Първоначално изпратено от Alonso
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнениеdamn. много рано
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеспоред мен в момента инвестирането трябва да е на хартия ...
пишете в един тефтер какво и защо бихте си купили
и пазарувате след 1-2-3 години с 50% надолу..минимум..
аз не съм почнал да си правя списък с компании дето са читави, плащат дивиденти и имат шанс да оцелеят в торнадото което ни чака покрай държавните дългове.
приемам предложения за 5 до 10 компании, които си струва да се притежават
храна, енергия, добивни, медицина, ит
Макар аз да не вярвам че има шанс повече от - 30% да видим - ма и те не са зле.
Бих перефразирал въпроса ти към останалите.
Ако абсолютно всичко падне с 30% от нивата си към момента какво стойностно и качествено бихте си купили, т.е. какъв портфейл бихте имали ?
Чакаме конкретни идеи, а не празнословия за ВЧТ и т.н. !
Аз лично към момента мисля при такъв вариант да имам само 4 позиции - HQH, Gild, NSU, Атера.
Като 40% бих сложил в HQH, a по 15-20 - в останалите 3.
Коментар
-
Още малко спам.
Сутринта попаднах на това:
http://nauka.offnews.bg/news/Novini_...ajn_40550.html
Колко много истини има ако се отнася до инвестирането не мислите ли?Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеЩото от както си жив...такова евтино няма.
Вярата е всичко !! Мислите пораждат действия, действията характеера а характера успеха.
Щом вярваш че такова нещо няма значи няма. Ако вярваш че има значи имаАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
според мен в момента инвестирането трябва да е на хартия ...
пишете в един тефтер какво и защо бихте си купили
и пазарувате след 1-2-3 години с 50% надолу..минимум..
аз не съм почнал да си правя списък с компании дето са читави, плащат дивиденти и имат шанс да оцелеят в торнадото което ни чака покрай държавните дългове.
приемам предложения за 5 до 10 компании, които си струва да се притежават
храна, енергия, добивни, медицина, иттова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеОкей
Въпросът е три пъти по 50% за 25г. по-лесно/по-малко рисковано ли е от 5% годишна капитализация за 25г?
За мене отговорът е очевидно не, защото при тези три "врътки" трябва да вкараш целия капитал. А няма как да си абсолютно сигурен, че ще направиш тези 50%. Можеш и лошо да се издъниш.
Иначе идеята да се купуват неща, които с голяма вероятност очакваш да скочат с 50% (в следващите 12-24 месеца, да речем) ми харесва много. Аз затова не съм в индекси. Защото мисля, че мога да го правя с част от портфейла ми.
Но защо някой, който (си мисли, че) може да намира такива "врътки" ще го прави само три пъти за 25г. Тези врътки са си рисковани и човек трябва да прави по няколко, за да е сигурен, че ако една се издъни, портфейлът пак ще расте от другите.
За мене една такава врътка беше Фолксфаген миналия септември. Но нещата могат да се издънят там. Също и ВАС ми е такава врътка с много по-малък риск.
В заключение, шанса да се издъня го има винаги и не трябва да влиза в сметките. Тези дето са сигурни и те се дънят понякогаLast edited by Alonso; 17.03.2016, 16:03.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеЧаках малко, ами LNKD? ))))
Ами Тесла? ....Ами GOPRO?....няма да ми стигнат символите да изброя всички...
И само да питам...относно "валю инвестирането" ами ако си се нахендрил на още по голяма схема? докато си мислиш за "валю инвестирането"?
Или си взел нещо без пари....ала Греъм/Бъфет теорията...? Щото от както си жив...такова евтино няма.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеЧаках малко, ами LNKD? ))))
И само да питам...относно "валю инвестирането" ами ако си се нахендрил на още по голяма схема? докато си мислиш за "валю инвестирането"?
Или си взел нещо без пари....ала Греъм/Бъфет теорията...? Щото от както си жив...такова евтино няма.За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение12 милиона...нямам представа не бях е следил до преди месец. Съмнява ме толкова малко но...може
Аз чух един друг слух вчера...че Акман имал купени путове за 1,5 пъти от позицията си...ако тези путове се изпълнят ( нямам идея кога е датата ) VRX ще скочи 50 % от сега. Ако е тоя петък играта ще е супер нагласена.
Ако Акман е продавал до като има путове нещата са ясни...ще изкара повече кинти от колкото загуби. И пак ще е в позиция.
Коментар
-
Чаках малко
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеГолям майтап ви казвам дето вика Лафазанов в комиците. То какво да се говори? То не е ли ясно? И после то на БФБ-то били лоши а другите били много убави. Какъв трябва да е извода от цялата работа? Моя извод който се потвържадава за незнам си кой път е да вярвам във валю инвестирането и да не се занимавам с избушеняци на каквито и да било пазари. Защото ако VRX не беше избушеняк щяха ли да могат да направят такава манипулация? Тези дето вярват в растежа и дълг/епдитда да се замислят много сериозно в какво вярват! Тези дето вярват в стабилни и могъщи компании и че това било безрисково тоже да се замислят много сериозно !
Или си взел нещо без пари....ала Греъм/Бъфет теорията...? Щото от както си жив...такова евтино няма.Last edited by Iv_max; 17.03.2016, 15:40.
Коментар
-
Няма глоба
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеhttp://www.nasdaq.com/symbol/vrx/short-interest
Джелезни са ...
Ще разпише една кофа мастило, ще плати някаква глоба и ще му се размине ...може и филм да направят по случая
А какво да направи той че ърнинга е толкова зле...разбира се че ще продава. А той ако не знае какво ще стане на ърнинга ..аз ли да знам?
Коментар
-
То тук какво го гледаш
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеhttp://www.nasdaq.com/symbol/vrx/short-interest
Джелезни са ...
Ще разпише една кофа мастило, ще плати някаква глоба и ще му се размине ...може и филм да направят по случая
Това е януари...от януари до сега са ги врътнали 10 пъти тези 12 милиона.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеVRX
Имам собствено обяснение за неадекватното държане на CEO-то :
- два месеца болнични по причина пневмония ....
- при условие, че знае какво следва ако обяви, че ще пропусне срока за отчета ....
- неволната грешка от 600 млн. в презентацията ...
- арогатното му държание на персконференцията (според присъстващи журналисти) ...
Говори се, че е много доверен и близък на .... Бил
Малко смърди на уговорена игра . Само едно не се връзва - късите преди спада от 50% не бяха много (около 12 млн.) .... можеха да ги изчакат да се съберат повечко ...Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
Коментар