IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Уточнение

Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
    За сега виждам само един проблем пред американската икономика. По-ниската производителност. За мен тя може да се дължи на три неща.
    Ниските реални лихви правят много проекти с ниска добавена стойност рентабилни, което е довело до тяхното развитие.
    Скъпият долар влошава качеството на печалбите.
    Имаме структурни промени. Щатите доброволно се отказаха от немащабируемият бизнес и се съсредоточиха върху мащабируемият, който е със значително по-голяма добавена стойност. Обаче единият го няма а другият е в ембрионален стадий на развитие. Примерно фейсбук, гугъл, амазон ... са си много млади компании, които тепърва ще увеличават добавената стойност. Сякаш като мине някоя друга годинка и ще имаме подобрение по този параграф. В целият свят се сещам само за една компания с мащабируем бизнес извън САЩ и това е Алибаба.
    Това наистина е най-песимистичното рали. Вече 8 години спекулантите чакат срив на американските пазари и той все не идва. Тук таме някоя здравословна корекция за цвят. Може да съм безнадежден оптимист, но за сега сериозни заплахи виждам само от Китай. Та въпроса за мен е дали Китайски срив може да събори САЩ?
    Виждаш този само един проблем пред реалната икономика или пазара?

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
      Няма такъв филм до безкрай. ..
      То само маркет левъриджа да погледнеш ти е предостатъчно да разбереш че не дали, а кога е въпроса....дали след 3-4 месеца или 3-4 години, по вероятно по средата нейде....казва ли ти някой..

Коментар

• За сега виждам само един проблем пред американската икономика. По-ниската производителност. За мен тя може да се дължи на три неща.
        Ниските реални лихви правят много проекти с ниска добавена стойност рентабилни, което е довело до тяхното развитие.
        Скъпият долар влошава качеството на печалбите.
        Имаме структурни промени. Щатите доброволно се отказаха от немащабируемият бизнес и се съсредоточиха върху мащабируемият, който е със значително по-голяма добавена стойност. Обаче единият го няма а другият е в ембрионален стадий на развитие. Примерно фейсбук, гугъл, амазон ... са си много млади компании, които тепърва ще увеличават добавената стойност. Сякаш като мине някоя друга годинка и ще имаме подобрение по този параграф. В целият свят се сещам само за една компания с мащабируем бизнес извън САЩ и това е Алибаба.
        Това наистина е най-песимистичното рали. Вече 8 години спекулантите чакат срив на американските пазари и той все не идва. Тук таме някоя здравословна корекция за цвят. Може да съм безнадежден оптимист, но за сега сериозни заплахи виждам само от Китай. Та въпроса за мен е дали Китайски срив може да събори САЩ?

Коментар

• Няма такъв филм до безкрай

Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнение
          Това ако стане ще замине цялата световна иконмика и всички ще фалират.
          А това с лихвите ще изстреля долара до небесата.
          Абсурден сценарии е това.
          По скоро ще са наливат пари до безкрай и ще се предизвика инфлация за да се изчистят дълговете.
          Няма такъв филм до безкрай. 2007 година всички мислеха по този начин че цените на жилищата ще растат до безкрай както и лесните кредити.

Няма как наливането на пари да предизвика инфлация. Това смятам е ясно вече. Парите не отиват при хората. Напротив тази политика води до по голяма предпазливост което пък свива още повече потреблението.

Долара няма да се вдигне много заради лихвите. Това е спекулация. На всичкото отгоре САЩ производството е под 10 % експортно орентирано а при услугите понижените печалби ще доведат единственно до понижаване на акциите на надутите технологични компании.

Реалната икономика не е пазара. Това че акциите ще паднат не означава че реалната икономика ще пострада в подобен порядък. Напротив, именно лихвите ще доведат до нови инвестиции след като се спре с байбака.
          Байбака е това което убива бъдещето незнам как малко хора го разбират. Компаниите в тези трудни времена правят байбак за да спасят временно положението защото е най лесно и най ефективно в краткосрочен план но убийственно в дългосрочен. И също така убийственно за реалната икономика а добре за Уолл Стреет.
          Това води до увеличаване на дебита, трошене не живи пари и изкуственно повишаване на ЕПС.
          Цялата работа се върти около Уолл Стреет, реалната икономика се измерва с Дау а Дау не е реалната икономика.

Аз казвам че такъв сценарии е правилния според мен което не означава че е реалистичен. Но за мен това е изхода ако някой въобще иска да избегне 2007 година.

