If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз долу съм постнал един линк. В момента преди да бъде спасена една банка духат супата не само акционерите, но и облигационерите и всички с депозити над 100000 евро. Основно заради ш...ите германци които прокараха това безумие като закон.
Ти представяш ли си какво се случва когато ти изчезнат 1-2 трилина активи преди да си спасиш банката. Това досега никога никъде не се е случвало - лемън бяха много по-малки.
Оценката на ДБ е между 20-25 милиарда ....какво прави това на акция...
Аз долу съм постнал един линк. В момента преди да бъде спасена една банка духат супата не само акционерите, но и облигационерите и всички с депозити над 100000 евро. Основно заради ш...ите германци които прокараха това безумие като закон.
Ти представяш ли си какво се случва когато ти изчезнат 1-2 трилина активи преди да си спасиш банката. Това досега никога никъде не се е случвало - лемън бяха много по-малки.
И как става стопяването на 2000 млрд активи ...?
пп На толкова се оценяват евентуалните загуби от трета световна война....
Ако Дойчебанк замине - последствията върху света ще бъдат доста неприятни - меко казано. Но далеч няма да са същите като след фалита на Лемън. След като причинят един тотален погром на собствениците на акции и облигации на дойче банк германското правителство ще се наложи да инжектира капитал. Нещо от рода на 100 -150 милиарда и това само в дойче банк, но и останалата им банкова система ще се срине. Така че общите разходи ще набъбнат сигурно до 300-400 милиарда. И това само за капитал. Т.е. разходите по спасяване на германските банки ще надминат поне двойно ако не и тройно спасяването на цяла Гърция.
Обаче германската икономика ще отиде в киреча. Растежа ще се срине, германския дълг ще удари 2.5 трилиона - и това само заради капитализация - лихвите ще се изстрелят нагоре, обслужването на дълга ще стане много по-скъпо и ще спре комфорта с отрицателните лихви. Заради спада на икономиката им дългът им ще тръгне още нагоре. Като нищо ще удари 3 трилиона. Данъците в Германия ще се повишат, германците ще обеднеят хем заради спада на икономиката, хем заради задлъжнялността. Пък те и сега не са особено богати - средно погледнато.
И как така мислиш че ДБ ще замине ? Пийте си ракията вечер ни не си чешайте езиците (клавиатурата) толкова .
Равновесиев: ти сам знаеш, че това няма да стане. Как го виждаш - германците дадоха 350 МБ на някакви крастави маслинари, а няма да спасят своята баш-бамка и ще оставят да стане баси гнусната катастрофа?
Апропо - днес джадаят рано почна да окълцва мишкуняците - има време да излезе дори на плюс.
Ама спасяването на банка не е това което беше.
Нищо подобно. Италианските банки вече си решиха проблема - италианското правителство постигна съгласие с европейската комисия за създаване на лоша банка. Скоро всяка италианска банка ще може да си извади от баланса колкото смята за нужно лоши кредити. А в Италия друг проблем няма. Там банките са си старомодните лихвари. Дават кредити срещу обезпечение.
Френските банки дори и този проблем нямат. но и те са си нормални банки.
Но Дойче банк е инвестционна банка - не е традиционна банка. Почти не се занимава с нормално банкерство - само някакви али бали - дето я ги има я ги няма.
Коректен съм и ще си замълча.....
Интересно когато пада дойче банк , другите се редуват с по 10 % и уникредит и кредит суиз и сити банк и джи пи морган ....
Фонда на Меркел ..Софин ли беше.....ще изкупят като с коба 30% от банката и ще решат проблема.....но това в краен случай....
Най ми е интересно дали германците сега ще клекнат - когато х...я опря до техния г..з. И най-после ще се съгласят на нормален банков съюз. Или ще се правят на принципни както когато ставаше дума за гръцки, кипърски, испански и италиански банки.
Равновесиев: ти сам знаеш, че това няма да стане. Как го виждаш - германците дадоха 350 МБ на някакви крастави маслинари, а няма да спасят своята баш-бамка и ще оставят да стане баси гнусната катастрофа?
Апропо - днес джадаят рано почна да окълцва мишкуняците - има време да излезе дори на плюс.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Е и...
Аз смятам че преди ДБ ще си отидат две,три италиански ,две три френски , всички гръцки 10 испански и поне 5 американски ........да не пиша за българските....че ще ме баннат....
