IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Днес беше един страхотен ден....

Днес беше един страхотен ден....поредния....изпълнен с "фундамент" на щатските пазар.
    Големите "инвеститори" купуваха и продаваха като невидели и така търсенето и предлагането се сблъскаха яко че от -0.9 % пазара завърши +0.5 %.

Това е един от поредциата "страхотен ден" в който "инвеститорите" сутринта бяха толкова песеместично настроени а вечерта толкова оптимистично че ми се плаче.

А петрола....какво да кажем за петрола....какъв фундамент какво чудо се промени само...да го вдигне от -4-5 % на + 1-2 %....страшен фундамент. Най вече търсенето и предлагането 100% бяха в основата.

Ако някой не осъзнава какво се случва да кажа какво мисля....на пазара тече процес на събиране на дълги позиции за атака на 195, колкото повече време отнеме това - толкова повече ще се видгне индекса над 202.

Пазара определя - новините а не новините пазара.

Най-яркия пример е петрола ако някой следи какво уж го вдига и какво уж го сваля. .

Коментар

• Ни най малко.

Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
      Защо правиш разлика между вяра и знание/познание? Знанието е форма на вярата.
      Ни най-малко.

Най- лесно ще го разбереш ако вземеш за пример вярата в ГОСПОД.

И за да не съм многословен ще ти кажа един цитат от култувата книга Пътеводител на галактическия стопаджия.

"Отказвам да приведа доказателства, че съществувам — казва БОГ, — защото доказателствата изключват вярата, а ако няма вяра, аз съм нищо."

Вярата в ГОСПОД ще престане в момента в който ние имаме доказателства за съществуването му....и тогава това няма да се нарича ВЯРА а ЗНАНИЕ.

Коментар

• Всичко е опасно....

Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
        Тази друга вяра би било опасно да се бърка с вярата в собствените усилия, купуваш нещо което се управлява от други, които не зависят от теб.
        Всичко е опасно....и да караш кола е опасно щото пак не зависи всичко от теб.

И да правиш бизнес е опасно и т.н

Опасността не трябва да се избягва а да се контролира.

Коментар

• По внимателно

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Всъщност имам добро мнение за теб. Макар че не споделям ентусиазма ти за откровено спекулативния - понеспоред мен - начин по-който търгуваш.
          По внимателно ... да не се окажем приятели.

Коментар

• Someone bought 120 k shares wirecard at 36

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              То вече има такива книги - горе долу всички представящи идеите на Бъфет. Всъщност и тези на Сорос също. Рефлексивността ако трябва да определя историческите и корени бих забил точно някъде към дзен и даоизъм.

Бъфет говори за това да се открие красотата в простите неща и след това да се оставят да се развиват. Което си е дзен от всякъде. Сорос говори за това как хората вървящи по пътя и самия път взаимно се определят. Което отново си дзен от всякъде.
              Не се бях замислял за това...

Всъщност на Сорос имам The Alchemy of Finance и до сега дори не съм я отварял. А глава първа е точно за рефлексивността.

Коментар

А според мен най-голяма ефективност е когато всичко се получава така както искаш без да правиш нищо

Мога и за това да намеря някакъв цитат. Може би от Лао Дзъ.
                Mи няма как да има универсална рецепта за това, много зависи и от характера.
                Такива като никито са си чок холерици и ги сърбят пръстите, сигурно и затова го е избрал шефа му , други сангвиници, трети меланхоло-апокалиптици дзен будисти и т.н.
                Има и (по собствените им думи) мързелани многотърпеливци, което не им пречи да си докарват чудесна доходност...
                Та - спектъра си е бая голям, пътища много, въпроса е да си намериш мястото и такъв начин на търговия та да ти е максимално уютно и комфортно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                  Когато Вярата е съчетана със познания - тя става могъщ инструмент за успех в живота.
                  Защо правиш разлика между вяра и знание/познание? Знанието е форма на вярата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                    Хайде като напишете "Зен и изкуството да се инвестира на борсата" ще чета с удоволствие
                    То вече има такива книги - горе долу всички представящи идеите на Бъфет. Всъщност и тези на Сорос също. Рефлексивността ако трябва да определя историческите и корени бих забил точно някъде към дзен и даоизъм.

Бъфет говори за това да се открие красотата в простите неща и след това да се оставят да се развиват. Което си е дзен от всякъде. Сорос говори за това как хората вървящи по пътя и самия път взаимно се определят. Което отново си дзен от всякъде.

