IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • ....

    Първоначално изпратено от road_runner Разгледай мнение
    Прекалено начинаещ съм да отгатвам все още, просто гледам да се науча да хващам някакви "патърни", за да видя какво се случва след тях, за да трупам някакви впечатления.

    С удоволствие те чета, навеждаш ме на интересни размисли, който дай боже след време да се превърнат и в правилни
    За да може да ти излезе играта ( т.е играта на играчите ) е нужно да ти вярват. Малко биха повярвали на тренда толкова лесно...Нужни са мотиви...катализатор. Тук се преплитат...ефекта от новините...или новините описващи ефекта...

    Ето сега помисли върху сегашното положение...все още има хора които не вярват на тренда...( освен че с основание не вярват ) какво трябва да се повярва на тренда?
    Един примерен частичен анализ.
    Първо трябва СП да се задържи над ключово ниво - в случая 200...ако почне да затваря над 202 вече - все повече хора ще дойдат да се набалбокат - "видяли" в крайна сметка тренда .
    От друга страна много хора ще се уплашат особенно тези които очакваха СП под 180 и са на късо...( тези хора слушаха силно новините и бяха "сигурни" че индекса ще отиде още надолу ...и тези които късно "видяха" тренда надолу и откриха къси позиции когато трябваше да имат дълги ..т.е най глупавите сега ще се уплашат и ще започнат затваряне на къси позиции от страх което допълнително ще даде ( в зависимост колко се уплашат ) сериозен тласък нагоре.
    ( Знае се като факт в момента че късите са все още много сериозни количества )
    Тогава трябва да се следи процеса много отблизо да се види..дали това ще повлече лавина на горе...от затваряне на къси и купуване на дълги което би изтреляло индексите на нови new high.
    Кога да продаваш - ще зависи от този процес как ще се развие и за колко време.

    Мен лично единственното което много ме притеснява е че тези процеси се развиват много бързо- ненормално бързо. ( то кое ли е нормално? ама... ) Но се надявам тези дни да разберем какво се готви.

    Затова казвам че ключово ниво е 202 а не 200. Първо защото това би отключило вяра в тренда...второ около това ниво винаги ИГРАЧИТЕ стават много активни...и сега ще следим дали пак ще е така.

    Важни са и настроенията в новините.

    За мен има два допълнитени индикатора... биотехнологите - най-шортнатия сектор в момента и банките - не по малко шортнатия. Моята теротия е че за да има рязки движения на пазара като цяло , е нужно да се освободят кинти....и мисля че преди освобождаването на част от тях т.е секторните индекси на тези сектори да отидат прилчино на горе...няма да видим срив на пазара.

    Друг показател ще е петрола...ако забележим качване на петрола и спад на акциите с големи среднодневни обеми...мисля че това ще е много добър сигнал че пазара ще отиде на майната си.

    Много може да се говори....и това не изчерпва и 10 % от разсъжденията ми.

    Коментар


    • Вий безспорно тоже сте прави: спекулантите няма да изтърват случаят да подкопаят пазарите отново - и то точно по описаният от вас сценарий. Доналдът го мислеха за несериозен кандидат без шансове, но аз вярвах в него откак се кандидатира, даже откак изяви намерения да се. Стигне ли до пряк телевизионен диспут с безличната бабка, ще я направи за резил.
      Убеден съм, че ще бъде могъщ президент и световен лидер... ако успее, защото се боя и за животът му, но докато това се разбере от чугунените тимберици, ще има тежки пазарни сътресения. Ще чакам дотогава, за да си купя секси акции на промоция: тая година целта ми са американски компании.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

      Коментар


      • Прекалено начинаещ съм да отгатвам все още, просто гледам да се науча да хващам някакви "патърни", за да видя какво се случва след тях, за да трупам някакви впечатления.

        С удоволствие те чета, навеждаш ме на интересни размисли, който дай боже след време да се превърнат и в правилни

        Коментар


        • Не

          Първоначално изпратено от road_runner Разгледай мнение
          Може ли тогава да се смята по-рязък скок на цената след поредица от периоди с леко нарастване за предвестник на сериозна идваща разпродажба с цел кеширане на печалбите?
          Не...защото не знаеш какъв е периода на операцията. Това рязко покачване може да е началото...а не края.

          То ако имаше толкова елементарни сигнали...кой щеше да губи пари?

