If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не вярвам да е описано. Това са новаторски решения на проблема с дефлационната спирала. Знае се какво става ако нищо не се прави и се чака нещата да се оправят от само себе си - голяма депресия.
Описано е-безконтролното печатане на пари се нарича ХИПЕРИНФЛАЦИЯ и последиците също са описани.Това че още не се вижда от нашата позиция неозначава че я няма
На мен това ми изключително любопитно, как ще се справят с огромния технологичен натиск към дефлация. Накрая наистина трябва да почнат да хвърлят пари от хеликоптера.
С технологичния натиск няма да се борят с монетарни средства. Но технологичния натиск не е ясно дали го има, поне за сега. Производителността на труда се увеличава под предишния тренд. Т.е. изглежда, че няма технологичен натиск.
Въпреки огромния напредък на роботиката и изкуствения интелект.
Ако се запази сегашната политико-икономическа система,активите които ще хартисат след идващата криза са материални-земя,недвижима собственост,фабрики и заводи без задължения за да могат временно да намалят работата си или да я преустановят докато отмине бурята и разбирасе ЗЛАТОТО,поради тоталното недоверие и в търсенето на сигурно убежище ще се създаде огромен балон при златото,цената му ще е астрономическа,отнасясе само за физическото злато,добре ще се спечели и от акциите на златодобивните компании.
Не вярвам да е описано. Това са новаторски решения на проблема с дефлационната спирала. Знае се какво става ако нищо не се прави и се чака нещата да се оправят от само себе си - голяма депресия.
На мен това ми изключително любопитно, как ще се справят с огромния технологичен натиск към дефлация. Накрая наистина трябва да почнат да хвърлят пари от хеликоптера.
Това което става е описано във всеки учебник по икономика,описано е и до какво води.
Продължавам да не разбирам как интелигентни хора не виждат какво предстои и игнорират това което става пред очите им....................................
Мен поне ме интересува какво предстои този месец, а не кога идва апокалипсиса и честно казано съм много щастлив от игнорирането
Продължавам да не разбирам как интелигентни хора не виждат какво предстои и игнорират това което става пред очите им....................................
Пак излъгаха масовката - цял месец говореха как банките щели да пострадат след Драги ...За малко да си продам половината Santander
Ето защо:
Markets had been nervous that a fresh cut to the deposit rate could pull the rug from under banks’ business models. But this, from the ECB, is soothing nerves:
A new series of four targeted longer-term refinancing operations (TLTRO II), each with a maturity of four years, will be launched, starting in June 2016. Borrowing conditions in these operations can be as low as the interest rate on the deposit facility.
Коментар