IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    Нещо по конкретно имаш ли предвид ?

Линка дето съм постнал не потвърждава коментарите ти.
    Говорех за секторите като цяло.

Пък и на тия сп нива не бих влизал с рогите напред дори и в изглеждащи на 1 поглед изгодни хартии.
    Ами така на сектори ми се вижда подвеждащо. При биотехнологиите примерно само Гилиъд Комън е евтино, но с капитализация над 100 милиарда прави целия сектор евтин.
    Докато примерно компании с растящи /слабо но растящи за разлика от IBM/ печалби като HPE и СSC се продават под 10х, но са в сектора на ФБ и АБ. най-гледаната телевизия се продава на някакъв скромен коефициент въпреки че всяка година политическите кампании поставят нов рекорд спрямо сезонността на политическия календар. Де що произвежда помпи и вентили се продава така все едно шистовият добив вече е спрял.

Коментар

• Милиярдер можеш да станеш

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
      Не сме наивни. Знаем много добре, че в Русия, България и Мексико много се краде.

Но тук говорим за правене на пари на борсата. Това е друго. Тези милиардери от Русия, България и Мексико, които са крали от собствения си народ като за световно щяха да станат милиардери на борсата на кукуво лято
      Примера за тези беше, че те са милиярдери, но ти не знаеш за това.
      Кое те води на мисълта че знаеш всички милиярдери които правят тези милиярди на борсата?
      Това трябваше да бъде извода. А не този който както обикновенно си вадиш.

Няма значение, аз знам каквото знам...ти си живей с каквото ти знаеш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнение
        Странно, аз от много време не бях виждал толкова евтини акции из всички сектори. Та дори и след 20-30% ръст за последния месец-два, много АйТи компании все още се продават под P/E от 10х, медиите, индустриални компании също са на много еврини ПЕта
        Нещо по конкретно имаш ли предвид ?

Линка дето съм постнал не потвърждава коментарите ти.
        Говорех за секторите като цяло.

Пък и на тия сп нива не бих влизал с рогите напред дори и в изглеждащи на 1 поглед изгодни хартии.

Коментар

• Хмм, всичкото сектор си е надуто до откат.
          Просто за мен няма никъде другаде къде да сложи човек пари освен в биотехнологии.
          И пак в тях ако се срине пазара
          Странно, аз от много време не бях виждал толкова евтини акции из всички сектори. Та дори и след 20-30% ръст за последния месец-два, много АйТи компании все още се продават под P/E от 10х, медиите, индустриални компании също са на много еврини ПЕта

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
            Обратното изкупуване не се качва много от 2014 насам. Но дивидентите се качват и всъщност американските компании връщат повече кеш в дивиденти отколкото с обратно изкупуване.
            Тук не си прав. За цялата 2015-та обратните изкупувания в рамките на S&P500 са за $572,2 милиарда! Дивидентите са "едва" $382,4 милиарда. Общо $954,6 милиарда са върнати на инвеститорите в двете споменати форми. Това е помогнало за ръст на EPS около 4%. С приблизително толкова средно е намалял и броя на акциите в обръщение.

Източник: www.spindices.com

Коментар

• http://www.yardeni.com/pub/mktbriefsppesecind.pdf

Хмм, всичкото сектор си е надуто до откат.
              Просто за мен няма никъде другаде къде да сложи човек пари освен в биотехнологии.
              И пак в тях ако се срине пазара.
              За 1 път в историята си се търгуват под фор ре на индекса, и то >40% по евтино.

S&P 500 Index 17.1

Consumer Staples (20.7)
              Financials (13.2)
              Health Care (14.8)
              Consumer Discretionary (17.7)
              Information Technology (16.0)
              Energy (49.5)
              Industrials (15.9)
              Materials (17.0)
              Telecommunication Services (13.7)
              Utilities (17.4)

Biotechnology (12.0)

Коментар

• Чакайте ами сем. Клинтън с 1000% печалба от фючързи на жив добитък!
                Тия ми ти на високите честоти да си връщат дипломите и да ходят да пасат овце и крави
                Last edited by Pronto; 04.04.2016, 12:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
                  ох мале кво става тук.

много ме напрегнахте. сте си по4ина иzвестно време от форума
                  Ха-ха...

Избиваме го на политика нещо

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                    Имаме даже и родният пример когато Събев се правеше на трейдър
                    А, Митко Събев, не го знаех, малко не съм в час с новините Ами да се прави на трейдър, но не и на нас да ни се прави

Коментар

• ох мале кво става тук.

много ме напрегнахте. сте си по4ина иzвестно време от форума

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                        Не сме наивни. Знаем много добре, че в Русия, България и Мексико много се краде.

Но тук говорим за правене на пари на борсата. Това е друго. Тези милиарзери от Русия, България и Мексико, които са крали от собствения си народ като за световно щяха да станат милиардери на борсата на кукуво лято
                        Имаме даже и родният пример когато Събев се правеше на трейдър

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                          А няма ли? Да не би да смяташ че милиярдерите са само във ФОРБС?

Пеевски и той е милиярдер.

Има една германска фамилия за която никой не знае ,забравих и името която контролира над 40 компании които са супер известни и не са публични една от които е тази която произвежда добре познатото ти Нурофен.

