If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
надали натам вървели нещата .... първо тия Ябълките са некви абсолютно нереални пълни глупости с въздух и второто с теслата нема стане щот са на държавна издръжка и кат си слезнат борсите стабиляга в следващите години потъват и тия и ония ....
Първата ми реакция беше - това не е възможно. На човек, който познава поне малко финансовата инфрактруктура, която стои зад търговията с ценни книжа, му е ясно, че това нещо струва пари. Самият Робинхуд няма как да избегне централните депозитари, custodian banks и собствените си разходи като брокер.
Според Инвестопедия, Робинхуд печелят от лихви върху кеша депозиран при тях. Странен модел.
For now, the app stays afloat for mainly two reasons. First, the business itself is extremely lean: no physical locations, a small staff, no massive public relations campaigns. Robinhood also generates interest off of unused cash deposits from user accounts according to the Federal Funds rate.
Чета в интернет статия за някакъв човек от български произход-Владимир Тенев които създал компанията "Робинхуд" , приложение за смартфони с което се търгува безплатно на фондовите борси.И по този начин се прескачат брокерите и таксите им,знаете ли за нещо такова?
има такова нещо, ама е само за американци
“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Чета в интернет статия за някакъв човек от български произход-Владимир Тенев които създал компанията "Робинхуд" , приложение за смартфони с което се търгува безплатно на фондовите борси.И по този начин се прескачат брокерите и таксите им,знаете ли за нещо такова?
Благодаря за отговора.
Всъщност ex-divident data e била 05.06.17 а изплащането трябва да е на 22.06.17 според http://www.mydividends.de/news/teva-...dividende-aus/
Вероятно има връзка, че на 06.06.17 удари дъното... После бързо и рязко отскочи - което може да означава , че не се чувства конфортно на нива под 28 ... и няма да се връща отново там... Ще видим
След толкова много спад е напълно възможно да направи двойно дъно и след това да поеме нагоре....засега сме на изчакване с някоя друга бройка...успех на всички колеги,които търгуват ТЕВА-та
"В очите на завистта всеки успех е престъпление.."
Не е тъп въпроса, от ex-divident датата дивидента си остава за собственика на акциите на тази дата, затова на ex-divident дата акциите обикновено падат с стоиноста на дивидента от предния ден осбено за тези които плащат дивидент 1 път годишно.за Teva е платим на 16 юни мисля.
Благодаря за отговора.
Всъщност ex-divident data e била 05.06.17 а изплащането трябва да е на 22.06.17 според http://www.mydividends.de/news/teva-...dividende-aus/
Вероятно има връзка, че на 06.06.17 удари дъното... После бързо и рязко отскочи - което може да означава , че не се чувства конфортно на нива под 28 ... и няма да се връща отново там... Ще видим
Аз се кефя на Teva, но се чудя вече за изход... Един тъп въпрос - ако продам акциите между ex-divident data и датата определена за дивидент т.е. тия дни... къде ще отиде дивидента ?
Не е тъп въпроса, от ex-divident датата дивидента си остава за собственика на акциите на тази дата, затова на ex-divident дата акциите обикновено падат с стоиноста на дивидента от предния ден осбено за тези които плащат дивидент 1 път годишно.за Teva е платим на 16 юни мисля.
напълно възможно е това да не е дъното...пък профита си е профит независимо от неговия размер
иначе погледнато към пазара по мащабно ми е интересно кога ли Тръмп ще почне да показва неуравновесения си характер и
ще видим първата корекция от доста време насам....пък може и нещо повече....знае ли човек
Мда,така е,много народ чака да се изпусне парата,че да се заредят наново.
И това ще дойде.
Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Е хубава работа,тъкмо показаха дъното и тръгнаха,а ти ще бягаш,аз сега ще влизам....
напълно възможно е това да не е дъното...пък профита си е профит независимо от неговия размер
иначе погледнато към пазара по мащабно ми е интересно кога ли Тръмп ще почне да показва неуравновесения си характер и
ще видим първата корекция от доста време насам....пък може и нещо повече....знае ли човек
"В очите на завистта всеки успех е престъпление.."
Аз се кефя на Teva, но се чудя вече за изход... Един тъп въпрос - ако продам акциите между ex-divident data и датата определена за дивидент т.е. тия дни... къде ще отиде дивидента ?
Е хубава работа,тъкмо показаха дъното и тръгнаха,а ти ще бягаш,аз сега ще влизам....
Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Ха, що става с техите бе , не бях поглеждал няколко часа.
Сектор ротация или нещо повече...
То за последното не виждам някакви причини, ма не е нужно, то като станат ясни отдавна вече ще е станала една...
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар