IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Т.е смяташ че сега е дъното?

Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
    Две грешни предположения - не смятам или по-скоро не съм съм сигурен, че позицията ще е краткосрочно печеливша, ..но съм убеден, че ще е дългосрочно (над 1 г). ... Всеки има тактика - моята е да търся дъна и когато ги нацеля да ги слагам във фризера (докато не удвоят) ... после не ми дреме колко се е качила или спаднала ... щом не е под цената на която съм купил
    Т.е смяташ че сега е дъното?

Да кажем на Уникредит?

Правя уточнение че мен банките камо ли европейските не ме интересуват така че съм се интересувал подробно но това е без значение.

Сиреч, сега си купил щото смяташ че от тук натам в рамките на година ще сме нагоре?

Ако е така винаги съм искал да задам един въпрос на всеки Бик.

Конкретно да ми кажеш кое е биче което виждаш към момента във сектора в който най много разбираш или се интересуваш?

Коментар

• Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
      Имах каса на Fossil Inc

+114%

http://www.zertifikate.commerzbank.d...486195273&pc=4

turn the shit

Fossil Inc (long):

Share @ 27.77 + Option 1.19

http://www.zertifikate.commerzbank.d...495421287&pc=3
      in 29 + option 1.39 again

Коментар

Имах каса на Fossil Inc

+114%

turn the shit

Fossil Inc (long):

out 28.65 + 1.28

Коментар

• Long VFC share @ 61.97 + Option @ 0.25. Strike 65/Sep 16

http://www.zertifikate.commerzbank.d...486195705&pc=3
          Last edited by volaswap; 11.05.2016, 18:46.

Коментар

• Имах каса на Fossil Inc

+114%

turn the shit

Fossil Inc (long):

Коментар

• Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
              Хубаво е, че предупреждаваш, когато пишеш глупости. Ако очаквам пост с глупости, можеш да ме уплашиш единствено с проблясък на интелект! Нищо, др път...

Целта на форума е да бъде трибуна на различни мнения. Няма нужда от гурута, които винаги са прави и убиват всяка дискусия в зародиш. Остави хората да си кажат приказката. Излишно е да опяваш "ооо, колко си шорт", какво вино си пил снощи и как след няколко бутилки си мноо праф. За цял ден творчество имаш няколко реда смислена информация и достатъчно флууд, за да откажеш всяка разумна размяна на мнения.
              blqblq, Аз никога не съм прочел от теб нещо полезно или смислено.
              Кво си тръгнал да коментираш как ще **каят хората.
              Има хиляда дриги теми в този форум за бля-бля ...
              „Нямам да предложа нищо друго освен кръв, тежък труд, сълзи и пот”

Коментар

• Първоначално изпратено от dope0000 Разгледай мнение
                Едва ли. Рейтинга на УниКредит беше намален заради намаления рейтинг на държавата до BBB-. Outlook-a е stable.
                А Италианските банки днес се потопиха главно заради Banco Popolare, която направи сериозни отписвания:

http://www.dailymail.co.uk/wires/reu...ritedowns.html
                вси4ки италиански банки с изклу4ение на тези и неоколко други с френски собственица са под БББ-

margin call

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                  Не не смятам това, не смятам че ако нещо е паднало не трябва да се купува...просто смятам че основата на която се вземат решения трябва да е все по малко сметки и все повече макро мислене.

Когато мислиш мащабно на къде би могло да е средносрочното развитие на пазарите като цяло първо можеш да прецениш дали като цяло да си дълъг или къс и чак после да избереш на кое да си дълъг и на кое къс.
                  Когато уцелиш мащабната посока, няма чак толкова голямо значение дали ще вземеш черешката или малинката. Което разбира се не трябва да те спира да избереш по вкусната за теб.

Да не си мислиш че на мен ми е готино да съм мечи настроен? Хич не ми е готино, ама нямам друг избор. А когато съм такъв аз не мога да мисля за почти нищо дълго без значение колко е паднало освен ако не реша да го продам на следващия ден или седмица по конкретни причини.

А твоя уникредит може и да спечели краткосрочно нямам представа но в този момент аз не бих взел коя да е банка или застрахователно дружество. Най малко тях въпреки че не бих взел почти нищо.
                  Две грешни предположения - не смятам или по-скоро не съм съм сигурен, че позицията ще е краткосрочно печеливша, ..но съм убеден, че ще е дългосрочно (над 1 г). ... Всеки има тактика - моята е да търся дъна и когато ги нацеля да ги слагам във фризера (докато не удвоят) ... после не ми дреме колко се е качила или спаднала ... щом не е под цената на която съм купил
                  Last edited by Protokol; 11.05.2016, 17:54.
                  За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Момчета като не искате разните басейни и напрежения да правят по някой промил, притеснявате се за ония чичковци, махащи с ръце, давайте по-смело с регулациите.
                    Направо да ви върнат при 2.5% фиксирана комисионна и да се забранят поръчките по интернет. Пък ако може и да цитират само цените от сутрешния вестник Е тогава каква тишина, каква радост ще е. Само слънчевите петна и изригвания ще се виновни за загубите и несбъднатите прогнози Поне Саймънс правеше пари и от това.

Коментар

• Възможно е да го говориш от преди

Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                      ив
                      аз това си го пея още от краха дето го приписаха на роботите

полезен ход има - регулаторно ограничаване на броя транзакции по време... ако искаш високочестотен ок няма проблем, но ако правиш повече от 5 операции в минута примерно - такса за всяка операция така, че няма да е рентабилно това дето сега го правят.

ще падне обема но пазара ще е по-истински...