Коментар

Вярата Равен... е по силна от всичко което можеш да си представиш.

Не говоря за пазарите сега.....

Вярата определя всичко което сме ние...като хора, Вярата в собствените ни възможности,,,,,вярата в това което правим...вярата в хората които обичаме ...вярата в ГОСПОД....и т.н. Всеки който вярва в ГОСПОД се научава на един от най ценните уроци в живота...а той е да може да ВЯРВА. Да можеш да вярваш е половината от всичко което ти трябва за да успееш в живота.

И това го казвам аз...който може да ме смяташ за какъвто и да е но аз считам себе си за успял човек - морално , житейски и финансово.

Не трябва да мислиш че даден човек мрази различното мнение когато иска да зашитава това в което вярва.
                      Когато Вярата е съчетана със познания - тя става могъщ инструмент за успех в живота.

Аз лично всичко дължа в живота си на вярата. Винаги когато съм подхващал проект по който да работя съм вярвал безрезервно в успеха на този проект. В моменти в който всички наоколо са мислили че проекта е невъзможен..... аз съм вярвал...и съм успявал в ъв всички случаи в които съм положил достатъчно усилия да го осъществя.

Не вземам решенията си на пазарите на база на вярата..обаче зашото ако в проектите по които ти работиш, реализацията им зависи пряко от теб...на пазара не зависи нищщо от теб.
                      Обаче има една друга вяра.....в решенията които взимаш относно това кое да купиш или да продадеш . Решенията се взимат на база на твоя опит, знания и т.н които дават логично вземане на решения основано вече на вярата не в пазрите а в теб самия и в решението което си взел.
                      Тази друга вяра би било опасно да се бърка с вярата в собствените усилия, купуваш нещо което се управлява от други, които не зависят от теб.

Коментар

Вярата определя всичко което сме ние...като хора, Вярата в собствените ни възможности,,,,,вярата в това което правим...вярата в хората които обичаме ...вярата в ГОСПОД....и т.н. Всеки който вярва в ГОСПОД се научава на един от най ценните уроци в живота...а той е да може да ВЯРВА. Да можеш да вярваш е половината от всичко което ти трябва за да успееш в живота.

И това го казвам аз...който може да ме смяташ за какъвто и да е но аз считам себе си за успял човек - морално , житейски и финансово.

Не трябва да мислиш че даден човек мрази различното мнение когато иска да зашитава това в което вярва.

Аз лично всичко дължа в живота си на вярата. Винаги когато съм подхващал проект по който да работя съм вярвал безрезервно в успеха на този проект. В моменти в който всички наоколо са мислили че проекта е невъзможен..... аз съм вярвал...и съм успявал в ъв всички случаи в които съм положил достатъчно усилия да го осъществя.

Не вземам решенията си на пазарите на база на вярата..обаче зашото ако в проектите по които ти работиш, реализацията им зависи пряко от теб...на пазара не зависи нищщо от теб.
                        Обаче има една друга вяра.....в решенията които взимаш относно това кое да купиш или да продадеш . Решенията се взимат на база на твоя опит, знания и т.н които дават логично вземане на решения основано вече на вярата не в пазрите а в теб самия и в решението което си взел.
                        Всъщност имам добро мнение за теб. Макар че не споделям ентусиазма ти за откровено спекулативния - понеспоред мен - начин по-който търгуваш.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
                          Бих заложил на Дзен Будизъм - Бодхидхарма примерно
                          Хайде като напишете "Зен и изкуството да се инвестира на борсата" ще чета с удоволствие

Коментар

• Вярата Равен

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                            Като казах скок на вярата. Точно това е и причината повечето хора да мразят някой да приказва лоши неща за техния избор. Това разколебава вярата. Вкарва хаос в егоцентричния ред личната вселена. Всеки човек е бог за собственото си съзнание. Сам изгражда собствена вселена от разбирания и вяри в които да се чувства удобно. И до като реалността не го удари по носа, може да си вири носа колкото си иска.

Коментар

А според мен най-голяма ефективност е когато всичко се получава така както искаш без да правиш нищо

Бих заложил на Дзен Будизъм - Бодхидхарма примерно

Коментар

Сиреч, купуваш най-перспективните неща и после държиш "завинаги"? Без дори да следиш какво става на пазара...

И аз искам така

Коментар

Working...
                                X