IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• IBB ме кефи много

IBB ме кефи много. Спокойно ,бавно с ултраниски обеми се разпродава.

Коментар

• Което

Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Парите винаги имат свойството да се концентрират - като материята във вселената са.

колкото и пари да печатат, ония в Негрия, дето лежат под бананата, все така ще си оцеляват с по половин долар на ден.
      Което обаче не сипва вода в твоята мелница)

Коментар

• Не

Първоначално изпратено от Пирон Разгледай мнение
        "Изтритите" пари няма къде да изчезнат независимо в чии ръце са, те трябва да се наместят някъде, нали.
        Пазара като падне част от парите изчезват. А друга отиват в шорта.

Коментар

• Преди малко добавих малко шорт BIB

Преди малко добавих малко шорт BIB въпреки че съм на печалба

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
            Скоро няма да ги има тези много пари.

Или поне ще бъдат по силно концентрирани в определени играчи които пък ще направят ситуацията още по трудна за решаване.

Пазарите лесно ще изтрият трилиони долари и евро в това бъди сигурен.
            "Изтритите" пари няма къде да изчезнат независимо в чии ръце са, те трябва да се наместят някъде, нали.

Коментар

Или поне ще бъдат по силно концентрирани в определени играчи които пък ще направят ситуацията още по трудна за решаване.

Парите винаги имат свойството да се концентрират - като материята във вселената са.

колкото и пари да печатат, ония в Негрия, дето лежат под бананата, все така ще си оцеляват с по половин долар на ден.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Скоро няма да ги има тези много пари

Първоначално изпратено от Пирон Разгледай мнение
                Iv_max, перфектно усещаш пазара, че не се движи от реалната икономика, даже обратно. Просто има едни много пари които няма къде да отидат и това ще бъде така докато не се появи алтернатива. Номера е да се види следващото пристанище и да се хване първия полъх. Поздрави!

Коментар

Как говориш така че тримесечните отчети са изчерпали птенциала си?

Човек, 6 то тримесичие резултатите са лоши. Много компании дават песеместични прогнози за годината. И т.н

Ако сега има някаква корелация с истината СП трябва да е около 1800 и да си стои там.

А СП е близо до върха.

Аз не търся корелация с истината на практика разбира се...нито смятам че пазара отразява подобни движения щото той на практика не съществува в тази форма в която всички очакват, нито смятам че лошите резултати ще бъдат причината да падне...и т.н

Това което казвам просто е факт. Наред с много други факти. Тези факти си стоят в пространството и това е...там им е мястото - във въздуха. Пазара е друга работа.

А Европа Импе...е по зле от всякога. Ако познавах добре компаниите...щях да съм шорт там също.
                  Не зная. Европейските компании, в които аз инвестирал, се представят добре с изключение на BASF. Значи - хубаво съм ги избрал ли? - Няма как да следя всички-всички или голяма част от. Гледам основно - казвал съм - ръстът на продажбите - защото падащи продажби и растящи дивиденти или печалби са спорен или дори лош знак за.

За щатският пазар - съгласен съм с тебе, ако казваш, че надценен в моментът. Затуй - както сам ти посъветва - чакам дано падне докъм 1600 (СП 500), за да си купя нещичко хубавко.

Коментар

Човек, 6 то тримесичие резултатите са лоши. Много компании дават песеместични прогнози за годината. И т.н

Ако сега има някаква корелация с истината СП трябва да е около 1800 и да си стои там.

А СП е близо до върха.

Аз не търся корелация с истината на практика разбира се...нито смятам че пазара отразява подобни движения щото той на практика не съществува в тази форма в която всички очакват, нито смятам че лошите резултати ще бъдат причината да падне...и т.н

Това което казвам просто е факт. Наред с много други факти. Тези факти си стоят в пространството и това е...там им е мястото - във въздуха. Пазара е друга работа.

А Европа Импе...е по зле от всякога. Ако познавах добре компаниите...щях да съм шорт там също.
                    Iv_max, перфектно усещаш пазара, че не се движи от реалната икономика, даже обратно. Просто има едни много пари които няма къде да отидат и това ще бъде така докато не се появи алтернатива. Номера е да се види следващото пристанище и да се хване първия полъх. Поздрави!

