IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• What do you think about Schmolz+ Bickenbach bonds trading at 92% Someone has more details?
    Last edited by volaswap; 26.02.2016, 13:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
      Най лошото което се случи на Русия е Елцин даже в кръга на шегата и Ленин беше по добре )))

Всъщност ако знаеш как Щатите мечтаят за един Елцин....той всъщност прееба всичко...с помоща на Щатите разбира се.
      Мечтаят, ама няма.

А съвсем нормално е Доналдът като измисля книги, да иска и да печели от - он да не е балък?
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• To add: think in proxy bets. Implied volas are very high. That's is the reason some buy CDS on China or sell the long end of the Fx curve Usd/jpy and put money in puts on usd or call on treasuries

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
          Успех с шортенето, ма не става дума за това.
          Сега са направили яки залози за голяма девалвация на юана.
          The yuan start to weaken 2 ago as there were massive bets on long yuan. As some default got clear and the local governments were not able to keep pace, the Chinese started to initiate reforms (rrr cuts, debt window dressing etc). At this point we open the short as these sectors are most fragile. Today to short yuan is very expensive, so you need proxy bets. One was honk kong dollar and luxury brands and we did this as well as proxy currencies as yuan gets down all neighbor need to keep competitiveness ( korea eg).

Коментар

• Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
            The news are 2 years old. Where was this guy 2 years ago when we started shorting coal, freight and iron ore stocks?
            Успех с шортенето, ма не става дума за това.
            Сега са направили яки залози за голяма девалвация на юана.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
              И аз мисля че надценен тоя юан, ама...

Наскачали са на чайната кат оси на мед разни всякакви там хеджовци и спекуланти...ала не е ясно дали ще вземат нещо или ще ядат мазната опашка.
              The news are 2 years old. Where was this guy 2 years ago when we started shorting coal, freight and iron ore stocks?

Коментар

• Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
                Не съм попадал на подобен анализ!

http://www.valuewalk.com/2016/02/kyle-bass-china/
                И аз мисля че надценен тоя юан, ама...

Наскачали са на чайната кат оси на мед разни всякакви там хеджовци и спекуланти...ала не е ясно дали ще вземат нещо или ще ядат мазната опашка.

Among their other tools to stimulate growth, China has interest rates. While most of the world is pegged at zero rates (or close to it, if not negative) China’s benchmark interest rate is still 4.35%. And their inflation rate is running 1.5%, well below their target of 3%. That’s a recipe for aggressive rate cuts, which would be a boon for the Chinese economy and for the global economy.

Коментар

• Ще погледна книгата

Първоначално изпратено от michaelis21 Разгледай мнение

Every $1 move by Apple moves S&P 500 up or down 0.6526 point

Епъл и още няколко акции имат по-голяма тежест за СИП.
                  Почне ли Епъл да расте, май някой иска пазара да расте.

Относно ВЧТ, намерих една много интересна книга за automated trading - http://www.decal.org/file/2582
                  Автора е работил като такъв във Ronin Capital.
                  Иначе едни от големите във ВЧТ май са Citadel, Renaisanse, Virtu
                  Даже официално първита и втората има добър ретърн, по 15% на фонд за 2015, 2014
                  А за третата четох, че имала само един губещ ден посл шест години
                  Ще погледна книгата - благодаря.

15 % Цитадел? Според мен това им е за един месец....

Никой няма представа колко печелят но е много. Но търговията през 2015 година е тотално променена според информация от сериозни трейдъри.

Коментар

Това няма значение....играта е Апъл да се задържа....на тези нива до като се купи достатъчно. След това около 130 и даже може и повече - зависи от пазара.

Every $1 move by Apple moves S&P 500 up or down 0.6526 point

Епъл и още няколко акции имат по-голяма тежест за СИП.
                    Почне ли Епъл да расте, май някой иска пазара да расте.

Относно ВЧТ, намерих една много интересна книга за automated trading - http://www.decal.org/file/2582
                    Автора е работил като такъв във Ronin Capital.
                    Иначе едни от големите във ВЧТ май са Citadel, Renaisanse, Virtu
                    Даже официално първита и втората има добър ретърн, по 15% на фонд за 2015, 2014
                    А за третата четох, че имала само един губещ ден посл шест години
                    „Нямам да предложа нищо друго освен кръв, тежък труд, сълзи и пот”

Коментар

• Да

Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      Ного лошо би - ама Путин не е безобидният алкохолик Елцин.

И аз не казвам, че Доналдът е идеален, ама няма по-добър вариант... за Путин тоже същото.
                      Най лошото което се случи на Русия е Елцин даже в кръга на шегата и Ленин беше по добре )))

Всъщност ако знаеш как Щатите мечтаят за един Елцин....той всъщност прееба всичко...с помоща на Щатите разбира се.

Коментар

• Поохлади страстите за Тръмб

И друго - което ще окаже влияние на света - Доналдът не обича пряко или косвено да раздава пари на индивиди, чийто единствен проблем е, че са лениви плужеци. Предпочита да помага, като измисля книги, повишаващи финансовата грамотност на хората, жертвайки времето си, а не парите си да помага - а за един богат човек времето е по-важно от парите. Скоро препрочетох пак една негова книга, съвместна с Боб Кийосаки - в която има удивително добри прозрения за някои процеси, които тепръва се развиват... и донякъде тя дава отговор защо Тръмп влиза в политиката. Сещам се за един виц, който, с ваше позволение, ще повтора:

Клинтънова и Тръмп се разхождат по Пето авеню и спорят за социалната политика. Виждат злочест просяк, който протяга ръка за милостиня. Доналдът му хвърлил един поглед, видял че е здрав мъж, дал му една визитка и му казал да иде в неговият офис, където да поиска по негова препоръка работа, от която да се препитава според уменията и способностите си. След това му подал пет долара, като го посъветвал строго да се умие и приведе в приличен външен вид преди да отиде на посоченият адрес.
                        Клинтънова останала ного впечатлена от това и - когато след няколко десетки метра видели друг просяк, тя избързала напред, утешила майчински клетникът, дала му адресът на най-близката социална кухня, където му обяснила, че ще получи безплатна храна, а след това, тъй като денят бил горещ - ловко щипнала една петачка от джобът на Доналдът, дала я на просякът и го посъветвала да си купи една-две студени бирички.

