Първоначално изпратено от Alonso
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнениенапротив, но това сам го оставил на други хора които са агрономи и са вреле и кипели в тоzи биzнес. аz сам дале4е оттова и както каzа всеки да си zнае локватаАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеЕми да. Ето ти си им клиент и знаеш за какво става дума. И прилична доходност си направил. Браво. Имал си възможност да ги забележиш и да ги следиш ежедневно дето се вика. Аз пък живея на село и ходя да гледам на агрия посевите и затова там съм инвестирал. Р/Е 5 срещу 20 все пак. За Р/В няма да ти приказвам. Само собствената им земя струва доста повече от цялата компания. Мога с дни да ти приказвам за бизнеса им и пак ще е недостатъчно. За предимствата им пред конкуренцията и т.н Ама теб няма да ти е интересно защото вероятно не разбираш от земеделие и не те интересува
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеСпоред зависи, ма не е баш така че да правиш обобщения.
Например конкретно за биотехнологиите страшно много съм научил от постовете на 2-ма докторя от СА, като са много добри инвеститори не само в тази област а и с прозорлив поглед към пазара като цяло, пък и ако им видиш старите постове от преди година и нещо и ще се учудиш колко добри маркет таймъри са.
Предполагам и сам си наясно че това не е вярно и просто се бъзикаш...Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАз говоря само за собствения ми опит. Естествено че е ограничен, но с лекарите, които познавам е някакъв ужас да се говори за икономика и финанси.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАз не съм против спекулата по принцип. Просто смятам че спекулата е еднозначно вредна за хора без опит. Ти каква част от капитала си хвърляш за спекула - силно ме съмнява да е над 5-10%. Ама един човек без опит за нула време както започне от 10%, за отрицателно време ще го направи на 100% че и на 200%
1) 60% е low volatility portfolio с хориzонт 5 до 10 години
2) 20% е портфолио от хибрдни облигации, коко бондс, convertible debt, catastrophic bonds etc.
3) 20% е силно спекулативно портфолио
excess retunrns oт 3 отиват в 2. excess retruns ot 2 отиват в 1
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеСпоред зависи, ма не е баш така че да правиш обобщения.
Например конкретно за биотехнологиите страшно много съм научил от постовете на 2-ма докторя от СА, като са много добри инвеститори не само в тази област а и с прозорлив поглед към пазара като цяло, пък и ако им видиш старите постове от преди година и нещо и ще се учудиш колко добри маркет таймъри са.
Предполагам и сам си наясно че това не е вярно и просто се бъзикаш...
Коментар
-
Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнениеот две години сам ватре
просто им бех доволен клиент, пак и ста4ките на Lufthansa и немските желеzници беха идеални...
https://en.wikipedia.org/wiki/SixtАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНо за необходимите качества. Ами не, не са едни и същи. Реално често са дори противоположни. Това в психиката на човек, което ще го направи прекрасен лекар, има голяма вероятност да му донесе огромни неприятности на борсата. Мога да кажа от лични впечатления, че доктори, математици и инженери са най-зле що се отнася до пазарно мислене. Първите все ги избива на някакви хуманни глупости, другите все си мислят че има някакъв ред в хаоса.
И въобще не си мисля че е трудно да станеш лекар. Примерно сърдечен лекар. Че то какво има толкова в ведно сърце. 2-3 камери и 2-3 клапи Проблема е че за да станеш сърдечен лекар трябва да знаеш и примерно 1000 -та кости и мозък и очи и дробове и т.н. А после цял живот се занимаваш само със сърцата на хората. Просто такава е системата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнениее хубаво виж ми от 3 седмци треидовете в темата DAX.
za теб е хаzарт, zа мен е трапка да бада прав. ако парите не са пред о4итети и имас друг подход, да бадеш прав, то тогава се прават пари по лесно...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеДа има правила как да се инвестира добре. И те включват това да НЕ СПЕКУЛИРАШ.
Ако искаш да спекулираш необходимите качества скачат експоненциално. Освен ако не искаш много бързо от човек с пари да се превърнеш в човек без пари
Но и какво точно е спекулата? аз като малък смятах продажбата на олио по време на война за спекула
Което не е, че ти точно в такъв бизнес би желал да инвестираш, ако имаш възможност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеДа има правила как да се инвестира добре. И те включват това да НЕ СПЕКУЛИРАШ.
Ако искаш да спекулираш необходимите качества скачат експоненциално. Освен ако не искаш много бързо от човек с пари да се превърнеш в човек без пари
za теб е хаzарт, zа мен е трапка да бада прав. ако парите не са пред о4итети и имас друг подход, да бадеш прав, то тогава се прават пари по лесно...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеОк, може и аз да бъркам. И да го преценявам зле. Моето мнение в общия случай е важно само за мен самия.
Но за необходимите качества. Ами не, не са едни и същи. Реално често са дори противоположни. Това в психиката на човек, което ще го направи прекрасен лекар, има голяма вероятност да му донесе огромни неприятности на борсата. Мога да кажа от лични впечатления, че доктори, математици и инженери са най-зле що се отнася до пазарно мислене. Първите все ги избива на някакви хуманни глупости, другите все си мислят че има някакъв ред в хаоса.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеИ въобще не си мисля че е трудно да станеш лекар. Примерно сърдечен лекар. Че то какво има толкова в ведно сърце. 2-3 камери и 2-3 клапи Проблема е че за да станеш сърдечен лекар трябва да знаеш и примерно 1000 -та кости и мозък и очи и дробове и т.н. А после цял живот се занимаваш само със сърцата на хората. Просто такава е системата.
един хирург е касапин, това е сра4ност и истината е 4е умират неколко докато стане добар. састо е и zа zаболекари те. диагностик е несто друго
един добар треидер и савкупност от дисциплина, психолигиа, барzина, раzбиране на променливи. лекарите са иzправени пред трудни слу4аи, но пове4ето е детерминистко с малки волатилни момети zа които и живеиат докато са млади и гладни zа успехи
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнениеЗащото инвестирането не е професия. То е ежедневна дейност.
Както няма твърди правила за какво е добро хранене, как да водим здравословен живот, няма и твърди правила как да се инвестира добре.
Един професионалист от застрахователно дружество, който има една единствена цел - да си покрие задълженията, по-скоро ще те обърка.
А и мене ми харесва майтапа, че Уол Стрийт бил единственото място дето хора с Ролс Ройси ходят за съвет от младежи, ползващи метро.
Коментар
Коментар