IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
    Мерси Ники, както винаги интересен Относно липсата на ликвидност- смяташ, че ЦБ нямат инструменти да влияят достатъчно силно, или просто подценяват ситуацията и ще реагират със закъснение?

ликвидниостта zа мен се иzмерва сас споснобността да се иzлеzе при силно волатилни ситуации в посока надоле. наи важниа паzар, които предвожда вси4ки други, е паzара на облигации (кредитен). там е голема се4 в момента и практи4ески вси4ки BB - CCC in USA немат достап да паzара а требва да рефинансират (дори един ArcelotMittal има проблем).

Та като вси4ки трагнат да продват там, а zаради регулациата нема ликвиднот + силната корелациа !!! (вси4ки искат наван), става маzало. оттам и другите паzари трагват надоле. zатова каzвам гледаите там кво става.

некои хора трагнаха да се zастраховат ама вси4ко стана скапо. zатова CDS пак са моедерни стото са по евтини макар и не толкова ликвидни кати преди 2009. или продват long term USD/JPY reversals и купуват USD puts.

централните банките прават нестата много zле, драпнатите ебаха маиката на вси4ки

Коментар

• Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
      Хмм, които не е раzбрал, 2016 е година на така нере4ените reversals.

липсата на ликвидност, силна конвексност както и FX wars, сте доведе до много силни движениа вав вси4ки паzари, киото рано или касно сте сварсат сас силна криzа. има достата4но индикатори както в паzарите zа кредитни деривати така и в FX паzарите. Не искам да ствам тук по конкретен zастото пове4ето неста са малко по сложно ниво. И zа теzи които искат да раzберат пове4е, може пак да про4етет пак http://www.amazon.de/When-Genius-Fai.../dp/0375758259

Посланието е едно: корелациата е много силно несто, и то днес осте пове4е. не говора zа иz медиите споменаванта петрол/акции, но вав вси4ки вариабли. отделно ликвидността сте утрепе вси4ки, таи кото в момента много хора отново надценават способността си да продадат по всеко време.

zариди това и много други при4ини, рисковото ми портфолио от на4алото на година, е пално сас 25% акции на продуценти на zлато, прпдалжавам даржа кас HY и Russel (25%). Cash (25%) za reversal trades, 10% CoCo Bonds (oppurtunistic trade), Long Long-Term Bonds + Puts on USD + Calls 10 Y Treasuires.

Cheers
      Ники ти ли си....
      Що си с този ник....

Коментар

• Мерси Ники, както винаги интересен Относно липсата на ликвидност- смяташ, че ЦБ нямат инструменти да влияят достатъчно силно, или просто подценяват ситуацията и ще реагират със закъснение?

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
          Материализираха се опасенията ми за HSBC ...
          Имате ли мнение докъде може да я натиснат ?
          Разпродажбите днес (тази седмица ... ) могат да бъдат добро ниво за вход.
          Бамчицата ми-и-и-и...

Гледам: на Франкфуртската е паднала с 25 цента - до 5.52 еврака. Пак не пада ного-ного. Дали ще снесат дивидентченце и колко ще снесат?
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Хмм, които не е раzбрал, 2016 е година на така нере4ените reversals.

липсата на ликвидност, силна конвексност както и FX wars, сте доведе до много силни движениа вав вси4ки паzари, киото рано или касно сте сварсат сас силна криzа. има достата4но индикатори както в паzарите zа кредитни деривати така и в FX паzарите. Не искам да ствам тук по конкретен zастото пове4ето неста са малко по сложно ниво. И zа теzи които искат да раzберат пове4е, може пак да про4етет пак http://www.amazon.de/When-Genius-Fai.../dp/0375758259

Посланието е едно: корелациата е много силно несто, и то днес осте пове4е. не говора zа иz медиите споменаванта петрол/акции, но вав вси4ки вариабли. отделно ликвидността сте утрепе вси4ки, таи кото в момента много хора отново надценават способността си да продадат по всеко време.

zариди това и много други при4ини, рисковото ми портфолио от на4алото на година, е пално сас 25% акции на продуценти на zлато, прпдалжавам даржа кас HY и Russel (25%). Cash (25%) za reversal trades, 10% CoCo Bonds (oppurtunistic trade), Long Long-Term Bonds + Puts on USD + Calls 10 Y Treasuires.