Нищо подобно. Италианските банки вече си решиха проблема - италианското правителство постигна съгласие с европейската комисия за създаване на лоша банка. Скоро всяка италианска банка ще може да си извади от баланса колкото смята за нужно лоши кредити. А в Италия друг проблем няма. Там банките са си старомодните лихвари. Дават кредити срещу обезпечение.
Френските банки дори и този проблем нямат. но и те са си нормални банки.
Но Дойче банк е инвестционна банка - не е традиционна банка. Почти не се занимава с нормално банкерство - само някакви али бали - дето я ги има я ги няма.
Ако Дойчебанк замине - последствията върху света ще бъдат доста неприятни - меко казано. Но далеч няма да са същите като след фалита на Лемън. След като причинят един тотален погром на собствениците на акции и облигации на дойче банк германското правителство ще се наложи да инжектира капитал. Нещо от рода на 100 -150 милиарда и това само в дойче банк, но и останалата им банкова система ще се срине. Така че общите разходи ще набъбнат сигурно до 300-400 милиарда. И това само за капитал. Т.е. разходите по спасяване на германските банки ще надминат поне двойно ако не и тройно спасяването на цяла Гърция.
Обаче германската икономика ще отиде в киреча. Растежа ще се срине, германския дълг ще удари 2.5 трилиона - и това само заради капитализация - лихвите ще се изстрелят нагоре, обслужването на дълга ще стане много по-скъпо и ще спре комфорта с отрицателните лихви. Заради спада на икономиката им дългът им ще тръгне още нагоре. Като нищо ще удари 3 трилиона. Данъците в Германия ще се повишат, германците ще обеднеят хем заради спада на икономиката, хем заради задлъжнялността. Пък те и сега не са особено богати - средно погледнато.
Е и...
Аз смятам че преди ДБ ще си отидат две,три италиански ,две три френски , всички гръцки 10 испански и поне 5 американски ........да не пиша за българските....че ще ме баннат....
Аз бахура мога да го лапна във всеки момент разбрах Преди малко влязох по грешка ол-ин заради дебели пръсти.... Не съм го правил от как влязох по грешка в 200 вместо в 2 контракта опции върху Насдак 100 Пак ми се размина, ама не знам следващия път
In short, when a bank runs into trouble, existing stakeholders – namely, shareholders, junior creditors and, depending on the circumstances, even senior creditors and depositors with deposits in excess of the guaranteed amount of €100,000 – are required to contribute to the absorption of losses and recapitalisation of the bank through a write-down of their equity and debt claims and/or the conversion of debt claims into equity.
Only then, if the contributions of private parties are not enough – and even then, at very strict conditions – can the Single Resolution Mechanism’s (SRM) Single Resolution Fund (SRF) be called into action. Notwithstanding the banking union’s problematic burden-sharing cascade – for reasons that we will examine shortly – the SRF presents numerous problems in itself. The fund is based on, or augmented by, contributions from the financial sector itself, to be built up gradually over a period of eight years, starting from 1 January 2016.
Представи си едно село в което всички са се набълбучили в оранжерии за домати. Да ама хората взело че и писнало да ядат домати и тея доматаджии закъсали. Кмета печатал пари и им раздавал да подържа икономиката един вид. Обаче инвеститорите в оранжерии на били много интелигентни и вместо да намалят и да разнообразят производството взели че направили още повече оранжерии за домати.Казали си, че си струва при тези ниски лихви да инвестират. Пък и кмета вече е доказал,ще ги оправя пак ако има проблем.И сега какво имаме? Двойно повече оранжерии и двойно повече дългове. И какво да прави кмета да им реши проблема и да оздрави икономиката според теб?
Ами като се има пред вид че всички кметове правят същото - ще продължи. И ако има ъкъл по малкично ще ги постряска отвреме на време за да ограничат доматите и почнат да садят краставици.
Ако пък реши да се прави на мъж всички ще останат безработни и тогава последния му проблем ще са печатането на пари.
Няма друго село и други кметове. Положението при краставичарите е същото като при доматаджиите. И те са "инвестирали" в допълнителни оранжерии. Кмета няма как да намаля лихвите защото вече ги е свалил на нула. Отделно от това и пишман инвеститорите са схванали играта и вече им е ясно че освен лихва има вероятност някой да им потърси и главницата, а оранжериите се амортизират и цената им пада.Освен да купува оранжерии не виждам какво друго въпросният кмет? Вероятно трябва да чакаме такава новина за да има устойчив ръст.
Коментар