          Написъл съм принципа...а за да можеш да отгатнеш трябва да мислиш освен да гледаш.
          Last edited by Iv_max; 06.03.2016, 22:02.

          Коментар


          • Някой го наричат торнадо...

            Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
            от високо се пада най-лошо... за съжаление това ги чака американците

            дали ще Клинтън, Сандерс или Тръмп.... след изборите ще има торнадо.

            при Сандерс и Тръмп то ще се развие веднага, а при Клинтън ще го оставят да набере сила скрито (торнадото), но след това ще им...... на хамериканците.
            Някой го наричат торнадо.....други - преразпределение на капитала.

            Парите не се губят...минават в други джобове.
            Last edited by Iv_max; 06.03.2016, 22:02.

            Коментар


            • от високо се пада най-лошо... за съжаление това ги чака американците

              дали ще Клинтън, Сандерс или Тръмп.... след изборите ще има торнадо.

              при Сандерс и Тръмп то ще се развие веднага, а при Клинтън ще го оставят да набере сила скрито (торнадото), но след това ще им...... на хамериканците.
              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                След като създаде достатъчно голяма позиция ...купува изведнъж наистина много....повлича всички останали които "виждат тренда" и когато всички започват да купуват следвайки тренда той спира или силно намалява покупките...защото вече има кой да движи цената ( да му помага т.е пишман инвеститорите ) на горе и в даден момент започва лекичко да продава. Продава ( повече ) и купува (по- малко ) за да подържа определени нива...до като продаде основната си първоначална позиция.
                Може ли тогава да се смята по-рязък скок на цената след поредица от периоди с леко нарастване за предвестник на сериозна идваща разпродажба с цел кеширане на печалбите?

                Коментар


                • Клинтън води ...

                  Клинтън води ...главно сред афроамериканците, по старите над 45 години и демократите....а Сандърс - сред независимите и под 45 години.

                  Когато младите и независимите и то точно в САЩ биха гласували за социалист....това води след себе си много интересни въпроси които може да си зададе човек.


                  Смятам че тези настроения са в полза на Тръмп при преките избори въпреки че прогнозите са, че Хилари има преднина пред Тръмп.
                  Това ще бъдат най интересните избори от всички до сега в световен мащаб.


                  "Clinton is ahead of Sanders among African Americans (76 percent to 21 percent), those ages 45 and older (68 percent to 27 percent), Democrats (63 percent to 33 percent), women (61 percent to 36 percent), men (51 percent to 47 percent) and whites (49 percent to 48 percent).

                  Sanders, meanwhile, leads among independents (60 percent to 36 percent) and those under 45 years old (61 percent to 39 percent)."

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                    Понеже ДБ и Коба са едни от основните ми позиции на ДАХ .....истината е че качването е от 30% /при ДБ- от 13 и нещо а сега е 18 / и вече според мен се изчерпва....най много до 19 и 8,5-9 при коба...за съжаление....
                    Казвам го пак ,чака се Драги да си каже приказката и почва ралито надолЕ...
                    В момента Драгинко не е най-важният човешки фактор за пазарите. Нито бабето йелън не е такъв фактор, нито дори анонимните манипулатори, които обсъждаме туканка. Това си мислех, докато плавах във ваната преди малко.


                    От 2 седмици и повече пазарите се движат основно от г-н Путин, не го ли усещате?


                    Чак след него идват неколцина други важни, но не колкото него хора - Драгинко, бабето йелън, Доналдът, Главният чаршафосан човек и т.н.
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от michaelis21 Разгледай мнение
                      Незнам дали си спомняте историята за трейдъра от Лондон, който бе хванат, че е манипулирал S&P 500 futures основно през 2010 и после по-малко до 2014, от своят ДОМАШЕН компютър .
                      Значи говорим за един човек, без прекалено голям капитал (макс $100к), но с блестящ софтуерен алгоритъм и стратегия.
                      Естествено е причинил големи дизбаланси на индекса и затова е бил хванат.

                      Може само да се гадае какво могат и правят мощни финансово фирми, оборудвани софтуерно и персонал който даже си работи от съседната стая на хедж фунда.
                      Имайки потенциала да прикрият операциите чрез операции между брокерите в другите стаи или между брокери от други компании.
                      Имайки и често вътрешна информация.