Cheers

Коментар

Рано е ... казват , че страховете са на нивата от 2011 (как ги смятат ) , значи и цените трябва да са там някъде...
              Според мен перфектния bargain за момента са европейските банки.
              Ще дебна CS - чакам да тества отново дъното от тези дни ... от глупост или ...от страх махнах поръчката си точно преди да се изпълни ....
              И разбира се HSBC . Но ме притеснява, че само хубави неща говорят а тя акцията надолу 5 г. вече ... Ще ги чакам да пробият 30 $ и тогава ще има разпродажби ...
              Материализираха се опасенията ми за HSBC ...
              Имате ли мнение докъде може да я натиснат ?
              Разпродажбите днес (тази седмица ... ) могат да бъдат добро ниво за вход.
              За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                Я - днес започваме оптимистически - азиатските хора - зеленички.
                Ако не се вдигне ДАХ с два,три процента ,заради сделката с Лондон ,нещата са съвсем лоши... за сега ДАХ е с 0,6% нагоре....

Коментар

• Я - днес започваме оптимистически - азиатските хора - зеленички.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                    Аз следя, щот съм си маймун, като започвам да купувам винаги под 1.95, до където го откарат.
                    В момента ме отнасят като прани гащи. На няколко пъти последните 5-6 месеца правя пари, но никога не е късно да станеш за резил.

Това UNG не му ли е много голяма амортизацията? Не съм го гледал, само във фючърси ли инвестира? Зимните фючърси са с разлика 3%
                    Скоро четох в някакъв щатски форум за UNG - нито едно положително мнение ...
                    Както и ,че газта вече извирала от чешмите и отивала под 1 $ ...
                    Мисля, че при газта са изгорели повече спекуланти отколкото при нефта ...
                    Все още запасите държат 25% над средногодишните нива и шистоваците ще помпят докато не им отрежат кредитните линии от банките. В случай , че продължи надолу трябва да издържим дотогава - следващата преоценка май беше април .
                    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Признавам си - имам от тия ... Оставил съм ги да отлежават докато не излязат на зелено ...вероятно до към 2018
                      Това е най-голямото дърво което съм хапвал ...
                      Тука се играе двойно или нищо ...
                      ше успеем силата е с нас ....
                      Оф тва чак са го видях за отлежаване ....
                      Ти да не си заровил домашна гроздова в земята и чак на аботюренската на децата да го отваряш ве .... ше узрее ше стане раотата нема да се плашиш
                      Last edited by michaelis12; 20.02.2016, 22:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                        Заложил съм на поне едно качване с 10-15 % на индексите .... с цел да излъжат продалите..да се върнат на маркета отново ..
                        Не знам с какво ще ги излъжат ,но ще го направят...най малкото заради изборите в щатите и положението с Англия....
                        Нали знаете какво ще стане ако борсите падат докато англичаните гласуват пролетта , туземците нахлуват и сирия се бият ....
                        възможно е и да си прав....иначе влизаме малко в конспиративните теории и вероятностите....но пък знае ли човек
                        "В очите на завистта всеки успех е престъпление.."

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
                          ще ще само да го хванем иначе движението ше си заслужава - гаранте само да не фалират тея идиоти са баш на края че ше увиснем като прани гащи
                          +1
                          скоро не съм се смял така от сърце
                          поздрави

Коментар

• Първоначално изпратено от absd Разгледай мнение
                            съгласен съм с теб
                            чакане му е майката....пък дано да видим и ръст че това движение само надолу вече втръсна на всички
                            ще ще само да го хванем иначе движението ше си заслужава - гаранте само да не фалират тея идиоти са баш на края че ше увиснем като прани гащи

Коментар

• Първоначално изпратено от absd Разгледай мнение
                              съгласен съм с теб
                              чакане му е майката....пък дано да видим и ръст че това движение само надолу вече втръсна на всички
                              Заложил съм на поне едно качване с 10-15 % на индексите .... с цел да излъжат продалите..да се върнат на маркета отново ..
                              Не знам с какво ще ги излъжат ,но ще го направят...най малкото заради изборите в щатите и положението с Англия....
                              Нали знаете какво ще стане ако борсите падат докато англичаните гласуват пролетта , туземците нахлуват и сирия се бият ....

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
                                Нема момци това SDRLa както е дърво така ше стане най-голямата ракета, само бензина да скочи и глейте кво става ..... и аз мисля да се набутам малко с тях
                                съгласен съм с теб

Коментар

Working...
                                X