Замисли се и ми дай поне една полза от текушата парична политика на банките по света.
          Last edited by Iv_max; 13.05.2016, 15:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
            Най правилното нещо което САЩ могат да направят според мен е следното:

По мои сметки гледам, че всички които хващат за какво става върпрос са почти готови за голямата корекция.
            Когато са напълно готови трябва да се случат следните неща:

1. ФЕД да вдигне лихвите поне два пъти тази година и 2 - 3 пъти следващата.
            2. да се остави пазара да направи корекция до около 1300-1400.
            3. Компаниите да спрат с байбака и да ограничат дебита и да започнат да мислят за истински инвестиции.
            Това ако стане ще замине цялата световна иконмика и всички ще фалират.
            А това с лихвите ще изстреля долара до небесата.
            Абсурден сценарии е това.
            По скоро ще са наливат пари до безкрай и ще се предизвика инфлация за да се изчистят дълговете.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
              пародия s&p, долар, петрол и злато нагоре
              Не е пародия, а инфлация.

Коментар

• Най правилното нещо

Най правилното нещо което САЩ могат да направят според мен е следното:

По мои сметки гледам, че всички които хващат за какво става върпрос са почти готови за голямата корекция.
                Когато са напълно готови трябва да се случат следните неща:

1. ФЕД да вдигне лихвите поне два пъти тази година и 2 - 3 пъти следващата.
                2. да се остави пазара да направи корекция до около 1300-1400.
                3. Компаниите да спрат с байбака и да ограничат дебита и да започнат да мислят за истински инвестиции.
                4. Пазара да се задържи поне година около 1600-1800.
                5. Да се направят регулации ограничаващи високочестотната търговия след като се случат по горните неща. - Евентуално при новия президент.

С това ще добием нова реалност:

1. Нормални цени приемливи за всеки инвеститор търсещ стойност на акциите
                2. Нормални лихви които ще накарат всеки да цени парите с които разполага и дебита който използва
                3. По нормален пазар ограничаваш възможните манипулации
                4. Здрава основа на която да стъпи новия цикъл бичи пазар.

Ако ФЕД се подаде на натиска ( вече не съм убеден до колко силен е той ) да задържи лихвите ни чака нов балон и катастрофа ала 2007 година.
                До колкото чувам....нагласите са такива.
                Най-големия проблем за икономиката са парите без пари. Това окуражава дебита, цените на акциите без връзка с реалността, спекулациите и безумно ниските лихви. Всичко това води до поемане на безумни рискове от всички без изключение което води до огромна вероятност от непредвидена катастрофа на банки, компании, фондове и т.н Което е на практика ситуация ала субстандартните ипотечни облигации 2007 година.

Допусне ли се таква криза фалитите ще доведат до безработица и рецесията ще е най малкия проблем пред правителствата...и мерките които ще могат да приложат ще бъдат напълно изчерпани.

Единствената държава с що годе стабилна икономика това е САЩ. Именно заради това това е и единствената страна която е поела по пътя на затягане на паричната политика.

Най-големите проблеми ще дойдат от Европа, Япония, Китай - в този ред.

Никой не осъзнава мащабите на една подобна криза която е абсолютно невъзможно да не се случи в даден момент ако тази политка на централните банки продължи.

Всеки човек в ъкъла си независимо на какво е заложил не може да не види че от тази политка на облекчения лесен изход няма. Или ще се спука балона на облигациите, или ще дойде предела на облекченията, или хората напълно ще загубят доверие в правителствата и централните банки. Няма значение дали това ще стане след година или след 5 години. Изхода е един.
                Най-уязвими към тази политика са банките и комоаниите с безумен дебит.

Проблема няма да е това че ако някой фалира хората ще загубят парите си от акциите, проблема ще е същия като 2007 година. Хората ще останат без работа. А правителството няма да има абсолютно никакъв полезен ход.

Коментар

• Не се фалира рядко

Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                  алонсо брат,
                  стига с тия фалити ... в уса имат принтери ... там се фалира мега рядко и особено с тия ниски лихви и пари фор фрии от баба Еленка ... там и за лайно ще се намери някой топъл долар да го купят.

обърне ли пазара тогава всичко се срива без значение читаво или не ( без акциите на златотърсачите...колкото и да са смотани те са друга бира )
                  Не се фалира рядко, фалира се много обаче не големи компании.

Голяма компания да фалира е наистина голяма рядкост.

А за Амазон...ако не е тая безумна цена на акцията аз бих бил дълъг. И някога ще съм убеден съм.

Коментар

• Според мен да говориш за фалит

Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                    1.Да вземе заем добре. Другите 999 999 неща не ги знам. Най-много ако вземат още заеми да е накарат да дам още 4$ за две години.