Коментар

• Импе

Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      Ного добър анализ.

+ 938 412

Въпросът е, че трябва спусък за голяма корекция. Тримесечните отчети изчерпиха потенциалът си като. Може би ще използват изборите в САЩ, по-малко възможно нещо друго преди туй. Важното е, да сме подготвени и да сме предвидили, че ще се случи. И аз искам да си понапазаря секси работи в Америка, но чакам някакви прилични нива, че сега - скъпо.

За Европа си прав само защото когато Америка кихне, Европа се осополва цялата.... иначе нивата, които чакаме в Америка, за да си купим, в Европа горе-долу ги има и сега.

А СП е близо до върха.

Коментар

Според мен да говориш за фалит е тоо матч.

Това че е възможно да се срине цената на акцията - възможно е. Но чак за фалит и то при амазон , тесла или нетфликс за които споменахте е много преувеличено поне към момента. А този срок до 2018 година за подобно развитие е поне от моя гледна точка меко казано неправилен.

Енрон - случая е съвсем различен - там става въпрос за източване на компанията.

Смятам че е правилно човек да е мечи в момента но нека не правим нещата прекалени.
                        Смятам също така че корекция е задължителна, мечи пазар вероятен но огромна криза в Щатите е почти невъзможна. Няма подобни условия.

По вероятно е подобна криза да има в Европа . Обаче да не забравяме че ако в САЩ има криза тя лесно отива в Европа но обратното е по трудно. Най малкото защото САЩ е далеч по гъвкава и силна в мерките от Европа поради и което сега Европа все още не може да се въстанови от кризата създадена в Щатите преди.

Аз лично смятам че когато дойде голяма корекция граничеща с мечи пазар в Щатите ( която е неизбежна ) най правилното място да си вложите парите по дългосрочно дори с цел пенсиониране ще бъде щатите. Забравете Япония или Европа още по малко. Щатите са тези които могат да ви донесат пари с минимален риск.

Играта е проста. Стоиш в кеш или шорт, чакаш сериозна корекция под 160 СП, и след това купуваш всичко което искаш и отиваш на море без да те е грижа следващите месеци или години какво ще става. Дори и да падне под 160 - нямаш грижи ти вече имаш чудесна начална по дългосрочна позиция.

Глупавото е да си дълъг сега. А още по глупавото е да купуваш сега и да се успокояваш че ще осредниш. Няма да имаш пари толкова да осредниш.

Очевадно е че предстои много сериозна корекция. Очебийно е..очевадно е и т.н

Така се правят пари - чакаш момент. Влизаш и стоиш години. Но правилен момент.

Ако ти стиска - си шорт и правиш два пъти повече пари.

Аз не бих купил опции за шорт защото дългите опции са скъпи за късите ти трябва сериозен късмет да уцелиш момента.

Амазон е чудесен за шорт - но краткосрочно. А не дългосрочно.

Така мисля аз...
                        Ного добър анализ.

+ 938 412

Въпросът е, че трябва спусък за голяма корекция. Тримесечните отчети изчерпиха потенциалът си като. Може би ще използват изборите в САЩ, по-малко възможно нещо друго преди туй. Важното е, да сме подготвени и да сме предвидили, че ще се случи. И аз искам да си понапазаря секси работи в Америка, но чакам някакви прилични нива, че сега - скъпо.

За Европа си прав само защото когато Америка кихне, Европа се осополва цялата.... иначе нивата, които чакаме в Америка, за да си купим, в Европа горе-долу ги има и сега.