Само аз имам двама близки познати/приятели милиярдери които пак не си ги чувал единия германец , другия швейцарец. Има хиляди...за които нямаш представа.

В училището на дъщеря ми в Швейцария има поне 50 милиярдера от 400 деца от които си чувал няколко предполагам. Съквартирантката на дъщеря ми баща и е милиярдер известен в Русия но не е във ФОРБС, по предната и съквартирантка баща и е милиярдер от Мексико.

Как преценяваш колко милиярдера има? Някой те информира може би като направи милиярд?

как може да сте толкова наивни нямам идея....

само тези за които знам са повече от форбс.

да добавя сега се сетих....за още един сравнително близък познат с който си говорим - испанец с индийски произход има хедж фонд ( но управлява свои пари ) на кайманите и пак е от училището на дъщеря ми.

един друг...ходихме му на гости в къщата в ибиза приятел на един мой познат който лодката му струва 100 милиона минимум - може да я видиш в интернет най голямата която е правена от HEESEN - 65 метра - бях на нея два дена. Предполагам че и той е милиярдер....

И това го знам аз дето съм никой...

Но тук говорим за правене на пари на борсата. Това е друго. Тези милиардери от Русия, България и Мексико, които са крали от собствения си народ като за световно щяха да станат милиардери на борсата на кукуво лято

Коментар

• Еи ти една интерактивна графика

Обратното изкупуване не се качва много от 2014 насам. Но дивидентите се качват и всъщност американските компании връщат повече кеш в дивиденти отколкото с обратно изкупуване.
                            Еи ти една интерактивна графика от Ройтерс заедно с една хубава статия от 2105 година....първото което излезе в гуугъл ти пращам...защото на мен не се налага да търся информация която знам когато ми потрябва..но заради теб го правя.

http://www.reuters.com/investigates/...-cannibalized/

Цъкай там на графиката по години ще ти стане ясно...

А какво казваш 2014 година? Ти искаш да се качва повече от 2014 година когато счупи всички рекорди и пазара беше 15 процента нагоре ли? Това ли те успокоява? При флат пазар 2015 година с огромен байбак и теб ти се струва това фактор за фундаментално спокойствие?

И виж сега ралито през годините на какво се дължи, дали на инвестиции и повишени печалби на компаниите или на байбак. И точно в този момент си седи фундаментален..

Спирам да пиша отново тук.

Тук или всички абсолютно нищо не разбирате или се правите на луди да ме провокирате. Че аз не съм икономист това е ясно, че не съм днвен трейдър и това е ясно но че повече разбирам от вас това е най ясно. Не мога да си представя човек на който му говориш 3 месеца нещо и той да вади под вола теле всякакви статии и графики да може да обасни необяснимото отказвайки да мисли самосотятелно. И да не види очевадното.

Край спирам. Който иска да говорим по същество знае къде да ме намери засега до като ми писне и там. Всеки ден от 8 регистрирани има 15 геста на форума...и никой явно не смее да се регистрира.

Цитат от статията: И тук говорим не за мнение на икономисти а за чисти факти от които на всеки даже и не толкова интилигентен чеовек трябва да му светне една огромна лампа в главата.

A Reuters analysis shows that many companies are barreling down the same road, spending on share repurchases at a far faster pace than they are investing in long-term growth through research and development and other forms of capital spending.

Almost 60 percent of the 3,297 publicly traded non-financial U.S. companies Reuters examined have bought back their shares since 2010. In fiscal 2014, spending on buybacks and dividends surpassed the companies’ combined net income for the first time outside of a recessionary period, and continued to climb for the 613 companies that have already reported for fiscal 2015.

In the most recent reporting year, share purchases reached a record $520 billion. Throw in the most recent year’s $365 billion in dividends, and the total amount returned to shareholders reaches $885 billion, more than the companies’ combined net income of $847 billion.

The analysis shows that spending on buybacks and dividends has surged relative to investment in the business. Among the 1,900 companies that have repurchased their shares since 2010, buybacks and dividends amounted to 113 percent of their capital spending, compared with 60 percent in 2000 and 38 percent in 1990.

Това всичкото, по време на 7 годишно рали през което забележете - аз бях БИЧИ пак поради по горните причини до началото на 2015 година !!!! Що не бях мечи тогава? Щото съм прост предполагам
                            Last edited by Iv_max; 04.04.2016, 03:39.

Коментар

• Света ви е ограничен Мишо

Ми аз направих 70% за една година само от акции на Старбъкс... И какво от това?

Не бъди наивен.
                              Света ви е ограничен Мишо, света. Живеете между 4 стени с 2х2 метра и си мислите че това е целия живот.

За това няма смисъл да пиша тук....всеки път се убеждавам. Нямам никаква далвера от това. И когато се сблъскам с подобен ограничен начин на мислене ми се изчерпва всичката енергия, дори да кажа какво мисля.

По същия начин по който не можете да си представите как някакъв цървул като всички сиреч - аз е дошъл тук да разправа как има много пари пък си губи времето да обяснява на 5 човека какво знае.

Коментар

• Без коментар

Ми аз направих 70% за една година само от акции на Старбъкс... И какво от това?

Не бъди наивен.
                                Без коментар

Коментар

Working...
                                X