                      Апропо,защо Инвестор.бг не е писал за включването на юана в СПТ с тегло 10% от есента ??
                      писал е Инвестора.мисля че вчера,четох
                      Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                        И аз така си мислех до миналата седмица. А изглежда такова е преобладаващото мнение , което ме кара да се замисля дали ще се случи... Прекалено предначертани изглеждат нещата.
                        Драги няма интерес да рита срещу банковия сектор. И при сегашните условия банковите акции потънаха доста - сравнено от преди няколко месеца...Да не говорим, че има такива на близки до многогодишни дъна -DB, CS, SAN, UNI, HSBC, BCS, Raifaizen, RBS ...
                        Моята стратегия за търговия:
                        1. ще разчитам , че дъната от февруари дори и да се повторят няма да бъдат задминати..... с много,
                        2. ще купувам при евентуални разпродажби :
                        - седмицата след шоуто Драги
                        - месеца преди референдума в GB
                        - в случай, че изберат Тръмп
                        Могат да изпържат късите но не могат да оправят икономиката ,банковата система и т.н....
                        Кризата чука на вратата ,може би след изборите в щатите , дотогава ще крепят положението ...с цел да не изпадне Лондон и да дотътрят онази вещица клинтъновица до президенството...ами после...
                        В момента имам дълги банки но е много рисковано.....

                        Коментар


                        • Незнам дали си спомняте историята за трейдъра от Лондон, който бе хванат, че е манипулирал S&P 500 futures основно през 2010 и после по-малко до 2014, от своят ДОМАШЕН компютър .
                          Значи говорим за един човек, без прекалено голям капитал (макс $100к), но с блестящ софтуерен алгоритъм и стратегия.
                          Естествено е причинил големи дизбаланси на индекса и затова е бил хванат.

                          Може само да се гадае какво могат и правят мощни финансово фирми, оборудвани софтуерно и персонал който даже си работи от съседната стая на хедж фунда.
                          Имайки потенциала да прикрият операциите чрез операции между брокерите в другите стаи или между брокери от други компании.
                          Имайки и често вътрешна информация.

                          Апропо,защо Инвестор.бг не е писал за включването на юана в СПТ с тегло 10% от есента ??
                          „Нямам да предложа нищо друго освен кръв, тежък труд, сълзи и пот”

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                            Понеже ДБ и Коба са едни от основните ми позиции на ДАХ .....истината е че качването е от 30% /при ДБ- от 13 и нещо а сега е 18 / и вече според мен се изчерпва....най много до 19 и 8,5-9 при коба...за съжаление....
                            Казвам го пак ,чака се Драги да си каже приказката и почва ралито надолЕ...
                            И аз така си мислех до миналата седмица. А изглежда такова е преобладаващото мнение , което ме кара да се замисля дали ще се случи... Прекалено предначертани изглеждат нещата.
                            Драги няма интерес да рита срещу банковия сектор. И при сегашните условия банковите акции потънаха доста - сравнено от преди няколко месеца...Да не говорим, че има такива на близки до многогодишни дъна -DB, CS, SAN, UNI, HSBC, BCS, Raifaizen, RBS ...
                            Моята стратегия за търговия:
                            1. ще разчитам , че дъната от февруари дори и да се повторят няма да бъдат задминати..... с много,
                            2. ще купувам при евентуални разпродажби :
                            - седмицата след шоуто Драги
                            - месеца преди референдума в GB
                            - в случай, че изберат Тръмп
                            За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
                              Без реално производство не става,само с услуги ,банки и кафенета и ресторанти пътя е един: надолу
                              Европейската икономика съвсем не е само услуги и кафенета. Европа е нетен износител.

                              Проблемът е, че единната валута води до дълбоки дисбаланси. Европа или ще се ферализира или еврозоната в един момент ще се разпадне, което няма да е добър знак за ЕС.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                                Но ДБ е около 20% нагоре откакто обсъждахме и мисля, че има още нагоре да върви.
                                Понеже ДБ и Коба са едни от основните ми позиции на ДАХ .....истината е че качването е от 30% /при ДБ- от 13 и нещо а сега е 18 / и вече според мен се изчерпва....най много до 19 и 8,5-9 при коба...за съжаление....
                                Казвам го пак ,чака се Драги да си каже приказката и почва ралито надолЕ...
                                Last edited by Монти; 06.03.2016, 12:24.

                                Коментар

                                Working...
                                X