Поохлади страстите за Тръмб. Всеки си гледа интереса. Книгите ги пише най вероятно за пари....))) Аз съм чел почти целите две негови книги едната за това как се водят преговори и другата не помня....малко са бла бла....едната си спомням добре че не издържах до края....но пък ми харесва че е готин и най вече - независим. В щатите мисля не е имало подобен президент който да не зависи от парите най вече на военното лоби или Уол Стриит. И ако има някакъв начин Щатите да се озаптят....аз бих гласувал за този начин..

Коментар

Ако питаш мен Обама няма думата както и Клинтан няма да има думата но това е друг въпрос.
                          Аз не казвам че Тръмб е идеалния президент....по скоро е сигурно е че е независим...което мисля че ще е добре за света.

Русия също не е цвете за мирисане по принцип...но уважавам Путин за това че има топки да се противопостави на САЩ. И затова взимам негова страна в международните конфликти.

Преди седмица в Швейцария със един баща на съученичка на дъщеря ми който е милиярдвр - руснак....говорехме за положението в Русия. Той не харесва Путин защото държавта притиска бизнеса когато и както си иска....обаче в същото време като го питах добре какво според него да направи Путин...и той казва - това е проблема че единственото нещо което може да направи е това което прави.
                          От една страна Путин наистина има безконтролна власт но от друга, държи държавата с високо вдигната глава и затова повечето Руснаци наистина го харесват. Просто не искам да си представя какво би станало ако САЩ почне да контролира и Русия.

Ного лошо би - ама Путин не е безобидният алкохолик Елцин.

И аз не казвам, че Доналдът е идеален, ама няма по-добър вариант... за Путин тоже същото.
                          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Ако питаш мен Обама

Надали обонго е чак дотам глупав, та да и е мислил дори за миг, че може да пречупи Русия, още повече, че политическото и чисто интелектуалното превъзходство на Путин е огромно и дори американците виждат това. Истинската атака бе срещу ЕС - затова бе дестабилизирана Северна Африка и арапският регион - а после и Украйна - за да бъде вбит клин между ЕС и Русия... защото съюз между тях би бил доминиращ в световен мащаб.

Да доминираш като прецакваш другите, пънеш ги и им съсипваш държавите - с цената на смъртта и страданията на милиони хора - типична тактика за нигър ислямист, неспособен да измисли нищо по-добро. Обонго и кликата му са заплаха за света. Няма американски президент в историята, причинил толкова злини - и тоя получи дари нобелова награда... за МИР ?!?!?
                            Доналдът просто е от друга порода - досега не съм чул да подпали небостъргачът на някой конкурент или да саботира построяването му, за да бъде неговият небостъргач най-високият - напротив: той винаги е гледал на конкуренцията като на предизвикателство за да става сам по-добър. "Ако не мога да построя най-могъщата сграда в тоя град, то тогава не искам да строя тук" - това са негови думи, това е негов принцип. Като силен атлет, който се радва на силните конкуренти, защото те му дават стимул да става все по-могъщ, вместо да се отпуска.
                            Ако питаш мен Обама няма думата както и Клинтан няма да има думата но това е друг въпрос.
                            Аз не казвам че Тръмб е идеалния президент....по скоро е сигурно е че е независим...което мисля че ще е добре за света.

Русия също не е цвете за мирисане по принцип...но уважавам Путин за това че има топки да се противопостави на САЩ. И затова взимам негова страна в международните конфликти.

Преди седмица в Швейцария със един баща на съученичка на дъщеря ми който е милиярдвр - руснак....говорехме за положението в Русия. Той не харесва Путин защото държавта притиска бизнеса когато и както си иска....обаче в същото време като го питах добре какво според него да направи Путин...и той казва - това е проблема че единственото нещо което може да направи е това което прави.
                            От една страна Путин наистина има безконтролна власт но от друга, държи държавата с високо вдигната глава и затова повечето Руснаци наистина го харесват. Просто не искам да си представя какво би станало ако САЩ почне да контролира и Русия.

Коментар

• Това не е ново

Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
                              Не съм попадал на подобен анализ!

http://www.valuewalk.com/2016/02/kyle-bass-china/
                              Това не е ново. Kyle Bass тръби в синхрон със Сорос за залагане на къса йена от сума време. Всъщност Kyle Bass след като направи големи кинти залагайки против субстандартните ипотечни облигации...възвращаемостта на фонда му е трагична картина.
                              Истината е обаче че много хедж фондове са направили подобен залог...което не означава че са прави, но означава че натиска върху Китай да обезцени йената и от там да преебе целия свят е бая голям.

Китай обаче не е за подценяване...още повече след като влязаха в Специалните права на тираж.
                              Тая битка ще е доста интересна и опасна.

Не се наемам да предвидя изхода.

Коментар

• Не

Първоначално изпратено от nasco_3 Разгледай мнение
                                Ще има събитие през март.Мислиш нещо ново ли ще извадят?По скоро няма да е сега.
                                Иначе и според мен цената сега е ок!
                                Това няма значение....играта е Апъл да се задържа....на тези нива до като се купи достатъчно. След това около 130 и даже може и повече - зависи от пазара.

Коментар

Working...
                                X