едва ли някой от големите иска това обаче....
                      Възможно е да го говориш от преди, аз не знам. Но аз го виждам пред очите си всеки ден. И доста късно го осъзнах - няма и 7-8 месеца. Преди го усещах , сега го виждам.

Бях казал, ВЧТ СЕК ги защитава защото казва безумната идея че те създават ликвидност. Дадох един пример на Мишо..преди или на Равния не помня. Ако аз имам 100 ябълки и ти се обадя да ми ги продадеш, и ти ги пуснеш на пазара от мое име и ги продадеш на Драган въпроса е: Кой създава ликводността? Аз който съм излязал със 100 ябълки или ти който си ги продал вместо мен? Каква тогава ликвидност създават ВЧТ ако ролята им е това? Друг е въпроса че отдавна тази роля има второстепенна важност.

Обема ще се увеличи когато има доверие. Доверие на пазара няма.

Коментар

• Не не смятам това

Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                        Значи според теб когато една акция е пребита не трябва да се купува ?
                        За да те опровергая си взех солидно UNICREDIT на 2.82 EUR
                        И не обиждай на късмет - той не е от време на време
                        Не не смятам това, не смятам че ако нещо е паднало не трябва да се купува...просто смятам че основата на която се вземат решения трябва да е все по малко сметки и все повече макро мислене.

Когато мислиш мащабно на къде би могло да е средносрочното развитие на пазарите като цяло първо можеш да прецениш дали като цяло да си дълъг или къс и чак после да избереш на кое да си дълъг и на кое къс.
                        Когато уцелиш мащабната посока, няма чак толкова голямо значение дали ще вземеш черешката или малинката. Което разбира се не трябва да те спира да избереш по вкусната за теб.

Да не си мислиш че на мен ми е готино да съм мечи настроен? Хич не ми е готино, ама нямам друг избор. А когато съм такъв аз не мога да мисля за почти нищо дълго без значение колко е паднало освен ако не реша да го продам на следващия ден или седмица по конкретни причини.

А твоя уникредит може и да спечели краткосрочно нямам представа но в този момент аз не бих взел коя да е банка или застрахователно дружество. Най малко тях въпреки че не бих взел почти нищо.
                        Last edited by Iv_max; 11.05.2016, 16:55.

Коментар

• Незнам как мислят хората

Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнение
                          То само високо-честотните да бяха проблема (те сигурно са най-малкият проблем)
                          КЕ да не би да е по малък проблем.
                          Надуване на балони, пълно е със зомби компании на изкуствено дишане от централните банки. Ту биг ту фейл.
                          Държавна подкрепа за някой "стратегически важни" компании.
                          Държавни стимули и т.н.
                          От там нататък всичко е изкривено.
                          Всичко е мъгла, върви се към ситуацията на БФБ
                          Незнам как мислят хората които вярват в системата. Като си прочел дори само причините за кризата с ипотечните облигации и като си видял на практика веднъж в живота поне каква измама е тази игра кое те кара да не можеш да допуснеш че сега всичко не е измама?

Хората забравят, наивността наделява защото мозъка не може да възприема такива драстични промени в разбиранията му.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                            Смятам че вече е станал пазара черна кутия.

Най-накрая прозрение.

Подобно на ФЕД които когато трябваше да вдигнат лихвите не ги вдигнаха и сега като сговняса положението се чудят какво да правят, така и СЕК преди години когато е трябвало да не допускат тази ситуация - те са я допуснали. Сега не им виждам полезния ход.
                            ив
                            аз това си го пея още от краха дето го приписаха на роботите

полезен ход има - регулаторно ограничаване на броя транзакции по време... ако искаш високочестотен ок няма проблем, но ако правиш повече от 5 операции в минута примерно - такса за всяка операция така, че няма да е рентабилно това дето сега го правят.

ще падне обема но пазара ще е по-истински...

едва ли някой от големите иска това обаче....
                            Last edited by bertram; 11.05.2016, 16:49.
                            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

S&P ако downgrade under BBB-, ко сте стане
                              Едва ли. Рейтинга на УниКредит беше намален заради намаления рейтинг на държавата до BBB-. Outlook-a е stable.
                              А Италианските банки днес се потопиха главно заради Banco Popolare, която направи сериозни отписвания:

http://www.dailymail.co.uk/wires/reu...ritedowns.html

Коментар

• Смятам че вече е станал

Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                                Това с машинките (High Frequency Trading) няма да доведе до нищо добро..лично мнение на програмист.

1. Цитадел и сие стават мега компании
                                2. обвиват пазара в нещо като висикочестотна мъгла, която замазва образите и доста често лъже сетивата на хората търгуващи с или с/у машинките.
                                3. високочестотната търговия става основна патерица при подпиране, манипулиране и обръщане на пазара + изглаждане на волатилността
                                4. тези същите става и маркет мейкъри при това основни...

в резултат пазара не е пазар в смисъла на това което сме свикнали да виждаме - едни охранени, почервенели брокери със смешни престилки които крещят, смеят се плачат...припадат и тн...

ако нещата не се регулират в един момент пазара ще стане една черна кутия на изхода на която данните ще са според желанията и целите на няколко човека... останалото ще са клакьорите от сиенбиси и разни анализаторчета дето костюмите им имат повече акъл от тях.

поздрави и успех

Смятам че вече е станал пазара черна кутия.

Най-накрая прозрение.

Подобно на ФЕД които когато трябваше да вдигнат лихвите не ги вдигнаха и сега като сговняса положението се чудят какво да правят, така и СЕК преди години когато е трябвало да не допускат тази ситуация - те са я допуснали. Сега не им виждам полезния ход.

Коментар

Working...
                                X