IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• От кое е очевидно?

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Аз не го подценявам в това от което си изкарал парите. В каквото и да е то - очевидно не е финансови пазари.

Но компетентността там не променя факта за пълната липса на компетентност във всички останали области. Едва ли би отишъл при богат строителен предприемач да те лекува. Ако смяташ, че трудно се става лекар, защо си мислиш че е по-лесно човек да се научи да инвестира
    От кое е очевидно?

Ми е чудно като говориш на ангро.

Аз не знам какво е мечи пазар ама съм къс , ти знаеш какво е мечи пазар ама си дълъг и тръбиш как трябва да се инвестира дългосрочно.

Готов съм да се обзаложа на колкото кажеш повече от 100 К за две неща. ( това ти го предлагам за втори път)

Първо че за полседните 3 години имам много по добър финансов резултат от финансовите пазари от теб и второ че ти нямаш ни най-малка представа как функционира на практика пазара. С малко изключение ако не ми покажеш акаунт със 50-100 к дето цъкаш цял ден и няма нищо общо с приказките които говориш.
    Ей тука се събираме всички участници слагаме по колко кажеш пари в брой ама повече от 100 К щото искам като загубиш да те заболи, и заедно проверяваме това което аз твърдя. А относно как функционира пазара аз мога да дам достатъчно доказателства такива че всеки средноинтилигентен човек в ълъла си може да прецени сам.

На борсата ъкъла се измерва в пари а не в приказки.

От теб аз съм чул само шаблонни схеми . Все едно слушам учебник. И то стар учебник с информация която не е актуална.

Ако не можеш да правиш пари на борсата ...стани анализатор да лъжеш другите че ще правят пари като те слушат.

Коментар

• For tomorrow short Dialog semicinductor ( Apple supplier)

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
        Да да то това със сигурност нама да вляза в тези позиции и 10 години да не пипам нищо. Толова ми е хоризонта като време 10 тина години. Говоря като за начало. Чудя се дали да влизам наведнъж или всеки месец или да чакам корекция за сега съм на кеш. Колкото повече чета толкова повече достигам до извода че трябва по голяма диверсификация евентуално да не губя.
        В никакъв случай не влизай наведнъж. Американският пазар не е никак евтин. Най-добре влизай в продължение на две години. Една е прекалено бързо, повече от две пък е прекалено бавно понеже има opportunity costs.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
          Първо надоле, после нагоре, а може и обратното...
          the market for cucumbers is going to be flattish

Коментар

• Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнение
            Дайте една прогноза за пазарите да кажем за следващите 6 месеца и да видим кой ще познае.
            Първо надоле, после нагоре, а може и обратното...

There are known knowns, known unknowns and unknown unknowns.

Коментар

Дайте една прогноза за пазарите да кажем за следващите 6 месеца и да видим кой ще познае. Иначе само празни приказки единия бил доктор, другия продавач. ....
              с тая една прогноза, как ще изключиш фактора късмет
              “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

Дайте една прогноза за пазарите да кажем за следващите 6 месеца и да видим кой ще познае. Иначе само празни приказки единия бил доктор, другия продавач.
                То няма значение какъв си, а колко пари изкарваш.
                И стига с това "инвестиране" дългосрочно, в дългосрочен план всички сме мъртви.
                Нали знаете каква е разликата между дългосрочна инвестиция и краткосрочна?
                Всяка дългосрочна инвестиция е краткосрочна инвестиция която не е проработила.
                Дългсрочно купували за след 10 години
                Ами не може ли след 5 да го купиш на половин цена и да го чакаш само 5 години.
                Какъв е смисъла да го купуваш сега като утре може да е на половин цена?
                Иначе в тоя спор съм повече на страната на ив-макс той поне казва че е къс и че чака пазара да падне.
                Другите всички са дългосрочни инвеститори или дей трейдърчета
                Long GBP vs Euro

Коментар

• Дайте една прогноза за пазарите да кажем за следващите 6 месеца и да видим кой ще познае. Иначе само празни приказки единия бил доктор, другия продавач.
                  То няма значение какъв си, а колко пари изкарваш.
                  И стига с това "инвестиране" дългосрочно, в дългосрочен план всички сме мъртви.
                  Нали знаете каква е разликата между дългосрочна инвестиция и краткосрочна?
                  Всяка дългосрочна инвестиция е краткосрочна инвестиция която не е проработила.
                  Дългсрочно купували за след 10 години
                  Ами не може ли след 5 да го купиш на половин цена и да го чакаш само 5 години.
                  Какъв е смисъла да го купуваш сега като утре може да е на половин цена?
                  Иначе в тоя спор съм повече на страната на ив-макс той поне казва че е къс и че чака пазара да падне.
                  Другите всички са дългосрочни инвеститори или дей трейдърчета

Коментар

Ти си неграмотен
                    Научи се да пишеш на граматично правилен Български език.
                    Мерси за съвета, но клубът по филология сам го напуснал. Това ми е трети език, така че е без значение за инвестиционните ми стратегии. Пусни си Азис и си лягай

Коментар

• Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
                      стига сте писали романи.