2.То и Енрон навремето беше култова компания ама нещо накрая нямаха инвеститори
                    3. Това е относително Ив
                    4. Засега взема, но утре може на нея да и вземат. Все пак не забравяй че търсим вероятност над 3% което си е доста ниско. Обаче пък е и доста субективно. Може да е 30% може и да 0.3% Талеб имаше едни разсъждения по въпроса. Как хората не правят разлика от 1:1000 и 1:1 000 000. А разликата е 1000 пъти което си е доста.
                    Според мен да говориш за фалит е тоо матч.

Това че е възможно да се срине цената на акцията - възможно е. Но чак за фалит и то при амазон , тесла или нетфликс за които споменахте е много преувеличено поне към момента. А този срок до 2018 година за подобно развитие е поне от моя гледна точка меко казано неправилен.

Енрон - случая е съвсем различен - там става въпрос за източване на компанията.

Смятам че е правилно човек да е мечи в момента но нека не правим нещата прекалени.
                    Смятам също така че корекция е задължителна, мечи пазар вероятен но огромна криза в Щатите е почти невъзможна. Няма подобни условия.

По вероятно е подобна криза да има в Европа . Обаче да не забравяме че ако в САЩ има криза тя лесно отива в Европа но обратното е по трудно. Най малкото защото САЩ е далеч по гъвкава и силна в мерките от Европа поради и което сега Европа все още не може да се въстанови от кризата създадена в Щатите преди.

Аз лично смятам че когато дойде голяма корекция граничеща с мечи пазар в Щатите ( която е неизбежна ) най правилното място да си вложите парите по дългосрочно дори с цел пенсиониране ще бъде щатите. Забравете Япония или Европа още по малко. Щатите са тези които могат да ви донесат пари с минимален риск.

Играта е проста. Стоиш в кеш или шорт, чакаш сериозна корекция под 160 СП, и след това купуваш всичко което искаш и отиваш на море без да те е грижа следващите месеци или години какво ще става. Дори и да падне под 160 - нямаш грижи ти вече имаш чудесна начална по дългосрочна позиция.

Глупавото е да си дълъг сега. А още по глупавото е да купуваш сега и да се успокояваш че ще осредниш. Няма да имаш пари толкова да осредниш.

Очевадно е че предстои много сериозна корекция. Очебийно е..очевадно е и т.н

Така се правят пари - чакаш момент. Влизаш и стоиш години. Но правилен момент.

Ако ти стиска - си шорт и правиш два пъти повече пари.

Аз не бих купил опции за шорт защото дългите опции са скъпи за късите ти трябва сериозен късмет да уцелиш момента.

Амазон е чудесен за шорт - но краткосрочно. А не дългосрочно.

Така мисля аз...

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
                      Дълг имат не е да нямат , ама правят оборот 20 милярда!
                      На практиката най-интересното при тази компания е че цената и падна 5 пъти без сериозна промяна във фундамента и. Забравих кой беше ама дето се притеснявал като не вижда проблема. Та и аз така. Ако знам проблема ще мога да имам мнение. За мен големият дълг е проблем, но явно за поне половината трейдъри дълга не е проблем. Къде е тогава проблема че цената падна толкова? За жалост напоследък нямам време да изчета всичко за нея и не мога да ти дам акъл.
                      Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                        алонсо брат,
                        стига с тия фалити ... в уса имат принтери ... там се фалира мега рядко и особено с тия ниски лихви и пари фор фрии от баба Еленка ... там и за лайно ще се намери някой топъл долар да го купят.

обърне ли пазара тогава всичко се срива без значение читаво или не ( без акциите на златотърсачите...колкото и да са смотани те са друга бира )
                        Няколко поста по-надолу приказвахме че постоянно фалират компании ама щом казваш че не фалират се съгласявам. OK. Няма да досаждам повече. И без това се уморих и изчерпах. Айретен че съм свикнал винаги да съм глупака дето не разбира и говори глупости
                        Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                          Имаш ли мнение за Micron ?
                          Мисля, че също става да краткосрочна спекулация за нагоре. Аз докато отреагирам и те се дигнаха малко...

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                            За дай трейдъри - мисля, че е може да се лонгне KSS на 35.
                            Имаш ли мнение за Micron ?
                            За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• За дай трейдъри - мисля, че е може да се лонгне KSS на 35.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                                Искаш да кажеш нещо като яхуто. Да си паднат на цената на собственият капитал. Пак ме устройва. Около 35$ на акция. Няма да направя 3 милиона ами само два и половина. Ще го преживея някакси
                                Малко встрани от темата, която се подхванали денс...

Ето това чудо (JACK:NSQ) в ресторантьорския сектор ме си вижда доста задлъжняло и не бих го взел. Даже се чудя защо те го шортят.

Коментар

Working...
                                X