Коментар

• Уточнение

Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                          За сега виждам само един проблем пред американската икономика. По-ниската производителност. За мен тя може да се дължи на три неща.
                          Ниските реални лихви правят много проекти с ниска добавена стойност рентабилни, което е довело до тяхното развитие.
                          Скъпият долар влошава качеството на печалбите.
                          Имаме структурни промени. Щатите доброволно се отказаха от немащабируемият бизнес и се съсредоточиха върху мащабируемият, който е със значително по-голяма добавена стойност. Обаче единият го няма а другият е в ембрионален стадий на развитие. Примерно фейсбук, гугъл, амазон ... са си много млади компании, които тепърва ще увеличават добавената стойност. Сякаш като мине някоя друга годинка и ще имаме подобрение по този параграф. В целият свят се сещам само за една компания с мащабируем бизнес извън САЩ и това е Алибаба.
                          Това наистина е най-песимистичното рали. Вече 8 години спекулантите чакат срив на американските пазари и той все не идва. Тук таме някоя здравословна корекция за цвят. Може да съм безнадежден оптимист, но за сега сериозни заплахи виждам само от Китай. Та въпроса за мен е дали Китайски срив може да събори САЩ?
                          Виждаш този само един проблем пред реалната икономика или пазара?

Коментар

Няма такъв филм до безкрай. ..
                            То само маркет левъриджа да погледнеш ти е предостатъчно да разбереш че не дали, а кога е въпроса....дали след 3-4 месеца или 3-4 години, по вероятно по средата нейде....казва ли ти някой..

Коментар

• За сега виждам само един проблем пред американската икономика. По-ниската производителност. За мен тя може да се дължи на три неща.
                              Ниските реални лихви правят много проекти с ниска добавена стойност рентабилни, което е довело до тяхното развитие.
                              Скъпият долар влошава качеството на печалбите.
                              Имаме структурни промени. Щатите доброволно се отказаха от немащабируемият бизнес и се съсредоточиха върху мащабируемият, който е със значително по-голяма добавена стойност. Обаче единият го няма а другият е в ембрионален стадий на развитие. Примерно фейсбук, гугъл, амазон ... са си много млади компании, които тепърва ще увеличават добавената стойност. Сякаш като мине някоя друга годинка и ще имаме подобрение по този параграф. В целият свят се сещам само за една компания с мащабируем бизнес извън САЩ и това е Алибаба.
                              Това наистина е най-песимистичното рали. Вече 8 години спекулантите чакат срив на американските пазари и той все не идва. Тук таме някоя здравословна корекция за цвят. Може да съм безнадежден оптимист, но за сега сериозни заплахи виждам само от Китай. Та въпроса за мен е дали Китайски срив може да събори САЩ?

Коментар

• Няма такъв филм до безкрай

Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнение
                                Това ако стане ще замине цялата световна иконмика и всички ще фалират.
                                А това с лихвите ще изстреля долара до небесата.
                                Абсурден сценарии е това.
                                По скоро ще са наливат пари до безкрай и ще се предизвика инфлация за да се изчистят дълговете.
                                Няма такъв филм до безкрай. 2007 година всички мислеха по този начин че цените на жилищата ще растат до безкрай както и лесните кредити.

Няма как наливането на пари да предизвика инфлация. Това смятам е ясно вече. Парите не отиват при хората. Напротив тази политика води до по голяма предпазливост което пък свива още повече потреблението.

Долара няма да се вдигне много заради лихвите. Това е спекулация. На всичкото отгоре САЩ производството е под 10 % експортно орентирано а при услугите понижените печалби ще доведат единственно до понижаване на акциите на надутите технологични компании.

Реалната икономика не е пазара. Това че акциите ще паднат не означава че реалната икономика ще пострада в подобен порядък. Напротив, именно лихвите ще доведат до нови инвестиции след като се спре с байбака.
                                Байбака е това което убива бъдещето незнам как малко хора го разбират. Компаниите в тези трудни времена правят байбак за да спасят временно положението защото е най лесно и най ефективно в краткосрочен план но убийственно в дългосрочен. И също така убийственно за реалната икономика а добре за Уолл Стреет.
                                Това води до увеличаване на дебита, трошене не живи пари и изкуственно повишаване на ЕПС.
                                Цялата работа се върти около Уолл Стреет, реалната икономика се измерва с Дау а Дау не е реалната икономика.

Аз казвам че такъв сценарии е правилния според мен което не означава че е реалистичен. Но за мен това е изхода ако някой въобще иска да избегне 2007 година.

Замисли се и ми дай поне една полза от текушата парична политика на банките по света.
                                Last edited by Iv_max; 13.05.2016, 14:58.

Коментар

Working...
                                X