наприви го просто

влиzам в А с 1 милион евро и иzлиzам 2 4аса по касно с 1.2м. тогава сте ви приzаниа. или купувам акициа А zа тенор от 2 години на таzи цена zастото е виждам по касно на таzи цена. или купувам облигациите на Outukumpy @ 95 стото ги о4акавам на 102 zаади по добри steel markets.

то не беха иzамами и конспирации. много о4евдно 4е имам много на ебани, важно е да не си оттех.
                      Ти си неграмотен
                      Научи се да пишеш на граматично правилен Български език.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                        Ми не знам, не сме в кухнята на нещата и общо взето сме на тъмно та да преценим колко е сгодно или не.
                        Гледам освен тези и фрипорта са замесени, а и рио тинто като чета само заглавията...
                        Толкова много атове да се ритат на едно място...няма да е хич без потенциал мисля.
                        Само жалкото дето не е от нашата страна на Тимок..

http://miningsee.eu/freeport-mcmoran...ery-in-serbia/
                        Mдааа, днес почетох повечко каквото намерих и определено мисля че не са сгрешили никак с новата придобивка.
                        Находището е доста богато и лоу кост <1$ за медта( за златото не мернах оценка), оценява се грубо на над 1Б профит че може да даде, и то само горния богат слой който е 100% за невсун и тия там новите им аверчета...
                        След 10-12г експлоатация ще се допре до долния/дълбокия съвместно с моръните ( ако не са се отказали или фалирали дотогава ), но и там дори сондажите сочат че е двойно по богато от нашите аналози в асарел и елаците, а и по голямо.
                        Инфраструктурата си е на място ( на 4-5км от стара мина), работната ръка српско не е скъпа, държавата няма дял както в Еритрея.

Ето малко цифрички:

Inferred Mineral Resource (NI43-101 Compliant) for Cukaru Peki deposit:
                        65.3 Mt @ 2.6% Cu and 1.5 g/t Au, including 6.8 Mt @ 9.6% Cu and 5.9 g/t Au
                        За сравнение при нашите е 0.39-0.44% Cu 0.2-0.26 g/t Au.

http://www.reservoirminerals.com/Our...k/default.aspx
                        http://s1.q4cdn.com/808527891/files/...esentation.pdf

Коментар

• Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение
                          Някой подавал ли е декларация за данък дивидент по чл. 55 за 1-во тримесечие на 2016?
                          .....
                          аз декларирам дивидентите само в годишната декларация, досега още не съм имал проблем
                          “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Някой подавал ли е декларация за данък дивидент по чл. 55 за 1-во тримесечие на 2016?
                            IB обикновено удържа данък, но за някои дивиденти не удържа. Лошото е, че не дават и тримесечен репорт в който лесно да се вижда за кои дивиденти не е удържан данък.
                            За нещатски компании в справките пише че не е удържан данък, но ако се провери сумата на дивидента в оригинална валута, май някой удържа, ама дали е данък?
                            IB удържа 10% процента, а е достатъчно 5%, но остатъкът по една позиция май не може да се прехвърля по друга, което означава че смятане на тотал_данък = 5%*тотал_дивиденти е невалидна сметка.
                            Данъкът трябва да се изчисли в лв за всяка позиция поотделно по курса от съответната дата и дори IB да е удържал долари, може в долари да се закръгли надолу, а в лева закръглянето да е нагоре и пак да трябва да се декларира данък 1-2 ст.
                            Срокът е края на месеца (или на 3 май).
                            После след края на годината тези вноски се включват в годишна данъчна декларация.

Друг тънък момент е осчетоводяване на split и spinoff. Дали се плаща данък все едно е затворена позицията на датата на замяната или чак когато новите акции се продадат? Цената на придобиване на новата компания зависи ли от цената на придобиване на старата?

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                              Туитър не става. Там премията е само 15 пъти. На фейса е 100 пъти. Проблема е че фейса няма как да фалира лесно и то само за две години. Не знам какво трябва да стане. Те нямат дълг.
                              спроред мен,загубена битка
                              не че ми пука или го ползвам.

знам,че не ме питаш,ама ако ме питаш дай мангите на volaswap да ги разтика през опции на ейпъл примерно с 2 цента ще утрепете,вожда
                              Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
                                по добре Twitter
                                Туитър не става. Там премията е само 15 пъти. На фейса е 100 пъти. Проблема е че фейса няма как да фалира лесно и то само за две години. Не знам какво трябва да стане. Те нямат дълг.
                                Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Working...
                                X