяснение за дебили.
След това излезе едно че американската икономика забавя. То е малко изсмукано от пръстите, но беше възможно да обясни спада на акциите, наливането на пари в облигации и дори до някъде бягството от долари. Но не и силната корелация с петрола.
И аз не съм убеден, независимо как ще затвори пазара
За да има банкова криза трябва една банка като тръгне надолу да повлече и останалите като домино. Само една банка, макар и голяма не може да направи това.
Коментар